BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. november 3. 18:23
  • Készítés helye: Makó
Kukucs

Rengeteg közelképem van békákról...ez más akart lenni. Megtisztelő, h fotóm, a hónap képe lehetett, KÖSZÖNÖM SZÉPEN A KOMMENTEKET! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. január 2. | 13:55 | fotozz.hu-admin

2013. november hónap legsikeresebb képei közül (átlag×véleményszám) az
1. helyezett.

Gratulálunk! Jutalmad 10 kredit.

(a kép törlése esetén a jutalomkredit visszavonásra kerül)

A legsikeresebb 25 fotót <a href='http://pixinfo.com/hu/blog/2014/01/02/a-fotozz-hu-legjobb-eredmenyu-fotoi-novemberben/'>ITT</a> találod.

froghunter válasza:
Köszönöm szépen!

adott pontszám: 5
2013. november 17. | 11:04 | m3ss

Szuper kis minimal, ilyet is lehet a bekakkal ugy tunik, ha eleg ugyes vki..:)

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 16. | 17:10 | Georgi156

Nagyon jó!
Hihetetlen érdekes pillanat, akár szándékos akár véletlen. Tetszik hogy FF! Szerintem így most jobban átjön!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 13. | 22:02 | Fülig Jimmy

Ismerős nekem ez a fotó, mintha már írtam volna hozzá:) deja vu
Nagyon jók az arányok a képen, a téma és a környezet aránya. A kompozíciót szépen kiegyensúlyozza a csomó, helyreállítja az egyensúlyt, az átlós megoldás pedig visz bele egy parányi feszültséget. Arról nem is beszélve, hogy maga a pillanat nagyon kedves.
További szép fotonokat!

froghunter válasza:
Szia! Igen, már láthattad máshol;)
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 12. | 13:29 | Zozip

De érdekes fekete-fehér kép, nem mindennapi békás kép, a kompozíció nagyon ütős, a görcs és a béka átlója. Éles, jó szemszögből készült fotó.

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

2013. november 7. | 22:42 | Untitled-1

Juj mibe tenyereltem:) Te tényleg paranoiás vagy. Szegény lepontozott:) Ezeket amiket írtál magadról elmantrázhatod esti lefekvés előtt, de attól még az van , hogy béka itt, béka ott, sikló itt sikló ott. Ma éppen teljesen feleslegesen homályos béka jutott. De te elhiszed, és ez a lényeg.

Figyelj kezdők felkarolója, az értékelések nagymestere, te kreditosztó. Gondolom ide azért töltenek fel képeket, hogy értékeljék a képeiket, megmérettessenek és eredményt érjenek el. Erre mit lát a mezei halandó? Egy palánk telibefotózva 600 értékeléssel, míg más képeire a kutya se kíváncsi. Hoppá miért van ez? Na nézzünk csak utána? Ja hogy ez így megy, tarhálni kell! Köszi ehhez nekem nincs gyomrom. Szóval ez van tarhálós, ma legalább megtudtad miben vagy igazán jó. hahaha

froghunter válasza:
Te szegény gyerek, te nagyon beteg lehetsz...úgy látom nem értettél meg elsőre, másodjára meg nem is fogok nekifutni, mert olyan ostoba vagy, h úgy sem értenéd meg amit írok.
Azért az érdekelne, h akkor mit gondolsz Pilipárról, mert te ugye az Ő csicskája vagy:) h akkor Ő is tarhálja a kommenteket?
Mert legalább annyi kreditet szokott osztogatni mint én és a kommentekkel sem fukarkodik;)
Hát megsúgom Neked kispajtás, Ő mondta ezt nekem, h a kiemelt tagságáról is le akart már mondani jóval előbb, mint végül tette, pontosan azért, mert a rengeteg kommentjét, szétosztogatott kreditjét nem sokan viszonozták...mert az nem elég 1 oldalon tudod, h szeretnek, ha a képeid nem jók, akkor nem fogsz velük semmit elérni.
A hülyeségeiddel meg nem engem sértegetsz, hanem azokat akik írnak képeimhez, márpedig a most engem támadók is milyen lelkesen dícsérték még nemrég képeimet:))na, h is van ez? Pedig azok lényegesen gyengébbek voltak, mint mostani képeim...és még azokat gúnyolod, akik szintén szoktak osztogatni kreditjeikből...márpedig jópáran vannak itt ilyenek;) De minek is jártatom itt a szám, tudhatnám már, h a magyar emberek nagy része(tisztelet a kivételnek),sajnos mentalitásából adódóan rosszindulatú, irígy és az helyett, h örülni tudna a másik sikerének, inkább áskálódik.
Te 1 végtelenül buta ember vagy, arról nem is beszélve, h milyen szánalmas...többet nem szeretnélek a képeim alatt látni, az ostoba beírogatásaiddal.
Ha képemet szeretnéd értékelni, azt tedd bátran, legfeljebb nem fogadom el, ha megint ilyen hülyeségeket írsz, h zavar, h nem látszik a gyík nyelve, meg, h milyen kategória az egyéb:))
De mint írtam, a további baromságaidat nem szeretném itt olvasni...remélem világos voltam.

