BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. december 26. 10:32
Kutyavilag

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. június 29. | 21:11 | hegyiember

durván jó kép!!!

candy válasza:
Koszonom

Az elet is durva. Sajnos

2014. január 20. | 10:22 | Igor85

Szia!
Ez nem egy olyan kép, amit messziről megragad a kompozíciójával, mégis érdemes egy pillanatra megállni előtte. Már a hajléktalan és az adakozó (ha jól értelmezem a szereplőket) személye is érdekes, és lehet, hogy egyesek szerint ennyi is elég lenne, nekem mégis tetszik, hogy belefoglaltad a mindig jelenlevő harmadik felet, a "közömbösöket". Nekem így teljesebb, így többet mond el rólunk, emberekről.
Üdvözlettel: Igor

candy válasza:
Szia.
Mindegyik ember egy tortenet. A telefonjat nyomkodo srac vajon kinek ir (?) Ki hova megy ezutan (?) Hol lesznek masnap, vagy evek mulva (?) Hl vannak most ? Szamtalan kerdes merul fel bennem.
De valasz nincs. Csak egy foto meg par ertekeles. Es mindenki megy tovabb.
Koszonom a velemenyed.

adott pontszám: 5
2013. december 30. | 01:56 | mazzz

szia, brutális kép, már önmagában ütős, ahogy az egyik szerencsétlen támogatja a másikat, de hogy a mekis makik ilyen kontrasztos hátteret biztosítanak a jelenethez, az már bravúros. Pályázatkész kép, grt.
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

candy válasza:
Koszonom szepen. Az elet szulte.
En csak jo helyen voltam jo idoben.

adott pontszám: 5
2013. december 27. | 23:58 | froghunter

Szia! Látom, most 2 hasonló kép is felkerült az oldalra, legalábbis témájukat tekintve nagyon hasonlóak. Szomorú, elgondolkodtató kép(ek)...soha nem tudhatja az ember, h holnap mire ébred....tapasztalatból mondom, 3 éve kishíján ledőlt a házunk, a sok esőzést és belvízt követően...egyik pillanatról a másikra történt minden...reggel még csak 1 vékony kis repedés volt a falon, délutánra már le is omlott teljesen, kis híján az egész ház...az utolsó pillanatokban sikerült megtámasztanom pár helyen...de nem sokon múlott, h nem dőlt le az egész...azóta ha utcán, vagy így képeken látok hajléktalanokat, mindig elgondolkodok, h vajon ők, h kerültek az utcára...
Jó kép, mert elgondolkodtatja az embert, de ez mellett jó a kidolgozás is...ff, kompó, stb...
Gratulálok!
A legjobbakat! István

candy válasza:
Koszonom es orulok, hogy van fedel a fejetek felett.
Sokszor elkepzelhetetlen es egyszeru dolgok valtoztatjak meg az eletunket. Ma itt, holnap pedig ott. Felelmetes ez a gondolat.
Koszonom az ertekelesed es minden jot a jovoben.

adott pontszám: 5
2013. december 27. | 13:37 | Blex

Hali!
Bizony kutya ez a világ... és milyen gyors is h csak a gyorsétterembe betérve észre sem vesszük a körülöttünk lévő nyomort és nehéz életeket.
engem mindig zavarnak az ilyen jelenetek , nem tudja az ember hogyan kezelje... tényleg nehéz sors és a rendszer hibája miatt kerültek oda ahol vannak , vagy nagyon is ők maguk tehetnek a dolgokról... teljesen máshogy viszonyulnék ha tudnám. de ez már más téma.
A kép ütős , jó kidolgozású , viszonylag éles és mondanivaló miatt erős.
Üdv!

candy válasza:
Nehez kerdesek ezek. De aki a kutyakat szereti rossz ember nem lehet :)
Koszonom az ertekelesed.

adott pontszám: 5
2013. december 26. | 16:17 | citromos12

Szia!

Kiváló pillanat, jó megvalósítás!
Jól komponált kép, természetes az ff, megfelelő az élesség.
Örülök, hogy felfigyeltél a jelenetre!

Üdv,
citromos

candy válasza:
Koszonom hogy megnezted.

2013. december 26. | 15:35 | Mescalin

Szia! Pont nélkül értékelek, mert nem vagyok a téma szakértője, viszont a többiek véleménye nagyon érdekel. Az én (laikus) véleményem: A pillanat kifejezetten tetszik! Viszont az utómunka(már ha ez nem az eredeti) nem nagyon. Fekete-fehér, de számomra nincs elég kontraszt a feketék és fehérek között, nem elég drámai. Emellett kicsit olyan, mintha unsharp mask lenne ráeröltetve.

candy válasza:
Szia. Rawban lehuztam a szineket. Kicsit zajszurtem elesitettem megyitottam a os be ott levagtam ami nem kell. Osszetapostam 310 megara es feltoltottem. Probalkoztam dodge/burn el de sajnos az eredeti kep sem volt tul jo. Kucsit olyan erzes volt mintha a szobrasz beszaradt agyaggal akarna dolgozni. Nem szabad eroltetni.

adott pontszám: 5
2013. december 26. | 11:44 | Jose Z Vargas

A címre mondanám hogy hatásvadász, de nem, teljesen jól eltalált..Sajnos kár hogy ilyen világban ellünk, a kép kontrasztja igen erős a tehetősek bent a melegen lakmároznak a szegények pedig kint.. abszurditás a képen még hogy a kéregetőn nem egy tehetős segít és dobja oda sz utolsó fillérjét ( persze az is lehet hogy az összegyűjtött pénzt szedi ki az asszony) de inkább az előző érezhető a fotón .. Szerintem vágással még feszültebbé tudnád tenni bal oldal teljesen felesleges üres rész és ha egy négyzetes vágást használsz remekül bele tudod illeszteni a szereplőket.

ÜDv Vargas

Boldog karácsonyi Ünnnepeket

candy válasza:
Koszonom. A plakat miatt hagytam csak a baloldalt. Az aljat az esos jarda miatt. Bar lehet nincs sok szerepuk.

adott pontszám: 5
2013. december 26. | 10:57 | macroscopic

Szerintem meg hiába van meg a legjobb technikád, ha szemed nincs hozzá, semmit nem ér az egész - a technika egyáltalán nem csinál meg mindent, csak a lehetőségeket tágítja ki. És szerintem neked van a témához szemed, hogy ezt megfotóztad, engem igenis elgondolkodtatott. Hiába gyűjtöttem majd két éven át arra, hogy a sok évet szolgált régi 30D-t lecserélhessem a 60D-re, a jelenetet látva kicsit én is szégyellem magam, mert egy ilyen hajléktalan ennyi pénzből ki tudja hány héten át élhetne sokkal jobban, és lehetne tele a hasa. De az is eszembe jut, hogy az ő élete nem az egyén felelőssége - nem csak az övé és nem csak az enyém -, hanem az egész társadalomé is. Az ő körülményein mit sem javítana, ha te nem vennéd meg a hatodik vakudat.
Jó és beszédes kép ez. Az ember kicsit magába száll tőle.

candy válasza:
En is pontosan ezt ereztem. De igazad van. Ez mindenki felelosege kellene hogy legyen.
Koszonom higy irtal.