BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,88
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. március 2. 10:49
***

Egy kis magyarázat... Nem egy padot akartam lefotozni,kiemelve a háttérből,nem reális szineket akartam,sőt ilyen megvilágitás nem igen van...és nem" modell hiányában csak a pad maradt "szitu volt. Tetszett ez a magányos pad az erdőben,az a görbe fa,és ezt egy kicsit szorakozásképp megzangyítottam ugy ahogy én szerettem volna. ENNYI!  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. május 22. | 15:23 | nemethmik

Szia! A lányom nemrég megnyert egy fotópályázatot és a nyereményként egy X-A1-et kapott. Mivel neki sokkal jobb gépe volt nekem adta az X-A1-et. Azóta rengeteg képet készítettem ezzel a géppel, és gondoltam megnézem van-e másvalaki itt még, akinek Fujifilm X gépe van, és csak Téged találtalak. Tőlem állandóan büntetőpontokat vonnak le, tök jó lenne, ha a ritka gépekkel készített képekért jutalompontokat adnának a szervezők. Te is kapnál jópár pontot. Tetszik ez a kép. Utómunkával készítetted vagy a gép adta JPEG eszközökkel dolgoztál? Üdvözlettel, Miklós

garimi75 válasza:
Üdv Miklos! Miért vonnak le pontokat Tőled? Mert ritka géppel dolgozol? Nem értem..
Egyébként szó-szó...Nekem a Fuji elött sok tükrös gépem volt,utoljára egy Canon 5d mark II-es,ami már nem kezdő kategoria,de bevallom,hogy pl magas Ison a fuji sokkal szebben dolgozik,mint a canon. Én jobban szeretem ezt a gépet,..igaz sokkal ez sem volt olcsobb.De egy remek gép. Az X-A1 ben azthiszem más szenzor van,de az is nagyon jo gép. Ezt a képet Lightroomban bütykölgettem..sokak szerint szarul...:-)
A Fuji Jpegek nagyon jok,azokat csak elrontani lehet:-)
Üdv! Imi

adott pontszám: 3
2014. március 2. | 20:24 | egyszerű nick

Szia!
Az alapkép kompozíciója (a pad elhelyezése a képen) nem rossz, de az éles kusza háttér miatt a tekintet elvándorol a padról. A kép utómunkázása katasztrofálisra sikeredett. Mintha a Photoshop minden egyszerűen használható effektjét rátoltad volna. A részleges deszaturáció, a színek elhúzása, az ég szürrealitása, az erős mű vignettálás mind-mind felesleges és értelmetlen. Ha tágabb blendével, a padra fókuszálva fotóztad volna és utómunka során legfeljebb csak élesítettél volna rajta, sokkal tetszetősebb végeredményt láthatnánk.

garimi75 válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 3,9
2014. március 2. | 18:29 | Jose Z Vargas

Kár hogy ilyen utómunkát használtál nem érzem hogy ez harmonikus lenne a látottakkal. pedig a pad és a kis út remek képi elem lehetne... Próbálok elrugaszkodni a valóságtól és megérteni mit is akarnál mutatni de sajnos nem vált ki belőlem semmit kár hogy a címmel nem utalsz egy picit az érzelmekre vagy a miértre.. egy jó kép persze cím nélkül is megérteti magát de ide kellene a segítség..


Üdv VArgas

garimi75 válasza:
Köszönöm! Máshogy látjuk.:-)

adott pontszám: 3,6
2014. március 2. | 17:17 | Paxillus

Ezt nem igazán lehet érteni, hogy miért digit. ill. kategóriába sorolta a fotós? Egy jó beállítással fényképezett, nem túl izgalmas téma. Kicsit talán sötét a kép. Mást nem nagyon tudok mondani róla.

garimi75 válasza:
Mert több utomunka volt vele a kelleténél,/ bármennyire hihetetlen:-)és ha nem ezt irom,azért kapok reklamációt. Nekem legalább annyira érdekes téma,mint egy 1000.fán ülő madár pl. :-))) Üdv!

adott pontszám: 4,8
2014. március 2. | 12:00 | giez

A zöldes színvilág nekem bejön, némi változatosság a sok hasonló témájú melegebb tónusú fotók után. Tetszik a lejtős domboldal és a pad konvergáló vonalai. A ferde és gitbe-gurba fák kaotikus hatást keltenek. A sarkoknál a vinyettálás vajon szándékos vagy lencse hiba? Talán jobban ki kellett volna hangsúlyozni hogy egyértelműbb legyen a dolog. A pad világosabb bal széle és a melletti világosabb terület HDR-szerű kidolgozásra utal. A padtól jobbra eső talajt/előteret kicsit üresnek találom. Egyébként tetszik.

garimi75 válasza:
Köszönöm!

2014. március 2. | 11:11 | 2bats

Én is beleszladok néha ilyen környezetbe, és olyankor bosszankodom, hogy milyen kár, hogy nincs egy megfelelő modell a kezem ügyében.
Szóval ezek az "ürespados" helyszínek izgalmas hátterek lehetnek, de legtöbbször hátterek csupán.
Itt sem pótolja a tartalmatlanságot ez a ps pacsmagolás, már ne haragudj meg!
Első lépés a téma, ha az nincs, ps korrekciók nem fogják pótolni...

garimi75 válasza:
A Pad,egy tárgy...modell nélkül is,néha üresen,néha egy rajta pihenő emberrel,akár emberek nélkül szimobolikus is lehet. Én elfogadom ezeket a lehetőségeket modell nélkül is,de nem vagyunk egyformák.:-)
Köszönöm a véleményt!