BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,94
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. június 29. 19:04
Gurulós bújócska

a holland-mexikói meccsen az utóbbiaknak szurkoló barátaimnak szeretettel :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. július 24. | 16:49 | Cameleon

Ha foci és szurkolás, akkor elég progresszív kategória a csendélet, nem? :D

Ami az ajánlást illeti:
Ez volt az első VB, amin nem drukkoltam senkinek, csak néztem a meccseket és vártam a "csodát" :D
Szóval abszolút nem nekem szól a fotó, de írok róla pár sort ;)

Kb. egy hónapja nézem de most értettem meg mit látunk!

Gurulós bújócska + mehikó + szurkolók.

0. szint
Akinek nem szól a kép, ergo a Hollandoknak drukkol, annak úgy nyújtasz át egy pohárka epernasit, hogy egy csalánoson kell átverekedniük magukat az ipi-apacsig

1. szint.
Egy technikailag remekül meglőtt fotó a málnásról, alatta pedig a nem véletlenül barna(!) asztal, a bundás állatot szimbolizálja, aki télen durmol

2. szint
A mexikói (és a magyar) zászló(k) színeinek belekomponálása a képbe árnyaltan.
Piros eper, fehér fények a kép szélén és a zöld levél

3. szint
A 2 levél trió megoszlása a következő:
A két oldalsó levélke a karok, a felső a fej.

Széttett karral, extázisban drukkolnak a csapataiknak, közben epersört kortyolgatva.
Az alsó fazon már a padlóra itta magát. (rossz csapatnak drukkolt talán :D Szégyenében elbújt)

Szumma:
Bármi is volt az elképzelés, el lehetett benne merülni rendesen ;)

u.i.
Azt hiszem iszom egy epersört a fiad egészségére :D
(Boldog szülinapot neki!)

pilipár válasza:
Köszönöm szépen az értékelést, jót mulattam, mire a szinteken végig lépegettem, tekintve, hogy ""abszintes"" ;) vagyok....
Szerencsére az a csapat nyert, akinek végig drukkoltam, minden kívánságom így teljesüljön.....amit a képen látsz, az pedig csak egy marék illatos málna akart lenni, szívnek, szemnek, egyéb érzékeknek kellemes, a látványban a szépségre törekedtem, nem ilyen bonyolult szimbólumrendszerre, de elfogadom, ha Te így láttad.....én is szoktam mások képeiben ezekre figyelni.
nagyon köszönöm a szép értékelést, a mindenre kiterjedö gondolatokat, és a kimagasló pontot! :)
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. július 21. | 16:04 | viktor88

Szia! Annyira nyárérzésem van ettől a képtől. Szépek a színek a lágy fényekkel, és jön belőle egy adag frissesség is. Életre keltetted ezeket a málnákat. Valahogy beugrik a régi népies magyar neve: boldogasszony csipkéje. :) Boldog is lehet az asszony aki ilyen jól bánt a színekkel, szerkesztéssel, és a dof- al. Gratulálok. További szép fényeket!:)

pilipár válasza:
De kedves vagy, Viktor! Nagyon szépet írtál, megtisztelö, hogy ennyi szépséget fedeztél fel a képben, de a legjobban a csipkés megjegyzésedért vagyok hálás....nem ismertem a málna népies nevét, de azt hiszem, mától jegyeztem meg ;)
Köszönöm szépen!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. július 15. | 22:28 | Farkas

Szép színvilágú jól szerkesztett kép.
Annak ellenére, hogy a kép első ránézésre szűknek tűnik, mégsem az, mert az üvegben lévő málnák közé tűzött levél térbeli kiterjedést ad a képnek. Szépen harmonizál az élénkzöld levél a málna pirosával. Gratulálok. Ehhez az ízléses szép képhez.

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, József, nagyon örülök, hogy így látod! Finom gyümölcs a málna, és fotogén is....ezért szerettem volna úgy megmutatni Nektek, hogy mindkét dolog érzékelhetö legyen a képemen :)
Örülök, hogy jöttél!
Ildikó

2014. július 13. | 12:29 | Fülig Jimmy

Szia Ildikó! Nem vagyok biztos magamban, ezért pont nélkül írok, de nem nyomtam ki a képet, szóval nem tudom, miket írtak előttem és hogy áll. (Bár nem állhat rosszul, a főoldalon:)
Ez a kedvenc gyümölcsöm. A piros és a zöld szín nagyon szépen illik össze ezen a fotón. Az egyik dilemmám a befőttes üveg. Egyrészt mint tárgy nem egy fotogén dolog, másrészről viszont átlátszó, és ezt pedig nagy előnynek gondolom.
Az élességen sem tudok dűlőre jutni. Az látszik, hogy a fókusz szándékosan került a levélre és az is, hogy cél volt a kis mélységélesség. Talán csak túl sablonos a gondolkodásom, hogy elsőre a magát a gyümölcsöt vélem főtémának, s kívánom rá az élességet, pedig a kompozíciót a beleszúrt levél viszi el. Azt kivéve már nem lenne jó. Akkor pedig nem is baj, hogy a málna életlen? Ha ez most makró fotó volna, az sokkal egyértelműbb helyzet lenne - legalábbis számomra:)
A szerkesztésével kapcsolatban viszont dűlőre jutottam:) Személy szerint alulra egy kicsivel több teret kívánnék, szerintem a kamera parányi lejjebb mozdításával még jobb lenne. Jó döntésnek tartom, hogy az asztal lécei keresztirányban futnak, mert ezzel egy kis dinamikát csempésztél az amúgy nyugalmas kompozícióba.
További szép fotonokat!

