BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 3. 21:44
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Siófok
  • Készítés ideje : 2013-11-03
Lombhullató

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. december 2. | 09:33 | pilipár

KTB felhös képe alatt folyt a beszélgetés, Blex-szel osztotta meg a gondolatait......nem igazán értettem vele egyet, és sajnáltam, hogy így látja a dolgokat :(
Remélem, azért még látunk töle is képeket!

Álomfejtő válasza:
Elolvastam.
Nos, én egyáltalán nem csodálkozom, hogy úgy látja a dolgokat, ahogy, van igazsága neki is...
mert
nyilván egy jó portré, állatfotó,makró és tájkép, stb. bármilyen technikailag tökéletes kép a gép függvénye is,(nem kicsit) - főként, ha olyan kezében van, aki azért nem csak úgy vaktában kattintgat és képes meglátni/elcsípni jó pillanatokat. Ám ez javarészt csak a pucér tényközlésben rögzített pillanat, ami mellé nyilván szükséges némi szépérzék, alaptudás is. Úgy gondolom, ez a dolgok valóban könnyebbik oldala : a (le)kép(ezendő) adott, katt és hat, mert esztétikus, de nem (feltétlenül) tükröz egyéniséget vagy kreativitást.

Más dolog, amikor szűkre szabott technikai keretek mellett a kép EGYÉB személyes tartalommal is megtöltődik, - ez megint egyénfüggő, kinél-milyen fogadtatásra/befogadásra lel.

(Emlékszel, mikor egyszer megkérdezted tőlem egy korábbi e-mail váltásunk kapcsán, nem zavar-e és miért töltök rendszeresen, amikor a képeim az érdektelenségbe és értékeletlenségbe süllyednek el ? Nos, a válaszom akkor is az volt, mint most - éppen ezért : legyen MÁS is az oldalon. Ezért maradtam meg itt kitartóan a Fotózzon és nem más képmegosztó oldalakon.

És ha Tibor is szünetet tart,(amit én is remélek, átmeneti lesz csak) ki képviseli majd EZT a "műfajt"...?2013. december 1. | 22:32 | pilipár

bocsánat, Andi, nem tudom, az elöbb a megszólítás hogyan maradhatott le!!

Álomfejtő válasza:
Semmi gond :o)
én pl sosem írok megszólítást, max csak a válaszokban és ott sem mindig, vagy rendszerességgel... köszönm, hogy jöttél, hogy írtál !

2013. december 1. | 21:12 | pilipár

Tegnap olvastam egy beszélgetést egy kép alatt, amelyikben az egyik résztvevö olyan fotós volt, aki gyakran mutatott nekünk a Tiédhez hasonló stílusú képeket.....a válaszában hivatkozott is a Te munkáidra.
Te tudod, Andrea, nem minden képed könnyen érthetö, mégis úgy gondolom, sok olyan van a munkáid között, amiket szívesen nézegetek/nézegetünk. Gondolom, ezt nem egyedül látom így. Ez egy nem könnyen emészthetö képi és gondolati világ, de én hiszem, hogy erre is szükség van, és hiányozna az oldalról, ha eltünne.
Ezt csak azért írtam le, mert még mindig a fejemben motoz a tegnapi beszélgetés......az oldal milyensége, a gondolati-képolvasási analfabetizmus (?) megléte stb.
Ez egy szép kép. Most nem elemzem, nem mondom el, milyen érzések törtek fel a láttán.....inkább leírtam, milyen gondolatokat elevenített fel....
Szép estét!
Ildikó

Álomfejtő válasza:
Szia Ildi,
a beszélgetést nem olvastam, nem tudom, mire utalsz. (de nem mondom, hogy nem lettem kíváncsi)
Igazából egy kicsit én is belefáradtam abba, amit itt időnként tapasztalni, olvasni lehet egyes képek alatt és már inkább csak azokra a fotókra hagyatkozom, amelyeket érdemesnek tartok nagyban is megnyitni, véleményezni - és nem olvasgatok "feleslegesen". Mert sajnos vannak olyan hozzászólások és hozzáállások, amire kár időt pazarolni, gondolok itt a kötekedő, intrikus magatartásokra - ezekkel nem "idegesítem" magam.

adott pontszám: 5
2013. november 6. | 14:22 | katyakit

Szia! Tobbszor kinyitottam a fotot... tetszetos a forma, kellemes a szinvilaga, a foto osszhatasa... De ertelmeset nem tudok hozza szolni, kives a tapasztalat e teren. Talan tobb fotobol keszult, alap foto egy maganyos fa lehet :) texturajat nem sikerul felismernem... Nem mindegy, jo lett :)
Sok hasonlot meg!
Udv, Katya

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen !

adott pontszám: 5
2013. november 5. | 18:14 | froghunter

Szia! Tetszik a képed színvilága, a szerkesztés, kép formátum, téma....és meg van a kép hangulata is...
Megintcsak van 1 sejtésem, h ki a kép készítője...és megint azon gondolkozok, h vajon hány képből gyúrhattad össze...vagy csak 1 textúrát kaphatott...hmm, nem tudom, de nem is ez a lényeg, hanem , h a végeredmény tetszik...bár a hangulata kevésbé...kicsit szomorkás, kicsit kopár, olyan mint az ősz...
Gratulálok!
A legjobbakat! István

Álomfejtő válasza:
No igen.... több képből, egy textúrával de azt is ismételtem :o) - köszönöm szépen !

