BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,28
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 24. 00:23
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Viki

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2015. december 16. | 07:27 | Horváth Attila

Szia

Tetszik a kép, jó a hangulata, de:
Tökéletes lenne, ha megtaláltad volna pont a szimmetriát és a vízszintet!
Akkor lenne igazán jó ;)

Orcoo válasza:
Szia!

Köszönjük szépen! Sajnos igen a szimmetriára nem figyeltem... mindig elvonja a figyelmem a modell :D igyekszem jobban koncentrálni! A következő már hibátlan lesz... remélem :)

adott pontszám: 3
2015. november 26. | 10:03 | h.rom

Szia. remélem nem haragszol meg érte de _nekem_ ez így unalmas. Lány középen, egy alapvetően jó helyszínen, de hót unott arccal, és a kép minősége is enyhén szólva gyatra, gyenge - nagyban töltötted fel, és még csak nem is az ISO400 vert oda neki, hanem sokkal inkább a tömörítés, mert tiszta pixel az egész. A 3.5 rekesz ellenére is életlen a modell arca, a részletek mosottak, a hajban sincs semmi részlet, egy összefüggő sárga massza csupán.

Orcoo válasza:
Szia! Köszönöm az észrevételeket! Igen ő nem profi modell és ugye még nekem is van mit tanulnom arról hogyan koordináljam a modellt... és többekközt itt ütközik ki hogy ami nekem tetszik, ami engem megfog az lehet hogy a szabályokkal szembe megy vagy másnak nem tetszik. A méretet nem állítottam be bevallom ezt nem olvastam el az ide vonatkozó szabályokat. A részletek elvesztéséért pedig én vagyok a ludas, rátoltam a PSben a zajtalanítást és úgy fest túltoltam, hajlamos vagyok túlzásba esni csak ugye azt nem minden téma engedi meg, odafigyelek rá!

adott pontszám: 3
2015. november 26. | 02:09 | acser

Túl nagyra vágtad a képet. Ha szimmetriára törekszel, akkor próbálj ennél tökéletesebb szimmetriát elérni, ha nem törekszel szimmetriára, akkor pedig nagyobb asszimetriát kell kreálnod. A színek és az alany szépek!

Orcoo válasza:
Köszönjük szépen mindenképpen odafigyelekn a szimmetria dologra!

adott pontszám: 4
2015. november 24. | 18:46 | cyw

Szia!
Jó új modellt látni! :)
Első észrevétel, hogy elég nagyban raktad fel, ami a minőség rovására ment. Gondolom sokan említették már! :)
Picit ferde, azt korrigálni kellene, másrészt picit fel kellene dobni az egész képet. Saroksötétítés sztem itt jól állna, ha már középre szerkesztetted, ami mondjuk logikus. :)
Összességében nem rossz, de valami hiányzik még az 5-ös kategóriához.
Ja és kérünk még róla képeket! :)
üdv.

Orcoo válasza:
Szia!
Köszönjük! A ferdeséget én sem értem meg mernék esküdni h LRben megcsináltam de hát úgy látszik nem :D. Saroksötétítés elvileg van rajta de csak szolídan... nagxon sokszor túlzásba esem és a sima portrékat is ilyen fantasy jellegűre/hangulatúra csinálom aztán az ugye nem fér el mindenhol, de akkor itt jó lett volna egy kicsivel több.
Köszönjük mindenképpen töltök fel róla, sőt ebből a sorozatból csak jól megfontolom hogy melyik a legjobb :D

adott pontszám: 3,5
2015. november 24. | 16:32 | GiljanJanos

Szia!

Ez egy korrekt kép, de különösebb mondanivalója nincs. Kicsit dobna rajta, ha a távolodó lépcső a tágabb blende miatt homályosodna és ha a modell kifejezne valamit az arcával, tartásával, bármijével.

