BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,06
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. július 24. 12:07
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 18 mm
  • objektív: kit 18-55 mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2013-07-23
A várban

Tegnap megmásztam a várat naplementét fotózni. Nos, pechemre kifogtam a világtörténelem talán legjellegtelenebb naplementéjét, de a szobrot megörökítettem.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2013. július 28. | 00:17 | pilipár

Szerintem érdemesebb lett volna megvárni az igazi naplementét! Mert akkor készülhetett volna kellemes alkonyati fények mellett egy egyedi szoborfotó, vagy egy ellenfényes kupola-fénykép, vagy egy naplementében fürdö épületfotó.....
Így meg lett egy elég sajátos szemszögböl készült kettös, ami sem a szobornak, sem az épületnek nem vált a javára. Az egyik nem emelkedik ki, a másikba meg jelentös a betakarás (vagy ki- ).
Engem zavar a nagyon hasonló színvilág (most is a két képi elemröl beszélek), az, hogy az épületnek nincs alja, a szobornak meg feje. Ma már írtam valakinek, ha ez egy tudatos fotózás eredménye, akkor ennél a szimmetrikus szerkesztésnél többet is meg lehetett volna próbálni kihozni a "kényszerü" helyzetböl. Ha már mindenképp meg akartad nekünk mutatni, amit ott fotóztál. Ha másképp nem, valami szokatlan utómunkával. Bár a természet csodás dolgokra képes, várjuk ki és bízzuk rá, ne a photoshopra :)
Üdvözlettel! Pilipár

21.

graymoon válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést :) Készült kép a kék órában is, csak mivel a szimmetrikus szerkesztés miatt elég sok kritika érte ezt is, inkább nem raktam fel.
Érdekes, nekem továbbra is tetszik a szimmetria benne, annak ellenére, hogy úgy látszik én vagyok az egyetlen :)

adott pontszám: 3
2013. július 25. | 16:37 | azsoltt

Szia! Sajnos a kép elég unalmas lett. A nézőpont nem túl érdekes és az épület is hanyatt esik. A ciánt kissé túlhúztad. A kromatikus abberáció is megjelent az épületek széleinél, ezt zártabb rekesszel orvosolni tudod. Az égre az átmenetes szűrőt kár volt rátenni. Nagyon látszik, hogy utólag lett ráhúzva. Ha egy valósághoz közelebbi színt választasz, talán nem ilyen feltűnő. Szép fényeket!

graymoon válasza:
Köszönöm az értékelést. :) Fura mert a nézőpont nekem így tetszik, bár úgy látszik ezzel eddig én vagyok az egyetlen, engem pont az ragadott meg, hogy így szépen szimmetrikus.
Azt én is sajnálom, hogy "hanyatt esik" viszont a korlát miatt hátrább menni már nem volt lehetőség, sajnos repülni még nem tudok :)
A szűrő nem utólag lett, ez egy szimpla kék átmenetes Cokin szűrő :)

adott pontszám: 3,5
2013. július 25. | 07:58 | Tern

Szia!
Tetszik a szimmetrikus felépítés, az égbolt kékbe hajló átmenetessége, dacára a világtörténelem legjellegtelenebb naplementéjének, van hangulata a fotónak.
Azt olvastam Savoyai szerény ember volt, de annyira nem lehet szerény valaki, hogy elbujjon a lova mögé, ezért azt gondolom végeredményben mégsem ezt a nézőpontot kellett volna választanod. A kit objektiív valószinűleg rövid lett volna, de inkább balról lett volna érdemes képbe szerkeszteni a szobrot.
További jó fotózást és sok szerencsét egy szép naplementéhez!

graymoon válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést. Van olyan kép is ami más szögből készült, ennél nekem pont a szimmetria volt a lényeg. :) (és látszik, hogy nő vagyok nekem a paci volt a lényeg, nem az, hogy ki ül rajta :D )

2013. július 25. | 06:23 | sszab

*egyenesen

adott pontszám: 2
2013. július 25. | 06:22 | sszab

Hát ezt meg is tarthattad volna saját albumocskába. Abszolút semmi értelme nem volt ennek. Szép egyenegesen tartottad a kamerát és jól kimérted a közepét. Sajnos ez csak ennyi.. Egyszerű turistafotó.

graymoon válasza:
Miért kéne többnek lennie? A legtöbb kép ezen az oldalon nem több mint egyszerű portré vagy turistafotó, makró, esetleg egyéb. :) persze elismerem, hogy vannak ennél mélyebb, tartalmasabb témák, műfajok, de nem abban a kategóriában utazom. Ebből a szögből nem sok helyen láttam még fényképezve, technikailag viszont nem írtad le mi lenne kifogásolható benne, hogy a gyenge és tucat címet érdemelje. :)

adott pontszám: 3,5
2013. július 24. | 19:34 | mazzz

szia, a szobor elől, alulról a lehető legrosszabb szögből fotóztál, az érdekes szoborból semmi nem látszik, csak két láb meg a fej, cserében a kupolát is kitakarja, így a várnak is annyi. Az oxidréteg erős zöldje nekem kissé sok, az ég pedig valóban jellegtelen, hiába a zöld szűrő, így üresen szerintem túl sok belőle. Egy kicsit az élességen is lehetne csiszolni.

graymoon válasza:
Köszönöm az értékelést :) Nos a szöggel kapcsolatban nem értünk egyet, én pont ezt találtam/találom érdekesnek, nem akartam sablonképet, a ló pedig így is látszik. :)
Abban valóban igazad van, hogy ennyire alulról nem kellett volna, de sajnos (ha jártál a várban ismerős is lehet a helyszín) itt főleg erkélyek vannak, úgyhogy ha még egyet léptem volna hátra a levegőben találtam volna magam :)
Az élesség itt inkább a tömörítésnek esett áldozatul, ezt utólag én is észrevettem, az eredetin rendben van.

adott pontszám: 3,8
2013. július 24. | 13:28 | tamasL

Szia! Nézd ez nem igazán sikerült. Talán másik szögből fényképezve, túlságosan alulról fogtad meg, a szoborból nem látszik semmi. A középre szerkesztés sem igazán volt hasznos. Az ég felhős időben nagyon jól feldobja a képet, de ezt gondolom te is tudod.Én csak azt tudom tanácsolni menj vissza korán reggel vagy napnyugta előtt és kapd le többféle szögből, perspektívából, meglátod nagyságrendekkel jobb fotót készítesz majd! Szeretném majd itt látni, meg lesz az eredménye hidd el. Szép fényeket! Üdv

graymoon válasza:
Szia! Köszönöm az értékelést :) Nos úgy látszik, hogy én vagyok az egyetlen, akinek a szimmetrikus szerkesztés bejön (kb. mindenki leírta, hogy rossz, nekem valamiért továbbra is tetszik) és a lovasszoborból szimpatikusabb a ló része :)
Igen sajnos a korlát miatt hátrébb már nem volt hely. Időjárásban valóban örültem volna felhőknek, egyszer tudok szabira jönni, akkor is kifogom a legsemmilyenebb eget, ezért is toltam rá a Cokin-szűrőt. :)
Sajnos korán reggel / napnyugta előtt munka miatt nem nagyon játszik, de majd egyszer talán lesz rá lehetőség. :)