BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,73
KATEGÓRIA: digit. illusztráció
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. december 13. 08:57
 • érzékenység: ISO200
 • fókusztávolság: 50
 • objektív: Sony AF DT 50mm F1.8 SAM
 • rekeszérték: 3.2
 • zársebesség: 1/100
 • Készítés helye (ország): Magyarország
 • Készítés helye: Pécs
 • Készítés ideje : 2013-12-12
Füstbe ment terv.

LSD-s vattacukor. :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2014. január 7. | 00:42 | ada201_2

Szia :)

Mindig is szerettem volna ilyen füstös képet :) Egyszer megoszthatnád velem hogyan csináltad.
A színek szépek.
Az élesség is rendben van.
A tükröződés is egy pluszt ad a képnek.
Nagyon jó fotó :) Gratulálok :)
Ádám

blaise21 válasza:
Köszönöm. Készülése nem titok: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=635477966511285&set=p.635477966511285&type=1&theater

+photoshop. Ahogy látod a tükröződés sem igazi. :)

adott pontszám: 5
2013. december 13. | 23:38 | froghunter

Szia Balázs! Néztem a másik képed is...mindkettő tetszik.
Ötletes és látványos ...jó a minőség, háttér, színek, stb.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

blaise21 válasza:
Nagyon köszönöm, megtisztelő a véleményed! Üdv! Balázs

adott pontszám: 5
2013. december 13. | 23:05 | I.G.matrix

hi!
Ötletes kép, nekem nagyon tetszik. A színei fantasztikusak, a látvány elképesztő! Grat.
Gergő

blaise21 válasza:
Köszönöm szépen! Balázs

adott pontszám: 4,9
2013. december 13. | 22:49 | cyw

Szia.
Kimondottan érdekes kép lett:)
Tetszik ahogy száll a nevezzük füstnek.
Jók a színek, szépek az átmenetek. Gondolom sok utómunka volt a képpel, de jól megoldottad. Most tetszik a vágás, bár még felül lehet elfért volna egy kicsi. Meg lehet egy kicsit jobbra kellett volna a kancsót, hogy középen legyen, bár a jobb oldali füst eléggé kilóg a bal oldalihoz képest és akkor az lenne közelebb a kép széléhez, mint a bal füst, szóval fene tudja hogy nézne ki jobban (csak te):)
Élesség megfelelő, jól néz ki a tükröződés itt az előtérben. Szép a kancsó, nincsenek rajta foltok, ujjlenyomatok.
Szóval jól eltervezett , kivitelezett kép lett!
Gratula.
üdv.

blaise21 válasza:
Szia. Nagyon szépen köszönöm. Utómunka kb 5 percnyi van rajta, csak elég lényeges dolgok, pl az asztal (+tükröződés), és a füst színei is, ezért tettem digit.illusztráció kategóriába. Maga a füst nem photoshop, az vízgőz egy e-cigiből. :) A felespoharat meg suvickoltam rendesen. :P Üdv! Balázs

adott pontszám: 5
2013. december 13. | 19:54 | Jose Z Vargas

Nagyon jól néz ki ez a szín özön és a kompozíció.. A szerkesztés annyira nem tetszik mert felül nincs elég tér alul meg felesleges az a sok üresség hiába van ott a tükröződés a felső színes füstözőn mindent visz, így a tükröződés háttérbe szorul és felesleges ennyit mutatni belőle.. A négyzetes szerkesztés és a fekete háttér szerintem szinte kötelező.. Füstös képeket próbáltam már készíteni de nem igazán sikerült az hogy még ilyen színes legyen csak hab lenne a tortán.. ehhez külön gratulálok .. Ha van időd némi kulissza titkot elárulhatnál. Pl mit használtál füstnek és hogy hogy színezted ilyen szépre stb.

Gratulálok még egyszer és szép Füstöket (fényeket) neked.

