BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,98
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. április 2. 15:44
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Erdély
reggeli tündöklés

- tavaszi hérics (Adonis vernalis) fajtársai között - reggeli fotó, háttérben egy erdőfolt, ami még árnyékban volt - a helyszín, ahol készült világbajnok a kis skálán (pár cm × pár cm terület) mért növényfajok számát tekintve, vetekszik az esőerdők nagy skálán mért diverzitásával 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. április 13. | 21:21 | pilipár

Olyan szépen öleli körbe a héricsedet a többi növény, hogy elsö ránézésre olyan a hatása, mint amikor a párás tükrön kis foltot csinálunk, hogy láthassuk az arcunkat.....hát, aki most néz a Te tükrödbe, biztos szépet lát ;)
Nagyon kellemes a látvány, hibátlan az élesség, a gondos szerkesztés, tetszik a kis virágok kiemelése, a háttér szolid lilája....kedves virágfotó lett!
Üdvözlettel! Pilipár

vics válasza:
:) (tükör)
Köszönöm értékelésed!
Annak örvendek igazán, hogy a leírásodban azokat az aspektusokat méltányoltad, amelyek szempontok voltak a kattintás előtt.
Üdv,
Csongor

adott pontszám: 5
2014. április 13. | 11:55 | tojasosnokedli

Kevés virágos kép tetszik de ez kifejezetten. Érdekessé teszi az előtérben homályos virágok.

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy ez tetszik!

adott pontszám: 5
2014. április 5. | 23:23 | froghunter

Szia! Nagyon szép héricses kép, tetszik a környezet ilyetén elmosása, továbbá az is nagyon jó, h a 2 éles virág mögé a háttér kékes foltja esik, így még jobban kiemelkednek a háttérből...remek a nézőpont, élesség, DOF, színvilág és a kompó is jó lett.
Gratulálok!
A legjobbakat! István
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

vics válasza:
Köszönöm, István! Igazán örvendek, hogy tetszik és a sötét foltnak látod az értelmét. Úgy szintén köszönöm a kreditet, egy igazi stabil finanszírozóm vagy. :) Remélem a jutalomból töltött fotó is majd tetszeni fog.
Üdv,
Csongor

adott pontszám: 4,9
2014. április 5. | 17:18 | Blex

Hali!
Egész kellemes... tetszik hogy van egy kis "homály" ami jobbról balról betakarja a témát...
A középső részen éles a virág és a harmatcseppek is látszanak jól.
Van egy kis színzaj... és egy kékes árnyalat amit ki lehetne szűrni.
Egy kis fény csillanást lehet hiányolni ami életre kelti az egész látványt.
Üdv!

vics válasza:
Köszönöm az építő kritikát és örvendek, hogy tetszik!

Lombfakadás előtt, ha a hátterem árnyékban lévő facsoport, akkor nekem mindig ilyen enyhén kékes sötét foltot eredményez. Azt gondolom ez másnál is így van. Vagy problémás a szenzorom?

A színzajra figyelek majd.

A fény a későbbi, kevésbé kora reggeli képeken jobban csillant, de a sárgák nagyon hamar elfutnak és nehéz kiexponálni. Tehát nem déli, hanem kicsit erősebb reggeli fényeknél is. Lehet, hogy egy újabb Nikon váz jobb és újabb típusú szenzorral képes ezzel megbirkózni. Remélem hamarosan megtudom. :)

Üdv!

adott pontszám: 5
2014. április 4. | 23:53 | natureeye

Jó ez, jó a sárga mögött a kékes. Olvastam a szöveget, leginkábba a "...vetekszik az esőerdők nagy skálán mért diverzitásával " rész tetszik. Na de a képről. Alul vágnék, meg kicsit balról de tetszik.

vics válasza:
Köszönöm a véleményed!

2014. április 3. | 23:37 | nemethmik

Kedves rejtélyes Csé Vics Most, hogy már megírtam az értékelésemet, rájöttem, hogy ha esetleg melléfogtam, akkor annak az lehetett az egyik oka, hogy semi információt nem adott meg az expozícióról (záridő, rekesz, ISO). Nagyon megkönnyebbültem, hogy nem lett komoly sértődés attól, amit írtam. Most így utólag nagyon furdal a kíváncsiság, hogy eltaláltam-e a képelőállítás részleteit; vagy éppen ellenkezőleg, teljesen normális felvétel volt: egy objektívvel, nagy rekesszel, és az oldalsó elmosódott dolgok csupán közelebb voltak, attól homályosodtak el, és nem az utómunkával lettek olyanok. Mert végül is meg lehet csinálni így is. A lilába hajló hattér is kicsit utalt az erős utómunkára, de lehet, hogy csak valami lilás dolog volt ott, és a nagy rekesz ilyen lilára színezte a háttérhomályt :-) Megnézegettem a képeit, meg a felszerelését, és a kétségeim erősödtek, lehet, hogy rendesen benéztem ezt a képet.

