BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,98
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. szeptember 3. 17:36
  • Készítés helye: Makó
Rétegek, textúrák

Megtisztelő, h fotóm a nap képe lehetett, KÖSZÖNÖM SZÉPEN, A KOMMENTEKET! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. november 15. | 14:47 | fotozz.hu-admin

2013. szeptember hónap legsikeresebb képei közül (átlag×véleményszám) a
21. helyezett.

Gratulálunk! Jutalmad 6 kredit.

(a kép törlése esetén a jutalomkredit visszavonásra kerül)

A legsikeresebb 25 fotót <a href='http://pixinfo.com/hu/blog/2013/11/15/a-fotozz-hu-legsikeresebb-25-fotoja-szeptemberben/'>ITT</a> találod.

froghunter válasza:
Nagyon szépen köszönöm!

2013. szeptember 6. | 22:59 | chopper34

Jó meglátás,szép munka István!üdv:Z

froghunter válasza:
Szia Zoli! Örülök, h tetszik, Neked.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
A legjobbakat! István

2013. szeptember 5. | 19:11 | Álomfejtő

Természetesen van igazságod
(bár fura, hogy éppen nekem írsz arról, amit magam is nehezményezhetnék.... tapasztalom én is rendszeresen, hogy a meg-nem-értés okán egyéni ízlés vezérli a pontozást - és bár én is kakukktojás vagyok itt, ne is az én képeimről beszéljünk, de ott van pl...., és még ...., - és sorolhatnám, szándékosan nem írok neveket, mert aki egy ideje látogatja az oldalt, pontosan tudhatja kikre utalok - vagyis ha valami nem a megszokott, már csak kerülendő lehet)

Mindenki a saját szuverenitása és ízlése alapján ítéli meg azt is, NEKI mi a hiba....
(amit legelső hozzászólásomban említettem, számomra HIBA)
és ettől GYÖNYÖRŰ ez az oldal :D
- mégis többre becsülöm, mint a többit (bármelyik hasonlót) ahol az ismerősök azért tobzódnak egymás képei alatt, mert téveszthetetlenül tudják, melyik-kié.... itt legalább némiképp mindenki inkognitóban tölt és tagadhatatlanul itt is van (ronda szóval élve) "körbenyalás" -de legalább fennáll a meglepetés/meglepődés lehetősége... :o)
Szóval ezért nem kéne ezt az egészet véresen komolyan venni, mert ez az oldal SEM a
Nagy Fotósok Küzdőtere...

Szép estét, jó legyél és bocsi az újabb offért, többet tényleg nem jövök....

