BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,91
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. február 1. 09:23
*

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2014. február 7. | 17:27 | 2bats

Nekem nagyon bejön a kép, itt valóban kellett ez a környezet, így mindenestül, az alany önmagában messze nem fejezett volna ki ennyit önmagáról.
Jó a természetes fény, dőlések, torzulások szerintem nem zavaróak ebben a témában.

Viszont akárhogy erőltetem a szemem, most vagy bemozdította a fejét az expo pillanatában, vagy az ágyterítőre került a fókusz, de az arc életlenebbnek látszik a kelleténél.

(Már nem tartozik az értékeléshez, de az a tévé a kis piros lámpájával hogy oda..sz ennek a kellemes paraszti romantikának... Másik kérdés, hogy ahonnan azt nézi, abból mit élvez.)

Jó kép, elfogadnám! Üdv

vegykonyha válasza:
Szia!

Nem élesítettem utólag a képen, nem tűnt úgy, hogy kellene, talán ez érződik rajta.
A tévé, a kis kínai tükör, a szívecskés óra a kredencen meg kellenek oda. Ezektől lesz autentikus, mégha a paraszti romantikának be is tesznek.
A tévét meg egész jól látni a fűtő mellől. :)

Köszönöm, hogy értékelted!

Üdv!

adott pontszám: 4
2014. február 2. | 09:18 | csiporos

Szia!Nagyon tetszik a fotód!Nosztalgiázom miközben nézem.A kis tv nélkül tökéletes lenne az én szememben.Gratula

vegykonyha válasza:
Szia!

A tévé is hozzátartozik az élettérhez. Le kellett volna vegyem?

Üdv!

2014. február 2. | 02:07 | citromos12

Elolvastam a válaszaidat. Szabad megkérdeznem: miért nincs kint a falon egy-két újabb kép a családról?
Üdv, citromos

vegykonyha válasza:
Ha megnézed, bal oldalon még vannak családi képek, és olyan helyen is, ami már nem fért bele a látószögbe. Apám és nagybátyám képe pedig mióta az eszem tudom, ott lógott azon a helyen, az ágy fölött, szemben az ajtóval.

Üdv!

adott pontszám: 5
2014. február 2. | 02:03 | citromos12

Szia!

Szociofotónak is jó: a néni élete beszorult a sparhelt és a konyhaasztal közé, már a tv is felkerült a szekrény tetejére, ahol nem is nézhető, a két gyerek ifjúkori képe tanúsítja, nem gyakran vendégek e házban.
Jó a széleslátó, passzolnak a színek, megfelelő az élesség!
Üdv,
citromos

vegykonyha válasza:
Szia!

Elég gyakori vendég mindkét gyerek, nekem elhiheted. :)
Köszönöm, hogy értékelted.

Üdv!

adott pontszám: 5
2014. február 1. | 23:40 | pilipár

Nagyon emberi életkép ez.....a rózsaszín fallal, a jellegzetes zöld konyhakredenccel, a virágos terítökkel a falon.....az összefont kezü magányos néni élettere....kányhacsövel, fahasábokkal, kopottas padlóval. Minden olyan tiszta, egyszerü, a látvány szívbemarkoló. Nem is azért, mert szerencsétlen sorsúnak látszik.....sokkal inkább azért, mert olyan egyedül van....
Engem ezért állított meg a kép. Mert a kis kockában ott vannak a hétköznapjai, a tárgyakban az élete kis darabkái. Jó érzékkel és szívvel fotóztál.
Üdvözlettel! Pilipár

vegykonyha válasza:
Igen. Erről szól. :)
Köszönöm, hogy értékelted!

Üdv!

adott pontszám: 4,9
2014. február 1. | 18:38 | Zoran_2

Szia!

Nagyon jó lett szerintem.
Főleg a környezet bemutatása, és hogy nincs nagy obitorzítás, pedig érezhető a nagylátó húzása.
Picit a néni arcának tónusát mélyíteném, túl világos sárga,.
De összességében korrekt munka.

Zoran

vegykonyha válasza:
Szia!

Nekem így tűnt természetesnek. Tényleg nincs nagy torzítás, pedig nem volt korrigálva, és a képből sem vágtam.
Köszönöm, hogy értékelted!

Üdv!

adott pontszám: 5
2014. február 1. | 18:21 | Jose Z Vargas

Szia! ezekre a képekre nem lehet semmi rosszat írni bár nem is célom .. Szerkesztés tetszik a nagy látó is szépen bemutatja a szobát... tetszik..

Üdv Vargas

vegykonyha válasza:
Szia!

Örülök, hogy tetszik. Köszönöm, hogy értékelted!

Üdv!

adott pontszám: 4,8
2014. február 1. | 17:14 | vizsla007

Szia!
Ez egy elég ütős kép, jó a szerkesztés és a nézőpont. Minél tovább nézzük, annál több minden jut eszünkbe, egy egész történetet el lehetne mesélni :) Viszont a képminőség zavar, nem látom a részleteket, pedig úgy élne igazán a fotó. Talán az átméretezésnél csúszott el valami, mert a 300 kb nem sok, de ennél talán kicsit jobb minőség is belefér.

vegykonyha válasza:
Szia!

