BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,5
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. szeptember 15. 23:42
  • objektív: Sigma 17-70 mm f2.8-4
Gyermekkori barátok

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. szeptember 23. | 10:27 | bit424

Szia!
Megtaláltam! freemail-re megy!
Üdv: bit424

F.Zsolt válasza:
Megérkezett, köszi! Talán tényleg jobb lett, bár a figurák színét már túlzónak érzem egy picit. Mindenesetre meggyőztél, hogy érdemes ezzel még dolgozni.
Köszi, hogy ilyen sokat foglalkoztál vele!

2014. szeptember 23. | 10:25 | bit424

Szia Zsolt!
Törölték, mert nem volt leírás...
Magánban átküldeném, ha tudnám, hogy hova?
Üdv!
bit424

adott pontszám: 4
2014. szeptember 19. | 20:05 | bit424

Szia! Nem sűrűn írok értékelést, most mégis meg kell tegyem. Nagyon tetszik az ötlet, a beállítás, a háttér textúrája. Azt nem tudom, hogy az emlékek hány év távlatába tekintenek, de ennyire sötéten ne nézz a múltba! A játékok állapotát nézve nem 50 évre... :) Egy kicsit tekints melegebb szívvel a múltra, s ehhez nem kell túlságosan sokat tenned. A témát egy kicsit részletesebbé tenni, melegséggel világosítani, ugyanakkor egy picinyke sejtelmességgel tölteni nem sok fáradtság. Engedelmeddel (feldolgozható), én ezt tettem vele. Biztos van olyan szoftwered. amivel te is megcsinálhatod. Próbáld meg, biztosan sikerülni fog! Egy kicsi expozíció kompenzálás, kevéske ragyogás, s nem utolsó sorban: melegség! Természetesen lehet, hogy sokaknak így sem tetszik, de neked, nekem igen! További sok szép fotót és fényeket! Üdv! bit424
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

F.Zsolt válasza:
Szia!
Először is elnézést kérek a kései válaszért, néhány napig nem voltam Internet közelben.
Köszönöm a véleményed. Sajnos a feldolgozást itt látható linkje üres oldalra mutat, pedig nagyon szívesen megnézném a te verziódat is. Ami viszont már egy másik kép, mást mond, más életet él.
Egy kép készítésekor az alkotó szeretne valamit közölni a nézőjével. Ha ez sikerül, az remek, ha nem sikerül, de a kép attól még él, az jó, ha nem áll meg a lábán magától, akkor az a kép nem sikerült. Ide én főleg azért teszek fel képeket, hogy lássam, miként működnek a befogadóban. Ez talán elfogadhatóan. És bár belőlem táplálkozik, nem feltétlenül maradéktalanul azonos velem. Nem is ez a célja, hanem hogy adjon. valakinek, valamit.
Ezért is lennék nagyon kíváncsi a te - nyilván személyes reflexiókkal átszőtt - feldolgozásodra, látni, hogy az hogyan, milyen nyelven beszél.
Köszönöm a részletes véleményed!
Üdv!
Zsolt

2014. szeptember 18. | 13:19 | Siggá

Kár, hogy nem pontoztam a képet. Nekem nagyon tetszik a hangulata, jó kis kompozíció. A figurák feletti üres részt kicsit soknak tartom, és talán kicsit világosíthattál volna rajta (jobb oldalon és alul túl sötétnek tűnik nekem a kép. Jó ötlet viszont, hogy a tükérből fényképezted őket, szerintem jó hatást értél el vele. Minden jót!

F.Zsolt válasza:
Köszi!
Megnézem majd újra világosabb formában is. A múlt megidézése miatt elsőre a sötétebb tónus tűnt erősebbnek. lehet, hogy tényleg kellene egy kis plusz fény rá. (?)
Üdv!
Zsolt

adott pontszám: 4,5
2014. szeptember 17. | 12:08 | szódás love

Teljesen jó ötlet és majdnem hibátlan kivitelezés, de még így is működő összhatás. Egy dolog zavar, ami lehet, szőrszálhasogatás: a figurák peremére, karimáira vetülő éles fény. Az árnyas rejtelmes-sejtelmes világból, amit kívántál teremteni és sikerült is, ez az egy körülmény lóg ki nálam.
a 4 és az 5 határán billeg :)
Grat és hajrá!
:)

F.Zsolt válasza:
Nagyon szépen köszönöm a véleményedet! (Igazából már el is voltam keseredve, hogy senki nem mond rá semmit, az rosszabb, mintha kiderül, hogy a kép nem sikerült jól.)
A kritikáddal egyetértek. A magyarázata egyébként azaz, hogy ez bizony egy tükörkép. Attól lett ilyen különös a fény-árnyék hatás, és a barnás szín a háttéren, hogy a hátulról megvilágított figurák saját árnyékukban szépen látszanak a tükörben, viszont ahová nem vetnek árnyékot, ott a visszatükröződő fény és a tükrön lévő por ilyen furcsa hatást hoz létre. Ezért van a karimán megjelenő éles fénycsík is.
Örülök a véleményednek, a gratuláció pedig megtisztelő!
Üdv!
Zsolt