BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. október 3. 19:10
Öltözködők

Egy szekéren ülve, menet közben készült a fotó. A cigány lányok és én is hamar felismertük a helyzetben rejlő lehetőséget. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2014. október 6. | 11:14 | Szondi György

Szia!
Ez egy nagyon szépen elkapott életkép. Nem mindennapi. Erdélyben láttam hasonló életképeket. Ott a mai napig megtartották az igazi cigány kultúrát, öltözködési szokásokat. Gondolom te is ott készítetted. Elsőre az volt az érzésem, hogy kicsit tág, és túl sok részlet van a képben ami elvonja a tekintetet. Később rájöttem, hogy jó tesz a képnek a riport szerű részletesség, és élesség. Látszik az életkörülményük, és ezek ellenesére sugárzik a jókedv a lányokon. Egy kis hibája van a kének, hogy egy kicsit bemozdult. Fölég annak a lánynak az arcán látszik aki belenéz a képbe. De lehet, hogy csak az átméretezésnek köszönhető ez a kis mosottság. Ez egy nagyon jó kép, csak így tovább!
Üdv: Gyuri

erendesign válasza:
Köszönöm a részletes véleményt!

adott pontszám: 4
2014. október 3. | 23:04 | zsoltf

Szia,
Az elkapott pillanat tetszik, látszik a lány egyből beállt a gépnek, jó a hamiskás mosoly. Az a piros-sárga-kék cipő nagyon fáin :)
Viszont kár a teljesen éles háttérért, egy tágabb blende jobb lett volna.
Minden jót,
Zsolt

erendesign válasza:
Jogos, az egy jobb kép lenne. Az objektívben sem volt sokkal több "tartalék", bár f2,8-val jobb lett volna. Sajnos nem volt idő sem a mélységélesség ilyen megválasztására. A kép egy 17-50mm Tamronnal készült. A blende f8, az ISO 400 a zársebesség ehhez 1/500 volt.