2013. november 7. | 21:47 | Untitled-1

Tisztelet? Áááá szóval arra gyúrsz itt, arra fáj a fogad és ezért van az hogy ennyire szemetszúróan pedálozol mindenkinél. Gjatujájok a nyapképéhez nyesze egy kredit. Nekem ez jött le. Ha te azt hiszed hogy az ötösök amiket ezért kapsz, az tisztelet, akkor magadat csapod be. Nem lehet, hogy tudat alat te magad is érzed, a képeid önmagukban nem nagyon szállítanák ezt a várt tiszteletet? És ezért kell ez a tarhálás amit csak a vak nem lát? Természetesen szívesen veszem a további kioktatásaidat az egyéb szó jelentéséről a szerb buszokról, paranoiáról sőt még a szappantartó helyes használatáról is. hahaha

froghunter válasza:
hahahaha...ostobább vagy annál is, mint elsőre gondoltalak:)))
Azt gondoltad, gondoltátok, h nem jön rá az ember, h a lepontozásotok szervezetten történik és messze nem a képeimnek szól:))
Majd csak figyelj kispajtás arra, h mit gépelek be nemsoká Fáncsinak válaszként és pisloghatsz, h h is mennek itt a dolgok;)
Sok oldalon fent vagyok, van ahol egyáltalán nem jut időm kommentelésre és van ahol kreditet sem tudok osztogatni...és lám lám, ott is ilyen sikeresek a képeim...:)) milyen érdekes ugye? talán azért mert jók is;)
Tudod rengeteg kreditem van, képet meg csak ritkán töltök...miért ne segítenék azoknak, akiknek sok feltöltendő képük van, vagy éppen idejük nincs arra, h értékeléseket írjanak.
Ha ez neked csípi a szemed, az a Te bajod.
Irígy vagy és ostoba is ahhoz, h a dolgok mögé láss...
De majd csak olvasd el a válaszom amit Fáncsinak írok...Neked és sokaknak ki fog még itt nyílni a szeme;)
Na pá

2013. november 7. | 17:34 | Untitled-1

Te miről beszélsz? Mi az hogy ombre? És mi az hogy lepontoztam? Négyest adtam rá ami szerintem nem rossz. De ha a képeidre csak ötöst lehet adni akkor írd ki. Na pusszantalak nagymenő.

froghunter válasza:
Minek magyarázzam Neked, h mi az, hiszen még az egyéb szó jelentésével sem vagy tisztában:))
Adott itt 1 másik felhasználó is 4-est a képemre, amit ha megnézel, szépen megköszöntem és hasznosnak is jelöltem, annak ellenére, h nem mindenben értettem egyet a kommentelővel...
De Ő megadta a tiszteletet és tudom, h nem rosszindulatból adott olyan pontot...ezért én is megadtam Neki a tiszteletet és szépen meg is köszöntem...Ez ilyen egyszerű.
De te, aki más kérésére jössz a képeim alá és olyan indokokat írsz, mint a gyíkos képem alá is írtál...hahaha
Hol a gyík nyelve? Hát elvitte a cica...hahaha
Na szerbusz, menjél mostmár csicsikálni, mert ha anyukád meglátja, h még ilyen későn is a gép előtt ülsz, kiporolja a feneked.
Szép estét! nagymenő:))

adott pontszám: 5
2013. november 7. | 16:43 | zolika78

Brutál jó! Az aranymetszést még a deszkák is mutatják :) A kis béka fej a "nagy " deszkákhoz képest is tetszetős! Gratulálok hozzá!!!!

