BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,15
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. szeptember 22. 03:48
  • érzékenység: ISO 160
  • rekeszérték: F2.7
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Olaszország
  • Készítés helye: Róma
  • Készítés ideje : 2011-07-17
Ciao Roma !

Hétvégén a régi nyaralásos képek között találtam pár potenciális jelöltet :) ez még jóval a DSLR korszakom előtt született. Ha most lehetőségem lenne újrafotózni az adott témát, akkor már másképp komponálnám meg. A háttérben lévő épület nincs "kiégve", az egy éppen tatarozott épület volt fehér ponyvákkal letakarva :( Színesben nagyon mutatós a tarka épületekkel, de jobbnak láttam ff-re átkonvertálni éppen az utolsó kakukktojás épület miatt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,5
2013. szeptember 23. | 13:28 | Dani77

Hidd el ki van az égve.
De nem is lenne az baj... Attól még lehetne csúcs kép, a kiégés rengeteg esetben elfogadható és jó dolog.A kép melletti mentegetőzés ellenére nem a technikával van itt a gond, hanem a kreativitással.Ha ma már máshgy csinálnád, és látod a hibáit, akkor lehet, hogy egy új képedet kellett volna választani.
Szerintem az előtér világos sávja és az árnyékos rész közt eleve olyan dinamika különbség van, amivel nem csak egy ilyen fényk.gép szenzorja nem birkózna meg.
A nézőpont hétköznapi, és sajnos a látvány is. A kúton és a kis fiaton kívül nem látok olyan dolgot ami érdemes lenne bemutatásra. ( gondolom az épületek is szépek, de így nem sokat mutatnak.)
Lehetett volna előtérbe szerkeszteni a kúthoz lépve közelről a csorgó vizet például a háttérben a Fiat RÓMA rendszámával.Vagy bármi más, játékos dolog szóba jöhetett volna, ami nem ennyire hétköznapi...

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm az értékelésed! Igazad van sok dologban, lehet nem volt szerencsés az erős FF konverzió sem és ha újra ott lehetnék, akkor bizony más nézőpontból kapnám le a témát. Remélem nyílik még rá lehetőségem.
Szép fényeket!

adott pontszám: 4,3
2013. szeptember 22. | 23:45 | Zorko

Szia,

Nem tudom hogy a kiégés, és bebukás milyen szabályok szerint sok, vagy nem megfelelő. Jelen esetben a kép hangulata és kontrasztja nagyon tetszik. Viszont talán már annyira kontrasztos hogy a fehér részekben már nincs pixelinfó, ugyanúgy a feketéknél is. Talán egy lehelettel kevesebb kontraszt, és akkor több tónus előjönne. De nekem így is tetszik!

Üdv,

Zorko

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm az építő véleményt! Igazad van, az utómunka alatt került rá némi pixelirtás, részben ebből ered a nagy kontrasztkülönbség, de igyekeztem még turbózni a hangulatán illetve valamelyest eltüntetni a háttérből azt a leponyvázott épületet. Nem is értem, annak idején hogy a csudába tudtam csak egy expót készíteni erről a jó kis témáról :/
Talán 1-2 év múlva tudok ismételni :)
Üdv és további szép fényeket!

adott pontszám: 3,5
2013. szeptember 22. | 18:10 | Luigi2008

Általában nem szoktak engem zavarni a kiégések, de itt most nem biztos, hogy annyira szerencsés, hogy az előtérben is ill. a háttérben is ez eléggé kézen fogható. Mondjuk az tény, hogy ilyen fény -árnyék különbségeket elég nehéz kiexponálni. maga a bemutatott utcarészlet, autó párosnál, biztosan lehetett volna találni valami hangulatosabb, szebb utcarészletet!szóval ez most nekem annyira nem bejövős, de az még nem jelent semmit :-)) !

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményezést és további szép fényeket!

adott pontszám: 3,5
2013. szeptember 22. | 17:02 | Zo959

Az alap koncepció tetszik! Van egy hangulata a képnek, főleg a címmel együtt. A fekete-fehér színvilág és a kis 500-as az épületekkel együtt megadja a retro feelinget. A háttérben lévő épület kiégése nem zavar, számomra beleillik az összképbe, nem vonja el az esetleges részleteivel a ház a fókuszt a sötét utca - Fiat párosról. A jobb alsó sarokban lévő kiégett, fényes csík viszont annál jobban zavar, a figyelmet is elvonja kissé, és csak felesleges tér alul. Megpróbáltam volna egy olyan kivágást alkalmazni, hogy minél kevesebb látszódjon ebből az erősen megvilágított részből. És ha valamivel balrább állsz, és guggolsz egy picit, akkor a kis Fiat kitakarná a háttérben látszódó autókat.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszi a konstruktív hozzászólást! A nagy részével egyetértek és ma már én is másképp exponálnám ki a témát ha ismét odakerülnék...
Üdv,Levente