BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,82
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 9. 14:43
  • Készítés helye (ország): Románia
rákosi vipera

- Vipera ursinii rakosiensis - gravid nőstény természetes élőhelyén - mérhetetlenül szép, szigorúan védett, ritka faj - Magyarországon is - a beható természetvédelmi intézkedéseknek köszönhetően - mindössze 500 példányra becsülik az állományát - több részlet itt: http://www.rakosivipera.hu/ 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. december 1. | 11:05 | fotozz.hu-admin

Képed a 2014. októberében feltöltött képek közül a
XIX. helyezést
érte el.

Gratulálunk, jutalmad 3 kredit lett volna, de jutalmat csak 20 kreditig osztunk (tipp: használd fel a kreditjeid, pl. képfeltöltésre és főoldali megjelenésre)!

<strong>A teljes sorrend <a href='http://pixinfo.com/hu/blog/2014/12/01/a-fotozz-hu-legsikeresebb-fotoi-oktoberben/'>ide</a> kattintva tekinthető meg. </strong>

adott pontszám: 4,8
2014. november 8. | 10:03 | csupakambra

Szervusz! Valóban ritka faj, nem szeretnék találkozni vele úgy, hogy először ő vesz észre,én meg pl. szandálban vagyok. A képet illetően egy észrevételem van mindössze: a homályos részek a kelleténél jobban dominálnak a kis mélységélesség miatt, főleg alul. Egy kicsit többet vágtam volna belőle. Két dolog különösen tetszik. Az egyik a magyarázó szöveg, bár a latin nevet nem írtam volna. A másik pedig a természetes környezetben való fényképezés. Gondolom természetvédő vagy.

vics válasza:
Köszönöm véleményed, örvendek, hogy nagyrészt tetszik. Ha vágnék belőle, már túl szűk lenne. A mélység egy ilyen környezetben nem egyszerű kihívás, lásd lentebbi válaszaim.

Amitől tartasz, annak bekövetkezése eléggé valószerűtlen. Egyrészt, sajnos nagyon ritka faj. Másrészt, ha ő vesz észre először, márpedig ez a helyzet, akkor semmi esélyed vele találkozni, mert előbb rejtőzik el, mint te észrevennéd. Úh. szandi maradhat a lábon és sétálj nyugodtan. :)

A tudományos név nálam kötelező, az olvasónak meg van a lehetősége átugrani rajta.

Legjobbakat!

adott pontszám: 4,8
2014. október 31. | 13:04 | nyan

Szia, szép fotó lett, jó helyen van az élesség és jó környezetben is van a kígyó. Nekem egy kicsit szűk lett fent és jobb oldalt, de tényleg remek fotó lett. Gratulálok!

vics válasza:
Köszönöm értékelésed!

adott pontszám: 4,6
2014. október 10. | 19:57 | citromos12

Szia!
Nem kis ügyesség /és talán bátorság is/ kellet ahhoz, hogy elkészítsd ezt a fotót! Ezt mindenképp ötösre értékelném. Sajnos, ilyen körülmények közt az ember nem tud minden fűszálat elhajtani, ami viszont rontja a fotó minőségét. Az élesség, úgy látom rendben, és -bár nem írsz adatokat- a blendét is jól választottad. Ezzel együtt persze az előtér és a háttér is kusza egy picit.
Üdv,
citromos

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!
Igen, a területrendezés egy ilyen állattal szemtől szemben nem egyszerű.
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. október 10. | 13:07 | Imrus

Remek fények emelik ki a képen látható vipera fejének vonásait, ami igen csak tekintélyt parancsoló. A kint levő nyelv csak tovább fokozza az összhatást. Szuper jó kép.