:)

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
Elnézést a megkésett válaszért, pár napig fel voltam függesztve, személyeskedés miatt.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 7. | 15:30 | Jose Z Vargas

Az tényleg nem egy hétköznapi béka makró és ahogy te is megfogalmaztad más akart leni szerintem teljes mértékben sikerült .. Remek szerkesztés viszont az FF kidolgozás (jó) de mégis olyan idegen már a természetfotózáshoz ... de igaz ez más akart lenni ..

ÜDv Vargas
Gratulálok...

froghunter válasza:
Szia József! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményt, gratulációdat.
Örülök, h képem elnyerte tetszésedet.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 7. | 14:21 | rcmx

Tökéletes élesség, remek ff konverzió. A két ellenpont tökéletes, úgyhogy nem is lehet más, mint ötös.

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h írtál és h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 7. | 08:29 | macskacsajszi.

Szia. Jó a cím és remek pillanat. Élesség és szerkesztés rendben. Jól mutat szürke árnyalatosban de szívesen látnám színes verzióban is. Én mindent rendben találok a fotóval.
Gratulálok amúgy,hogy kiemelt tag lettél.
Engem valahogy már nagyon unnak ! Mi az oka annak,hogy mostanában az én fotóim a hét legkevesebbet értékelt fotói ? Talán azért mert mindennap bejelentkezek és sokat töltöttem ? Rám fér a szünet azt hiszem. Szép fényeket. Üdv.

froghunter válasza:
Szia! Először is köszönöm szépen a gratulációdat...igaz már nem vagyok kiemelt tag, a pályázat indultával megszűnt az oldalon a kiemelt tagság...
Hogy mi az oka, h a fotóid a legkevesebbet értékeltek közt vannak?
Az biztos, h nem lehet oka, amit említettél...az, h minden nap bejelentkezel az jó, az ha sokat töltene valaki, szintén nem hiszem, h rossz lenne (feltéve ha jók, érdekesek képei).
Sok képedet nem láttam mostanában( igaz nemrég én is tartottam 1 hónapos szünetet az oldalon, így az akkor felkerült képeidről nem tudok véleményt formálni), de a napokban felkerült golyóstollast pl láttam...egyszerű az oka szerintem, h mellőzöttek képeid és ez vonatkozik mások olyan képeire is, amik mellett kevés a komment...ezeket nem találja elég érdekesnek, a nagyközönség, ahhoz, h írjon is hozzá. Nehéz olyan képeket feltenni,- mostanában főleg, h ekkora nagy a pangás a képértékelő oldalakon-, ami megmozgatja az embereket...próbálj olyan fotókat készíteni, amik valamiben ewgyedinek számítanak, próbálj olyan képeket készíteni, ahol a kiváló minőség, különleges pillanattal párosul...tudom, h nem egyszerű ilyen képeket produkálni nap mint nap, de ha mégis sikerül, akkor éppen az egyediségük miatt, értékesek lesznek és egész biztos, h akkor már nem ennyi értékelés lesz a képeid mellett.
Örültem a megtisztelő véleményednek, köszönöm szépen, h írtál.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 6. | 17:06 | Vojczek

Szia! Nagyon ügyesen elkaptad ezt a pillanatot. Kíváncsi lennék akkor mi lenne ha a béka színes lenne és a többi pedig így szürkeárnyalatos :)

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
Azért lett ff, h a béka és a fa "szeme" nagyjából egyforma szerepet töltsön be a képen...színesben már inkább a békáról szólna a kép, így a kompozíció is értelmét vesztené...szerintem.
Elnézést a megkésett válaszért, pár napig fel voltam függesztve személyeskedés miatt és nem tudtam írni...
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 5. | 19:20 | kickin8210

Szia! Nagyon különleges kép lett, pont ezért vagyok ezen az oldalon, mert ilyeneket lehet látni, amelyekből mindig tanulhatok. Szép szerkesztés, fények. Gratulálok.

froghunter válasza:
Szia! Örülök, h különlegesnek tartod és h elnyerte tetszésed.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 4
2013. november 5. | 17:00 | Untitled-1

Szia!