froghunter válasza:
Semmi gond, írd csak le máskor is a véleményed, Te azok közé a felhasználók közé tartozol, akiknek a véleménye érdekelni szokott...aztán nem biztos, h mindig egyet fogunk érteni...de ezzel sincsen semmi gond:))
Azt, h mennyire kéne az oldalt és az itt kapott kommenteket komolyan venni? Vagy, ahogy fogalmazol, véresen komolyan venni...nem tudom. Belátom, h talán kicsit komolyabban veszem, mint kéne...ezt talán sokan nem értik, h miért van...akik tudják, h milyen áldozatokat hozok, h egyáltalán fotózhassak és, h jelenlegi felszerelésemmel a természetfotóimat produkálni tudjam, azok könnyebben elfogadják, sőt talán vannak köztük olyanok, akik meg is értik.
Természetesen tudom, h sem az itteni, sem a máshol kapott vélemények nem örökérvényű igazságok, de azért van egy pár kiváló fotós itt is, akiknek érdemes odafigyelni a szavaira...akik nem biztos, h kevesebb tudással rendelkeznek, mint felkapott" művész" kollégáik, a nagyvilágból.
Apropó...a művész szórol eszembe jutott egy történet, amit megosztanék Veled is, ha nem bánod...szerintem nagyon érdekes és legalább annyira tanúlságos történet.
3 éve, h újra érdekelni kezdett a festészet, amikor találkoztam egy úriemberrel, aki festett is korábban, ha jól emlékszek, de inkább mint műgyűjtő volt jelentős munkássága.
Sok kiváló művész festménye, grafikája díszítette falait, nézegettem 1 ideig a különböző stílusú és különböző technikákkal készült munkákat, sőt olyanok is voltak köztük, amik több technika elegyének produktumai voltak.
Nem igazán értettem, h némelyik kép, miért került ki falára, mi benne a művészet...pedig mindenevő vagyok, a festészet területén is, de valahogy még sem bírtam dűlőre jutni néhány képpel, sőt ha pontosabban akarok fogalmazni, akkor már az sem volt világos számomra, h volt-e egyáltalán elkészültüknek értelme.
Emlékszek, h némelyiknél meg is kértem, h mondja már meg nekem legyen szíves, h ebben, meg abban a képben mi az érték. Mert meg voltam róla győződve, h ha ott bekötnék a szememet és kapnék 1 ecsetet a kezembe, némelyiknél bekötött szemmel is különbet festenék.
Akkor az úriember mosolygott és elmesélte a következőt(talán, h megnyugtasson, h nem kell ezt olyan komolyan venni)...eleinte nem voltam benne biztos, h le kéne ezt írnom, mert nem minden részletére emlékszek tisztán, az egyik ilyen dolog, h pl. vele történt-e ez meg, vagy valaki kollégájával, de talán nem is ez a lényege a történetnek. Szóval a történet a következő: a gyűjtőnek a birtokába került egyszer 1 olyan festmény, amit egy elefánt "festett"(gondolom én, h az ormányába adott ecsettel), ezt az illető nem verte nagy dobra, h 1 elefánt munkája az új szerzemény ...mikor művész barátai meglátták az új szerzeményt, csodálattal nézték a fantasztikusnak tartott alkotást...(már nem emlékszek pontosan, h milyen szakszavakat mondott a történetet mesélő úriember, de talán ecsetkezelésről, meg mittudomén milyen szavakról hallottam)...lényeg a lényeg, h el voltak ájulva az új szerzeménytől és szuperlatívuszokban beszéltek a "műről".
Azután, mikor már a sok hozzáértő teljesen odáig volt és szerették volna tudni, h kitől származik a remekmű...elárulta, h ezt bizony 1 elefánt pingálta. A sok hozzáértő persze ezt nem akarta elhinni...talán szégyelhették, h így lóvá lettek téve 1 elefánt által:)) de inkább az lehetett oka, h ha elismerték volna, h lóvá lettek téve, tekintélyük is komoly csorbát szenvedett volna. Gondolom, megtépázott renoméjuk, így is sokáig elkísérte őket:)) és talán 1 részük, még a mai napig sem ismerte el, h be lettek csapva, talán még most is olyan zseniálisnak mondanák a mázolmányt, pedig gondolom 1 okádék lehetett, csupán megtévesztette őket a gyűjtő, sok kiválósága közt látható újszerű valami, de tévedésük beismerésével tekintélyük csorbult volna, így talán még most is 1 híres festőművész képeként emlegetik...
Nagyon tanúlságos volt ez a történet számomra, sokmindenre rájöttem, mire végig mondta az úriember...pl. hogy a mai világban, még 1 elefántból is lehet művész:)), aztán, h akikről az ember azt gondolná, h tévedhetetlen szaktekintélyei a témának, azokról is kiderül néha, h igencsak könnyen félrevezethetőek, rosszabb esetben még az is, h kimondottan kóklerek...meg nagyon sok dolog kavargott még a fejemben, de nem akarok mindent felsorolni, hagy gondolkozzon az olvasó is. Azt gondolom, h sok tanulsága van a történetnek, a mi sportunkra, a fotózásra kivetítve is...
A művészek, többnyire hiú emberek, és szinte mindegyikük kíváncsi rá, h ki a második legjobb a világon:)) érted ugye, h hogy értem;) és talán nem kis riadalmat kelthetett a művészek táborában sem, mikor kiderült, h 1 elefánt követi őket a sorban:))
Remélem, h a fontosabb dolgokra jól emlékeztem és holnap nem úgy ébredek, h nem is elefánt volt, hanem 1 zebra, vagy gepárd, sőt ha kiderülne, h majom volt, az ismeretlen művész, az meg kimondottan égő lenne, mert hát 1 majomtól már mégsem olyan nagy kunszt, h versenyezzen a legjobbakkal:))
Remélem, h nem untattalak a történetemmel.
Szép estét, Neked is, Andrea! István


