BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. november 17. 13:13
  • érzékenység: ISO 125
  • fókusztávolság: 38 mm
  • rekeszérték: f8.0
  • zársebesség: 2.0 sec
csak egy virág

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. november 18. | 22:34 | mazzz

szia Zsolt, maga a kép sajna engem sem fog meg, de a technika nagyon jó, csak valami ütősebb témát kell hozzá keresni. Az év természetfotósa pályázaton rendre tűnnek fel ezzel a megoldással készült képek, 2 éve pl Daróczi nyertes képe is hasonlóan készült. Magának a képnek is kissé fogósabbnak kellene lennie, de biztosan meg fogod találni a TÉMÁT.
Jó keresgélést :)

F.Zsolt válasza:
Szia!
Jah kérem, Daróczi meg én! :-) Sztori, hogy próbáltam ezekről a fehér virágokról csoportképet csinálni, hosszú záridővel, kevés fénnyel, a végén vakuval megfagyasztva a mozdulatot a szélben. Nézegettem, hogy egészen jó lett a kép. Aztán a napokban Vadász Sándor posztolt egy sajátot ugyanezzel a technikával. Na, ezután én a magamét letöröltem a gépről! :-)
De szeretek próbálkozni, még ha tudom is, hogy a korlátaim akkora távolságot tartanak köztem meg a nagyok között, mint - ahogy mondják - Makó Jeruzsálemtől...
Köszönöm, hogy írtál, jól esik a figyelem, a figyelmesség, a biztatás!
Üdv!
Zsolt

2014. november 18. | 15:07 | csupakambra

Nézd Zsolt! Leírtam, hogy nem tetszenek a háttér homályos fái. Oda inkább lágyszárúak kívánkoznának. Leírtam, hogy nem jó a virág többszörös homályba vesző árnyéka, az egész szárat, mintha többször is odébb lökdösték volna. Végül nem tetszett, nem találtam a képhez illőnek az általad összehozott hátteret sem. Ezért aztán az értékelés utolsó mondatában foglaltam össze a lényeget. Ne haragudj, én így láttam.

F.Zsolt válasza:
Félreértesz, dehogy haragszom, el is fogadtam hasznosnak véleményed. Azért (is) töltök fel ide képeket, hogy azokat kritizálják, ami nem jó, az nem jó.
Igazából most fogalmaztad meg úgy, hogy az nekem is egyértelmű lett. :-)
Örülök, hogy jártál erre, annak pedig különösen, hogy véleményt is írtál. Csak nem volt egyértelmű, hidd el, tényleg nem. Ez most az!

2014. november 18. | 12:37 | csupakambra

Előző véleményezőnek adott hozzászólásodat olvasva végre most már többet tudok a fotód készítésének körülményeiről. Értékelem a kísérletezésed, de engem személy szerint nem bűvölt el a kép. Nem hozott ki belőlem olyasmit, hogy ez klassz, vagy hogy látványos, magával ragadó, stb. Viszont érdekes. További szép fényeket!

F.Zsolt válasza:
Köszi, hogy reagáltál!
Nem zavar, nem azért mondom, de így viszont nem nagyon értem a 3,5 pontot. Nekem az ilyen véleményért (ti. hogy azért nem 5, mert nem üt, nem vég fejbe, nem "húbazmeg", stb.,) az adminok simán kivonták a pontot. Nem másolom be az egész levelet, amit a pontkivonáshoz mellékeltek, de a legfontosabb rész: "Vagyis az, hogy nincs benne semmi érdekes, vagy hogy nem túl jól kivitelezett, az kevés, mert bármilyen kép alá bemásolható, azaz nem konkrétan az adott képről szól. Ha szerinted valami hiba van a képen, akkor azt konkrétan nevesítened kell, pl. hogy kilóg a ló lába a képből (ezt elolvasva már el is tudná képzelni bárki a kép hibáját anélkül, hogy a képet megnézze), vagy pl. elcsúszott a fókusz, nem a szemen van, hanem a fülön, vagy pl. nem jók a fények, túl szemből érkeznek, lapossá, kivasalttá teszik, stb."
Nem vitaként mondom, csak a pontozással kapcsolatos elvárások tükrében furának találom.
Üdv!
Zsolt

adott pontszám: 3,5
2014. november 18. | 08:39 | csupakambra

Szervusz! Elgondolkodtam rajta, mennyit fáradozhattál, mielőtt ezt a kompozíciót kitaláltad. A háttérben fák körvonalai, az előtérben a virág ami a többszörös "árnyéka?" miatt mintha apránként odébbhelyezve került volna a végső helyére. Végül az egész kép kékes "fátyolba" helyezve. Vajon egy jó képet akarhattál "megdolgozni", vagy egy kevésbé jól sikerültet javítgatni? Amit értékelek a képben az a figyelem felkeltésének szándéka és a vélemény alkotására késztetés.

F.Zsolt válasza:
Szia!
Nagyon köszönöm, hogy hozzászóltál a képhez!
Viszont nem nagyon értem, hogy mit is akartál mondani. A hiba valószínűleg az én készülékemben van, de ha esetleg még visszanézel erre, megköszönném, ha kifejtenéd, hogy mi is a baj véleményed szerint a képpel. Tényleg érdekelne!
Köszi!
Zsolt

adott pontszám: 5
2014. november 17. | 15:53 | szódás love

Talányos, érdekes, engem megfogott. Minden esetre több spiritusz van benne, mint amennyi figyelmet kapott eddig. Ablaküvegárnyék-tükröződéses? Ötletes, jó meglátás.
Grat!

F.Zsolt válasza:
Nagyon köszönöm a dicsérő kritikát, igen jól esett!
Ha érdekel, megírom, hogy nem tükröződés hatása látszik a képen. Az hozta létre ezt a különös, tükröződésszerű hatást, hogy 2. zárra villanó vaku esetében az exponáláskor is villan egy kicsit. Az "árnyék" az első villanás, az éles kép a 2., rendes villanás eredménye. Kell még hozzá egy kis szél, szürkület (2 sec a záridő), meg rengeteg szerencse.
Köszi még egyszer!
Üdv!
Zsolt