Nem tudom milyen kategóri az egyéb, ez inkább állatfotó vagy minimál állatfotó. Ebben az esetben nem tartom szerencsésnek a fekete-fehér bemutatást hiszen a színek nem lehettek sokfélék így nem roncsolhatták az öszbenyomást. Állatok esetében szerintem helyesebb ha színes marad.

froghunter válasza:
ez sem lesz hasznos vélemény :)...remélem nem haragszol meg az őszinteségemért ombre, de ilyen sok hülyeséget régen olvastam már, mint amit a 2 képemhez írtál.
na pá pá, jó időtöltést az oldalon...

(nem mondhatni rám, h bunkó ember volnék, de azt rosszul viselem, ha hülyének néznek ;) csókoltatom azt aki megkért rá, h pontozd le a képeimet)

adott pontszám: 5
2013. november 5. | 10:24 | Bigpitty

Szia! Nagyon tetszik a kép egyszerűsége és mosolyogtató hangulata! Különösen hatásos, hogy fekete-fehérben készült. ..

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 5. | 00:32 | alphard

szia Istvan:)ismet egy kulonleges alkotas...ugy erzem ,hogy a foto nagyon egyesulyban van...a kikandikalo brekit szepen kiegesziti a bal felso sarok kornyeki gorcs a faban...tetszik a szinek hianya is...igy lett szep minimal hangulata!gratulalok:)

froghunter válasza:
Szia Béci! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

2013. november 4. | 22:14 | Dani77

A csomó a lényeg.Nélküle gyenge volna.
Jól tetted h benne van!

froghunter válasza:
Nem állítom, h a görcs nélkül nem lőttem volna a békára, mert akkor hazudnék( pár napja volt még akkor nálam 1 kölcsön gép és obi, így mindenre lőttem ami élt és mozgott) de természetesen már a helyszínen tudtam, h azt képbe kell komponálnom...mert nélküle 1 átlagos és üres kép lenne...

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 22:08 | Dani77

Néztem nap közben...kicsiben.Nem nyitottam meg.Mondtam magamban,már megint 1ilyen szar a nap képe?
Aztán megnyitottam nagyban és lassan kibontakozott a kép.
Azt gondolom hogy egy absztrakt és egy kéka macro keverékét látjuk.
Ez 1 kétéltű kép:)
Jól szerkesztve,elkapva a pillanatot.

froghunter válasza:
Szia Dani! ez 1 kétéltű kép :))) ez jó! ;)
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 21:41 | bolek

Szia!
Hoppp a mindenit egy breki is van a képen, pedig már kezdtem volna belelendülni a sok éves deszkán látható erezet , repedések elemzésébe, a képi üzenet megfejtéséhez...
De ugye így azért egy kicsit más, hiszen én innen nézek, s közben engem is néz egy szempár! :)
Remek meglátás, remek élesség,remek szerkesztés!
Gratulálok a képhez, a finom kidolgozáshoz!
Üdv.:Zoli

froghunter válasza:
Szia Zoli! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 17:47 | Ashi

Mert a szomszéd kertje mindig zöldebb? Sokféle béka-portrét láttam már, de ez kifejezetten üdítőleg hatott. Tetszik a szerkesztése és a kivitelezése is, a fotóalany meg egyenesen "ennivaló"! :-)
Üdv!

froghunter válasza:
Jaja, az mindig:)) Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 15:13 | farfalle

Szia! Nagyon eltalált pillanat, jól megkomponálva. A fekete-fehér formátum izgalmasabbnak tűnik, mint a különben sokat látott színes felvételek. Az élességgel is minden rendben van, a béka pedig éppen annyit mutat magából, amennyi egy kukucs-hoz kell, Képed a pontos, figyelmes szerkesztés jó példája. Üdv:Péter

froghunter válasza:
Szia Péter! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő és tartalmas véleményed.
Örülök, h képem elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