2013. szeptember 5. | 15:04 | Álomfejtő

Kedves István,
köszönöm a részletes válaszod,
- a véleményem tökéletesen az enyém és szubjektív, sajátom, ha nem támogatja senkiét, és nem is mond ellen senkiének sem...
:o)
És nem mondtam, hogy nem tetszik, amit mutatsz, pusztán arra utaltam, hogy nekem a teljességhez kicsivel érzésből több kell, mint ami így adott - ahogy írtad Te magad is : "Persze azért keveset így is dolgoztam rajta:))" ...
(mert minden kép kíván utómunkát, akármilyen géppel készült és akármilyen fényviszonyok mellett - a végeredmény és megítélése pedig sokféle lehet)

Nem a pontok és nem a közönség adta sikerélmény miatt vagyok még mindig az oldalon, (nem is a kreditekért) de azért köszönöm, hogy egyet nem értésed ellenére hasznosnak ítélted a véleményem. Ha zavar a pont kéttizednyi levonása - szívesen kivonatom.
Neked is szépeket !
(A)

froghunter válasza:
Szia Andrea! Nem szeretném, h kivonasd a pontot, nem volt olyan erős a levonás, h az zavarjon. Ami zavar és ez nem csak most a Te esetedben, hanem úgy általában, az a következő.
Az, h az emberek nem értik meg gyakorta,-tisztelet a kivételnek,-h a fotózás 1 művészet és talán nem úgy kellene 1 képhez viszonyulni, mint 1 számtan példához, ahol egész biztos, h a 2x2-re, csak 1 lehetséges megoldás van.
Ahogy Tibornak is írtam, a fotózásban ez nem így van, sok lehetséges megoldás van, h az ember jó eredményt kapjon.
Ha azt gondolnám, h egy kép, csak úgy lehet jó, ahogy én készítettem volna el, dolgoztam volna ki és ami attól eltérő, az hibás, akkor sosem tudnék 5-öst adni senkinek...mert nyilván én sem pont úgy dolgoznék ki egy képet, mint Te, Tibor, vagy bárki más, de attól még a Ti képeiteket sem gondolnám hibásnak, mert minimális eltérés van az én ízlésemhez képest...a hibát kezelje az ember hibaként, ez teljesen rendben van, de a minimális ízlésbeli különbséget, ne hibaként rója fel...szerintem.
Igen, szándékosan írtam Jenőnek, h : "Persze azért keveset így is dolgoztam rajta". Pontosan azért, mert ez a fotózz... a másik oldalon, a lehető legkevesebb utómunkával töltöttem fel...ott, úgy is tetszett a kommentelőknek, 1 olyan véleményt kaptam csak, ahol élesebben szerették volna látni. Mivel tudtam, h ez a fotózz és itt más szemüvegen keresztül nézik a képeket gyakorta, így élesítettem rajta keveset és a kontraszton is emeltem...de túlzásokba nem akartam esni, még a fotózz kedvéért sem.
Próbálgattam, így is úgy is és ettől többel már kevésbé találtam jónak.
Köszönöm szépen, h visszatértél.
A legjobbakat! István

2013. szeptember 4. | 12:14 | Pulykakakas

Szia!