Orcoo válasza:
Szia!
Köszönjük! Igazából lelkes kezdőként annak örültünk hogy a kép olyan lett mint egy BoyLondon katalógus fotó... ami ugye nem művészi és feltétlenül bír mondanivalóval (nyilván ahhoz hogy tényleg olyan legyen sokkal profibban kellett volna dolgoznunk de hát na :D). Az arc dolgon pedig dolgozunk még :)

adott pontszám: 3,6
2015. november 24. | 14:06 | Nature1100

Szia!
Ez a póz portrézáshoz nem a leg alkalmasabb, főleg nem egy lányhoz. Ilyen szétterpesztett lábakkal glamour kategóriában eltudnám képzelni de portrénál semmiképp.
A modell jobb oldala egy kicsit kevesebb fényt kapott mint a jobb, érdemes lett volna derítőlappal kiegyenlíteni.
Továbbá a kép üvölt a szimmetriáért, ha már ilyen sok vízszintes és függőleges vonal van egy fotón, akkor érdemes minél inkább törekedni a torzítások elkerülésére, és a vonalak kiegyenesítésére.

Üdv!

Orcoo válasza:
Szia!
Köszönjük! Én lennék a legboldogabb ha glamour témában is fotózhatnám :D. Amúgy a pózzal lazaságot "csaknúgy ücsörgéat" akartunk mutatni, mint egy katalógus fotózásnál... ruhareklám. Perste nem ismerem az ilyen jellegű fotózások szabályait csak ami amfejemben volt meg amit láttam tetszett és katt... a szimmetria dolgot már többen mondták, igazából nem tudok magyarázatot rá miért nem komponáltam úgy a végeredményt... főleg h alapjáraton szimmetriamániés vagyok. Oda fogok rá figyelni!

adott pontszám: 3
2015. november 24. | 13:48 | bölcs27

szia!
Rettenetesen nagy méretben töltötted fel, max 1280pixel széles legyen.
Így sokat vesztett a kép a részleteiből.
A szerkesztés megkövetelné, hogy szimmetrikus legyen a két oldal, erre különösen célszerű lett volna figyelni.
nincs baj a középre szerkesztéssel, de akkor nagyon pontosnak kell lennie
üdv
istván

Orcoo válasza:
Szia!
Köszönöm, igen a szimmetriát emeli ki mindenki és nagxon bánom is hogx nem figyeltem oda rá, igyekszem észben tartani. A méretezést elmulasztottam megnézni a szabályzatban de a következőt már majdn úgy teszem fel!

adott pontszám: 3
2015. november 24. | 08:18 | kapka

Szia,
A portré készítéssel én is még ismerkedem, kélek így fogadd a véleményem.
Azt mondanám, hogy képet próbáltad tudatosan komponálni, látom, hogy a lépcsőket a sarokból igyekeztél indítani és ez az egyik oldalt sikerült is, viszont a másik oldalon nem, és így a szimmetria oda is vész. Ebben a formában már zavaró hatást kellt. A nagy felbontásnak köszönhetően sajnos nem tudom, hogy mennyire éles és mennyire részlet gazdag a kép. (A szabályzatban majd olvasd el, hogy mekkora képet érdemes feltölteni.) Ami viszont tetszik, hogy alul és felül elegendő helyet hagytál. A póz sajnos szerintem nem annyira jó, ez a "üllj le a lépcsőra és lövök egy képet" módszert nem tartom szerencsésnek. Ha jól látom akkor volt egy jó lépcsőd, jó vonalbezetéssel ez egy jó őszies hátteret ad. Legközelebb állítsd oda az egyik lépcső korláthoz, támaszkodjon rá vagy dőlljön neki háttal, nézzen rád, fókuszálj a szemére és úgy lődd meg, hogy a falveles lépcsőfokok is láthatók legyenek. Vagy ülljön a lépcsőfokon szintén háttal a korlátnak támaszkodva és úgy nézzen a kamerára.
Érdemes egy kis utómunkát is belevenni. A színeket kicsit élenkebbé tenni vagy világosítani egy kicsit.
Üdv,István
Segítek, hogy próbálkozz még feltöltéssel.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Orcoo válasza:
Szia!
Köszönöm, a szimmetriára oda fogok figyelni általánosságban mindenki ezt emelte ki, valamiért ez kimaradt ennél a képnél. A színeken állítottam, de nem akartam túlhúzni, ezeknszerint akkor még elfért volna egy kevés. Ami pózokat felsoroltál szintén meglőttük, a következőnél majdnegy olyat teszek fel, és ezúton is nagyon köszönöm a kreditet igyekszem okosan és jó méretben feltenni egy másikat ebből a sorozatból. A szemfókuszos tippet köszönöm, eddig össze-vissza fókuszáltam az arcon, mindenképpen erre is oda fogok figyelni!