BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,9
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 21. 12:10
  • érzékenység: ISO 200
  • fókusztávolság: 300 mm
  • rekeszérték: f11
  • zársebesség: 1/3000s
Hattyús naplementés minimál

Nem valami mély gondolatébresztőnek és nem is hattyúfotónak szántam, az nem témája, csak egy eleme a képnek. Hangulatfotó... ennyi 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,6
2014. február 17. | 11:10 | Tincsi_2

Szia! Nekem ez így nem jön be sajnos :( A kép túl sötét, alulexponált, zavaró a víz túlzott csillogása, a hattyú sziluettje sem jön ki annyira a képen, és a képsarkok vignettálása sem túl előnyös. Nyilván mindez egyéni ízlés kérdése, de nekem nem jött át így a kép hangulata, remélem nincs harag.Hattyúkkal többször is lehet találkozni, újra lehet próbálni, mert az ötlet jó. További jó fotózást! Üdv.

Kővágó Zoltán válasza:
Dehogy haragszom, köszönöm, hogy megosztottad velem az észrevételeidet. Sok hibára rámutatsz.

2014. január 24. | 16:43 | Mark300HX

Hello!Egyből felfigyeltem erre a képre multkor énnekem is sikerült egy ilyent csinálnom csak éppen kacsával! Mikor megnéztem a képet gépen nagyon tetszett a víz arany színe nem átlagos van benn egy kis extra! DE visszatérve a te képedre nekem sokkal jobban tetszik így ez a víz arany színben és az hogy a hattyú sem fehér!Gratulálok jó kép lett!

Kővágó Zoltán válasza:
Köszönöm, örülök hogy tetszik!

adott pontszám: 4,2
2014. január 23. | 22:27 | froghunter

Szia! Hát hangulata az van is a képnek, nagyon szép fényeknél fotóztál, a sziluett fotókat pedig amúgy is nagyon szeretem. De azért mert "csak" hangulatfotónak szántad, ugyanolyan fontos, h a kompozíció, stb rendben legyen egy képnél.
KLözépre komponálni nem bűn, sőt van, h a kép meg is kívánja azt, h középen helyezzük el az állatot, növényt, vagy bármi mást a képen, mert azáltal még jobb lehet az összkép. De itt olyan szögből lőtted meg a madarat, aminél jobb lenne az összkép, ha a madarat nem középre helyezed. Érdemes lett volna szerintem kimozdítanod középről, mégpedig úgy, h a madár háta mögül vágsz(akár a madár és képszél közti területet is megfelezve) és én még az aljából is vágtam volna keveset...
Ezen kívül még annyi észrevételem volna, tulajdonképpen ez nem is kritika, de szerintenm még jobb lehetne a kép általa, ha vársz egy "szebb" mozdulatot...na ezt megpróbálom érthetően megfogalmazni. A hattyú az egyik legelegánsabb madarunk, és eleganciáját szerintem leginkább nagyon szép íves nyaka kölcsönzi...nyilván aki csak egy kicsit is ismeri a madarakat, az erről a képről is látja, h itt egy hattyú úszkál a vízen, de mégis azt mondom, h egy szebb pózában megörökítve jobban mutatna a képeden. Persze tudom, h az állatok természetben való fotózása nem egyszerű és főképp nem kívánságműsor, de a hattyúk fotózása nem tartozik a legnehezebb dolgok közé, többnyire bizalmas madarak, sok fotót látni róluk, így azt gondolom, még nehezebb róluk igazán jó, komolyabb érdeklődésre is számot tartó fotókat készíteni.
Ez szerintem kompozíciójában mindenképp javítandó fotó, de nekem a fények, színvilága, hangulata miatt tetszik. Élesség is megvan.
A nézőpontot azért nem kritizálnám, mert itt úgy gondolom, h sokat akkor sem változna a kép, ha alacsonyabbról fotózol.
De azért írok pár sort a nézőpontról is, mivel nem tudom kinek a képéhez írok ezúttal, így talán segítségedre lehet írásom, a nézőpontra vonatkozóan...ha már ezeket tudtad, olvastad, vagy alkalmaztad is, akkor tekintsd írásom ezen részét majd táérgytalannak...szóval állatokat általába az ő szemmagasságukból fotózunk, de ez sem egy örökérvényű szabály...ha az ettől eltérő nézőpontnak köszönhetően, még érdekesebben tudod bemutatni fotóalanyodat, ha a különleges perspektíva által lesz, különleges, egyedi a fotód, akkor ne habozz, készíts olyan nézőpontból is képeket az állatról, növényről, vagy bármiről...
Nekem egyébként vízben fotózott madaraknál nagyon szokott tetszeni, ha nem a madár szemmagasságából fotóznak, hanem a vízszint magasságából. Egy nyugodt víztükör és szép tükröződések esetén, ebből a perspektívából szerintem még jobb, szebb képeket kaphatsz.
Mint írtam, van ugyan hibája képednek, amiről úgy gondolom, h tényleges hibája és nem ízlésbeli különbségeket takar, de számomra ez most nem ront annyit az összképen, a képed hangulatán meg semennyit, így nem is leszek szigorú a pontozásnál.
A legjobbakat! István

