BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. május 14. 15:12
Luca

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2015. június 9. | 12:47 | kesztió

Ezt biza olcsón adtad. Már egy banális Photoshopos auto contrast csodákat tett volna a jpeg végeredménnyel (próbáld csak ki!), nem beszélve arról, ha rászántál volna egy kis időt a RAW fájl meggyomrozására is.
Irigyellek, hogy ilyen jól állhatsz pontok szempontjából, én biztos nem engedtem volna meg magamnak ezt a hanyagságot egy egyébként ilyen szép kép esetén. Így még a 4 pont is éppen hogy, pedig egyéb kifogásom nem is nagyon van, esetleg annyi, hogy még többet vágtam volna a rendezői baloldalon.

Teszel fel új változatot? :D

locman válasza:
Igaz,igaz! Örvendtem a véleményednek, köszönöm.
Szeretném újra fotózni, mert Tündéri.

adott pontszám: 4
2015. május 16. | 20:35 | pilipár

Szomorú szemü kislányt fotóztál, egy jól elkapott pillanatban. A tekintetével kapcsolatban nincs észrevételem, mert kellöen élesnek látom, a fények is illenek a pillanathoz (ablak mellett ült?), de a haja nem jó így....meg kellett volna fésülni, mert így olyan strandolás utáni fotónak tünik, amihez a ruha és a háttér nem megfelelö. Érdemes a fotózás elött kialakítani a koncepciót és a kép minden elemét ahhoz igazítani. Ehhez az archoz egyébként eleve nem illik a rendezetlenség....a szemekben a kép mondanivalója, ott a hangsúly, mindent alá kell rendelni neki.....és ehhez elég lett volna csak megfésülni a kislányt.
Egyébként tetszik. Szeretem a gyerekekröl keszült képeket....mert tudom, milyen nehéz jól/hatásosan fotózni öket. És ez majdnem hibátlan.
Üdvözlettel! Pilipár

locman válasza:
Hasonló észrevételeket kaptam, kicsit szégyellem a türelmetlenségem, mert ismét nem sikerült a megfelelő körülményeket kivárnom.
Köszönöm pilipár.
Üdvözöllek!

adott pontszám: 3,5
2015. május 15. | 10:01 | h.rom

Szia. Luca szép kislány, aranyos kislány, és kellő felkészültséggel remek fotókat lehetne róla készíteni. Értem ezalatt, hogy pl az anyukája megmoshatta volna a haját a fotózás előtt, mert fénylik és összetapad, zsíros, kócos, ápolatlan benyomást kelt. Ezért vonok, egyébként jó fókusz, őszinte nem megjátszott pillantás, az arcon kellemesek a fények, de a háttér színben megint nem tetszik...

locman válasza:
Szia. Reméltem egy mértékadó kritikát is, köszönöm. Igazad van, a felkészülés hiányzott. Nem mentség, uszoda után, vacsora előtt egy kiránduláson ennyi időm maradt.
Üdv.: locman

adott pontszám: 2
2015. május 14. | 19:35 | Majin

Szervusz. Nem szeretnék köntörfalazni, ez a portré szerintem unalmasra sikerült. Nem ismerem a körülményeket, de mintha csak leültetted volna a kislányt az adott helyen és elkattintottad volna a képet. Sem a fények, sem a beállítás, sem a kompozíció nem utal tudatos, előkészített, megtervezett munkára. Kicsit alulexponáltnak is tartom a képet. A kislány egyébként tüneményes, sok lehetőség van abban a pofiban, úgyhogy mindenképpen arra biztatlak, próbáld meg kicsit tudatosabban felépíteni a koncepciót, játssz a fényekkel, ha van erre lehetőséged, és valahogy hozd elő a kislányban megbúvó mosolyt:) Ez a fotó jelen formájában nekem kevés. Szép fényeket!

locman válasza:
Szervusz. Elfogadom és hasznosnak ítélem a kritikát, van néhány jó következtetésed, de a lepontozást akkor sem értem.
Üdv.: locman

adott pontszám: 4,5
2015. május 14. | 15:25 | Charrteris

Nagyon őszinte és keresetlen a kislány tekintete,amiben biztos része van az oldott helyzetnek is. Nekem azt közvetíti az arckifejezése,mintha valamit még mondani akarna, vagy szomorú lenne.Kifogásom a háttérrel van,ezt a jelenlegit nem tartom jó választásnak.

locman válasza:
A háttér valóban nem jó.
Köszönöm az értékelést és a pontot!
Üdv.. locma