BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,83
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. december 31. 16:41
  • objektív: Nikon AF-S 50mm f/1.8
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Székelyudvarhely
  • Készítés ideje : 2013-06-17
.:: Tamara ::.

Íme, egy újabb fotó Tamaráról. Az előző fotóhoz sokan írtátok, jógosan, hogy a napszeműveg elrontja a fotót. Remélem ez jobban tetszik. Ez a 2. feltöltött fotóm, várom az építő jellegű kritikát, javaslatokat. :) (A kép néhol életlennek tűnhet, ami sajnos annak köszönhető, hogy iPadon szerkesztettem és tőltöttem fel. Megértéseteket köszönöm.) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. február 7. | 21:08 | metkos

Szia !
Annak ellenere, hogy az osszhatas igenis kellemes, sajnos ez a foto tobb sebbol is verzik. Nehol eletlenek a szinek, de ami meg zavarobb es ami a portre fotoknal elengedhetetlen, hogy nem teljesen eles a kep. Ugyanakkor egy masik apro de elegge zavaro dolog, hogy a portre kepeknel sosem az alany bokajanal, konyokenel, terdenel stb. vegjuk le a fotot. Mindezek ellenere gratulalok, mert a szog ahonnan fotoztal tetszik, meg a feny arnyekot is jol hasznaltatd ki.
Tovabbi sok sikert
Udv

adott pontszám: 3,9
2014. január 12. | 22:10 | Roti

Szia!
Az arc eléggé bebukott és ezért a színek elég élettelenek lettek rajta. Derítőlapot vagy derítő vakuzást kellet volna alkalmazni.
Ízületben soha nem vágunk és te majd nem a bokánál vágtad meg.
A szeme olyan lett , mint egy boxoló-é mérkőzés után. Hunyorít és erre még a fekete folt is rátesz egy lapáttal.
Egy kis technikai odafigyeléssel kifejezetten jó fotó lehetett volna. A kézben tartott virágcsokor tetszik, hangulatos!

adott pontszám: 5
2014. január 9. | 20:24 | fzoli77

Nekem nagyon tetszik ez a kép. Ez az első értékelésem, de ennél érzem először a kényszert, hogy írjak. Engem nem zavar, hogy kicsit életlen, de annyira természetes a kép, és a kissé felülről készült perspektíva annyira megragadó (számomra legalábbis,) hogy már most gondolkozom, én hogy tudnék ilyet csinálni. Tényleg tetszik (de teljesen amatőr vagyok, a véleményem csak ennyit jelentsen) gratulálok hozzá.

adott pontszám: 4
2014. január 5. | 18:13 | tamasbellak

Szia! Örülök, hogy megfogadtad a tanácsokat, hiszen kár lenne napszemüveggel eltakarni a bájos modell arcát. Másrészt szerintem nem illik a vadvirágos rét hangulatához. Arról nem is beszélve, hogy a portéfotók hangsúlyos része a szem. Ez esetben sajnos úgy érzem túl kicsit kevés a fény az arcon, valamint a szemekre egy kis utómunkával ráerősítettem volna. A hangulatot pedig egy szalmakalappal lehetett volna fokozni. Üdv

adott pontszám: 4
2014. január 2. | 21:27 | nandi75

Szia,

összhatásban szép, aranyos a lányka, az arckifejezés érdekes, jók a fények, jó a gondolat, épp elég izgalmas a háttér, a kis mélységélesség is kell, tetszik a kompozíció. Apró problémák húzzák le 4-re:
- vagy megmutatnám a jobb szemét vagy nem. A választott megoldás közte van, nem az igazi
- a polót a virág fölött túllőtted. Többnyire nem zavar, ha kiég valahol egy kép, de te a hölgy egyik legizgalmasabb testrészét fedő helyen égetted ki :-), azért ez elég bosszantó.
- árnyékos nagyon az arc, a szem, én sokkal több fényt szeretek
- levennék a kontrasztből, visszahúznám a kiégett részeket és a teljes képet 0.3-0.4-el fényesíteném (mármint ha van ennyi tartalék). Összhatásban picit sötét a főtéma.
- a farmer rojtjai valahogy nem illenek a lányhoz, ő ennél sokkal rendezettebbnek tűnik. Egy szakadt farmer egy tépett, lökött tinilányon néz ki jól, ez a lány inkább egy helyes énektanárnő.

Elsőre ennyi, sok jó volt benne, de még lehet jobb.

Üdv,
Nándi

adott pontszám: 3
2014. január 2. | 01:58 | Tyus

Röviden:
A másik jobb. Mintha semmiféle tanácsot nem fogadtál volna meg. :( Nem lesz számodra örömteli a kritikám, de hasznos talán.