2013. november 4. | 13:37 | hegyiember

naszóval :)

a jó természetfotó? hát... van itt a polcomon vagy 3 év természetfotója album, meg van egy titkos favorit könyvem, a világ nemzeti parkjai címmel, brutálisan jó természet- meg tájfotókkal.
ami általában extra, az lehet a pillanat, az akció, a fények, a környezet, a kompozíció (egy rendhagyó, izgalmas kompozíció ez is), az újító szándék: totál bemozdult elefánttorzó, mellsőláb-agyar, ahogy szalad, pl..
Megvan az értéke a fajokat bemutató fotóknak is, nem mondom, de fotográfiailag szerintem "kevesebbet érnek", mint ahol ott a plusz.
Szerintem ne kelljen ornitológusnak lenne ahhoz, hogy egy madárfotót élvezhessen az ember! Legyen elég, ha csak természetszerető, a természet titkai iránt érdeklődő (mi tele vagyunk David Attenborough természetfilmjeivel, azt nézzük a gyerekkel, és lenyűgöző, olyan képi világgal, hogy ihaj).
Nem vitatom, hogy rengeteg munka, gyakorlás, energia van ezekben a képekben, tisztelet is érte, komolyan. De - ez a száraz igazság - nem érdekel. Nem érdekel, hogy hány hónapot ácsorogtál a hónaljig érő vízben egy képért. Nem érdekel, ha közben lefagyott 3 lábujjad, vagy leégtél és napszúrást kaptál. Csak a kép van.

szerintem :)

froghunter válasza:
Egyről beszélünk;) :)
én is azt vallom, h csak a kép van, azt, h mi erőfeszítést igényel 1 természtfotó elkészítése, nem azért említettem, h valaki is sajnáljon engem, vagy más természetfotósokat, csupán érdekességként és, h a természetet kevésbé járó, ismerő emberek is tisztában legyenek azzal, h 1-1 átlagosnak tűnő (de mégsem átlagos) kép elkészítése mögött is mi munka van és milyen szinten szükségeltetik hozzá, a fotós látásmódja, kreativitása, h az adott kép elkészülhessen.
De ha 1 kép nem jó, akkor ez valóban senkit nem hat meg, h mennyit szenvedett érte a fotós.
Amikor viszont csak a különleges pillanatot hiányolják 1-1 képből, ...na erre írtam, h itt jön a képbe az ember egyéni értékrendje, ítélőképessége, ami mint tudjuk, igen változó lehet.
Minden jót! István

adott pontszám: 5
2013. november 4. | 12:25 | Zedam90

Tényleg nem egy átlagos békafotó. Szuper kompozíciót találtál. A deszkában lévő görcs és a breki feje egyensúlyt teremt a képen. Kifejezetten tetszik a FF konverzió is.
Jogosan a nap képe. Grat!

Üdv, Ádám

froghunter válasza:
Szia Ádám! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h érdekesnek találtad, s, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

2013. november 4. | 09:51 | Zoran_2

Még tegenap kinyomtam. kattingattam, nézegettem a képeket. .. így csak virtuálisan, de 5-ös nálam is.
Rendhagyó a részedről, de indenképpen jó. A csomó a deszkában nagyon kell a kompozíció miatt, és így összességében egy nagyon érdekes kép kerekedett, amit az ff letisztulttá tett.

