BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,99
KATEGÓRIA: divat
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2015. február 24. 13:31
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Balatonmáriafürdő
Flying dress

Ruha: Molnár Zsuzsanna Modell: Edit 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. április 7. | 12:44 | supernature

Szia!
Isteni lehetőség ilyet fotózni!(Nekem minden vágyam!!)
Jól elkapott ,szokatlan mégis adja a stílust, izgalmas a kép nyersen.
Ezt a képet megfelelő utó munkával 10x izgalmasabbá lehetne tenni!( Ami rengeteg részletet kiemelne viszont sokat el is tüntetne!)
A hátulról vetülő árnyékok ,csak hogy egyet mondjak ,engem zavarnak.
Nagyon sokat dolgoztam volna még ezen a képen!

csiger78 válasza:
köszi

2015. március 12. | 08:43 | mitcsenkov

Ez a bokában vágó fekete cipő borzasztó... a stylist-ot ne dícsérd meg. :)

Amúgy jó, egyszerű, képet kitöltő kompi, összehangolt színek, összeillő hangulati elemek mindenütt, tetszik. :)

csiger78 válasza:
Hát a full platformos cipő igazából érdekes darab volt, hogy menni milyen volt neki azt nem kérdezd :-D

2015. március 9. | 21:50 | kulcsarati

Valamit félrenéztél...én nem illettelek ponttal :-)
Picit úgy érzem, ezúttal elbeszéltünk egymás mellett, mind a póz mind az árnyékok tekintetében. Pont arra akartam utalni, hogy ha belelapozok egy mai "trendi" magazinba, ebben a formában a póz "trendidegen" profi modell ide vagy oda.
(micsoda hülye szavakat találok ki :-)
Az árnyék kérdése ebből adódóan "trendidegen" :-) Magam sem beidegződésből írtam, hisz vallom, hogy a 2 dimenziós kép egyetlen eszköze az árnyék, a térbeliség érzékeltetésére. Itt a jobb váll és hónalj árnyéka egyszerűen...őőőő...trendidegen? :-D
RGB abszolút tudatosnak volt értékelve, nem koncepciótlannak...
Köszönöm a kimerítő választ, látszik, hogy a magad útját járod. Ne hagyd, hogy a magam fajta kukacoskodó letérítsen róla :-)
Üdv: QQ


csiger78 válasza:
Hát igen, tizen x év után már nehéz lenne :-D
Köszi. Amúgy nme tudtam, hogy pont nélkül nem lehet küldeni zsét..ez van

2015. március 6. | 23:10 | kulcsarati

Nos...Ismerve a fotóidat, a weblapodat nézve kicsit értetlenül állok a fotó előtt. Egy lelkes amatőr első fashion-fotózásainak egyike köszön vissza. És ez meglepő módon szinte minden képi elemben visszaköszön.
Helyszín: Bizonyára tudatos (már miért ne lenne az...) mégis a Balaton partja valahogy a "nincs jobb ötletem, a Balcsi biztos jó lesz" érzés fog el. Ez a koncepció egy urbánus vagy indusztriális környezetben működhet, itt valahogy koncepciótlanságot sugall.
Modell: Mintha végiglapoztál volna egy divatmagazint és fejből próbáltad volna meg felidézni az egyik ott látott pózt és az alapján instruáltad volna az amatőr modellt. Igen tudom, hogy a legnyakatekertebb és lehetetlenebb pózok köszönnek vissza a divatlapokból, de itt a póz erőltetett, görcsös, kényelmetlen...Az árnyékok vetülése tovább erősíti az érzést.
Vágás-szerkesztés: érthetetlen az alul a széléig vágott, felül üresen hagyott tér.
Az RGB színek viszont nagyon működnek a fotón, csak úgy mint a libbenő ruha!
Minden részlet azt súgja, hogy készültél erősen erre a fotózásra, az eredmény előtt azonban esetedben értetlenül állok.
Szóval az igény megvan a válaszra :-)
Üdv QQ

