BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. július 23. 06:23
  • érzékenység: ISO100
  • fókusztávolság: 36
  • rekeszérték: 2,8
  • zársebesség: 1/10
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pécs
Közösség a magányban v2

Álomfejtő Edition 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. szeptember 4. | 01:22 | becsületes állampolgár

:)

2013. szeptember 4. | 01:22 | becsületes állampolgár

:)

Martell válasza:
Amúgy meg nem én vagyok nagyképű, a többiek túl szerények. :)

2013. szeptember 1. | 00:51 | becsületes állampolgár

Ennyire nagyképű, arrogáns hisztihullámot rég láttam. Az amúgy nem rossz képedre is viszolyogva nézek, ha eszembe jut az az idegroham, amit levágtál.
És most lehet hőbörögni.

Martell válasza:
Hőbhőbhőb!!!

2013. július 28. | 21:13 | harmincas

"Nem vagyok 18 éves, aki feltűnési viszketegségben szenved
- És bizonyítási kényszerem sincs, hogy a virtuális világ egy eldugott szegletében mit gondolnak rólam a lelkes amatőrök."

Szerintem a fentieknek némileg ellentmond, hogy minden megnyilatkozásod egy kiselőadás.

Martell válasza:
Nem gond, hogy így látod. Szerintem elférünk a földön egymás mellett.
A kiselőadásom oka, hogy fél szavakból idegenek nem értik egymást. Ezért, hogy egymás gondolatait megértsük, fontos a levezetés. Levezetni meg nem két szó egy gondolatmenetet. Én pedig igényes vagyok, és szeretem ha van eleje és vége a gondolatmenetemnek. Mert átlátható és érthető így amiről beszélek/ami mellett érvelek.

Számomra az a különös, hogy sokan megpróbálnak kifejezni valamit, de a fáradságot már nem veszik, hogy átlátható és érthető legyen. Lehet a haverok vágni fogják miről hablatyolsz, de egy idegen biztos nem. Én nem szeretném megadni erre az esélyt.
Vagy jól csinálsz valamit, vagy sehogy.

A fentiek értelmében még mindig ellent mond az, hogy kiselőadásokat írok, vagy csak a személyedet zavarja devianciám ebben a környezetben?

2013. július 28. | 17:46 | harmincas

Tetszik, jó a világos-sötét részek kicsit jin-jangos váltakozása. Az viszont zavar, hogy a cigarettával nagyon kimutat a képből. Kíváncsi vagyok a további képeidre is, pláne mert elolvastam az értékeléseidet is. Hát... maradjunk annyiban, hogy aki így és ennyit kritizál, az jobb ha gyorsan feltölt pár 100%-ban tökéletes, kiállítási szintű fotót.

Martell válasza:
Köszönöm a véleményt. Nem vagy te leszokóban? Nagyon nézed azt a cigit. :) Ezt még senki sem látta zavarónak. Azért halkan megjegyezném, hogy a kép tele van hibával. De ha kettőt hátrébb lépsz (jelképesen) akkor minden hibának van egy ellenpárja, így jön létre a kép dinamikája. Példának okáért a bebukott fekete háttér előtti fehér cigire, mely kifelé néz, válaszol a kiégett háttér előtt álló és kifelé néző sötét macska. Mindennek megvan az ellentéte, melyek sohasem lehetnek kapcsolatban egymással. Mégis egymás mellett léteznek. A címemmel is erre akartam utalni, hiszen hemzseg a kép tőlük.

Teoretikusan.
Lehetek olyan ember aki nagyon jó fotós, de rosszak az észrevételei? Bizonyára van ilyen.
Lehetek olyan ember aki jó fotós, és jó észrevételei vannak? Ilyen is van minden bizonnyal.
Lehetek olyan ember aki rossz fotós, jó észrevételekkel? Miért ne lehetnék, mi zárja ki ezt a lehetőséget?
Ebben a helyzetben semmi önkritikám nem lenne, ellenben más szemében a szálkát is.
Tételezzük fel, hogy a 3. eset vagyok. Mikor írtam én olyat, hogy jobb fotós vagyok a többieknél? Ha nem vagyok jó fotós, nem kritizálhatok? Nem láthatom másban a legapróbb hibát, a saját szemeben meg a gerendát se? Egy koldus nem mondhatja Giorgio Armaninak, hogy .zarul öltöztél most fel, de Coco Chanel igen?

"maradjunk annyiban, hogy aki így és ennyit kritizál, az jobb ha gyorsan feltölt pár 100%-ban tökéletes, kiállítási szintű fotót."

Kedves Harmincas. A szó amit keresel, a tekintélyelvűség. A könnyebbik út, ha mindig Coco Chanelnek hiszünk, a Koldusnak pedig soha. Nem kell gondolkodni, csak a tekintélyre szavazni. Ám ez kétélű fegyver. Ismerjük. :) 10ből kilenc fogorvos ezt ajánlja. Tom Cruise is Gilette-et használ. Michael Jordan is Gatorade-et iszik. És amúgy is apukám autószerelő, és jobban tudja melyik a világ legjobb kocsija, mint a te ügyvéd apukád.

Szerintem ne várd meg a véleményalkotást addig, amíg fel töltök képeket. Most még használod az agyadat, mert hiányzik a tekintély. Most még el lehet gondolkodni, hogy TISZTÁN IGAZ-E amit írok, függetlenül hogy Coco Chanel vagy egy koldus vagyok. MÉRT LÉNYEGTELEN! A LÉNYEG, hogy IGAZ vagy HAMIS. Minden más humbuk.

