BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,91
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. augusztus 28. 02:21
 • érzékenység: 200
 • fókusztávolság: 55 mm
 • objektív: Canon EFS 18-55 mm IS II
 • rekeszérték: F36
 • zársebesség: 1/60
 • Készítés helye (ország): Ukrajna
 • Készítés helye: Kijev
 • Készítés ideje : 2013-08-19
Gagarin utazása

A fotót az egyhetes ukrajnai kint tartózkodásom alatt lőttem Kijevben. A kép érdekessége, hogy éppen egy bevásárlóközpont lépcsőházában ballagtam lefelé amikor megpillantottam az adott témát, így csak a piszkos ablaküvegen keresztül volt lehetőségem exponálni :) A "vöröscsillag" csúcsdíszes oszlop a pláza előtti téren található, ami egy II. világháborús emlékmű is egyben. Még megemlíteném, hogy a "retro" hatású effekt nem PS hanem a gépem velejárója, mivel egy spéci szűrő van beleépítve. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. szeptember 23. | 20:25 | N Peti

Szia! Gratulálok a fotóhoz! Jókor voltál, jó helyen. A kondenzcsík, ahogy "átdöfi" a szovjet emlékművet, szellemesen utal az űrhajós utazására. Az általad említett "retro" hatás pedig még érdekesebbé teszi a képet. Valóban olyan, mintha évtizedekkel ezelőtt készült volna. Próbálom fekete-fehérben elképzelni, de ezzel a hatással jobb.

BARRACUDA79 válasza:
Üdv!
Nekem is jobban tetszik színesben ezzel a retrós hangulattal, érdekesebb tőle a kép és az átdöfött emlékmű egy kicsit kétértelmű jelentést is hordoz, bár ezt a nézőre bízom hogy ki mire asszociál éppen.... :)
Köszönöm a pozitív értékelésed!
További szép fényeket!

adott pontszám: 4
2013. szeptember 22. | 19:05 | Huti

Üdv! Ez valóban egy nagyon jól elcsípett pillanat a csillaggal és a távolba hasító kondenzcsíkkal, akár a régi, szovjet űrprogram propagandaplakátjaként is el tudnám képzelni valamilyen cirill betűs felirattal. :-D Kár, hogy a csillag nem szemből látszik, bár gondolom a lépcsőházból nem volt lehetőség ezen javítani.A lilás effekt valóban ad némi retró beütést a képnek, de ami engem illet én inkább meg lennék nélküle. (ízlés dolga) Na de egy szónak is száza vége: jó és sokatmondó kép lett! Remélem tartalmas és hasznos értékelést sikerült írnom így legelsőre.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm a véleményed és megtisztelő, hogy az első kommentet én kaptam :) tetszik a hozzászólásod, magam is hasonlóan vélekedem pár dologgal kapcsolatban.
További szép fényeket!

2013. augusztus 30. | 12:05 | szenesember

Igen, Kárpátalján, azon belül a határtól nem messze Ungvár, és Csap között elterülő Téglás községben.

BARRACUDA79 válasza:
Ha jól emlékszem, ez a Záhony - Lvov útvonalon van és párszor tuti jöttünk ott át kocsival, amikor mentünk Kijevbe :)

2013. augusztus 29. | 20:21 | mazzz

szia, nem szoktam egyest adni, most sem pontozom, mert nem igazán tartom értékelhető fotónak. Unalmas téma, rossz szögből, lapos fényekkel, az ég szintén nem látványos és piros!! Olvastam a szűrős szöveget, de szerintem ez nem mentség, vagy korrigáld, vagy használd asztrofotózásra a gépet, mert ez így szerintem gáz. Igazából pozitívumot nem tudnék említeni, kerülendő, hibás útnak tartom. üdv

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm az őszinte értékelésed.
Az adott pillanatban csak ebből a szögből tudtam fotózni, írtam is a kép leírásánál, hogy éppen egy üzletközpontban voltam, tehát nem tudtam szerkesztgetni az amúgy igen gyorsan változó és mozgó "kompozíciót".
Érdekes, hogy megoszlanak a vélemények a fotót illetően, de hát "ízlések és pofonok".
Amúgy a beépített szűrő szerintem ebben az esetben pont egyedi és sajátos hangulatot kölcsönöz a témának.

2013. augusztus 29. | 15:01 | szenesember

Helló! Szóval spéci szűrő... első blikkre azt hittem, h. túlhúztad a vörös színcsatornát :). Egy utólagos fehéregyensúly korrekció az én szememnek kellemesebb lenne, persze ez szubjektív. Talán egy kissé erősebb tele is segített volna némiképp a látványon, hogy a kondenzcsík, és a repülő nagyobb szerepet kapjon a témában,de nyilván ez nem volt megoldható.
Nos, én is Ukrajnában élek, és talán pont ezért, de a művészi "retro" hatás ellenére is kissé lapos, kopár látványt ad számomra, de ez is csak egy vélemény :)
További szép fényeket!

Üdv. B-la.

BARRACUDA79 válasza:
Üdv!
Köszi az értékelést! A gépbe a gyári IR cut filter helyett egy asztrófotós szűrő van beépítve, ezért a vöröses színárnyalat.
Vöröscsillaghoz vörös háttér.....
Kiváncsi lennék én is, hogy teleobjektívvel mit sikerült volna kihozni az adott képből.
Kárpátalján élsz?

Poká és szép fényeket! :)

adott pontszám: 4,8
2013. augusztus 28. | 22:31 | _gyedavid_

Szia!
A retró hatás nekem tetszik, csípem a stílust :)
A repülővel együtt elég érdekes látványt nyújt, jó szögben kaptad el, mintha a kondenz csík levágná a csillagot :)
Ha megengedsz egy észrevételt: A torony picit dől. Véleményem szerint balról a harmadik függőleges él kellene párhuzamos legyen a kép szélével, tehát a torony szemközti oldalának közepe.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszi a hozzászólást és a véleményt.
Örülök, hogy bejön neked is a retro hangulat, bár a beépített szűrő miatt ez a színvilág alapból adott.
Az oszloppal kapcsolatban jogos az észrevételed, valóban egy kicsit dől. A készítés pillanatában még tuti egyenes volt, biztos a sietség heve tehet róla hogy gyorsan elferdült :D

adott pontszám: 4,5
2013. augusztus 28. | 14:20 | Majin

Szia. Érdekes, hogy egy egyzserű és unalmas kompozíció mennyivel jobb lesz olyan apró részletektől, mint egy repülő és a kondenzcsík mögötte. Nagyon feldobja a képet, és a középre komponálás is tetszik. Egyedül a zajjal és a színekkel nem vagyok kibékülve. Tudom, hogy egyfajta régies, retro érzést szerettél volna adni a képnek, de valahogy nem érzem eltaláltnak.

BARRACUDA79 válasza:
Szia!
Köszönöm a hozzászólásod és a véleményed! Örülök, hogy tetszik a kép.
A fotó egy bevásárlóközpont vastag és elég piszkos ablaküvegén keresztül készült, pár helyen látható is a szennyeződés, sajna a leméretezés sem tett jót a képnek, viszont a "retro" hatású effekt az alapból adott, mivel ez az átalakított masinának köszönhető (gyári IR cut filter helyett egy asztrófotózáshoz használt spéci szűrő van beépítve), PS-sel meg nem akartam kiszedni mivel szerintem jót tesz a kép hangulatának és eleve passzol a szovjet feelinghez :)

Minden jót és szép fényeket!