BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. november 14. 20:13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Kőbe vésve

'Meditáció az élet értelméről, és arról, hogy ha küzdened kell'- ...és a gitáros pengetője a húrokhoz ért. Többé már nem teszi... elment a Magyar rockzene egyik kevésbé ismert, de meghatározó alakja. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. november 21. | 11:49 | farfalle

Köszönöm a válaszodat. Magam is zenész vagyok, billentyűs. Tucatnyi zenésszel muzsikáltunk együtt és még többet ismerek, köztük persze gitárosokat. Az ismertebb Szűcs Totyával 3 évig játszottunk együtt. Nem tudom tehát elképzelni, hogy egy ízig-vérig zenész húrjával lefelé letenné társát a hangszerét. A halottakat sem arccal a földre fektetik. Ha ez a kép búcsúzást akar kifejezni a szeretett zenésztől, akkor pl. egy fekete kendőt helyeztem volna a húrokra, vagy a jack aljzatban benne hagytam volna egy elszakadt kábeldarabot...stb. Igen, a fantázia sok mindenre képes. Üdv

distant.gates válasza:
Gondoltam, hogy zenész lehetsz, mivel mi másért bástyáztad volna körül magad a fényképeden billentyűs hangszerekkel.
Hogy ki az ízig vérig zenész, vagy ki nem, annak semmi köze ahhoz,hogy ki miképp, mely szimbólumokkal fejezi ki az adott érzéseket.
Az ember kifejezésvilága többnyire abszolút szubjektív, ezért vagyunk oly sok színűek.
A Te korodban lehet, hogy én is másképp fejezném ki a Lugosi Lacika halálát, attól a tudattól függetlenül, hogy az elhunytakat nem hasra fekve teszik a koporsóba...
Amikor azt olvasom, hogy Te fekete kendőt helyeztél volna egy gitárra, vagy egy szakadt kábel darabbal toldottad volna meg a kompozíciót, akkor még ha nem is jön be az ötleted, akkor sem jellemzem olyan mód, ahogy Te tetted. Például eszemben sincs nevetgélni tőle.
Nekem gitárjaim vannak, és csupán néha jammeltem egy Sárvári Vilmos nevű kedves ismerősömmel, ám nem zenéltem igazi zenekarokban, csak olykor pár haverral riffelgetek, mivel a munkám kevés időt hagy az ilyesmire, ám ettől függetlenül akad bennem némi vágy az önkifejezésre, és ebben egy cseppet sem zavar az, ha mások másképp értelmeznek, éreznek bizonyos témák kapcsán, és tiszteletben tartom mások véleményét, illetve építő jellegű kritikáit, akkor is, ha valamelyik gitáromat hasra fektetve fotózom egy impresszió okán, ezzel mosolyt csalva mások arcára.
Üdv!

adott pontszám: 3
2015. november 20. | 18:09 | farfalle

Szia! Szegény gitár, így húrokkal, pick-uppel letéve a kőre durva dolog. Meg aztán a kővéső emberke a húrok és a nyak megmutatásában találhatott volna fantáziát. Ez nekem inkább egy visszataszító kép és megmosolygom, hogy a jack bemenetet fémből (!) is oda "véste" a mester. Ez nem jó. Üdv.

distant.gates válasza:
Szia!
Minden nézőpont kérdése...
Nyilván hallottál már a kőbe vésve kifejezésről, és az asszociációról, mint olyanról.
Van, aki érti, és van aki nem...
Ettől teljes a világ.
Szerintem egy legendás gitáros halálát kellőképp kifejezi egy efféle nem túl vidám, pláne nem feltétlen habos-babos kompozíció, főleg egy hasra fektetett gitárral, mint az abbahagyás szimbólumával, mivel ezen hangszereket soha sem tárolják ilyen formában...
Számodra visszataszító, és természetesen szuverén jogod azt érezni, azt értelmezni, ami jól esik.
További kellemes mosolygást!
-dg-

2015. november 15. | 12:25 | Bluray

Szia! Lugosi Lászlóra gondoltál? Valóban meghatározó volt.

A kompozíciód nem nyert meg magának, de ez legyen az én bajom. Minden esetre érdekesnek találom és örülök, hogy emléket állítottál a gitárosnak. Üdv, Gyula

distant.gates válasza:
Szia!
Igen.
Legendás gitáros volt.
Hát, az érzéseim felettébb szubjektív vetülete ezen kép formájában, nyilván kevesekben kelt kompakt, befogadható végeredményt, de ez nem baj, mert a lényeg az emlék állítása volt.
Kellemes továbbiakat! -dg-

2015. november 15. | 10:27 | jethro

nagyon szűknek érzem,és eltúlzottan kontrasztosnak,

de legalább akar vmit,nem sablonokat puffogtat.....


további jó fotózást!

distant.gates válasza:
Szia!
Köszi, hogy pillantásra méltattad e népszerűségre még csak véletlen sem számítható képet, ahogy a többi művemet is - ahogy alább olvasom. :)
Igazad van, szűk, és kontrasztos, ám az érzéseimet tudatosan igyekeztem ily módon megjeleníteni.
Üdv!

2015. november 15. | 08:23 | KTB

Igen, sajnos a pengetők is elkopnak idővel...
Hatásos ez a lefordított Gibson, (?) méltó megemlékezés. (volt gitárosként én is átérzem)
Fotó szempontból csak annyit: a bal fölső saroknál, és jobb oldalt is hagyhattál volna rá még néhány pixelt, (sőt egy kicsit még alul is) mert így túl szűk a hely, beszorított érzetet ad...

distant.gates válasza:
Szia!
(Egy Jackson explorer)
Tudom, hogy Lugosi Lacinak nem volt ilyen gitárja, de a másik két gitárom (szimm. és aszimm flyingok) még inkább elütöttek volna Tőle.
Igen, beszorítottam, mert tudod érzékeltetni akartam azt, hogy a koporsó a legszűkebb hely, ahová ember kerülhet.

adott pontszám: 2,8
2015. november 14. | 20:51 | woaning

Laikusként nem voltam benne biztos, hogy egyáltalán gitárt látok, míg a leírásból ki nem derült. A kőbevésettséget sem adja át igazán és a bal felső sötét sarok miatt csonkolós hatást kelt. A koncepció nem lenne rossz, de a kivitelezés (amennyiben az ps vagy hasonló akart lenni) még finomításra szorulna.

distant.gates válasza:
Szia!
Ez egy asszociációba formált megemlékezés Lugosi Lászlóról a Beatrice legendás gitárosáról, amely a szubjektív érzéseimet tükrözi, és bizony pontosan ilyennek akartam kifejezni, amilyennek látod.
Ezért nem tettem például a csendélet kategóriába...
Gondoltam, hogy sokan átsiklanak majd a kép felett, vagy ha még sem, akkor többnyire lehúznak, mert fogalmuk sem lesz arról, hogy mit is látnak valójában, de ez egy cseppet sem zavar.
A szubjektivitás az szubjektivitás, akár kiéről van is szó - épp ezért, ha nem értem valaki alkotását, akkor először kérdezni szoktam. :)
További kellemest! -dg-