csiger78 válasza:
Nos..előre is bocsi, hogy nálad reagálok a modell kérdésre, persze te is szóvá tetted, ezért jelezném, hogy B. Edit az egyik legprofibb magyar modell volt akivel eddig dolgoztam, pedig picit sem számítok amatőrnek ezt halkan nagyképüségnélkül jegyezném csak meg. Sok sok lánnyal melóztam már, Ő meg főállású volt egészen 2014 novenberéig, mert vissza volnult közel 10 évnyi modellkedé után. A legkomolyabb tervezők, divatházak művészek dolgoztak vele. A póz, nos lehet szeretni vagy sem, de a netes feltöltős divat kategóriák rohadtul nem állnak közel a divat kérdéséhez. nem kellett divat lapot lapoznom hozzá, hogy tudjam mi a trend mi az ami jelenleg a modellektől elvárt. Ő is tudta, és hozta amit kell. nem kellett instruálnom, oda állt, a fényt figyelte, minket (többen voltunk) figyelt stb stb...a görcsös póz (mindeki szerint) egyáltalán nem az, csak tudatosan befelé koncentrált tartás, lehet nem szeretni, de kérem nézzenek körül az érintettek pár divat fotós oldalán, és gondoljuk ujra. Engem nem zavar a vélemény hozzá teszem, de ez ki kivánkozott. Az árnyékok. Nos az árnyék hozza ki a térbeli formákat, napsütésnél meg van, de van beauty dishnél meg van ezer más fényformálónál is. Ez sajnos még mindig itt egy ilyen véleményes beidegződés, hogy árnyékos jesszus akkor szar..ismételten utalnék a divat voalakat kedvelőkenk, hogy ez szolidan árnyékos kép a trendhez képest. De persze ez is véélemény, elfogadom szintén. A légiességhez és a helyes színkompozícióhoz (igen van ilyen) kellett a magasabb levegős tér, az alsó zöld rész elnyomta volna a tavat és az eget ha telibe hagyom, valamint ránézésre is amatőr lett volna. A fotózásra annyira készültem mint máskor. Volt nlam jó technika, remek modell, és asszisztencia. A helyszinben októbert figyelembe véve hogy honnan jön a fény, hol üres napsütésben a part mi van a háttérben stb stb nem hiszem, hogy nem lenne elég tudatos, de persze minden nézőpont kérdése. Szerintem ezek véletlenül nem állnak, össze, pláne hogy Soproni vagyok a modell pesti szóval....
A ruha direkt ide készült ilyen szinben..ahogy észre is vetted piros, kék, zöld...háttér..stb..koncepciótlan? :-D

Nos, nyilváb nem leszek népszerű, hiszen sosem voltam az, főleg itt nem, de a ránézünk azt 3 nem annyira egy komoly értékelés. Ellenben a tiédet értékelem. Félre ne értse senki mindekiét megköszöntem, igyekeztem, és nem akarok okoskodni sem, de kérted, hát válaszoltam. Azt, hogy ügyesen megnézted kié a fotó és úgy kaptam csak nagyobb értékelést meg annak tudom be, hogy látod látod azért csak látszik azon a képen, hogy nem amatőr az annyira, max első ránézésre ;-)

Akartam jutalmazni, de sikitott hogy nem lehet..

adott pontszám: 3,5
2015. március 2. | 19:48 | zorwick

Nagyon jó helyszínt találtál, szuper jó a ruha mozgása, a dinamika, szépek a színek...de az a póz! Az előre tolt vállak, ráadásul árnyékban, nem szerencsések, a model háta előre görbül, a lábak x-ben, lábfejek összefordulva. Hét ezek az azonnal észrevehető dolgok amik engem rettenetesen zavarnak.

Egy erős, vad smink, kicsit rátenni mág erre a pózra és egy tökéletes groteszk kép lesz belőle, de gondolom nem ez volt a cél. Igazából biztos vagyok benne, hogy született jobb is a fotózáson, mert ránézésre készültetetek rendesesen, de itt volt talan a legjobb a ruha lebegése.

Remélem nem haragszol a kritikákért.

Üdv

Zoli

csiger78 válasza:
Nem haragszom én senkire sem :-D
Köszi a véleményt.

adott pontszám: 4
2015. február 27. | 22:18 | bölcs27

Szia!
Nekem mind a cím, mind a szuperül lengedező ruha azt vetítené, hogy a modell is "száll"...
A testtartása pont az ellenkező. Kicsit "beesett", összehúzott vállak, "S"-alak.
A színek rendben, a vignettálás nekem kicsit erős, de gondolom sütött a nap, mint állat.
üdv
istván

csiger78 válasza:
köszi

2015. február 26. | 08:00 | yeppike

Szia!