Szűken mutatod, de mégis ez lehet a siker kulcsa, hogy megragad. Jó észrevétel és komponálás!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed. Örülök, h írtál, s, h tetszik, Neked.
Sok képet készítettem, itt...lehet,h majd még töltök is egyet belőle. Készítettem távolabbról is képeket, úgy, h az egész ablak, a tábla és a romos részből is több képbe férjen...de úgy kevésbé találtam érdekesnek, ahogy írod, a szűkebb vágással, kisebb részlet kiemelésével, érdekesebbnek tartottam.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 4. | 08:50 | evakar

Szia, nagyon klassz részlet , nagyon tudatosan választva ez pontosan látszik a szerkesztés pontosságán, érdeklődést felkeltő, továbbgondolható remek alkotás.
A kellemes fények meg lehetővé teszik, hogy a rétegek, textúrák szépen érzékelhetőek, mesél már néhány évtizedről biztosan ...
gratulálok

froghunter válasza:
Szia Éva! Igen, ez egy nagyon régi épület, azt mondják a helybéliek, h legalább 100 éves...örülök, h Te is érdekesnek találtad, s, h tetszik, Neked.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 4. | 00:12 | Nefilim

Szia István! Érdekes, elgondolkodtató részletet választottál. Jól észrevetted a témát. Örülök, hogy nem csak az állatokat figyeled! :) Tetszik!
üdv. Robi

froghunter válasza:
Szia Robi! Örülök, h tetszik, Neked.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Figyelek én mindent, a kezdetektől fogva, csak az állatok, a természet fotózása mindig előnyt élvezett és mivel a természetfotózás, igen időigényes, így nem sok idő maradt, egyéb témákra.
Majd most töltök és fotózgatok is, más témákban.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 23:54 | najó

na látom itt pontozható:)
szép alkonyi fények közepette jól megfotózott részlet.
már az is elég a gondolatisághoz, hogy mikor vakolták be ezt a feliratot, lehet hogy ezek a falak sokat tudnának mesélni, bár szívem szerint ff-ben látnám, de most eltekintek attól, hogy ezért levonjak egy pontot:D
tetszik!

froghunter válasza:
Szia József! Fontos volt a másik oldalon írt véleményed, h legyen elég bátorságom ahhoz, h ide már pontozhatóan töltsem fel:))
Igen, ezek a falak valóban sokat tudnának mesélni...Boleknek írt válaszomban írtam is róla pár sort, de amit még ott is kifelejtettem, h ez a ház volt élelmiszer-fűszer bolt, volt kocsma, embert is öltek már meg itt és jelenleg lakják...de már nem sokáig, mert életveszélyes és rövidesen lebontják.
Örülök, h itt is írtál hozzá, annak meg méginkább, h Neked is tetsző képet tudtam tölteni, ebben a témában. Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 22:56 | alphard

sziaa:) en ezt ido minimalnak mondanam:)tetszik ,hogy semmi flac nincs a foton,semmi bemagyarazas,csak az ido egyszeru rohano mivolta fedezheto fel finoman,meleg okker szinekbe agyazva,amit az evtizedek szepen lehamoztak a valyoghaz falarol,es a jo oreg ido nemi olvasnivalot is talalt:)
szeretem foto'gratulalok!

froghunter válasza:
Szia Béci! Ez jó, mármint ez az idő minimál;) Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h képem elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

2013. szeptember 3. | 22:36 | Azúr

Szia!

Úgy látom, dolgoztál még rajta. Emelem kalapom, gratulálok a nap képéhez. Azt jelenti, fotók megítélésében van még mit tanulnom tőled :)

Üdv.
Rozi

froghunter válasza:
Szia Rozi! Igen, egy minimálisat még változtattam rajta, de nem túl sokat...elsőre észre sem vettem, h ide is azt a képet tettem fel, mint a másik oldalra. Azután töröltem és feltettem ezt.
Örülök, h írtál, nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Nem egyforma az ízlésünk, ennyi...biztos lesz még máskor is olyan képem, képed, vagy másnak a képe, amiről nem egyezik majd a véleményünk. De ezzel semmi baj;)
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 22:17 | TonyEricsson

