BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. december 25. 23:32
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kőröshegy
Köd

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. december 28. | 20:01 | aigisz

Köszönöm, hogy elfogadtad a véleményemet, és megértetted, hogy az csupán egy őszinte szubjektív vélemény, és nem egy rosszindulatú kritika.
BUÉK neked is! :-)

Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

distant.gates válasza:
:)
Köszi az ajándékot!

adott pontszám: 3
2015. december 28. | 16:27 | Lajmo

Szia!
A köd valóban látszik a képen,de sajnos a kompozíció nem az igazi. Zavaróak a belógó fák. Kicsit szerkesztgettem,retusálgattam,ff-be raktam,de nem tudtam megmenteni. Egy olyan kompozíció erősebb lehetne,ahol a hídból indítasz,ami fokozatosan megy át a ködbe. Próbálj egy olyan verziót esetleg,egy másik nézőpontból ;)
Küldök egy kis segítséget hozzá ;)
Minden jót!
üdv:ljm
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

distant.gates válasza:
Szia!
Köszi a kedvességed, a kreditet illetően, és nem különben a meglátásaidat is.
Többféleképp igyekeztem megfogni a köd lényegét, de ne haragudj, hogy nem szeretném ismételgetni magam, így a megoldások miértjeit alább, egy válaszomban elolvashatod, ha szükségesnek érzed. :)
Üdv, és BUÉK!

2015. december 27. | 21:10 | aigisz

Sokadszor térek ide vissza, és sokadszor gondolkodom el, mitől lehetne jobb ez a kép. A köd, mint téma, szerintem nincs szépen megfogalmazva. A viaduktról sokkal szebb ködös képeket lehet találni. Ha a témát, és a látottakat értékelnem kellene, nagyon kevés pontot adnék. Egyszerűen azért, mert nem tartom elég érdekesnek, tartalmilag elégségesnek, de érdekes módon más lenne a helyzet, ha azt a címet adod a képnek, hogy - Utak.
Valójában csak ezért szóltam hozzá a képedhez. Érdekes, hogy egy cím mennyire át tud értelmezni egy képet. (Legalábbis számomra.)
A ponttal nem szeretném rontani az átlagodat.

distant.gates válasza:
Szia!
Megértelek. :)
Igazad van a címmel is, hiszen jelentős tartalmi összetevőként szerepel a képhez fűzve.
Emiatt nem adtam neki azt a címet, hogy pl. a Kőröshegyi Völgyhíd ködös homálya, és hasonlók, mert elsődlegesen a ködöt szerettem volna megfogalmazni - képileg is.
Természetesen nem véletlenül csámborogtam alatta, és sok képet lőttem konkrétan a hídról is, ám a köd kifejezése egyiken sem lett domináns, akkor sem, ha a felszerkezet távolodó részei ködbe vesztek, vagyis a híd markánsan látszódó felülete elvette a köd hegemóniáját, hiába volt jelen, és mosta el a távolságot. :)
Ezen a képen éreztem a legerősebbnek a köd jelentőségét, azt a távot, és pillanatot, ahol a híd kontrasztja már nem érzékelhető annyira uralkodónak.
A ködöt csupán önmagáért, a belőle áradó sejtelmes félhomály adta pozitív, vagy negatív hangulatok (kinek ízlése szerint)prezentálása miatt szinte lehetetlen, és nyilván értelmetlen is megfogni, mert viszonyítási alap nélkül az lenne aztán az igazán totális minimál kompozíció. :)
Ezért valamihez viszonyítani kell.
Mindazonáltal persze a művem simán lehet egy sok sebből vérző szubjektív végeredmény, ahogy már néhányszor előfordult itt. :)
Külön köszönet, hogy nem díjaztál 1, vagy 1,5 ponttal, bár végignézve a repertoáromat - alig rontottál volna a megítéltetésemen. :):)
BUÉK! és üdv!

adott pontszám: 2
2015. december 27. | 16:30 | harmincas

Hú, ez így nagyon kevés szerintem. Egyszerűen nem elég ez a téma, és kifejezetten zavaró a bal oldalon belógó bokor. Elnézést...

distant.gates válasza:
Szia!
Elnézem.
Meglepődtem volna, ha a képemre kattintva nem keveselted volna a témát, és annak kifejezését, nem is beszélve a felettébb zavaró tényezőkről, mint például egy-egy felesleges bokor, pláne a bal oldalon. :)
A 2 pontért pedig nyilván hálásnak kell lennem, hiszen bőkezűbb voltál, mint amit érdemlek. :)
Egyébként pedig kellemes ünnepeket!
Üdv!

A fotós 2 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2015. december 27. | 14:43 | eoska

Szia! A képed ötlete tetszik, a ködbe vesző Kőröshegyi völgyhíd jól megjeleníti az őszi párát. Az előtérben látszó színek kiemelik a köd szürkeségét. Ugyanakkor szerintem van két dolog amit máshogy csinálhattál volna: a nézőpont, vagy a képkivágás változtatásával elkerülhetőek lennének a kép bal szélére belógó ágak. Talán két lépés elég lett volna jobbra az árok felé, persze, ha volt elég helyed. Engem kicsit zavar a kép megjelenésében a balra dőlő pilon is, egyszerűen jobban nézne ki ha igazítottál volna a függőlegesen. Egyébként gratulálok a képedhez!
Üdv, eoska

distant.gates válasza:
Szia!
Köszönöm az észrevételeidet.
Volt lehetőségem más nézőpontokra is, mivel átmásztam a sorompón, és több pozícióból fényképezve jártam be a keleti oldal pilléreit 1-4-ig. Sok képet lőttem, ám a köd a Völgyhíd, és a téli, üresség arányát ezen éreztem a legjobb egyensúlyban.
Kaptam itt már azért, mert túl üres kompozícióval fejeztem ki az üresség érzését, és mivel itt más céllal fotóztam, még csak véletlen sem akartam olyan képet feltölteni, ahol nem lóg be semmi - némi keretként funkcionálva, hanem csupán a puszta pillérek, és a felszerkezet ködbe vesző részei.
Kipróbáltam függőlegesebb pillér szöggel is, ám akkor a felszerkezet lett amorful beteg szögű. :)
Üdv! ...és kellemes ünnepeket. :)