pilipár válasza:
Nagyon örülök, Csaba, hogy ehhez is írtál, és külön köszönöm, hogy ennyi idöt szántál rám! :)
Valamelyik nap Cyw-vel beszélgettem arról, hogy mindannyiónknak lehetnek jó észrevételei, élményei, tanácsai a más területen fotózók képeivel kapcsolatban, és nem szabad azért visszafognunk magunkat, mert "én úgysem értek hozzá!". Ennek ugyan lehet ésszerü oka, de szerintem, ha ilyenkor tisztában vagyunk a szakmai korlátainkkal (pl. ahogy sosem pontoznék le egy csillagászati, vagy víz alatti fotót, mert annyira speciális terület, hogy nem elég hozzá a jó szem, vagy a szépérzék), meg lehet úgy fogalmazni egy véleményt, hogy az alkotó vélelmezett szándékát, vagy a sokszor emlegetett müvészi szabadságot is figyelembe véve, értékes gondolatokat írjunk le. És Te ezt most remekül csináltad! :)
Hiszen nem kell ahhoz tudnom filmet rendezni, hogy el tudjam dönteni, jó-e a krimi, amit láttam, ill. kiválóan föznöm, hogy meg tudjam ítélni, finomat ettem-e az étteremben ;)
De visszatérve a kedvenc málnáimhoz :)
A koncepció az volt, hogy valami más megközelitésböl mutassam meg Nektek a málnát, ne úgy, ahogy mindenki tenné: elötérben éles szemek, háttérben néhány elmosott gyümölcs, levélke kiegészítönek...
A kis kerti asztal a rácsos felületével, kellemes barnájával jó alapnak bizonyult, jól észrevetted Te is, ki akartam használni a vonalak kínálta lehetöséget.
Most a harsogóan zöld leveleket helyeztem a kompozíció középpontjába, de az egyébként szép és szerintem hibátlan levél olyan nagy helyet foglalt el a képen (ez is szándékosan!), hogy sután nézett volna ki, ha az egész életlen és az alatta lévö málnaszemek lettek volna klasszikus módon élesek. Próbáld meg Magad elé képzelni azt a változatot.
Egyszer egy kedves barátom megtanította, hogyan befolyásolhatom az élesség érzetet a fötémán, igykeztem megfogadni atanácsait, ö azt mondta, jól csináltam ;)
Van egyébként a málnaszemek között (legfelül) éles szem, de ennyit elégnek éreztem, hogy az összhatás olyan legyen, amit megterveztem.
Az üveg szép formájú, öblös, nekem tetszett, mert a színtelenségével segített a málnákat láttatni egyben mégis egy "keretet" adott a gyümölcsöknek, összefogta azokat....de gurulós málan lévén, kellett egy-kettö, ami azért elgurult :))
Szóval, elég tudatos, és minden elemében megtervezett kompozíció ez, örülök, hogy sok részletét Te Magad is így értékelted, és az élességgel kapcsolatos bizonytalanságot remélem a magyarázatommal sikerült feloldanom Benned! :)
Nagyon örülök, hogy jöttél, szívesen látlak máskor is, hasznosnak tartom az elemzésed, és hálásan köszönöm a figyelmed!!
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. július 11. | 11:27 | pesthy

Üdv!

Megláttam a kis képet és azt gondoltam ezt mindenképp meg kell néznem nagyba.
Csodás a szerkesztése, a fények... mind-mind jó :)
Ha ilyen termékfotót látnék biztosan vennék egy adag gyümölcsöt:D
Gratulálok!

pilipár válasza:
Nagyon kedves vagy, Márton, jó volt olvasni a soraidat! Örülök, hogy tetszik a kép, nekem is tetszik :))
Ildikó

adott pontszám: 5
2014. július 2. | 06:55 | Fáncsi_voltam

Adok is meg nem is.. Előttem az ínycsiklandó finomság, érzem az elomló, édes ízt, a hamvas lágyságot. Az üde, zöld levelektől kell már csak megszabadulnom, hogy megkaparintsam az egyik legfinomabb gyümölcsöt.
Tetszik a játék a mélységélességgel, ami játékossá teszi a képet.
Most indulok a piacra és szerzek magamnak, de ha nem lesz rajta olyan nevető bokeh, meg sem veszem :)

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Évi, érdekes, hogy az illata nekem meghatározóbb, mint az íze....és az a hamvasság, ami körülveszi....annyira látványos gyümölcs....nem ok nélkül került épp ez a képre :)
Örülök, hogy írtál, jó csemegézést....bokehost! :)

2014. július 1. | 15:39 | Birdie

Jé, ezt már láttam a fotók között, de azt hittem Osztya kép :) (Bár nála inkább a fehér háttér dívik).
Nagyon tuti lett, talán a kép bal széléről vennék el egy kis fényerőt, picit homogénebbé téve a háttér luminanciáját, jobban a málnára koncentrálva.