Szia!
Igazán érdekes fotó! Kíváncsivá tesz, felcsigáz! Egy történet részét látom. Elgondolkodtat! Vajon mi lehetett a felirat, amit a frissebb, szintén omladozó vakolatréteg takar?! Igazán érdekes és mindenképp dicséretes! Remek szerkesztés és a hangulata is megfogó, magával ragadó!
Gratulálok a fotódhoz! És a nap képe címhez is!
További sok hasonló, jó fotót és szép fényeket!
Üdv.: Tony

froghunter válasza:
Szia Toncsy! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h tetszik Neked és annak is, h elgondolkodtatott.
A legjobbakat! István

2013. szeptember 3. | 21:40 | jethro

Nagyon jó kép.


De sztem, ha nem is a kontrasztban ,de a fények dinamikájában maradt még tartalék a sárga területeken és a tükröződés részen,
ha gondolod átküldöm ,hogy mire gondoltam.

mondjuk az egy más kép lett ,még a kicsi változtatással is.

Grt!
Jó fotózást!
Tibor.
( a többit a többiek jobban leírták,mint ahogy én tudnám)

froghunter válasza:
Szia Tibor! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd, jókívánságod. Örülök, h tetszik, Neked és azt is, h foglalkoztál képemmel.
Természetesen, szívesen megnézném, sőt kíváncsivá is tettél... az adatlapomon feltüntetett, e-mail címemre küldheted.
A fotózásban pont az a szép és ez úgy általában igaz, más művészetekre is, h nem csak 1 igazság van, vagyis nem csak egyféleképpen lehet, jó 1 munka, 1 alkotás.
Legalább 100 féle módon meg lehet fotózni(és kidolgozni szintén ilyen sokféleképp) ugyanazt a témát, h az jó legyen...h rossz legyen, arra még több variáció létezik:))
Na már most mondjuk, vagy Te, József, Jenő, Andrea, én és másik 95 ember az oldalról...megkapnánk mindnyájan ugyanazt a nyers képet kidolgozásra...a fejemet vágatnám le, h a végén, 2 ugyanolyan kép nem születne. Olyan biztosan lenne köztük, amik hasonlítanának egymásra, de 2 ugyanolyan biztos nem lenne közte. De tovább megyek, ha ugyanaz az ember állna neki, többször kidolgozni, ugyanazt a nyers képet, sem lenne mindig ugyanaz a végeredmény. Ki mondja meg, h melyik lett a jobb? Szándékosan használom, a jó szót, vagy mondhatnék kiválót és sok minden mást is...csak a tökéletes az a szó, amit mindig megpróbálok kerülni.
Mert úgy gondolom, h ilyen nincs, vagy csak olyan, ritka, mint a fehér holló, amivel még senki nem találkozott:))
Vannak képek, ill. alkotások, 1-1 kategóriában, amik kiemelkedőek, ugyanígy 1 fotós, 1 művész életében is vannak meghatározó munkái, alkotásai.
De azt gondolom, h azok sem a tökéletességük miatt lesznek kimagaslóak, hanem egyediségük, ill. talán néhány esetben, utánozhatatlan stílusuk miatt állják az idő próbáját, vagy csupán válnak kedvessé számunkra.
Ha Te, én, vagy bárki más, megpróbálná másolni, 1-1 híres művész, vagy akár itteni elismert fotós, munkáját, stílusát, akkor az már csak utánzat lenne...lehet, h nem a silányabb fajtából, de akkor is csak 1 utánzat, ami pont attól nem tudna már értékes lenni, mert elveszne az egyedisége. Ha én megpróbálnám úgy kidolgozni a képeimet, mint ahogy azt Te, Andrea, vagy más dolgozná ki, akkor hol lennék én a történetben?
Persze, ha az ember még nagyon kezdő, akkor minden segítség jól jöhet és úgy még az is jobb lehet, ha a képet az alapján dolgozza ki, mint azt Te vagy x, y tenné...de aztán már az ember többre vágyik...és ha van is az emberben annyi, akkor már nem is szeretné a csúszkákat és egyébb dolgokat arra húzogatni, mint azt x, y tanácsolja neki véleményében.
Biztos észrevetted már, h én sok ember, sok féle művészetéért tudok lelkesedni itt az oldalon és az életben egyaránt, el tudom ismerni azt is, ami távolabb áll tőlem...olyannyira, h talán kipróbálni sem fogom soha. De tudom, h a más témában és stílusban dolgozó fotósok munkája sem kevesebb mint az enyém, azért mert nem arra halad, amerre én, azért mert nem találkozik ízlésünk, attól még munkája ugyanolyan értékes lehet...és ízlésbeli dolgokon sosem szoktam lovagolni, ha valami nagyon nem jó azt leírom, azt megkritizálom, de ha látom, h a fotós nem kezdő és képe nem rossz, csak nem pont olyan, mint ahogy én dolgoznám ki, akkor inkább tovább állok. Vannak számomra, itt az oldalon és az életben is, olyan emberek, művészek, akiknek munkásságára felnézek, tisztelem őket...de pont olyat mint ők, nem szeretnék készíteni. Inspirálnak, ötleteket lop tőlük az ember, mint pl. a grundfocis képem ötlete is a Te képed után pattant ki az agyamból...tehát az ötletet loptam, de már azzal nem elégedtem meg, h nagyon hasonló képet készítsek, mint a Te képed...ezért megpróbáltam valamit belerakni magamból is a képembe, h ne csak 1 utánzat legyen.
Na, most viszont mennem kell...pedig a lényegről még nem is írtam:)) sebaj, majd máskor;)
Még 1x köszönöm szépen Tibor, h írtál, h foglalkoztál munkámmal! Várom a képet.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 20:42 | bolek