vics válasza:
Minden természetes.

adott pontszám: 3
2014. április 3. | 16:54 | nemethmik

Mivel az a szabály, hogy kevésbé pozitív értékelést is kell adni, ezt választottam. Elnézést a szerzőtől. Ilyen erősen elhomályosított képeket, szerintem, hitelesebb nagy rekesszel rendelkező objektívvel készíteni, ahol az objektív adja a kép hátterének karakterét. Ezen a képen nagyon látszik, hogy utómunkával próbálta a szerző pótolni azt, amit objektívvel kellett volna megoldani. A középre igazított virághalom sem igazán klasszikus kép elrendezés. A virágokon jól látható markáns vízcseppek nagyon gyanúsak és mindig kétkedéssel fogadom. Lehet, hogy teljesen melléfogok az értékelésemmel. Ha kiderül, hogy ez egy lensbabys mesterfotó, akkor jól benéztem.

vics válasza:
:)

adott pontszám: 5
2014. április 2. | 20:55 | macskacsajszi.

Szia. Gratulálok a képhez.. A háttér és előtér kellemesen mosott. Ott éles ahol leginkább kell. A szerkesztést is jónak látom. Én még nem láttam sajnos ezt a tavaszi hérics sárgás vadvirágot. Biztos élmény lehetett lefotózni mert ritka. Példás fotónak tartom. Kellemes napot. üdv.

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2014. április 2. | 20:25 | zsiga755

Szia!
Szép kép lett!
Tetszik a homályos keretbe fogott virágok csoportja,
szépen kiexponáltad a sárgákat,

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!
A sárga nagyon problémás. Kicsivel később - bár alig volt erősebb a fény - rögtön részlettelen sárga paca lett csak a képen. Úh. a korai kelésnek vannak ilyen specifikusabb előnyei is az általánosan kellemes fények mellett.

adott pontszám: 4
2014. április 2. | 18:44 | peternagy

Heló!
Tetszik, viszont zavaró(legalábbis szerintem) az, hogy a kép tetején nincsen meg az a sárgás szín, mint máshol( a homályos sárga foltokra gondolok). Így kicsit kimegy az ember tekintete a kép teteje felé. Nincs ott semmi, ami megfogná a szemet, úgy ahogy a kép többi részénél igen.

vics válasza:
Na ne! Úgy sárgázhattam volna, ahogy csak akarom. Garmadával voltak a héricsek, a legnagyobb problémát az jelentette, hogy hol találjak akkora helyet, hogy lefeküdjék közéjük, anélkül, hogy elnyomnék egyet is. Itt a háttér és az ki nem takart sáv iránya is szándékos, semmiképp nem sárgáznám az egészet. Ez tereli a szemet az éles virágokra és adja a kontrasztos hátteret. Ahogy fehér virágot sem fehér háttér előtt, úgy... Meglep, hogy az éles cseppes virágról, amit a háttér jól kiemel, elfut a tekinteted a háttérre, ami ráadásul homogén. Itt nagyon másképp látjuk azt hiszem a dolgokat.
Üdv!

adott pontszám: 5
2014. április 2. | 18:33 | kispiroska

Szia! Hát ez igazán nagyon jól sikeredet, gyönyörűek a reggeli fények és a harmatcseppek, nagyon szépen csillognak, még az sem zavar, hogy majdnem középre szerkesztetted. Gratulálok :) Továbbra is ilyen szép fényeket, üdv. Piroska!

vics válasza:
Köszönöm, örvendek, hogy tetszik!
Hasonlóakat neked is!

adott pontszám: 5
2014. április 2. | 17:13 | evakar

Szia, az előbbi értékelésemmel szemben ez a fotó viszont nagyon tetszik és mint olvasom a fotós a helyszínért irigyelhető rendesen:)
De a képről, gyönyörű a harmatcseppes virágtalálkozó ,szépek az éles virágok itt az előtérben, de nekem a hátulról a homályból köszönő páros is nagyon jól mutat, az egész képre jellemző, a szépséges színvilág, a remek minőség,és a jó kompozíció
Gratulálok!

vics válasza:
Köszönöm szépen!
Véleményed mindig felvillanyoz. :)
Nekem is kedves a baloldalon bekukucskáló két hérics bimbó.
Üdv!