BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. október 4. 23:33
  • érzékenység: ISO 1600
  • fókusztávolság: 6,3 mm
  • rekeszérték: f/3,
  • zársebesség: 1/20 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Esélyegyenlőség...

A sakktáblán innen, és túl. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2015. október 6. | 18:30 | bölcs27

Szia!
Ötletes kép, a megvalósítás azonban szerintem nem tökéletes.
A gyűrött terítőnek nem látom a hozzáadott értékét, az erős kontrasztos vonalai még el is vezetik a szemet a főtémáról. A megvilágítás is lehetne szórtabb, a becsillanások a sötét bábukon kicsit zavaróak.
üdv
istván

distant.gates válasza:
Szia István! Korrekt véleményt alkottál, és örülök annak, hogy még egy valaki fantáziáját sikerült megmozgatnom. Tökéletes példái vagyunk annak, hogy egy adott témát hányféleképp lehet megközelíteni, elemezni, értékelni. Nem szeretném ismételni magam, ám ha kíváncsi vagy az engem motiváló gondolatokra, érzésekre, akkor alább megpillanthatod.
További kellemes estét!
Üdv!
-dg-

2015. október 5. | 14:43 | Tern

Köszi a tartalmas magyarázatot!
Örülök, hogy ilyen komoly tartalmat próbáltál érzékeltetni a képpel. Sajnos ez kevésbé jött át számomra, de amint írtad nem vagyunk egyformák.
A folytatáshoz egy kis segítség.

Üdvözlettel: Tibor
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

distant.gates válasza:
Köszönöm, hogy elfogadtad a bennem feszülő ént, és persze a kreditet is. :)
Kellemes estét!

2015. október 5. | 09:55 | kapka

Semmi megbántás nem volt. Szívsen olvastam el, hogy mit szerettél volna elmondani a képpel. Értelek most már! :)

distant.gates válasza:
:)

adott pontszám: 3,5
2015. október 5. | 07:58 | kapka

Szia,
A téma mindenképp érdekes. Nem vagyok egy nagy sakk mágus, de talán ide nem is kell. A gyalogság egyedül maradt "nemesség" ellen, mivel nincs támogatójuk, vajon milyen ügyért küzdenek? Nekem valami ilyesmi történet jut eszembe a képról:. :)
Na de nézzük a fotót. :) A kép elég szemcsés, köszönhető ez a magas ISO-nak is.A szekerkésztés sem rossza, de nekem kicsit szűknek hat, a táblát nagyon beszorítottad szerintem bal és jobb oldalt. A fények nekem tetszenek, bár nem tudom, hogy miért hagytad ennyire pirosasan. A magas ISO-t sem értem annyira, mivel ez egy statikus téma, így én a helyedben még hosszabb záridővel fotóztam volna meg és így elkerülhető lett volna a zajosodás. Még valami tetszik, az pedig a drapéria nekem sokat dob egy képen.
További jó képeket!

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm a meglátásaidat. A hosszabb záridő valóban javíthatott volna a kép technikai minőségén.
Nem szeretnélek megbántani azzal, hogy most nem írom le bővebben a fotó szubjektív vonásait, azaz a miérteket, mert épp az előbbi értékelésre adtam egy tartalmasabb taglalást, és ha maradt Benned még érdeklődés, akkor azt elolvasva kibontakozik előtted a belőlem fakadó én.
Kellemes hétfőt! :)

adott pontszám: 3,5
2015. október 5. | 05:39 | Tern

Szia!
Ék alakban a gyalogság is veszélyes tudna lenni, de mire felfejlődnének és mivel hátul nincs semmiféle védelem....egy bástya elvtárs is vérengző dúvadként végezhet az egész sorral.
Kérdés, megéri ezért felállni? Muszáj lehet, ha nagy az indulat...
De kicsit értetlenül nézem, miért ilyen fények mellett készült a kép? Miért ilyen nagy ráncokat vet alatta a drapéria? Miért maradt a pirosas elszíneződés?
Talán érdemesebb lett volna több fény mellett -hogy ne kelljen ilyen magas érzékenységet használni- a túloldalról is adva némi derengést, hogy drámaibb legyen a gyalogság megvilágítása-elkészíteni a képet.
További jó fotózást!

distant.gates válasza:
Szia! Többféle módon próbáltam kifejezni korunk egyik fő jellemzőjét eme egyszerű sakk felállás segítségével.
Kerestem a kellő fényeket, az aspektust ahhoz, hogy a figurák szokatlan felállása mellett, a kép össz hangulata, az elő, és háttér hangsúlya is információval bírjon. Megnéztem a több fényforrás adta lehetőségeket is, de csak az egy fényforrás adta meg azt az eredményt, melyben a gyalogok által ábrázolt tömegek mögött sötét háttér húzódjon. Ezzel azt szerettem volna érzékeltetni, hogy a sötét reményvesztett létből csak a fény felé vezet az út, bármily nehéznek, vagy épp kilátástalannak tűnik is megküzdeni a túlélésért, vagy egy élhetőbb világért.
A drapéria ráncaival a nehézséget, a beláthatatlanságot, a zavaros vizeket kívántam érzékeltetni, mivel a régi mondás szerint a zavarosban lehet hatékonyan, illetve kontroll nélkül pecázni, ahogy azt bizonyos hatalmak direkt generálva teszik folyamatosan.
A meleg színtónus pedig arra utal, hogy harcolni az igazunkért nem egy rideg folyamat, hanem tele van érzelmekkel, erőfeszítéssel, és persze reménnyel.
Természetesen a szubjektivitás számtalanképp érzékelhet, értelmezhet egy-egy hangulatot, információt, vagy épp üzenetet. Ettől nem lesz sohasem unalmas az emberi faj. :)
Kellemes továbbiakat!

adott pontszám: 5
2015. október 5. | 05:10 | harmincas

Nagyszerű ötlet, és nagyon hangulatos kivitelezés ezekkel a meleg színekkel és a vörös textillel. Gratula.

distant.gates válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésedet.
Üdv!
-dg-