Szia!
A rétegek mint az elmúlt idők emlékei,őrzik a saját koruk információt mint egyfajta ujjlenyomat.
A titok mindig izgalmas, a titok-titokzatosság jó, hiszen a néző gondolkodhat , vajon mit takarhat a tapasztás, a festék rétegek.
LE vagy EE vajon milyen tábla lehetett ott ezelőtt 100 éve vagy talán még régebben ?
Az idő megállt, az emlékek is lassan elvesznek , hiszen 3-4 generáció váltás után már nem az a fontos hol született, hol nevelkedett a nagyapa a nagymama.
Emléket állítotál egy épületnek, egy ablaknak, egy múló világnak.
Szép, szívhez szóló kép!
Gratulálok!
Üdv.:zoli

froghunter válasza:
Szia Zoli! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örlök, h tetszik, Neked és annak mégjobban, h 1 ilyen kis fal és tábla részlet is gondolatokat indított el benned.
Ha ráérsz valamelyik nap és össze tudunk futni, szívesen leviszlek a házhoz...nagyon érdekes fotóstéma és a története még annál is inkább érdekes, csak nem akartam, a leírásba kiírni.
Ez a ház a Hosszú utcán van, 1 sarki épület, talán pár nap múlva már csak történelem lesz...azt mondják a helybéliek, h talán már több mint 100 éves a ház és sok érdekes dolgot meséltek róla...viszont mivel már életveszélyes, a lakói szerint is, így nemsoká ledózerolják.
Élelmiszer és fűszerbolt volt hajdanán, ahogy a helyi öregek mesélték...és a feliratból megmaradt betűk is ezt igazolják talán. Nem tudom, h mikor volt ez, talán még meg sem születtél ekkor és én pedig biztos, h nem voltam még ekkor makói lakos...de itt is csak a környékbeli öregek tudták, h mit is reklámoztak anno, a befalazott táblák.
Jó kis hely, gyerekek "játszótere", felnőttek és nagy öregek találkahelye ez a sarok, ez a ház, ahol aztán megvitatják az élet nagy dolgait...néha én is beülök közéjük és hallgatom történeteiket, a környékről. Egyébként ennek a háznak a falánál fotóztam, a grudfocis képemet is.
Szóval, ha érdekel, megnézhetjük együtt is...du 6.10 és 6.30 közt vannak a legjobb fények az épületen. Ha ez az időpont jó Neked valamikor, csörgess meg.
Még 1x köszönöm szépen, h írtál!
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 19:43 | Zoran_2

Szia!