Kővágó Zoltán válasza:
Szia! Köszönöm, hogy ilyen sok időt szántál rám. Ebből sokat tudok tanulni, ezért lennék itt. És kösz a „felpontozást” (mert már magam is érzem a kép valós értékét), így legalább marad kedvem a folytatáshoz.
Üdv Zoltán

adott pontszám: 4
2014. január 22. | 10:31 | TonyEricsson

Szia! Nem rossz, de a középre szerkesztés nem az igazi! Kissé sötét is lett, túlságosan beleolvad a vízfelszínbe a hattyú! :)
Üdv.: Tony

Kővágó Zoltán válasza:
Igen, köszönöm!

adott pontszám: 3,8
2014. január 22. | 03:33 | Jose Z Vargas

Nekem annyira nem tetszik mint fotó. A középre szerkesztés sablonosnak érzem és a peremsötétedéssel olyan mintha távcsőbe nézne az ember. biztos több kép is készült pl olyan ahol a nap is szerepet kap pont a hattyú mögött vagy valahol a horizonton... na nekem ezek az elemek hiányoznak... Lehet hogy ebből a nézetből is ki lehet hozni többet de ezt most nem érzem..


Üdv VArgas

Kővágó Zoltán válasza:
Értem, köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2014. január 21. | 22:42 | natureeye

Nem rossz hangulatképnek, de tényleg minimál. Nekem nem hiányzott ez az erős vignette, bár miután középen van a madár végül is talán nem baj. Elkaphattál volna eg yszebb testtartást is a madárról.

Kővágó Zoltán válasza:
Köszönöm!
(a jóindulatú pontozást is:)

adott pontszám: 4
2014. január 21. | 22:40 | Roti

Szia!
Hangulatos fotó! Tetszenek az aranyszínű fények.
A hattyút szerencsésebb lett volna arany metszésbe elhelyezni és várni egy jobb fejtartási pozícióra.
Az adatokat most nézem..... 1/3000s az nekem első nekifutásra f11-et és naplementét figyelembe véve kissé furcsa. Természetesen ezeknek az adatoknak a pontozáshoz semmi köze sincsen.

Kővágó Zoltán válasza:
Igen a fej, tudom:) és köszönöm!

adott pontszám: 3
2014. január 21. | 20:51 | gáriv2

Ha már középen van a hattyú, én a kép alsó harmadába helyeztem volna, s fenn többet hagytam volna az aranyló vízből. Kreatív, de szerintem javítandó.

Kővágó Zoltán válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2014. január 21. | 18:26 | garimi75

Üdv! Értem a képet,hogy minimál...stb...de akkor egy nagyobb rekesszel talán jobban kiemelkedik a viz hullámzo texturájábol,és a hattyu lenne a téma...igy sajnos még a hattyu formája sem tul egyértelmű,...Még a középre szerkesztés lenne a legkissebb gond,ha a forma uralkodna a képen. Üdv!

Kővágó Zoltán válasza:
Szia! A fény mennyisége miatt, max fél értéket nyithattam volna a rekeszen ISO200 és 1/4000s alá nem tudok menni, ennyit enged a technika. Köszönöm a véleményt!

adott pontszám: 3,6
2014. január 21. | 16:55 | VGyuszi02

Szia!
Szép aranyló színek vannak. A kompozíció is jó. Az élesség viszont nálam nem megfelelő. Sajnos így sokat ront a képnek. Kicsit lehetne világosabb is, hogy a főtéma érvényesűljön.
Tudatos de egyben javítandó is a fotó.
Tisztelettel!

Kővágó Zoltán válasza:
Köszönöm

2014. január 21. | 13:41 | Pulykakakas

Szia!

Jó lenne ez, csak közelebbről a hattyú és emelt fejjel.

Kővágó Zoltán válasza:
Az emelt fej tényleg jó lett volna, a távolságot rendben érzem. Köszi!