BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,22
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 29. 16:43
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 50
  • objektív: m.zuiko 14-45
  • rekeszérték: 5,6
  • Készítés ideje : 2013-10-20
Mónika

Lehet hogy bátorság tőlem portrét feltölteni, de ezt meg szerettem volna mutatni :-) Fogadjátok szeretettel. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2013. november 21. | 21:46 | M.Mimike

szia sokat nem értek a fotózáshoz és nem is akarok okoskodni de nekem az arc retus kicsit sok.ez csak az én véleményem.én mindig mindenre azt kapom hogy a kevesebb néha több.

Andras S. válasza:
Szia. Sokat én sem értek a fotózáshos. Ez egy ilyen retus :-). Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 4
2013. november 18. | 17:39 | guinot78

Szia ! Nekem kicsit meseszerű ez a kép , a lány a rengetegben ... , a modell szinte kiemelkedik a kép síkjából !
Ami nekem ennél portrénál zavaró, az a háttér , ami kicsit elvonja a szemet a témáról , azaz a modellről , kicsit kevesebbet mutatnék belőle . A másik a tekintet iránya ( messze el ) ami nekem nem igazán passzol a portréhoz mint témához !
Ezekkel együtt , mégis érdekes, nem szokványos képnek tartom !

Andras S. válasza:
Köszönöm szépen.

2013. november 6. | 11:12 | pilipár

Kedves András! Ha gondolod, hogy segítségedre lehetek, szívesen megnézem a következő képed feltöltés előtt, és hogy ahhoz muníciód is legyen elég, kredittel is megtámogatlak :)
Ildikó
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Andras S. válasza:
Köszönöm szépen. Muníciõból nincs hiány, de a segítséget elfogadom. Online személyi edző ? Igazán nagylelkű ajánlat.

adott pontszám: 3
2013. november 5. | 23:29 | pilipár

Szerintem nem bátorság kérdése ide képet feltölteni, hiszen ennek az oldalnak éppen az a lényege, hogy megmutasd a fotóidat, és mi, többiek - a véleményünkkel, tanácsainkkal - a tudásunk legjavát adva igyekezzünk Neked (illetve egymásnak) segítséget adni, hogy egyre jobb képet készíthess(ünk).
Remélem, nem bántódsz meg rajta, de ez egy olyan kép, amin néhány dolgot érdemes legközelebb változtatni, vagy odafigyelni már a kattintásnál.
Pl. hogy a modelledet olyan környezetben fotózd, ami inkább kiemeli, mintsem elnyeli öt....Mónika alakja a zavarosnak ható erdörészlet és a nem megfelelöen megválasztott ruházat miatt is szinte jelentéktelenené válik a képen. Mint fötémát értsd alatta természetesen!
A fekete ruházat a fekete hajjal szinte teljesen körbeöleli a térben elég világosnak ható arcát, de ez a kiemelés nem tünik természetesnek. Inkább idegen kissé.....és sokkal szebb is lehetett volna, ha az eredeti hátteret ennél lágyabbra mosod, vagy a lányt közelebbröl fotózod, hogy valóban ö legyen a lényeg és ne a liget.....fontos a fényekre ügyelni, ezért nagyon kellemesek pl. az alkonyati vagy a kissé felhös ég miatti szürt fények. A természetes és jó napszakban elkapott fények csodákra képesek!
A börét nagyon részlettelennek érzem, eltúlzott rajta az utómunka, nem hiszem, hogy szükséges volt ennyire belenyúlnod. A szemeit szívesebben látnám élesebbnek, a hátteret mosottabbnak.....a képet szükebbre vágtam volna, és valószinüleg ebböl a nem túl érdekes arc-fejtartásból is kibillentettem volna. Mert ennél jobb portré is készülhetett volna róla, kicsit kevésbé feszélyezetten, színekben es látványban gazdagabban.
Tudom, sok a ´ha´ , és joggal gondolhatod, ha Te így csináltad, miért fogadd meg, hogy én hogy csináltam volna.....de talán tudtam segíteni! :)
Üdvözlettel! Pilipár

Andras S. válasza:
Köszönöm szépen az aprólékos, önzetlen kritikát. Elemezni fogom a szavaidat és megpróbálom alkalmazi is. Azt nem tagadom, hogy kicst csalódott is vagyok :-) Azt hittem jobban fog tetszeni. A bátorsággal csak arra utaltam, hogy mindíg a 3,6 os határon táncolok. Még egyszer köszi.

adott pontszám: 3
2013. november 2. | 17:00 | Atyus

Kezdetnek nem rossz kép, de több dologgal javítható legközelebb.
Egyrészt a fekete ruha olyan érzetet kelt, mintha körbe lenne PS-olva, pedig természetesen nem igaz.
A hölgy és a háttér képének is jót tehetne, ha a mélységélességet tovább szűkítjük, pl. ha távolabbról készítjük ráközelítéssel a fotót.
Talán még az is segítene egy kicsit ha a hölgy fekete ruháját levenné - legalább a fotó erejéig - feltéve ha van még alatta más is
A hölgy orra van a kép horizontjában, ami nem túl szerencsés, így utólag már csak crop-olással segíthető.

Andras S. válasza:
Köszönöm. Megint tanultam valamit.

2013. október 30. | 22:15 | jethro

A teljesen eltérő irányú és minőségű fények miatt nekem olyan mintha tájtapéta előtt állna....

szép képeket!

Andras S. válasza:
Csak egyetlen és természetes fenyforras szerepel a képen . Szerettem volna meghagyni az erdő őszi rajzolatát de egyben kellőképpen leválaszrani a portrét. Csak egy obim van ezert variálnom kell a távolságokkal mert túl sok lehetőség nincs. Itt konkrétan a hölgy a Duna töltés tetején áll és a háttér kb 30 méter. Abban igazad van, hogy a háttér tapétás lett :-)
Köszönöm.

adott pontszám: 3,8
2013. október 30. | 20:57 | Cayman

Szia! Valoszinuleg te is erezted mikor feltetted ezt a fotot, hogy nem ez a portre lesz eleted fomuve. Rossznak nem mondanam, vegulis az elesseg a minoseg es a kompozicio mind jok. A direkt vakuzassal viszont elrontottad kisse, igy olyan erzese van az embernek mintha a modellt korbevagtad volna es moge szerkesztetted volna a hatteret. Az rendben van, ha szabadban is deriteni kell, de jobb valami indirekt modot valasztani ilyenkor, pl valamirol visszaverni a vakufenyt amennyiben van lehetoseg iranyitani. Amennyiben nincsen, egyszeruen direkt modon nem szabad a vakut hasznalni, hanem masik szogbol kell probalni, termeszetes fenyforrast kell valasztani. A hatter keso delutani fenyeit elnezve, ugy tunik, hogy erre lett volna lehetoseg...

Andras S. válasza:
Köszönöm hogy szóra méltattad. A fotón nincs vaku sem derites és pillanatnyilag ez a fomuvem :-) A naplemente fényében készült egy vasárnapi séta közben .