Jó kis részletet találtál, és érdekes szeletet ragadtál ki és mutatsz.
Tetszik a sárga, és a barna megannyi tónusa, struktúrája.

Zoran

froghunter válasza:
Szia Zoran! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h képem, elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

2013. szeptember 3. | 19:23 | hegyiember

bocsánat, hogy ellentmondok tisztelt kollegina, de szerintem tökéletesen elegendő a kontraszt és a színtelítteség. több már sok lenne - persze szerintem.

froghunter válasza:
Jó pár napon keresztül kijártam fotózni, ezt az egyszerű kis részletet, mert nem voltam elégedett az első napokban látottakkal. Különböző fényviszonyok mellett fotóztam és keményebb fényeknél pont az nem tetszett, h kontrasztosabb képeket kaptam, amik aztán annyira nem tetszettek, h mind ment a kukába... még végül, a sokadik napon sikerült ilyen fényeket kifognom, ami után itthon azt láthattam, amit szeretnék, már utómunka nélkül is. Persze azért keveset így is dolgoztam rajta:))
Még 1x köszönöm szépen, h írtál!
Szép napot! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 19:21 | hegyiember

szia!

ez jó! elcsépelt téma, de jól tálalod. jó, hogy nem utólag kontrasztosítod szanaszét, ezt a feladatot nagyon helyesen a napra bíztad.
jó a komp., és ez a felirat a vakolat alatt megadja a gondolatok irányát.

üdv

froghunter válasza:
Szia Jenő! Igazán megtisztelő ezt Tőled olvasni, nagyon szépen köszönöm, h leírtad a véleményedet.
Örülök annak, h így gondolod és, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 4,8
2013. szeptember 3. | 19:11 | Álomfejtő

Jó kis részlet, remek színvilág és egyszerűségében jó - tetszik, tudom szeretni az ilyen fotókat.
Egy picurkát több kontraszttal a textúrák is jobban kiemelkednének, - és legyen az a sárga , barna is harsányabb...

froghunter válasza:
Szia Andrea! Ez egy olyan kép ami nem akart többnek látszani, mint ami és legfőképpen nem akartam másnak láttatni, mint amit én láttam ott, élőben.
Egy ettől is kontrasztosabb, harsányabb, színesebb változat, pont azt a hangulatot csapná agyon, amit így ad a képem.
Jó fényeknél szoktam fotózni (ide kizárólag csak olyan képeimből töltök most már, amik a legjobb fényeknél készülnek, mert nem jó fényeknél, iszonyat pocsék képeket készít a masinám), így nincs szükségem rá, h utómunkával tuningoljam fel a képeimet.
Sokféleképpen el lehet készíteni egy képet, h az jó legyen...biztosan lenne még olyan változat, ami tetszene, de az már 1 másik kép lenne, ami nem csak, h nem az enyém lenne, de nem is lenne olyan közel ahhoz, amit én láttam ott és amit én szerettem volna láttatni.
Köszönöm szépen, h írtál, véleményeddel ezúttal, nem értek egyet, de hasznosnak jelöltem kommentedet...és örülök, h az előbb említett dolgok ellenére azért tetszik a képem.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. szeptember 3. | 17:41 | h.j.

sokkal jobb a cím :)) jó részletet ragadtál ki,jók a rétegek,anyagok egymáson,szép fényben jól szerkesztett ,érdekes képet készítettél! zsuzsi

froghunter válasza:
Szia Zsuzsika! Nagyon szépen köszönöm, h ehhez is írtál. Az előző a kevésbé éles verzió volt és azt gyorsan töröltem, így itt köszönöm meg azt a kommentedet is. Köszi!!!
Örülök, h tetszik Neked...és még madár is van a képen, én látom, az ablakban tükröződő fa lombja közt.
Pussz