Üdv Vargas

blaise21 válasza:
Szia! Köszönöm szépen, nagyon hízelgő! Elektromos cigi vízgőze a füst, nikotinmentes, és szívószállal van a pohárba fújva. A színezés teljes mértékben utólagos, úgy mint az asztal is. Ezért a digitális illusztráció kategória. Valójában cérnán lóg a felespohár a levegőben, majdnem vízszintesen. Világítást rendszervakuval szerettem volna megoldani, de az első tesztképnél lemerült, úgyhogy két állólámpával oldottam meg. Werk fotót küldök a mail-edre! :) Köszi, hogy foglalkoztál a fotómmal! Balázs

adott pontszám: 4,5
2013. december 13. | 18:15 | Blex

Hali!
Kicsit sűrűbb ez a füst...néhol be van tömörödve pl a zöld vége már nem szép... lehet van benne az utómunka miatt is kis veszteség.
A korsónak van egy lebegő hatása hiába a tükörkép...és az alsó világos átmenet sem hozza meg a stabil térbeliséget.
A korsó szélén furcsa h színes... nincs meg a kellemes átmenet az átalakulás a színesbe.
Üdv!

blaise21 válasza:
Igazad van, az asztal utólagos, és nem 100%os, meg az átmenet jobban sikerült a másik fotónál, de ez színesebb. Most így sikerült, köszönöm szépen, hogy foglalkoztál a fotóimmal! Balázs

2013. december 13. | 17:05 | Tyus

Épp ezért mondtam, hogy vagy járjad a saját utad, vagy pedig ha kérdezel, fogadd meg a tanácsokat. (Szerintem a pohár lebeg, ill. ha 250 kép volt, akkor 2500 kellett volna. Nem a konkrét szám a lényeg, hanem az ,h ebben több volt / és még van is)

A vágtázó vad lovak mondatodban azt érzem, hogy félreértettél. Az alak nem kell, hogy bonyolult legyen. Lehet egy szivecske, vagy épp a Balaton körvonala, valami országhatár, vagy egy szem.... bármi. Amint van egy felismerhető alak, az a jó kép! Az edényt meg felejtsd el. Nem szép, nem illik hozzá, lehet túl nagy a nyílása. Több kísérlet kell.

Ha van kedved, valahová feltehetnéd azokat a nyers fotókat, kíváncsi vagyok, hogy a többi milyen alakot adott.

blaise21 válasza:
Ja, értem. Sajna konkrét alak nem jött elő egyszer sem, így maradt a hatalmas képzelőerő. :)

adott pontszám: 3,5
2013. december 13. | 15:14 | Tyus

Most "haragszom" Rád! :)

Bekértél előzetes véleményeket, felméred az igényeket, majd fogod magad és nem újrafotózod, hanem az akkori sorozat egy másik darabját kiteszed, ami nem fogadja meg az előző tanácsokat.
(Az enyémből legalábbis semmit)

A füst most benne van legalább de egyszerűen nem rajzolódik ki semmi :( Néztem pár percig bambulva de...addig jutottam ,hogy a narisárga lehet egy imádkozó sáska feje, de kész.....ennyi)

Az a gigantikus ibrik! Ott libeg a levegőben, semmi értelme.
Szerintem a fül fölött vághattál volna és akkor nincs benne az a szürke sáv sem alul. A tükröződésnek sem látom fontos szerepét.

Addig kellett volna fotózni, amíg valami ki nem alakul. Akár mesterségesen valami hosszú bottal belerajzolgatva. Lehet, hogy 250 kísérlet eredménye lett volna, de megérte volna.
Türelmetlen voltál.
Azt ígértem, hogy max 4-est adtam volna, de a csalódottságom -0,5 ...
Sokkal több lett volna ebben, és tudtad jól mit hiányol a közönség. Valahol a poént is ellőtted a tesztfotóddal.
Ha nem érdekel a véleményük, ne kérdezd őket ;)

