BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,21
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. augusztus 31. 17:46
Csonka torony

Soltszentimre, Árpád kori romtemplom, a helyiek Csonka toronynak nevezik. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,5
2014. szeptember 25. | 20:13 | harmincas

Az bezony. Érdekes épület, de nagyon nehéz érdekes fotót csinálni róla. Én is próbáltam, nem sikerült. És neked sem. Éles a téma és rendes fényeid voltak, de ezen kívül nem tudok pozitívat mondani. Legalább valami drámai felhős ég lenne mögötte. Ez így kevés, kreatívnak sem nevezném, ezért nem adhatok hármast...

adott pontszám: 4,8
2014. szeptember 24. | 19:33 | voyager42

Szia!
Gyönyörű fotó lett, szerencsés időpontot fogtál ki a fotózáshoz, jó fényekkel és gyönyörű égbolttal.
A fűből mutathattál volna többet is, mert így, hogy csak egy keskeny sáv látszik belőle, olyan, mintha lenne is előtér meg nem is.

amon válasza:
köszönöm, tényleg kevés lett az alja.

adott pontszám: 4,5
2014. szeptember 4. | 23:10 | cyw

Szia!
Az égbolt iszonyúan jól néz ki. A tornyot is jól helyezted el a képen, viszont alul elég szűkösre vágtad, oda kellene még egy kis tér, úgynevezett előtér.:)
És az élesség picit lehetne pontosabb is a tornyon. Nem mintha annyira sokat számítana, de azért jónak kellene lennie!
Fények jók voltak. Szívesen néznék róla egy éjszakai képet csillagokkal vagy tejúttal! :))
üdv.

amon válasza:
Köszi, igen alul szűk lett, a felhőkkel meg szerencsém volt, viszont akartam éjszakai képeket is, de addigra meg már nagyon befelhősödött.

adott pontszám: 3,5
2014. szeptember 1. | 21:59 | BigBlackDog

A fénykép alapvetően nem rossz, de különösképpen nem fogott meg. A fotón látszik a tudatos kompozíció, a téma nem középre került, van hova "kitekintenie". A torony fölött hagyott szabad tér segít kiemelni a torony felnyúlását. A fotó készítésének időpontja szerencsés választás, a fények korrektek, nem kemények, nem túl erősek, kellemes meleg árnyalatot adnak az építménynek. Az ég felhőzete szintén jól mutat. Ami miatt nem ragadott magával a kép, az a következő. Egy szép templomot ábrázol és se több, se kevesebb. Ha a nézőpont lejjebb lenne (akár a talajtól néhány 10 cm-re), lehetséges, hogy megkapóbb kép lett volna belőle. Sajnos a téma alapvetően nem túl érdekes egy átlagos nézőpontból, így nem egyszerű ezt érdekesen bemutatni. Egy kicsit homályosnak is tűnt számomra, de ez legyen a legkisebb probléma.
Persze a fent leírtak csak a saját véleményemet, meglátásomat tükrözik.

amon válasza:
Szia! Köszönöm az értékelésed. Mint te is írod abszolút tudatos volt a kép készítése, mind a kompozíció, a napszak, a fények, a helyszín kiválasztása terén. És igen egy szép templomot ábrázol és se több se kevesebb, de kérdem mit kéne még mutatni ebből? Ebben a napszakban(lenyugvó nap fényei) ebből a templomból ennyi a maximum úgy érzem. Szerintem kimondottan érdekes egy Árpád kori templom(rom) képi megjelenítése. Nem vitatkozni szeretnék csak nem tudom mi kellene még, még úgyis hogy tudom nem egy címlapra való kép. Az előtér tekintetében egyet kell, hogy értsek veled. Köszönöm még egyszer.

adott pontszám: 4
2014. szeptember 1. | 18:51 | sitko101

Szia jó kép de én kihagytam volna jobb oldalt a bokrokat vagy utólag megvágtam volna, és az előtérből egy picivel többet mutattam volna.

amon válasza:
Szia! Szerintem a bokrok nem zavaróak, ha ott vágom akkor veszítek a térből, ami viszont szerintem hiányozna. Az előtérrel kapcsolatban egyet kell értenek veled is. Köszönöm.

2014. szeptember 1. | 14:08 | Pulykakakas

Szia!

Ezt a témát próbáld meg még markánsabb felhők között, vagy éjjel kis holdfénynél fotózni.

adott pontszám: 4
2014. augusztus 31. | 23:31 | Zorko

Szia,

Ezt a tornyot már én is néztem a térképen hogy meg kellene fotózni. Látom nem csak nekem jutott ez esuembe :) Még jó. Tök jó téma. Neked azért sikerült is. Szép az ég és szép a kékje. Jó hogy van felhő. Talán ha egy még érdekesebb felhős időben lövöd akkor még fokozhattad volna azt amit a felhős ég mint háttér tud adni. Alul kicsit szűk a kép, és az én izlésemnek talán közel is van a torony. Távolabbról jobban komponálható lett volna.

Üdv,

Zorko

amon válasza:
köszönöm