Ez a póz nagyon zavaró nekem. Nagyon találó a cím és durván tökjó ez a ruha na meg ahogy belekap a szél.... de nekem ez egyből a szabadságot juttatja eszembe és nagyon nem ezt látni a modellen. Egy felszabadult természetes önfeledten mosolygó modellel sokkal jobban összhangban érezném.

csiger78 válasza:
Köszi

2015. február 25. | 21:26 | kulcsarati

Ha leírom a véleményem őszintén, egy "kösz"-ön vagy egy szmájlin kívül számíthatok érdemi párbeszédre?
Persze az őszinte válasz elvárás, tehát, ha úgy érzed bele se kezdjek, akkor tedd meg ez alatt kérlek, ígérem tudom kezelni!
Kösz QQ

csiger78 válasza:
Éveken keresztül osztottam itt az észt, most csak elfogadom a dolgokat, ez ennek a jele. Sokszor mondtam hogy az itteni régi képeim azt mutatják honnan indultam, de sokszor nem mutatják azt hol tartok. Sok dolog van amivel egyet értek sok amivel nem, de már nem akarom egváltalán megváltani a világot, és megbántani senkit sem. Ezért van néha smile és köszi is, mert felteszem a képet azán ennyi, jön ami jön. De persze hogy örülök minden hozzá szólásnak, és ha kell és van rá igény válaszolok is természetesen.

adott pontszám: 4
2015. február 25. | 13:30 | Captureit.ro

Szia! Nagyon tetszik a fotod. Jo a szinkombinacio, jo a dinamika, a vonalak. Gyonyoruen szep a modelled, kulonosen tetszik, hogy egy rovidhaju, nem agyonsminkelt not valasztottal. Ami zavar, az viszont a pozicioja. Nem elonyos egyaltalan a testhelyzete. Szepek a labai, karcsu, jo a ruhanak a dinamikaja, de ezzel a gornyedt pozicioval elveszitem a "hullamokat". Nem mindenkinek allnak jol az amugy anorexias modellekre raeroltetett testtartasok.

csiger78 válasza:
kösz

2015. február 25. | 13:02 | Birdie

Ne vedd magadra kérlek, mert nyilván nem a te dolgod ergo nem is a te problémád, de az ilyen póz számomra valami gyógyszerreklám hatású, ahol a gyomorgörcs elleni készítményt szeretnék reklámozni. Alapvetően nem értem, hogy a modelliskolákban miért erőltetik az ilyen kitekert pózokat, annyira természetellenes :(
Na ez csak úgy kikívánkozott belőlem, de mondom, nem ellened szól!

csiger78 válasza:
Köszi

2015. február 25. | 12:12 | Pulykakakas

Szia!

Érdekes vélemények fogalmazódnak meg ittennék:D

Nekem tetszik...

csiger78 válasza:
:-)

2015. február 24. | 22:51 | Karlsky

szia! Ezt nagyon odA raktad! Üdv! K.

csiger78 válasza:
:-)

adott pontszám: 4,8
2015. február 24. | 21:59 | steve33

Szia. Nagyon jo kép , jó környezetben. Nekem egy kicsit a hölgy tartása nem tetszik. De ettől eltekintve kiváló. A piros nagyon hangsúlyos szépen kiemelve az ég kékjéből. Szép munka.

csiger78 válasza:
Köszi

adott pontszám: 4
2015. február 24. | 21:43 | puruczki-2

Az a bajom, hogy az elképzelés jó lett volna, de megmaradtál az alap szemszögnél...
...a ruha, a szárnyalás, a modell, a póz remek...
De: alul nagyon szűk, felül sok, engem zavar a nagy fű és a fák árnyékai, illetve a túl nagy mélységélesség...
...én ezt a képet betonra tettem volna, és lejjebb rakom a szemszöget, hogy az a ruha még légiesebb legyen...

csiger78 válasza:
Ok, köszi

2015. február 24. | 20:17 | Fáncsi_voltam

Pöpec! :)

csiger78 válasza:
:-)

adott pontszám: 3,6
2015. február 24. | 18:36 | szaszi63

Szia!