Zoran

froghunter válasza:
Szia Zoran! Örülök a megtisztelő véleményednek, pont nélkül is, persze ponttal még jobban örültem volna...hahaha
Köszönöm szépen, h írtál!
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 23:37 | chopper34

Remek ez a fotód István.Szépek a tónusok,jó a szerkesztés,a meglátás.Gratulálok a nap képéhez!
üdv:Z

froghunter válasza:
Szia Zoli! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Na és ezt a képet is Neked köszönhetem...a segítőkészségednek és a technikádnak;)
Örülök, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 20:51 | calabash

Szia! Nagyon jó pillanatot sikerült elkapnod. Szerkesztés szempontjából jó helyre helyezted el a békát és a rést. Az állatot szépen egyensúlyozza a bal felső részen lévő bütyök. Általában az ilyen kikandikálós képekben mindig van potenciál. Itt is szép sikert ért el a képed, mert ez egy jó kép. Gratulálok a nap képe címhez!

froghunter válasza:
Szia Szabolcs! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 20:47 | murypeti

Jó meglátás jól képbe szerkesztve és még meg is mosolyogtatja az embert. A breki és a csomó jól ellensúlyozza egymást.
Azon gondolkodtam, mennyire működne ez színesben. Jó így ff-ben is nagyon, csak hajt a kíváncsiság. :-)
Gratulálok, remek kép.
Üdv, Péter

froghunter válasza:
Szia Péter! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h képem elnyerte tetszésed.
Nem volt rossz színesben sem, jó fényeknél fotóztam, így jók voltak a színek is...de ahogy azt Zoran is említi, az ff letisztulttá tette...
Színesben kicsit dominánsabb volt a breki a kelleténél, nem mondom, h úgy borult volna a kompó, de úgy hangsúlyosabb lett volna a breki jelenléte a képen, a kelleténél és itt a görcsnek (a fa szemének) legalább akkora szerepet szántam, így is komponáltam, már a helyszínen, h ne csak a békáról szóljon majd a kép.
Még 1x köszönöm szépen, h írtál!
A legjobbakat! István

2013. november 3. | 20:13 | hegyiember

egyébként most, hogy más stílusú képeket is töltesz, na nekem most látszik, hogy nagyon jó szemed van.
így tovább! :)

froghunter válasza:
Köszönöm szépen a megtisztelő sorokat és a bíztatást is!
Szép napot! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 20:11 | hegyiember

végre!!! :)

de komolyan. nem kispályásként nyomod a béka meg gyíkfotót, de mindegyik ugyanolyan, béka itt, béka ott, sikló itt sikló ott. amelyik evett az azért király volt! :)

nekem ez kell: valami más. nagyon figyeltél a kompozícióra, ami az ilyen jellegű képek legeslegfontosabb része. az én ízlésemnek ugyan egy kontrasztos, de valamelyest finomabb, nem ennyire karcos kidolgozás jobban esne. nemrég döbbentem rá, hogy hiába a hiperszuper digi, csak vért izzadva lehet megközelíteni egy rendes ff negatív tónusvisszaadását. vagy még úgy se, elég ha ránézel Najó kolléga képeire.

Szóval, nagyon király, jár a csillagos!

