BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: feldolgozott fotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. augusztus 4. 18:52
csak mértékkel (feldolgozás)

A feldolgozást csak azért csináltam, hogy kiderüljön a fotos vajon valami ilyesmit akart -e a képpel kifejezni. - Dupla expó effektet kapott - Vignettet - Zoom, és rotate blur-t. 

Ez a kép feldolgozás, az eredeti itt tekinthető meg.
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. augusztus 8. | 10:45 | distant.gates

Szia! Én nem értékeltem az eredeti kompozíciót, mert nem tudtam igazából hová tenni - így aztán azt sem tudom, hogy a szerzője miképp magyarázta az értékelőknek adott válaszaiban a fotója miértjét.
Természetesen végig gondoltam a bennem felsejlő összes variációt a vélhető üzenetet illetően, illetve valami mélyebb tartalmat kerestem azon a szimpla érzésen túl, hogy például ne igyunk többet a kelleténél, de hiába.
Az eredeti kompozíció nem sok teret enged a fantáziánk szélesebb körű kibontására, mert a kép címe a kompozícióra húzva nem mond semmi extrát az előbb említett ne igyunk többet a kelleténél-en felül.
Mert mit is látunk?
Egy pohárka tömény szesz valami térkövezett felületre helyezve, ami akár egy kertes ház udvara is lehet.
A csak mértékkel tett utalás ecsetelésére bárhová helyezhették volna a pohárkát, mert mindössze annyit üzent, ami a kép címe, vagyis mértékkel fogyasszunk, azaz e tekintetben tök mindegy a pohár közege.
Ha viszont ezt a pohárkát egy úttest szaggatott vonala mellé helyezte volna, ahol az útburkolat az egyre sötétülő, távoli homályba vész, akkor egy felhívás lehetne, hogy aki közlekedik, az ne igyon, mert egyrészt veszélyes, másrészt pedig tilos.
Ebben az esetben viszont a kompozíció címe már nem lehetett volna a "csak mértékkel", mert a közlekedésben nincs semmiféle mérték, nincs tolerancia az ivászat terén.
Szóval, ha az ember nem talál más üzenetet a kompozícióban, mint hogy ne igyunk többet a kelleténél, mert az árt az egészségnek, negatív irányba viheti a viselkedésünket, stb., akkor nagyon nehéz lényegi változtatások nélkül feldolgozni, kibontani a témát., maximum technikailag lehet rajta finomítani egy picit, de attól nem biztos, hogy közelebb kerül a megoldás.
Egyébként jó próbálkozás volt a Részedről, mert az asszimmetriával mindenképp javítottál a hangulat egyensúlyán. :) Üdv! -dg-

dmcdmc válasza:
Szia!

Azt hiszem jól látod a lényeget, és ez a komment leginkább az eredeti feltöltőnek szól szerintem, hogy mivel, és hogyan lehetett volna másképp kifejezni, azt, amit szeretett volna.
Remélem rátalál majd a feltöltő.

Én viszont köszönöm, hogy ilyen hosszan leírtad az elképzelésedet/véleményedet az eredeti koncepcióról.

Gergő

2015. augusztus 6. | 07:56 | Nefilim

Reméljük az eredeti kép készítője reagál azért rá... Úgy látom be volt jelentkezve azóta. ;) Ez a minimum amit köszönetként megtehet.

dmcdmc válasza:
biztos vagyok benne, hogy fog reagálni rá, több üzenetváltásom volt már a fotóssal itt a fotozzon, így meggyőződéssel állítom ezt :)

2015. augusztus 5. | 16:38 | Nefilim

Úgy látom nem érdemes feldolgozni semmit... :( Azért pont nélkül többen is írhatnának.

dmcdmc válasza:
Erre a képre, hogy nem írtak, azt annyira nem is sajnálom, igazából én is elrontottam, hogy nem írtam le a kommentbe a feldolgozás okát, és hogy mit akartam kifejezni vele.
Tehát az alapképet értékeltem én korábban, és ott láttam, hogy a fotós a képével egy ittas, mámoros, beszűkült látásmódú képet akart készíteni. De mivel nem sikerült kifejezni a képével, amit szeretett volna, kért ott tanácsot, hogy hogyan lehetne, ezt jobban kifejezni. Próbáltam olyan eszközökkel megoldani ezt, amit a fényképezőgéppel is meg lehet csinálni, (belezoomolás, és multiexpó), de persze jelen esetben digitálisan reprodukálni ezeket a funkciókat.
De leginkább a fotós véleménye érdekel, aki még nem járt erre, hogy valami ilyesmit akart -e a képpel kihozni.
Viszont, amit Te írtál a képre, az még nagyon kéne rá, mert az egyensúlya nagyon eldőlt, de már nem akartam újból feltölteni emiatt. Igazából nem is a tökéletesség a lényege számomra, hanem, az, hogy az út jó -e esetleg, ha ilyesmit akarunk egy ilyen pohárral kifejezni.

Az a meglátásom, hogy pont nélkül még annyira sem írnak az emberek. Sőt, mivel relatíve mindenkinek sok a kreditje, ezért az értékelés szükségessége elveszett.
Megírsz 4-5 napig 6-8 értékelést, Te vagy a nap legtöbbet értékelője, köztük van pár 3-as, 4-es pont egy-egy képre, simán összejön 10 kredited ez alatt. Innentől kezdve, nem szükséges aktív lenni, így szinte csak az új tagok értékelnek. 4-5 naponta, meg biztosan nem töltesz fel 10 képet... :)
Így, ahol pont nélkül lehet írni, tehát még vissza sem kap kreditet, még annyira sem érzik szükségességét az írásnak.

2015. augusztus 4. | 22:38 | mazzz

duplaexpóeffekt :DD

dmcdmc válasza:
jo az ugy. jobban tetszene, ha azt irom multiexpo? :)

2015. augusztus 4. | 19:50 | Nefilim

Szia Gergő! Nem rossz elgondolás. Azon tűnödöm, hogy az effektet lehetne alkalmazni a bal oldalra is, de más méretben, mint a jobb. Mondjuk kisebben, de akár még az éles pohár mögé is mehetne. Csak egy plusz ötlet..
üdv. Robi

dmcdmc válasza:
szia Robi! Teljesen jogosnak tartom, mert igy a kép olyan egyensulytalan, és ezt már utolag láttam én is, hogy bizony hiányzik valami onnan.