Nekem nem tűnik részletszegénynek, de biztosan lehetett volna még turbózni rajta.
Köszönöm az értékelést!

Üdv!

2014. február 1. | 10:17 | makszem

Elolvastam hegyiembernek adott válaszodat es eszembe jutott a szó, ami illik a képedre: őszinte. Hiszen csak a képről lejött nekem az öl fa, a gyere beszélgetni, sot süttetni támadt kedvem Sütő mamával. Nem ismerlek es ez az első képed, amit láttam. Szerintem ha ezt a független néző mind le tudja venni a képről, az nagyon-nagyon jo. En gazdagabb lettem ezzel a pillanattal, ezzel a képpel, koszonom.

vegykonyha válasza:
Én is köszönöm. :)

adott pontszám: 5
2014. február 1. | 10:05 | makszem

Koszonom. Ennek a képnek az egyik legnagyobb érdeme az, ami nincs rajta: koszonom, hogy nincs elmuveszieskedve, elszociolesajnalva, szetpancsolva. Egyszerűen, tárgyilagosnak hatóan, színhűnek tűnően bemutat egy eletteret. Jo az választott nézőpont, elég a fény, hogy mindent lássunk, tiszta, nem zajos (lám, nem is kell a hangulathoz zajjal teremteni, a jo jelen rajta van magátol ) tetszik az ablakból beszurodo fény. Jo a választott optika (mi ez egyébként es mekkora fokusztav?) bár a helyiség valószínűleg sokkal kisebb, mint amilyen tagasnak a kepen tűnik, ez nem baj; jol esik nézelődni benne, felfedezni a részleteket, a rendet a szekrényben, a szepteritot, amit viaszosvaszonnal véd a néni, a farakást, a képet a falon. Minden részlet mesél. S persze az alakot aki pont jo helyen ül, es szerves részeként simul élete kellékei es talan társai köze. Egy élet teljessége es békéje is van a képen, szinte kedvem lenne odamenni, begyujtani a sparheltbe, egy tea mellett elbeszélgetni aztán megkérni a nénit, hogy süssön egy jo lekvaros buktát. Hálás vagyok a néninek, hogy megengedte, hogy szétnézzünk az életében.<br><b>Az értékelő 0,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

vegykonyha válasza:
Szia!

Örvendek, hogy bármiféle cím, magyarázat nélkül másnak is ugyanazt meséli a kép, mint nekem. :) Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX-DC HSM objektívvel készült, 10 mm-en. Az adatokat általában később szoktam beírni.
Nagyon köszönöm az értékelésedet, a kreditet nemkülönben, igyekszem majd okosan használni.

Üdv!

adott pontszám: 5
2014. február 1. | 09:37 | Azúr

Szia!

Jellemző, gondolom erdélyi falusi szobabelső.Elnézegetve lassan kibontakozik a néni értékrendje: a családi tűzhely, a fiai képe a falon, a rend igénye, a tv nem igazán számít :) A színes környezet az életük egyhangúságát hivatott kompenzálni. (a mamusz megmosolyogtatott :) ) Jól szerkesztett, valós színvilágú, remek életkép!

vegykonyha válasza:
Szia!

Igen, a tágabb értelemben vett Erdélyben, a Szilágyságban készült a kép. A többiben is igazad van, abban is, hogy a tévé nem igazán számít, nem is nagyon szokta nézni, csak ha már nagyon unatkozik. :)

Köszi az értékelést! Üdv!

adott pontszám: 5
2014. február 1. | 09:35 | VGyuszi02

Szia!
Remek fotó. Kíváló kompozíció. szép éles és a színek is rendben. Beszédes pillanat.
Gratulálok!

vegykonyha válasza:
Szia!

Örülök, hogy jónak gondolod! Köszi az értékelést!

Üdv!

2014. február 1. | 09:34 | hegyiember

nem tehetek róla, de annyira elkoptatottá vált már ez az "idős-ember-szegényes-környezetben", hogy nem tud belőlem érzelmi reakciót kicsikarni.
itt meg pláne olyan, mintha a nagylátód húzását akarnád bemutatni, élénkítő staffázsfigurának meg beültetted volna a nénit. mint egy panoptikumban...

bocs, hogy pont nálad fakadok ki, írhattam volna ugyanezt akár Zoránnak is.

vegykonyha válasza:
Én sem tehetek róla, de belőlem ez érzelmi reakciót vált ki, mert az "idős-ember-szegényes-környezetben" a 87 éves nagymamám, aki a kályhája mellett ül, mert télen sík van, veszélyes kimenni, és várja, hogy jöjjön valaki beszélgetni. Épp mentem, vittem be neki egy öl fát, s lőttem pár képet.

Értem, miről beszélsz, s köszi, hogy leírtad. Nem véletlen, hogy nem adtam címet a képnek, ha azt írom oda, hogy "Sütő mamám", talán nem olyan véleményeket kapok, amilyeneket cím nélkül.