Ez tényleg füstbe ment :(

blaise21 válasza:
Hát én úgy gondolom, vannak érdekes formák, és igencsak figyelembe vettem a tanácsokat: Benne van a füst a képben, álló kompozíció, nem lebeg a pohár, stb... Azért vagyunk itt az oldalon, hogy meghallgassuk mások véleményét, és abból épülve fejlődjön a saját stílusunk, nem azért, hogy mindenkinek megfeleljünk. Meg az, hogy valakinek nem tetszik, az nem hiba. Több mint 250 kép készült, nem vagyok türelmetlen. Mégis mit vársz egy füsttől? Vágtázó vad lovakat? Ízlés kérdésében meg nem értünk egyet, de nincs ezzel gond, máshogy látjuk a dolgokat. Köszi hogy írtál! Balázs

adott pontszám: 5
2013. december 13. | 11:30 | andrew3057

Szia!
Ez profi munka, nagyon tetszenek a színek, szerintem ez jobb mint az előző amit feltöltöttél, mert az összes füst látszik rajta.

blaise21 válasza:
Nagyon köszönöm! :)

adott pontszám: 5
2013. december 13. | 10:32 | macskacsajszi.

Szia. Jó a cím. A színvilág nagyon élénk. Remek élesség. A kompozíciót egyedi alkotásnak gondolom. Szerintem példaértékű. Gratulálok.

blaise21 válasza:
Nagyon köszönöm! :)

adott pontszám: 4,9
2013. december 13. | 09:54 | exposito

Szia! Itt szerintem a füst ábrázolását jól eltaláltad, még ha nem is teljes terjedelmében éles, nekem tetszik, hogy emiatt kicsit sejtelmes lesz az egész. Amit meggondolnék, az a vágás, illetve az elhelyezés a képen: soknak érzem alul a teret, pláne úgy, hogy a kancsó árnyékába bele van vágva. Lehetett volna egészben meghagyni, de én inkább megvágnám jobban alul, mert nem is az a fő téma. Ha ragaszkodsz a négyzetes formátumhoz, ezáltal még a kép két oldala is szűkebb lenne kicsit, és pont középre tenném a kancsót, most egy kicsit olyan esetlegesnek tűnik. Már majdnem tökéletes (számomra!) :).
További jó fotózást!

blaise21 válasza:
Nagyon köszönöm, én is hasonlóképpen vélekedek a témában, de alulról már nem tudtam vágni, mert ronda volt, ha a tükröződött kancsó fülébe belevágtam. Érzem én is, hogy nem 100as, de ebből most ennyit tudtam kihozni. :) Üdv! Balázs

2013. december 13. | 09:03 | Dani77

FF-ben baromi ütős és szuper kép volna.
Nálam így ez a sok szín így kicsit sok.

blaise21 válasza:
Úgy se rossz, de miután rákaptam a szivárvány minden színére, úgy unalmasnak tartottam. Köszi, hogy írtál! Balázs

adott pontszám: 4,5
2013. december 13. | 09:03 | pilipár

Nem tudok ilyet csinálni, sosem próbáltam, ezért lehet, hogy az a megállapításom, hogy életlen a csésze, nem is helytálló, de az ötlet, a boszorkányos füstkeverés, a színek nagyon tetszenek. Van kis tükrözödés is, és bár felül úgy érzem - éppen a tekergö füst miatt - szükség lenne még térre, nem is kevésre, oldalt viszont kicsit sok, alapjában véve jó ötletnek tartom és látványosnak a kivitelezést is.
A pohár aljánál hiányérzetem van, nem elég "stabilan" illeszkedik az asztalhoz, ott kis lebegést érzékelek....
De azért ügyes!
Üdvözlettel! Pilipár

blaise21 válasza:
Köszönöm szépen Ildikó, hogy foglalkoztál a fotómmal, nagyjából minden hibát észrevettél. :) Valójában nincs is asztal, egy madzagon lebegett a pohár. Ami amúgy egy feles pohár, és szerintem a mérete, plusz szűk DOF miatt lóghat ki az éles tartományból, de a viszonylag tág rekesz meg kellett. Nagyon köszönöm a pontot, korrektnek tartom! :)