A másiktól teljesen függetlenül fogom értékelni, nem fogok utalni dolgokra.

Tehát:

Az első szembetűnő hiba a vágás.
Lenyírtad a lábát. A magamfajta lábujjmániásnak ez kínszenvedés :D
Ráadásul ez az a vágás, amikor ki lehet cserélni a hátteret bármire.
Ha látszik a láb, látszik a fizikai kontaktus a környezettel.

Apropó, környezet. Keveset látni belőle, ráadásul egy ferde részen fotóztál, ami tele van járatokkal (szántási nyomok? ) Nem szép a terep.
Az egész fotótól szédülök, ahogy hosszasan nézem. Mintha a lány is ferdén állna.
Dzsekónak volt egy ilyen figurája, hogy talpon állt, majd a felsőteste elkezdett előre dőlni, majd visszajött. (Na én most hiába nézem a képet, nem fog visszajönni egyenesbe a lányka)

Rossz vágás, szűk fotó, rossz helyszín :(

Úgy látom fényed volt elég, mégis sötétbe borítottad az arcát, és mindent ami felém néz.

A kezébe én nem érzem fontosnak azt a virágot, hogy a terepen ilyen nincs is.

A póz elég merev. Vigyázzban áll, mintha bele lenne nyomva a földbe, mint egy karó.

A kisnaci szexi, szép a lába igazából valami laza póz kellett volna és mosoly.
Az összefogott haj sem varázsolt el.

Sem a természetet, sem a lányt nem látni, mindezt megspékelted ezzel a ferdeséggel.

Szerintem ez nem jó fotó.
Nincs benne a dög. (Pedig benne lehetne)

Legközelebb, ha portrét szeretnél, csak az arcra koncentrálj.

Szumma:

Tágabb fotó, dögösebb mimika és póz, szebb terep keresése, mértaniság, kellékek
Ezt a virágcsokrot felejtsd már el! Gagyi:D
1 virág a hajba, vagy 1 a kézbe, vagy szórja szét maga körül, dobja fel magasra mosolyogva, majd azt próbált meglőni, vagy valami egyéb életet!...ez így nem jó.

adott pontszám: 3,9
2014. január 1. | 15:47 | Zorko

Szia,

A helyszín nekem tetszik, bár néhány virág nem ártott volna a mezőben is, mintha onnan szedte volna, de ez mellékes. A fényt jó helyre tetted. Sokan hibának tartják ha az egyik szemet ennyire kitakarja a haj, de szerintem ez nem baj, sőt ha egyszer ilyen a frizuradivat manapság akkor mivan? Viszont a póz számomra nagyon semmitmondó. Csak áll ott mint az ember az igazolványfotózásnál. (mondjuk lehet hogy ott ül) Még jó hogy kissé elfordulva van. Én nem mondom hogy kalimpáljon össze vissza a kezével és lábával, de ebből többet ki lehetett volna hozni.

Üdv,

Zorko

adott pontszám: 3,9
2014. január 1. | 15:17 | Blex

Hali!
Pici fény hiányzik a modelledről úgy érzem... nem teljesen megfelelő szögeben érkezik rá a fény , vagy csak világosabb lett a környezet nem is tudom.
szerkesztése oké élessége és háttere is ami a mosottságot illeti.
A lenti vágás meg nagyon nem... :) nem néz ki jól egy ilyen boka vágás. Akkor már be kell állítani a gazba a növények közé és akkor máris meg van oldva h nem teljes alakos és még közelebb is lehet kerülni nem lesz testrész vágásod.
Üdv!

adott pontszám: 3
2014. január 1. | 02:02 | natureeye

Hát először is ez nem portré, másodszor, nagyon fényszegény az arcon, nagyon nem szép a szemfehérje világító foltja, ugyanakkor a vállon az a fényes folt sem szerencsés. A bal szem teljesen sötét, bár így is zavaró az árfutó hajszál. Tudatos, de javítandó Üdv.

adott pontszám: 4,5
2013. december 31. | 22:45 | macroscopic

Én a boka fölötti csonkolást említeném, nem tudom hogy szabad-e ott vágni vagy nem, de nem néz ki jól. Egyébként élesnek tűnik és kellemes.

adott pontszám: 4
2013. december 31. | 21:27 | candy

Szia.

Amit mondanek.
Vagy teljes alakos vagy valamilyen elfogadott plan ba rakni a modellt. De a labfej ilyen jellegu levagasa nem jo. Olyan mintha siettel volna.
A masik a feny. Jobb lett volna szemben allnod a nappal, hogy a hajfeny teljesen korberazolja a modellt. Igy csak kiegett a baloldalon a haja. Kicsit fakonak is gondolom.