BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. november 23. 19:14
Konyhai fogaskerekek

utolsó a konyhás sorozatból 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2015. március 2. | 09:38 | Captureit.ro

Szuper! Remek absztraktjaid vannak! Gratulalok!

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen. Örültem.

adott pontszám: 5
2014. december 6. | 20:04 | kepelek

(Nyilvánvaló, hogy a fototechnikai problémák hiánya miatt, ezzel a kérdéskörrel, most nem szükséges foglalkoznunk.)

Úgy gondolom, a konyhai válogatás, az alkotó ez oldalon bemutatott, talán, legsikeresebb fotográfiáit koncentrálja.
E mű pedig, a sorozat záró eleme. Így, egy jelentős mérföldkő. ( DN 77:)
Ennek megfelelően, az értékelő, századik, jubileumi értékelésében próbálja méltatni, a nem mindennapi hatást kifejtő absztraktot. :)

Az első helyre kívánkozó megállapítás, a kép elrendezésére vonatkozik, ez pedig a tüzetes vizsgálódás után megfigyelhető;
KÜLÖNÖS SZIMMETRIA,
mely, az egyik képátló mentén figyelhető meg.
Nagy valószínűséggel, az objektív tengelye, az említett képátlót, fogantyúja irányával jelző kávéscsésze közepébe nézhetett.
Ebből a nézőpontból, valamennyi Faringoseptes (vagy Faringoport pirulás) bögrécske más képet mutat.
Minél távolabb esik egy pirula az optika tengelyétől, annál jobban ki szeretne mászni a kis porcelán alkalmatosságból,... látszólag.
Rövid analízis után megállapítható, hogy a kis csuprokban található tabletták, egy határozott rendező algoritmus szerint nyerték el virtuális helyzetüket.
Ugyanúgy, képátlón pihenő egyensúly figyelhető meg a megvilágításban is.
A fogak szabályos körívek mentén helyezkednek el, fogantyúk sugár irányba mutatnak.
Így, hát több szempontból is igazoltuk a tökéletes geometriai rendezettséget.

Rendezettség, a formák precíz, átgondolt pozicionálása, nagyfokú letisztultság jellemzik a szemügyre vett alkotást.
Mindezek alapján bátran kimondhatjuk, hogy ezen a helyen, egy nagyon remek, absztrakt gasztrofilarttal állunk szemben.

Azonban, megkockáztatom azt az egyáltalában nem alaptalan állítást, hogy a fenti irányzat képviselője, aki korábban abszurd megnyilvánulásoktól sem volt mentes, ez esetben is, beemelte ezeket a motívumokat, a vizsgált kompozícióba.
Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint a nagy precizitás, pontos geometria mentén elhelyezett kettő, különálló fogas ív, szemlátomást eltérő fogtávolsága. Ebből következően, a megjelenitet konstrukció esetleges működése, még elméleti szinten is, teljességgel kizárható.
Ez egy gépészeti nonszensz tipikus iskolapéldája, azaz, tetten érhető az ABSZURDITÁS.

Még egy észrevétel.
Az alkotó, érzésem szerint, kinőtte már az absztrakt gasztrofilart szűkre szabott kereteit.
A kompozíció, annak ellenére, hogy hatását tekintve nem kelt túlzsúfolt érzetet, de képi mondanivalóját vizsgálva már feszegeti az irányzat kereteit, úgy fizikai, mint művészi kifejezésmód tekintetében.
Ezt az állításom pedig, a képi mondanivalóban megnyilvánuló, "freudi elszólására" alapozom.
Miszerint, a bemutatott tárgykör, - jelen esetben a két fogaskerék, mint fő téma-, mindössze, csak egy elenyésző hányada esik a képfelületre, így az alkotó tér és újabb eszközök irányt kiált. Valamint kifejezésmódjában, az abszurd vonások miatt, kilépet a tisztán absztraktság kereteiből, így stílusában is új utakat keres.

Amennyiben ez a sejtésem megalapozott, úgy, alkotói eszközeiben és "hangvételében" is más, megnyilvánulásokkal találkozhatunk majd a jövőben.
Nagy szeretettel várjuk!