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Robi, nagyon örülök, hogy így látod, és megtisztelö, hogy Osztya nevét emlegeted a kép láttán. Én büszke vagyok rá, remélem, ö sem veszi zokon az összehasonlítást! :))
Köszönöm, hogy írtál!

adott pontszám: 5
2014. június 30. | 21:12 | zoli661

szia....kedvet kaptam a málnára :D...szép színek jó kompozició.....én a fókuszt a málnára raktam volna....de ettől függetlenül szép kép...Zoli

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Zoli az értékelésed, örülök, hogy tetszik Neked a kép! Van fókusz a málnán.....azon, amelyiken fontosnak éreztem ;)
Üdvözöllek! Ildikó

adott pontszám: 5
2014. június 30. | 16:58 | arcsi

klasszak a színei a fotódnak. tetszik a szerkesztése is. talán egy kicsit erős lett ez a derítés jobbról de ezért nem vonok:) mert a hangulata olyan málnás amilyennek lennie kell.

pilipár válasza:
"a hangulata olyan málnás" :)))
Ez annyira kedves megállapítás....akkor azt hiszem elértem, amit szerettem volna....az élesség, a kompozíció, a kis üvegecske használata mind elérte a célját.....és még illatos is a gurulós! :)
Köszönöm szépen, Arcsi!

adott pontszám: 5
2014. június 30. | 16:19 | botosferenc

Nagyon tetszetős, jó háttér megválasztás. Jó megvilágitás árnyék játék. Talan egy nyuansznyit nagyobb mélységélesség.
Tetszik, további szép fényeket.

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Ferenc az értékelésed, örülök, hogy tetszik a kép! Tudatosan ilyen a kompozíció, sok változat készült, ezt találtam a legérdekesebbnek, talán, mert vannak benne olyan apróságok, amitöl nem szokványos málna-csendélet....
Üdvözöllek! Ildikó

adott pontszám: 5
2014. június 30. | 06:42 | Zoran_2

Szia! Kellemes színösszhatása van a képnek. Érdekes és nem megszokott a nézőpont - erre a kategóriára értve írom ezt.
Ami nekem igazán tetszik, alul a málnaszemek minibokeh-ja, az olyan kedvessé, érdekessé teszi az egészet, a látványt.
Üdv. Zoran

pilipár válasza:
Köszönöm szépen, Zoran, örülök a véleményednek. Talán leginkább azért, mert azt vetted észre benne, ami miatt más akart lenni, mint a többi, megszokott gyümölcsös kép. Hiszen máshol a hangsúly, az élesség, a bokeh....
Örülök, hogy tetszik! :)
Ildikó

2014. június 29. | 20:16 | Vadliba

Hoppá-hoppá :)

adott pontszám: 4
2014. június 29. | 20:15 | Vadliba

Szia!

Bár nem értem az összefüggést a kép és a meccs között, de elfogadom, legyen az én hibám.

A zöld szín tetszik. A barnával egész jól működik. Természetesen a piros és a fekete is jól játszanak a képen.
Összhatásában egész jó.

Viszont a részletek nekem nem tetszenek.
Egyrészt a leveleken van az élesség és látszik, hogy vagy csiga mászott rajtuk végig, vagy pók, de otthagyta azt a csíkot, ami nem mutat jól. Szerintem vagy meg kellett volna tisztítani a leveleket, vagy olyat választani, ami tiszta.

A jobb alsó részen a megcsillanó fehér számomra zavaró. Azon a szakaszon le kellett volna kicsit árnyékolni, vagy utólag visszahúzni.

De összességében azt javasolnám, hogy egy picivel nagyobb élesség tartományt kellett volna használni. Akkor a gyümölcs is bele esne az üveg felső részében. Szerintem jobban mutatna.

Egyedi az asszociáció a téma és a foci között, apróbb hibákkal -számomra.

Üdvözlettel
Vadliba

pilipár válasza:
Köszönöm szépen az észrevételeidet, majd legközelebb ezekre is figyelni fogok!
Az összefüggést érteni fogja, akinek címeztem....bár nem hiszem, hogy olyan bonyolult lenne....ajánlást bárkinek bármilyen indokkal lehet írni :)
Ildikó