BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,79
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2014. január 14. 15:08
  • objektív: Canon EFS 18-55 mm IS II
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Sarlóspuszta
  • Készítés ideje : 2013-12-15
"Kíváncsi tekintet"

Sziasztok! Szeretném megtudni a Tisztelt Fotóstársak képhez fűződő véleményét és konstruktív észrevételeit. Köszönöm! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2014. január 18. | 12:45 | Blex

Hali!
Jó fotó , tetszik a megjelenő alak jó a környezet és sötétsége , talán istálló vagy hasonló.
A külső távlatot szépen mosta el és fényerejében sem lett túl világos. Kíváncsi tekintet tehát a főszereplő igen is "szóhoz" jut , élességét nem látom tökéletesnek , a kontúrok nem teljesen élesek.
Alapjáraton egy jó fényű , szép árnyalakos felvétel.
Üdv!

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Igen, istállóban készült. Köszönöm a részletes véleményt és örülök hogy tetszik.
Üdv, Levente

adott pontszám: 3,5
2014. január 17. | 22:23 | Koppán

Szia! Nem tudom a kevés vélemény okát. A nehezebb végén kaptad el a stafétabotot. Sötét helyről kifelé fényképezni, úgy, hogy a sötét hely felismerhető legyen- nehéz. Neked sem igazán sikerült. Igaz kivehető, hogy ez egy istálló, ahol talán lovak lehetnek. Erre az alak sziluettjéből gondolok. Nem látszik tisztán a főszereplő. a kép címének hordozója. Zavaró a folyosó végének túlzott világossága. Tudatos, kreativ kompozíció, több egyedi apró hibával, ezért csak ennyi.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm a részletes véleményed. Valóban jó a meglátásod, istállóban készült. Kint elég borús volt az idő, szerintem ha verőfényes napsütésben készült volna el a kép, akkor lenne csak igazán zavaró a háttér fényessége, itt pont hogy tompábbak és véleményem szerint az adott képhez ideálisak voltak a fényviszonyok.
További jó fotózást!

adott pontszám: 4,7
2014. január 16. | 16:58 | DeZert

Hello,
igenis! :) Sejtem, hogy hol lehetünk, csak sajnos a környezet annyira sötét, hogy picit megfoghatatlan mit látunk és a lány mit lát. A sziluett jó, szépen rajzolódik ki a lány! Ami miatt vontam egy keveset, mert nem érzem indokoltnak a fenti teret, a lámpák nem adnak sokat hozzá a kompozícióhoz! Én jobban alulról fotóztam volna, valamint mi ez a borzasztó logó a kép jobb oldalán? Nem kell, nem lopjuk el a képet! :)

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelést! Szerintem monitorfüggő a világos/sötétség kérdés, bár utólag még sötétítettem egy picit. Nekem is tetszik a sziluett, jók voltak hozzá a fényviszonyok, a lámpával nekem speciel nincsen problémám, bár lehet jobban mutatna nélküle vagy csak csupaszon lelógó villanykörtével :D
Most először tettem a feltöltendő képemre logót, erre tessék, meg is kapom egyből a magamét :)

adott pontszám: 4
2014. január 16. | 09:10 | barnad

Szia!
Elsősorban a kép célja az amit nem tudok megfejteni. Tudom közhely ez a "mitakartálkifejezni" baromság, de egy apró valamit érdemes a képre varázsolni, ami arra utal, hogy kapcsolatban vagy a történettel, vagy valami amitől beindul :) A cím lehet segít, de a képen nem fog változtatni soha sajnos, vagy csak igen ritkán.
Kivitelezéssel kapcsolatban a legzavaróbb szerintem az első lámpa ami felül van. Az ilyen világos részletekkel óvatosan kell bánni egy ilyen képnél, mivel elcsalja a tekintetet olyan helyre ahol tartalom nincs, úgy kérdés lehet, hogy minek van ott. Ugyan ez a helyzzet a logóddal, csak kárt tesz a képben, ugyanúgy elvesz a képből. Jobb és baloldalból nyugodtan el lehet venni bőven, előtér sem tartalmaz semmit, abból is, valamint a teteje is mehet a lámpa miatt.. Ezekkel a perspektíva is szerintem a helyére kerül, továbbá szerintem nem jó a szemvonal, a szereplő felett zúg el a kép kifele, érdemes máskor leguggolva is készíteni 1-2 felvételt.
További sok sikert, remélem hasznos dolgokat írtam!

Barna

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszi a részletes és átfogó véleményt!
Kép vágásakor nekem ez tűnt természetesnek, mivel a folyosó bal széle és a mennyezet jobbján lévő gerenda szinte kirajzolják az átlókat és ezáltal alapból is adják a perspektivikus térbeli élményt és rávezetik a szemet a kép főszereplőjére.
A lámpa nem feltétlenül felesleges, mondjuk lelógó csupasz villanykörtével hangulatosabb lenne :)
A logó valóban nem kéne oda, utólag belátom, nem is a legszebbet választottam ki :P
További jó fotókat és szép fényeket!
üdv,
Levente