zsoltf válasza:
Szia kepelek,
Megtisztelő, hogy fotómra szántad jubileumi értékelésedet, annak meg külön örülök hogy ilyen terjedelmesen és tartalmasan foglakoztál vele.
Valóban az optikai torzításnak tudható be, hogy nem minden kávéscsészébe látunk egyformán bele. Gondolkodtam rajta, hogy egy kis PS-el megoldható lett volna, hogy minden csészének pont a közepébe fotózzak bele, de úgy érzetem így természetesebb (bár mivel csak 6 darab csésze van a kávéskészletünkben így is szükség volt agy kis utómunkára).
Különben az a piros akármi nem Faringosept tabletta hanem egy kis ribizli bor amit az azonos vastagság és színhatás elérése érdekében fecskendővel adagoltam (pontosan 8 ml van minden csészében)
Érdekes felvetés hogy ez gépészeti nonszensz lenne. Bár van ilyen irányú képzettségem bevallom ennyire mélyen a fotó készítése előtt nem gondolkodtam el rajta. Viszont, ha már szóbahoztad megtettem és arra a következtetésre jutottam, hogy talán mégis működne a gépezet hiszen az osztókörön mért fogvastagságok azonosak ami ugye alapfeltétele egy fogaskerekes hajtásnak :).
Megtisztelő hogy a folytatást, a más irányokba való nyitást is belekomponáltad az értékelésbe, s habár mostanában kevesebbet fotóztam remélem következő képeimmel nem fogok csalódást okozni.
Köszönöm szépen,
Zsolt

adott pontszám: 5
2014. november 24. | 21:18 | Zoran_2

Szia! Ej de ötletes kép, nagyon tetszik.

Valóban mint két bicikli fogaskerék.
Igazából erről szól az absztrakt, meglátni valami absztraktosságot a mindennapi tárgyak részletében egymáshol való térbeni elhelyezésében ...stb.

Csak így tovább ---- további jó kreatívkodást a "az elvont világ boszorkánykonyhájában"

Zoran

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen Zorán!

adott pontszám: 4
2014. november 24. | 18:45 | Cameleon

Ezt elkapkodottnak érzem., de az ötlet jó!

A kicsi fogaskerék, mintha nem lenne elég kerek, továbbá elfért volna 1-1 bögre még ott, sőt, talán a sarokban is kellene látszódnia, egynek a kicsi átmérő miatt . Ezt tartom a nagyobb hibának, hogy hiányos a forma.

A "csináld meg te úgy" érv magas labdája pedig a: Vagy 2 színű folyadék, vagy 2 féle bögre kellett volna az egyértelműbb fogaskerekes sugalláshoz. Így akár egy absztrakt, 45 fokos pillangó is lehet, ha globálisan nézzük a formát, vagy egy H betűvel kezdődő cégnév "iniciáléja"

szumma:
Jó ötlet, elkapkodott kivitel

u.i.
Kis érdekesség, úgy írtam meg a kritikát ,h nem nagyítottam ki a képet. Nem éreztem szükségét. Remélem szép éles minden ;)

zsoltf válasza:
Szia, kösz az értékelést, de nem értem miért gond az hogy Te egy pillangót vagy egy H betűt látsz bele. Ez egy absztrakt kompozíció aminek adtam egy címet, szerintem az egy plusz, ha Te mást is bele tudsz látni.
Azt írod, hogy "legnagyobb hibája, hogy elfért volna 1-1 bögre még ott, sőt, talán a sarokban is kellene látszódnia, egynek a kicsi átmérő miatt." Nos ez nem egy nagy pontosságú műszaki rajz, hanem egy absztrakt kompozíció. Különben még a műszaki rajz is megengedi, hogy egy fogaskerékpárnak csak egy részét ábrázoljuk. Amúgy lehetne például egy fogaskerék ív is (a mechanikus karórákban például van ilyen), szóval ezt azért szőrszálhasogatásnak tartom.

Kár, hogy nem vetted a fáradságot rá, hogy megnézd nagyban, így egy kissé felületesnek hangzik az értékelésed. Ha megnyitottad volna például jobban láthatnád, hogy mindkét fogaskerék pontosan kerek hiszen lábosfedők köré raktam szorosan a poharakat amit aztán elvettem onnan.

Elfogadom, mert ma jó napon van.
Minden jót,
Zsolt

2014. november 24. | 16:56 | Sabre32

Egy újabb nagyszerű absztrakt a konyhából :) Nagyon szép! Üdv, Sabre32

zsoltf válasza:
Köszönöm :)

2014. november 23. | 20:12 | ttocra

Szia!
Nagyon látványos lett, tetszik!
Mi ez, kávéscsészék málnaszörppel?

zsoltf válasza:
Köszönöm, kávéscsészék ribizliborral.

adott pontszám: 5
2014. november 23. | 19:25 | JohnDoo

Szia!


Ismét tökéletes képet alkottál. Tökéletes választás a fehér-piros-fekete, tetszik az elrendezés is! Talán egy picit szorosabbra tettem volna a poharakat, úhy jobban átjött volna a fogaskerék hatás. DE ÍGY IS ha lehetne *5 adnék GRT !

zsoltf válasza:
Köszönöm szépen. Örülök, hogy tetszik.