2013. november 4. | 22:24 | natureeye

Köszönöm, hogy ilyen részletesen válaszoltál, engem egyedül az zavart, hogy nem életlen, vagy elmosott hatást érzek, hanem azt, hogy pixeles, nekem szétesett. De látom a pontokból, hogy csak én látom így, ezért aztán készséggel elismerem, hogy nincs igazam. Csak azért nem ajánlom fel, hogy kivinatom a pontomat, mert úgysincs semmi súlya. Köszönöm, hogy válaszoltál, és részletesen.

Álomfejtő válasza:
Én köszönöm, hogy visszatértél a képhez
és
szó sincs arról hogy kivonasd a pontot, erre nincs egyáltalán szükség.
Nem csinálok presztízskérdést abból, hogy a feltöltés után hol, milyen ponttal végez a képem - régóta vagyok már az oldalon ahhoz, hogy ne ez legyen a fontos.
Nincs gondom a véleményeddel sem, Te így látod, én máshogy, mások megint másként. Ezeknek a képeknek az elkészítése nekem a fáradt gőz levezetése és magamból való kivetítése a napi idegőrlésnek - és mivel kevés ilyesmi van az oldalon, szívesen töltök ezekből a kockákból, egyrészt mert szeretem őket, másrészt mert talán változatosabbá tehetem a fotózzos felhozatalt.
Nagyjából ennyi a történet,
szép képeket Neked is !

2013. november 4. | 21:39 | kulcsarati

Nagyon szép, impresszív!

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen, örülök !

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 20:56 | murypeti

Azt hiszem, ez egészen különös oldalról közelítetted meg az őszt. Ritkán látni ilyet. Benne vannak a szokásos őszi motívumok (színek kavalkádja, lombhullató fa) mégis olyan kreatív módon ábrázolod, hogy egy egészen különleges, egyedi képet élvezhetünk itt.
Kellemesen visszafogott színezetű, igényes, hangulatos kép. "Falas" darab. :-)
Gratulálok.
Üdv, Péter

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen, Péter !

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 18:51 | zsoltf

Szia,
Ez ismét a Tőled már megszokott nagyon magas színvonal.
Gyönyörű színvilág, mesteri kidolgozás, hatalmas hangulat.
Egyszóval: kiváló, tökéletes, példa értékű :)
Gratula, minden jót,
Zsolt

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen !
- ámde' Zsolt, túlzásokba esel.... :o)

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 16:41 | Blex

Hali!
Érdekes kidolgozás. Egy levélre emlékeztet a színei és "erezete" miatt.
Jó ez ez enyhén szemcsés érzet , kicsit "zizis" elsőre de aztán hoz valami ropogást a képbe :)
Jó formátum jó helyzet.
Üdv!

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen,
örülök, hogy emlékeztet, örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 08:33 | KTB

Vajon kié is lehet ez a kép...?:)
(nem hiszem hogy tévednék...)
Ezzel a rétegtechnikával elérted azt, hogy egy egyszerű semmitmondó alapból művészi alkotást csináltál !
Erős hangulata van, kár hogy az ilyesmi egyre kevesebb a fotósoldalakon...

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen !
(helyesbítenék : TÖBB semmitmondó alapról beszélhetünk....)
Örülök, hogy Te (is) szereted ezeket a képeket !

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 08:31 | Zoran_2

Szia!
Érdekes struktúráj a van a képnek, ami főként nagyban megnyitva jön elő.
A színvillág, és a sejtelmes tónusok is hangulatfokozók. Tetszik.

Zoran

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen !
Örülök nagyon, hogy érdekesnek találod,
alább írtam, mi volt a célom ezzel a megoldással.

adott pontszám: 3
2013. november 3. | 22:55 | natureeye

Kicsiben ígéretesnek tűnt, de kinagyítva elvesztette azt a festmény hatást, amire számítottam, inkább egy szétesett pixelhalmaz lett. Alul is szűknek érzem, hiányzik a fa alja.

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen !
Itt nem szándékoztam ugyanazt a festményhatást létrehozni, mint a másik hasonló képemnél, (bár ugyanaz a textúra van a képen 2x is, mint ott)ezért szándékosan elmostam, életlenítettem. Ezzel az volt a célom, hogy olyan érzést keltsek, (lásd negatív átlóban érzékelhető, uralkodó világosabb árnyalatok) mintha egy fuvallat hatására veszítené el egyszerre a lombját a fa, vagyis minden apró részlet mozgásban, csak a fa létezik, stabil kontúrokkal. Alul szándékosan vágtam meg, mert először 180 fokos forgatásban gondolkodtam - mint a gyökerek, úgy ágaztak volna szét az ágak.
Szerintem a pixelhalmaz nem ilyen,
de
ezzel együtt elfogadom, hogy Te így gondolod.

2013. november 3. | 21:48 | sagib30

Szia! Érdekes a kép, nekem tetszik. Jó a téma, jó perspektívában, nem tudom, hogy te készítetted hozzá a szűrőt, vagy automatán az egyik a ps-ben, de nem lett olyan rossz. Kicsit olyan nem e világi, engem ez a kép a kén-re emlékeztet. Nem lett rossz, azért megnézném milyen volt a szerkesztés előtt.
üdv
bence

Álomfejtő válasza:
Köszönöm szépen !

Minden ilyen jellegű képem minden egyes rétege saját, önálló textúrafotó. (A képem itt is több alapból épül fel.)
- ám épp ezért több nyersképet kellene megmutatnom ahhoz, hogy lásd, miből építettem fel... a fát pl. egy teljesen középszerű képemből vágtam ki és illesztettem be, a további rétegekkel összegyúrva az egymáshoz való viszonyuk manipulálása által született meg a végeredmény.
Örülök, hogy azért tetszik Neked.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.