üdv

froghunter válasza:
Szia Jenő! Sokat számít a véleményed nekem és örülök is neki, h ezt a képemet ilyen jónak látod, h értékelésre, pontozásra késztetett.
De nem mindenben értünk egyet. 1 természetfotó esetében, ami 1 vadon élő állatról készült, ami ráadásul ha olyan faj, ami nehezen fellelhető, nehezen megközelíthető, rejtőzködő életmódja miatt nehezen fotózható, akkor már az sem egyszerű feladat a fotóstól, h azt az állatot úgy mutassa be, h az éppen nem csinál semmi különlegeset, a néző ( a természetet kevésbé ismerő néző számára).
Mert a természetet és a különböző fajokat, jól ismerő ember pontosan tudja, h 1-1 faj "sima ül a madár az ágon", vagy "néz a sikló ki a vízből" képe is milyen erőfeszítéseket igényel a fotóstól...
Ezen képek, talán a néző számára néha túl hétköznapiak, túl átlagosak és a kreativitásnak szikrája sem látható benne...de némelyik ilyen "átlagos kép" esetében bizony már az sem kis feladat és nem kevés leleményesség, kreativitás szükségeltetik hozzá, h a fotós megtalálja az adott fajt, majd a környezetben tett legkevesebb beavatkozással, 1 jó hátteret találjon a témájához, 1 ízléses beszállót (vagy én a gyíkok esetében pl. napozófát)helyezzen ki, h a legjobb perspektívát megtalálja pillanatok alatt és még sorolhatnám...ezekhez bizony kell a kreativitás és még ha nem is látszik ez minden esetben, 1-1 fotón, h a fotós milyen munkát végzett a kép elkészültéért, de hidd el, legtöbb egyszerűnek tűnő fotó esetében is ott van a fotós és a jó fotós szem, a képében.
Másrészt meg teljesen igazad van, Jenő...mert jó meg jó kép között is nagy lehet a különbség és talán tényleg az az igazán jó fotó, a természetfotókon belül is, amikhez nem kell zoológusnak, ornitológusnak lenni ahhoz, h a néző pontosan tudja, h amit lát, az nem hétköznapi...
Én is azt vallom egyébként, h az az igazán jó természetfotó, ami a kiváló minősége mellett, a különleges pillanattal is párosul...de, h mi is az a különleges pillanat? na ezt már nehéz eldönteni, mert itt lép a képbe, az emberek egyéni értékrendje, ítélőképessége, ami mint tudjuk, igen változó lehet.
Saját fotóimból hoznék csak fel példát, h másokat meg ne sértsek...legsikeresebb képem volt itt az oldalon, amit Te is említettél, amikor a sikló nyeli a békát...az emberek számára érdekes, meghökkentő volt és talán azt gondolhatta a többség, h 1 ilyet megfotózni is micsoda nagy teljesítmény...hát nem az, arra jártam, szerencsém volt és nagy izgalmam közepette sikerült 1 éles képet is lőnöm róluk...nem azt akarom mondani, h semmiség 1 ilyet megfotózni, mert így ebben a formában is túlzó lenne, hiszen az állatok folyamatos mozgásban voltak, változott a háttér másodpercről-másodpercre, a jó perspektívát sem tudtam megtalálni, minden kattintásomnál, arról már nem is beszélve, h a megfelelő szög megtalálása, az elegendő DOF -hoz sem volt egyszerű, a mozgásban lévő állatok esetében...viszont mindezek mellett is egyszerű túristafotózásnak tűnt ahhoz képest, mint amikor 1 elsőre talán nem túl bonyolultnak tűnő siklós képet lőttem(amikor kidugja fejét a békalencse közül).
Ott nincs különösebb atrakció a képen, mégis sokkal értékesebb számomra, mert ott már én is benne vagyok a képben, természetesen a szerencse ott is kellett...nem kevés...de ahhoz társult még a töb hónap munkám, a faj megfigyelése, a terep, a fényviszonyok ismerete, azok kihasználása, a jó helyezkedés és a megfelelő pillanat kivárása...egy egyszerűnek tűnő természetfotó, még is rengeteg munka van mögötte, nem összehasonlítható talán egyik fotómmal sem, hiába tűnhet úgy, h vannak képeim, amikben több a kreativitás...mégis egyszerű fotócska többségük, a siklós képemhez képest.(kivétel, a grundfocis képem, az a kedvencem, pont azért szeretem azt is annyira, mert nem volt egyszerű meglőni, főleg 1 lassú kis kompakttal)
Azt gondolom, h amikor 1 természetfotónál már túlságosan dícsérhető a fotós kreativitása, akkor az már többnyire nem is természetfotó, mert a fotós valószínűleg olyan szinten nyúlt bele a természetbe, ami miatt talán már téves a természetfotó megnevezés is...
József képeit jól ismerem, meg a Te képeidet is, meg még jónéhány emberét, akiknek figyelemmel kísérem munkásságát.
...és én sem ragaszkodok, a digihez mindenképp, nem rég, be is szereztem 1 jó kis zenit gépet, rövidesen azzal (is) fogok tevékenykedni...ilyen géppel kezdtem 88-ban és most ismét ilyennel próbálkozok majd.
Nagyon örültem a véleményednek és köszönöm szépen, h írtál, igazán megtisztelő.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 4
2013. november 3. | 19:59 | fodorzs28

Ötletes és jó fotónak tartom ezt a képet. Én inkább meghagytam volna színesben, mert akkor sokkal jobban kitűnne a béka a környezetből.

