BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,7
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 17. 11:06
Szégyen2

Két azonos című képet töltöttem fel. Kérlek benneteket, esetleg arról is mondjatok véleményt, hogy melyik az erősebb változat. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. november 1. | 20:06 | Guppi Géza

Szia! A szerencsétlen kompozíció ellenére szerintem ez az erősebb változat. Amúgy megmondom őszíintén, nem tudom hova tenni ezt az egészet, a kis manó egészen szürreális, dadaista elem. Mindezek dacára ebben a két képben százszor több kreativitás, fotózás-szeretet, elmondani akarás van, mint mondjuk az elmúlt egy év nap, hónap képeiben összesen. Mondom mindezt úgy, hogy egyik képet sem tartom "jó fotó"-nak. Hajrá!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

F.Zsolt válasza:
Szia! Megtisztelő a véleményed, nagyon köszönöm! Nagyon szeretném, és arra törekszem, hogy a fotó jó értelemben vett alkotás legyen, ugyanúgy működjön, mintha bármely más képzőművészeti terület hozta volna létre. Az más kérdés, hogy ez sajnos nem nagyon sikerül. Egyrészt nincs meg hozzá a kellő műveltségem, másrészt valószínűleg az a bizonyos tehetségnek hívott valami plusz is hiányzik belőlem. Egyetértek, ez a kép sem lett jó. De próbálkozik, és lehet, hogy egy kicsit már beszél is, és ez most talán elég.
Még egyszer nagyon köszönöm, igyekszek a kreditet megszolgálni!
Üdv!
Zsolt

adott pontszám: 5
2014. október 23. | 19:28 | Magnumúrfi

Szia Technikailak egy egyerű szobai vakuval készített szép tudatos letisztult fotó. Ilyen szempontból semmi egyéb. Viszont a cím az ad neki sokat. Szégyen... Valóban át jön az üzenet, megmozgat valamit. Tetszik hogy majdnem középen van a kép, egy picit már zavaróan, de ez emeli egy a néző flusztráltságát amint nézi a képet, a címből következően ez cél is lehetett. Érezzük hogy valami nem jó, lelkiismeretfurdalás, szégyen. Ez amúgy hiba de itt tökéletes.

F.Zsolt válasza:
Szia!
Köszi az értékelést. Azért azt halkan megsúgom, hogy az elhelyezést némileg a kényszer szülte. Ösztönösen magam is kicsit eltolnám a képet egy szabályosabb elrendezés felé, de igazad van, ez az érzés tényleg feszültséget generál.
Örülök a véleményednek!
Üdv!
Zsolt

adott pontszám: 4,7
2014. október 20. | 23:53 | Zoran_2

Szia!
Ez a kép jobb.
Valahogy beszédesebb, több érzelem jön át. Főleg, hogy a baba szemben ül a szégyenkezővel. Mint ha felelőségre vonná, és még neki sem tud a szemébe nézni.
Szóval ez jobb, technikailag is. Balról viszont soknak érzem a teret, a szék mögötti térből a felét lehagynám, de lehet a helyszínen a kamerát mozdítottam volna jobbra, és akkor a baba se kerül ennyire a kép szélére.
Az ff jó és ez kell is ide.

Zoran

F.Zsolt válasza:
Szia!
Köszi, nagyon örülök a véleményednek! A kritikai megjegyzéseknek meg különösen, sokat segítenek, szeretném ezt a képet egyszer tényleg jól megcsinálni.
Üdv!
Zsolt

2014. október 18. | 12:11 | locman

Feleségemnek ez tetszik jobban.
Annyiban igazat adok Neki, ez letisztultabb, könnyebben érthető. Egyértelműbb a szembe ül, szembesül fogalma is a képen.
Nekem könnyebben elszalad a fantáziám. :))

F.Zsolt válasza:
Nagyon köszönöm, hasznos kis segítség a hozzászólásod!
Üdv!
Zsolt

2014. október 18. | 08:55 | Álomfejtő

Már meg ne haragudj, de a képedről a pedofília, mint jelenség jut eszembe.... és ha választanom kell, ezt gondolatibbnak érzem, mert
érthetőbb a mozdulat, ahogy emberünk "nem állja" a baba tekintetét,
hangsúlyt kapnak a tónusok, az árnyékok,
valahogy az egész kép több mögé-gondolhatóságot rejt tartalmilag, látványilag is. Mindenképpen érdekes kísérlet...

F.Zsolt válasza:
Szia!
Nekem a pedofília pont nem jutott eszembe, de igazad van, az is lehet akár.
Nagyon köszönöm a kritikát, örülök a hozzászólásodnak, sokat segített!
Üdv!
Zsolt

2014. október 17. | 19:29 | puruczki-2

Egyik változat sem jön be...mert mit is akarsz?
...a képek címe: szégyen...de ezeken a képeken ilyet én nem látok, ilyen hangulatot nem érzek...
Nem értem, hogy a meztelen férfi miért szégyenkezne egy baba előtt/mellett...attól, hogy meztelen a "szégyen"-re akartál ráerősíteni?
Ezt inkább csak egy férfi aktnak tudom felfogni, eklektikus környezetben...nem igazán tudtad, hogy mit is akarsz...és nincs igazán hangulata a fotódnak, ami gondolom fontos lenne...

F.Zsolt válasza:
Most erre mit mondjak? Nagyon sok a háromponttal megszakított vagy zárt mondat az írásodban.