A másik, hogy azért se várd meg, mert:
- Nincs most gépem
- Nekem első a "mozgókép", és csak második a fotózás
- Nem vagyok 18 éves, aki feltűnési viszketegségben szenved
- És bizonyítási kényszerem sincs, hogy a virtuális világ egy eldugott szegletében mit gondolnak rólam a lelkes amatőrök. Az önbizalmammal minden rendben, nincs okom merőben máshogy látni a világot.

2013. július 24. | 09:56 | Lazlo85

Tetszik a komponálás, és jól megy hozzá a fekete-fehér. Az is nagyon tetszik, ahogy balról jobbra világosodik a háttér. És a fény játszik az arcon, és a macska testé. Low key? Talán. De nagyon üt!

Martell válasza:
Igen, az eredetinek a hisztogrammja leginkább a low keyre hajaz. Viszont szeretném leszögezni, hogy az egyetlen komponálás az volt, hogy mi látszódjon és milyen szögből. Ott volt minden a helyén, csak észre kellett venni. :) Köszönöm az értékelést. ;)

2013. július 23. | 14:28 | Jose Z Vargas

Szia! Ami elsőre megfogott hogy milyen egyensúly van a képen tetszik az is hogy amit általában hibának szoktak mondani azaz kifele ne nézünk a képen itt nekem kimondottan tetszik és ez adja a sava borsát a képednek is. Ami még szintén tetszik az a két oldal kontrasztja, azaz hogy az egyik oldal fehér még a másik fekete igaz a fehér kiéget a fekete feltehetőleg pedig bebukott de nem érdekes jó ez igy . FF-ben igazán hatásos, gratulálok remek elkapott pillanat lett.

Üdv Vargas

Martell válasza:
Nem vagyok a konvencióknak a híve, és örülök, hogy ezt te is értékeled a képen. Legalábbis szeretek a konvenciókkal kreatívan bánni. Ellőve a képet (eredetileg is TIFF B/W), annyi volt a cél, hogy aranymetszésben legyen a B/W aránya.
Köszönöm a véleményt!

Peace, Martell

2013. július 23. | 09:15 | pilipár

Ritkán írok cicás képekhez, mert nem igazán kedvelem öket, ráadásul ezen a fotón kettö is van belölük :)
De az elkapott pillanat most megállított....a durcás(nak ható), elfordított fejü jobb oldalira szépen felel a kedves tekintetü bal oldali.......a jobb oldali világos foltra pedig a bal oldali sötét tónusok.....egyensúlyt pedig egy szó teremt a kompozícióban: a puhaság. Ez jutott eszembe a lány és a macska láttán is, ha nem lennék nö, azt mondanám, a simogatásra asszociálok, ahogy a képre nézek.
A lány igazi nö, a kézmozdulata (itt a dohányzást, mint fotótémát nem igazán kedvelik), a halovány mosolya, a beszédes tekintete is, és van kósza hajtincs.....az arc kellöen hangsúlyos helyen is van, azonnal öt nézzük, hiába húzná a jobb oldali világos folt a szemünket....van benne valami megragadó, ami nem ereszt.
Elöször azt hittem, ez egy vasúti fülke, de látom, tévedtem. Talán nincs is jelentösége.
Jól elkapott pillanat, a lány miatt nem lehet elmenni mellette. A ff tónusok lehetnének egy kicsit kidolgozattabbak, hogy a lány arca ne hasson ilyen szürkésnek.....ö nem egy "szürke" nö....a macska ebböl a szempontból nem számít.
Üdvözlettel! Pilipár

1.


Martell válasza:
A helyszín egy polgári ház konyhája. Január volt, és kint nagy hó. Bent épphogy nem hideg, a szék és a macska között az egyetlen radiátor. Rettenetesen monoton szürke nap, kora dél. A macskák néha merengtek, néha vacogtak...

A tónusok az eredeti képen lényegesen jobbak, csak itt történt valami baleset a jpeg konvertálás alatt. Ha megnézed a v1-et, láthatod. És örülök, hogy megjegyezted a puhaságot. :) A másik kép még puhább, mivel az élesség nem lett perfect. Nos nekem attól volt igazán hatásos, attól élt mégjobban.

Sajnos sokan csak néznek, de nem látnak. Mindenesetre öröm, hogy vannak akik igen jól látnak. :) És nekem az ő véleményük a legfontosabb...

2013. július 23. | 07:28 | Álomfejtő

... és igen, nagyságrendekkel jobb, élvezhetőbb és igényesebb - pedig milyen kevés ráfordítás kellett hozzá.....

Nodepersze', ez is CSAK az én véleményem.

(azért úgy tűnik, mégis zaklatottá tett a párbeszédünk - így örülök, hogy ezt a "teljességre való törekvést" e képnél legalább kicsikartam belőled,
és hogy ne csak ez a fotód árválkodjon különböző verziókban a galériádban, küldök némi ellátmányt - sajni többet a rendszer nem enged, pedig lennék bőkezűbb is.
- vagy vedd úgy, hogy visszaadom a kreditedet, amibe a rám pazarolt verziód került -
amúgy is elálltam a pontozástól most.
Nosza, mutasd meg a tutit.)

A felajánlott adód 1 százalékáról lemondok, azt fordítsd a saját épülésedre...
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Martell válasza:
Mivel fogyatékkal élő vagy, még pedig igen halmozottan, így tőlem már csak sok sok szeretet és írásbeli simogatást fogsz kapni. Nagyon örülök, hogy tetszik a kép, de ez csak természetes. Hiszen neked csináltam, ez a te ajándékod. Most nézem, azért konvertálás közben a ps haza vágta a gammámat. :( Most már mind1. Még szerencs, hogy neked kicsit sötét volt. :)

A kreditedet nem fogadhatom el, nem lenne etikus. Túl jó vagy hozzám, jó, hogy nem a tolószékedet adod nekem. Nagyobb szükséged van neked ezekre, mint nekem.