BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. november 20. 08:53
nyomasztó novemberi csend

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2014. december 2. | 14:43 | kepelek

Nagyon jó perspektívából készült kép.
Az alvó, kies mezőn, mértani rendben futó barázdák, rendkívül dinamikusan vezetik tekintetünket.
Talán, ebből a remek látványból nyert élményünk kompenzálja a kb. középre szerkesztett horizont esetleges vitathatóságát is.
Véleményem szerint, nyugodtan sorolható ez a kompozíció a hangulatképek közé, mert a cím szerint is, egy tipikus érzetet kellene nyernünk a hatása révén.
Szerintem ez meg is történik.
Az én tapasztalatom szerint, az itt látható erős szürkeség (és közelebb járunk az igazsághoz, ha ebben az esetben sötétségről beszélünk, az érzékelő talán nem kaphatta meg a neki kijáró fénymennyiséget) inkább december 21. napján, a téli napforduló idején következhet be, egy vastag hófelhő alatt, napnyugta után.
Így számomra, az év legrövidebb napjának hangulata érződik, amit viszont nem lehetne ennél jobban megörökíteni.
Azonban, novembernek követeljük ki, a nem túl sok, de az őt jogosan megillető fénymennyiséget!

F.Zsolt válasza:
:-))
Nagyon köszönöm ezt a remek kritikát! :-)
Egyetértek, bizony kevés itt a fény! A hangulat elragadott, és ebben a nagy érzelmi felindulásban kissé túltekertem a záridő tárcsáját a gépen! Viszont szerencsére RAW, majd megnézem, lehet-e még tornázni kicsit fel az expo-n, vagy ez már a novemberi csend vége!:-)
Üdv!
Zsolt
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4,5
2014. november 23. | 17:23 | szenesember

Helló!

Érdekes minimal fotó! Van hangulata. Számomra konkrétan valami hasonló hangulatot ad, mint amikor az ember egy kocsiban órákat várakozik, hogy tovább mehessen, csak bámul kifelé az ablakon, és nem történik semmi... megállt a képen minden. Pár dolog azért érzésem szerint jól esett volna a képnek: egyrészt szerintem túl sötét, kissé kivilágosítva is megtartja a nyomasztó érzetét. A másik dolog az, h. szerintem sziluettfotónak kissé sok árnyalatot hagytál a képen. Értem, hogy anélkül kevesebb részleted maradt volna, de az így megmaradt részletekre egy max kontraszt segített volna ezen. De talán inkább a teljes spektrumot meghagyva néztem volna meg, tompított fényekkel.
Szép fényeket!

Üdv. B-la

F.Zsolt válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm a részletes értékelést és a tippeket! Rá is erősítettél a korábbi véleményekre, egyet is értek a felvetéseiddel, a tippeket kipróbálom. Ezzel a képpel még érdemes kicsit dolgozni. És ez jó, mert őszintén szólva fogalmam sem volt, hogy a nézők hogyan fogadják majd.
Egyébként valóban ilyen minden megállt és elnémult hangulat volt. Szép, giccses naplementét mentem fotózni, és ez lett belőle.
Köszi még egyszer!
Zsolt
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

2014. november 20. | 19:07 | mazzz

ez tényleg nyomasztó

F.Zsolt válasza:
Valóban az volt. Köszi, hogy jártál erre, írtál ide!
Zsolt

adott pontszám: 4
2014. november 20. | 15:25 | zsoltf

Szia,
Jó kis téli minimál lehetne ez szerintem Jó a tájrészlet, tetszik a szerkesztés. Viszont nekem nagyon alexpósnak tűnik. Értem én hogy nyomasztó hangulatot szerettél volna, de letöltöttem és 2,5 FÉ-t javítva az expozíción nekem jobban tetszett
Minden jót,
Zsolt

F.Zsolt válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm!
A legtöbb képem esetében felmerül, hogy alexpós, túl sötét. Ezt én most már készséggel el is fogadom, ezzel a képpel kapcsolatban is. Valahogy bennem ilyen alulexponált módon képeződik le a világ.
Még egyszer köszönöm a véleményedet!
Üdv!
Zsolt