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. október 9. | 21:04 | tymsi

Hú az igen! Nagyon jól elkapott pillanat, szép fények, jó kompozíció. Nem tudnék rá rosszat mondani, nekem ez maximum pont! Gratulálok! :)
Üdv.: Tymsi

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. október 9. | 20:22 | puruczki-2

Eredeti élóhelyén? Ha igen, elárulhatod hol és hogyan fotóztad...no nem azért, hogy utánad csináljam, nem akarnék egy ilyen állatot megzavarni...csak érdekelne, hogy ki segített (nemzeti parkosok vagy zoológusok?)...
Mindenképpen kiváló kép, nem steril, de nem hiszem, hogy az állat zavarása nélkül lehetne jobb fotót készíteni.

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik! Hát nem könnyű lencsevégre kapni az hót ziher. Nagyon messziről megérzi az ember mozgását a gyepben és a kellően felmelegedett állat nagyon gyorsan elillan egy fűcsomó alatt vagy a földi járatban/üregben.

Helyszínt semmiképp sem adhatok ki, hiszen az illegális gyűjtők hamar ráakadnának a populációra. Kollégáim ezzel a fajjal (is) foglalkoznak.

2014. október 9. | 17:51 | zsoltf

Már kinyomtam, de nekem tetszik!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

vics válasza:
Örvendek és köszönöm a támogatást is! Remélem jövőben újabb képeket tudok készíteni és tölteni az ajándékodat felhasználva.

adott pontszám: 5
2014. október 9. | 17:32 | halligalli

Szia!
Húúúúú ez félelmetesen szuper a szó szoros értelmében. Én személy szerint rettenetesen irtózom a csúszó-mászóktól és amint a képet kinyitottam nagyban jött is ez az érzés.
Tökéletes ahogy ez a vipera lapul az avarban áldozatra várva. Szuper az elmosás és a kígyó pedig tökéletesen éles, gyönyörű színvilággal, szerkesztéssel.
Mennyire voltál közel hozzá?

Kiváló fotónak gondolom, nem látok benne hibát. :)

Minden jót!
üdv. Piroska!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

vics válasza:
Szia Piroska!

Nem kell irtózni tőlük, több a hiszti körülöttük, mint azt az félelem indokolna. Nagyon nehéz vele találkozni és amúgy sem várja be az embert. Amúgy a parlagi vipera ( V. ursinii ) mérge a legkevésbé erős a Romániában élő 3 vipera faj közül (másik kettő a keresztes v. V. berus és homoki vagy szarvas v. V. ammodytes ).

Egy Sigma 105 makróval és egy Nikon 70-300 zoommal fotóztam. Mikor melyik volt a gépvázon, olyan közel-távol voltam, pár 10 cm és 2 m között mozogtam sztem. Ő nem zsákmányra várt, hanem a felkelő nap melegében sütkérezett, hogy az embriói jól fejlődjenek.

Üdv!

adott pontszám: 3,5
2014. október 9. | 15:56 | melovila

Szia!
A vipera láthatóan hagyta magát fotózni. Azt is látom, hogy nem akartál tucat képet készíteni. A perspektíva szerintem túl lapos lett. A szűk DOF és az elkapott pillanat miatt ( AF ?)az élesség nem a kígyó fején van. Nem szerencsés a fej középre és a felső harmadoló vonal főlé szerkesztése sem. Én kicsit magasabbról egy lépést balra húzódva komponáltam volna. Ezt a képet alulról és jobbról vágnám kimozdítva középről a kígyó fejét. Minőségen a méretezés is ronthat , használd ki a megengedett méretet!
Üdv.
ML

vics válasza:
Szia!

Voltam én is műteremben, na ott lehet mozgolódni a modell körül. Itt elfelejtettem kiírni, de nem műtermi fotó látható. :) Hidd el másképp vélekednél, ha ott feküdtél volna a fűben. Minden fűszál egy komolyabb szidalmazás kirobbantója.

Az élesség a helyén, szerkesztés és perspektíva nekem OKs, vágni nem vágnám a képet, méretezés rendben.

Hasznosnak jelöltem, pedig...

Üdv!