froghunter válasza:
Szia Zsolt! Nem értünk egyet, de mivel rosszindulatnak nég csak a nyomát sem látom kommentedben, sőt segíteni szerettél volna, így hasznosnak jelöltem írásodat.
Örülök, h azért ötletesnek és jónak tartod.
Az az igazság, h először úgy indult, h színes lesz.
Aztán barátom felvetette, h szerinte ff-ben sem lenne rossz...ekkor én kipróbáltam, h úgy vajon milyen lehetne és abban a pillanatban eldőlt, h ff lesz.
Mert a békának itt nem is kell, h ettől jobban kitűnjön környezetéből....mert nem a béka a téma, hanem a béka és a fa "szeme" együttesen. Ha csak a béka lenne, akkor nem így komponálok a helyszínen, vagy utólag vágom meg másképp.
Igaz, a címmel sem "segítettem" ezúttal, Nektek értékelőknek...és talán ezért is szeretted volna a békát mint fő témát jobban előtérbe helyezni(ezúttal a színek által)
Első címe az volt, h : Szemek ...talán ezzel a címmel jobban működött volna a kép, számodra is...
Még 1x köszönöm szépen, h írtál!
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 19:48 | evakar

És akkor most ne keressem a szemén az élességet???:) ha más akart lenni akkor sikerült, klassz egyedi alkotás ismét , de még a klasszikus szerkesztési elveknek is szépen megfelel, jó helyen mondja , hogy kukucs és a fában a görcs is pont a helyén, élesség minőség és az ff is pont jó!
Gratulálok!

froghunter válasza:
Szia Éva! Ez 1 művészi kép, s mint olyan, ennek nem lehet hibája :)))...ha életlen akkor direkt olyan, ha nem jó a kompó, akkor is ez volt a cél, h ilyen legyen ...hahaha...csak viccelődöm:))
Örülök, h az egyediségét említed és annak is, h tetszik Neked.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 19:30 | h.j.

...ez más is lett,és nagy kedvencem! egyedi,kedves,jó,hogy ff. jól szerkesztetted,élsemegmindenoké...nem ragozom,szeretem.
éaki

froghunter válasza:
Ismételten köszi köszi, mindent mami!
Nem ragozom, én is szeretem! éaki ;) :)
Pussz

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 18:44 | Álomfejtő

... és ez a fotó egyszerűen HATALMAS.
Nincs mellébeszéd, semmicicó' - ez tökéletesen NAPKÉPE nekem.
Mert
nincs "beetetés", az unalomig elcsépelt téma, brilliánsan megfotózott makró, természetkönyv -illussztráció adagolva, szájbarágva....
- merthogy a jóból is megárt a sok(k) -
Viszont ez a kép valóban a Fotós szemét, meglátását, témafelismerését és humorát dicséri, az meg csak hab a tortán, hogy a kép történetesen
tökéletesen pedáns szerkesztésben nem kevés humorral közreadott békafotó. Az ff illik, itt nem hiányoznak színek. Technikailag talán talán a deszkakerítés textúráját kicsit túlélesítetted, de ezzel együtt úgy gondolom, a képed lehengerlően jó -
és
nyugodtan sorold az "állatok" kategóriába, mert ÁlLLAT ez a kép. Gratul !

froghunter válasza:
Szia Andrea! Örülök, h ennyire tetszik Neked.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 18:38 | TonyEricsson

Szia!
Jópofa kép lett! Megint más és új! Ez tetszik! Jó a szerkesztés, élesség és tetszik az ff is! Gratulálok hozzá! Szép fényeket! Üdv.: Tony

froghunter válasza:
Szia Tony! Örülök, h sikerült valami újat mutatni és, h ez tetszik is Neked, annak főleg örülök.
Köszönöm szépen, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. november 3. | 18:36 | Nefilim

Szia! Igen egyedi békafotó ez! Tetszik a témaelhelyezés, szerintem jó a konverzió is! Közelképből tényleg van egy lovaskocsira való itt az oldalon, de máshol is... :)))
Grat!
üdv.

froghunter válasza:
Szia Robi! Köszönöm szépen, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h egyedinek gondolod, s, h tetszik Neked.
A legjobbakat! István