Szerintem igen esetlen tartása van a modellednek. Nagyon előnytelen, nekem nem tetszik. A térdei takarják egymást, a vállali erőteljesen előre állnak, túl merev ez a tartás.
Véleményem szerint erősek az árnyékok. Fényképezhettél volna tágabb rekesszel is, így a fű nagyon éles és kontrasztos. A vignettára sem tudom miért van szűkség. Objektív gyártok milliárdokat fordítanak arra, hogy az objektíveknek ezt a hibáját kiküszöböljék, most meg mindenki ráteszi a fotóira.
További jó fotózást,
Üdv: attila

csiger78 válasza:
Akkor itt nem sikerült az objektiv gyártónak kiküszöbölni rendesen attól tartok :-D
Köszi

adott pontszám: 5
2015. február 24. | 17:35 | atmenet

meglepően egyedi a ruha, ami remekül betölti a teret. jók ezek az élénk, kontrasztos színek. szinte érezni a szellőt, ami magával ragadja a piros kelmét. tetszik, hogy nem stúdiós körülmények között dolgoztál.
szívesen megnéznék egy olyan fotót, ahol a modell alakját teljesen körülöleli a lebegő textil, de nyilván ez a ruha nem ilyen szabású- :-))
gratulálok, ügyes munka.

csiger78 válasza:
Köszi, ez a ruha direkt ehhez a projekthez készült. Több ruhában is dolgoztunk a modellel. Eza ruha a "szárnyak" nélkül egy sima piros koktél ruha :-D nem adja ugy ki mint itt. Köszi a véleményt

2015. február 24. | 16:56 | dmcdmc

Szia!

kikapcsoltam a pontozást, nem akartam rossz pont számot adni.

látszik, hogy ez egy tudatos kép, amihez egy gyönyörű ruha párosult, nagyon jó modellel.
én viszont most ebben az esetben azt gondolom, hogy ebbe a képbe bele kellett volna nyúlni.
nekem a vignette egyáltalán nem tetszik, szerintem fölösleges... ez olyan fotó, amit egy újságba szánsz pl, nem kell a képre vignette.
ezen felül, én mesterségesen raktam volna felhőket a képre, nem túl kontrasztosan, csak finoman, nehogy elvigye a modellről a tekintetet....
illetve valahogy a vágással nem vagyok kibékülve... nekem túl nagy a kék ég, főleg így üresen, alul pedig túl szűk, a modell cipői a határon vannak, a füvön lévő bal oldali árnyékok is zavaróak, elviszik a képet.

azért kapcsoltam ki a pontozást, mert amúgy egy jó fotó, amit szerintem javítani lehetne.

a fent leírtak, amiket leírtam problémákat sok esetben szubjektív, de nekem ezek miatt nem elképzelhető egy komoly újság címlapjára akár...

tehát ne negatívumként vedd, hanem azt, hogy egy jó fotóból, mert az, hogy lehetne még többet kihozni!

további sok jó fotót kívánok!

csiger78 válasza:
Köszi. A repülő ruha koncepciója álló képbe nem férne bele csak nagyon tág kivágással, eleve kizárva a cimlap, nem mintha od akészült volna. A nagy zöld itt eleve nem szolgálná a légiességét a ruhának, hiszen pont ezért van alsóbb perspektivából fotózva. A piros a képkben szebben kijön szerintem, jobbna kiemeli azt.
A felhő, nos igen hozott anyag az idő, ez biztos látványosabb lenne nagy bárány felhőkkel ez tény. Nem veszem rossz néven a kritikát, no para.
Ksözi

2015. február 24. | 16:29 | pappati

yo

adott pontszám: 4
2015. február 24. | 15:40 | vatrga24

Szia nagyon tetszik a kep viszont az hogy a vall igy elore jon az nekem nem nagyon jon be... a kigondolas viszont nagyon tetszik.. esetleg meg egy hosszabb haju modellel akinek a hajat is ,,viszi a szel,, lehetne probalkozni...:)

csiger78 válasza:
Igen ez szubjektiv kérdés, mint maga a modell munka vagy a fotós munka is.
Köszi szépen a véleményt

adott pontszám: 4
2015. február 24. | 14:09 | Bigboy

Szia

Tetszik maga az elképzelés és a kivitelezés is. Kizárólag a vignett az ami nem tetszik. Szerintem felesleges a képre, vagy egy gyengébb vignettet tudnék elképzelni. Az árnyékok sem tetszenek annyira. Nálam 4 pontos a kép. :)

csiger78 válasza:
Ahol fény ott árnyék :-D
16mm 2.8 on 50 iso-n mindig vignettál, de elfogadom, ha ez zavaró. Köszi a véleményt