BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. október 26. 08:47
  • érzékenység: ISO 100
  • zársebesség: 6 mp
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2013-10-18
21. század

A színegyensúly és szaturáció némi megpiszkálásával született a kékes árnyalat, hogy jobban kiemelje a lézert és kicsit futurisztikusabb hangulatot árasszon a kép. A Hold sajna beégett, de ez egy miniszenzoros gépnél nem csoda :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2013. október 30. | 04:31 | victoriasmith

Szia! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a szerkesztéshez, amit utólag végrehajtottál, valóban sikerült futurisztikusabbá tenni a kép hangulatát. Egy dologért kiált a szemem egyedül, és az a nagyobb látószög! Vagy panoráma formájában, vagy optikában. A téma remek, viszont kiragadott a nagyobb látószög hiánya miatt. Nekem ez a meglátásom, lehet h tévedek..nem tudom. Ez a dolgok szubjektív oldala szokott lenni nálam, de itt jogosnak érzem a meglátásomat. Jó kép csak többet láttass belőle!

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm az elismerő szavakat és a konstruktív véleményt!
A képet kis kompakt géppel fotóztam, ekkora látószöget tudott. Tudomásom szerint nov. 1-én lekapcsolják a lézert, ezért holnap este még visszatérek DSLR géppel és állvánnyal újrafotózni a témát. Édesapámtól megörököltem egy régi M42 bajonettes nagylátószögű Zeiss Flektogon Zebra 4/20-as objektívet, majd holnap bevetem és letesztelem a helyszínen. Sajna a kora esti órákban még holdmentes lesz az este és felhők sem biztos hogy fogják tarkítani az eget, ezért szomorúságomra nem lesz hasonló a látvány...legfeljebb felküldök valakit egy reflektorral :)

Egyébként megnéztem a fotóidat. Nem vagyok profi fotós, de igen szép kivitelezésűek, nagyon tetszik a színviláguk és a szerkesztésük is megkapó! Modelljeid amúgy igen szemrevalóak, mint ahogyan maga a fotós is! :) Önarcképet miért nem fotózol?
További jó exponálást kívánok!
Üdv, Levente

adott pontszám: 5
2013. október 28. | 17:47 | Guppi Géza

Nagyon klassz, hangulatos kép. A felhők, a hold ezzel a kékes árnyalattal tényleg hozzátesznek valamit ehhez a sokszor látott és fényképezett látványhoz, ami megfogja az embert. A kép számomra arra is jó példa, mennyire lényegtelen a technikai tökéletesség abból a szempontból, hogy egy kép működjön.

BARRACUDA79 válasza:
Üdv!
Köszönöm a pozitív hozzászólást és pontozást!
Véleményem szerint is abszolút beleillik a tájba a holdfény + felhők és így képeznek egy egységes kompozíciót. Amúgy a fotózást követő héten ismét arra jártam, ekkor DSLR géppel felvértezve, de már nem volt olyan varázslatos a látvány a felhők és a Hold nélkül mint akkor, abban a pillanatban.
Technikailag messze nem tökéletes kép, de a hangulatot szerintem sikerül még így is átadnia és ez a lényeg :)
További szép fotózást!

adott pontszám: 4
2013. október 28. | 07:05 | lolo29

Hangulatos város kép ! Nekem túl erős a közvilágítás , picit sok.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszi az értékelést!
Játszottam a záridővel, de ezt tudtam kicsikarni a kis kompakt gépből. Bár utólag még buheráltam egy keveset a kontraszton / szaturáción / színeken.
Üdv, Levente

adott pontszám: 3,5
2013. október 26. | 19:02 | bgombas

Érdekes részlet, eléggé sok zavaró elemmel. Az hagyján, hogy a hold tényleg beégett, mert az még beleférne. De a holdfény a vízen ami igazán zavaró. Szóval ebből az alsó szürke-fehér előtérből bátran vágtam volna, akár a rakpart széléig. Mondjuk az igazi az lett volna, ha a hold és a tükröződés simán lemarad a képről.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszi az értékelést! Szerintem sokat rontana a kép hangulatán ha nem lenne ott a Hold és a tükröződése, viszont azzal tisztában vagyok, hogy a kiégés miatt erősre sikeredett a fényük.
Próbálkoztam az alsó részből levágni még a feltöltés előtt, de ez a verzió tetszett végül.
További jó fotózást!

adott pontszám: 4
2013. október 26. | 11:42 | Rosztov

hali!

nekem tetszik, a technikai hibák ellenére is. ezeket jól látod, a gépből sztem kb a mximumot hoztad ki. a rekesz lehetett volna szűkebb, a kékes színvilág nekem bejön. hangulatos.

üdv

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszi az értékelést! Örülök, hogy tetszik a hangulata :) Szerintem is nagyjából ez a max amit ez a gép tud, eléggé a határait feszegettem már, de a DSLR gép mellett néha jól esik ezt a kompakt csöppséget is megvallatni :D
További szép fényeket!
Üdv, Levente

adott pontszám: 4
2013. október 26. | 09:59 | _gyedavid_

Szia!
Nekem nagyon bejön a kép mind hangulatban, mind színvilágban! A lézer nagyon szép látványt nyújt, ahogy össze-vissza cikázik az égen.
A kiégés valóban kicsit zavaró, talán megpróbáltam volna rövidebb záridővel is, hogy a többi rész még ne legyen annyira sötét, de ahogy említetted is, egy kompakt géptől nem rossz :)
Nice shot!

BARRACUDA79 válasza:
Üdv!
Köszönöm a véleményt és az értékelést! Nekem is tetszik a színvilága, ezért is tettem fel ezt a kékes verziót. Az eredeti sem rossz, de azon nem jön át a lézer kavalkád annyira.
Valóban lehetett volna még játszani a záridővel, viszont akkor nem tudtam volna ennyi lézersugarat elcsípni.
További jó fotózást! :)