BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,29
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 12. 21:33
  • Készítés helye: Szatmárnémeti
És te miről álmodsz?

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. szeptember 10. | 08:44 | zsoltf

Szia,
Valamiért ez a foto annak idején nekem kimaradt, de ötös lenne. Szerintem nagyon jó észrevétel, az álomszerű napsütötte autóval meg a reklám szöveggel.
Remek street.
Minden jót,
Zsolt

vegykonyha válasza:
Szia!

Problémás kategória, kaptam is alatta hideget-meleget, de nem bántam meg, hogy felraktam. Köszi, hogy megnézted és értékelted!

Üdv!

2014. február 1. | 10:32 | makszem

Nagyon rendben van ez a kep is. Nincs jogi probléma mert a modell nem felismerhető. Etikai probléma sincs, mert nem földön fekvő megszegyeniteserol, negatív színben feltunteteserol szól a kep, hanem a reklám es a valóság kontrasztjarol. Ezért nem értek egyet a lenti értekelokkel. Nem tudom, ha most lenne friss hanyast adnék, de orulok annak, hogy amellett, hogy töltesz fel ide es kiváncsi vagy mások véleményére, felismered azt, ami fotozz hu komformista megnyilvánulás es tudod mit hagyj figyelmen kívül. A pontokat mindenképpen :)

vegykonyha válasza:
Egyetértek. Az elején még kiakasztott egy-egy rossz pont, de idővel, ahogy egyre többet kaptam, megszoktam. :)Inkább az szokott keserű szájízt hagyni bennem, ha meg sem próbálják értelmezni a képet, s úgy húzzák le, vagy teljesen félreértelmezik.

2013. december 14. | 16:38 | Asztalosné

Szia!
Benéztem kicsit a képeid közé!Úgy látom ez is egy meg nem értett fotó.Én a címet olvasva is rájöttem mit akartál közölni,és szerintem sikerült is.Az előző(munkanélkülis) képed is tetszik,nagyon jó meglátás.Szomorú,de igaz.Olyan mint amikor kenyérre kérnek pénzt,de a kenyeret visszautasítják.Saját tapasztalat!
Nézd meg a kapott és adott pontjaidnak az átlagát(most 4.29-4.29).Azt kapsz amit adsz :))))

vegykonyha válasza:
:D Egy kicsit későre moderálták be, azóta már emelkedett cseppet a kapott átlag, de fog az még lennebb is menni, ha folytatom a képek feltöltését. :)
Lassacskán megerősítésnek tekintem az alacsony pontokat.

Köszi, hogy szétnéztél a galériámban! :)

Üdv!

2013. június 15. | 10:48 | Pulykakakas

Szia!

Nem voltak jó fényeim...
Ezt felejtsd el, ha komolyabban akarsz fotózni. Kit érdekel milyenek voltak? A végeredmény számít.
Én 1000 képből kb. 100-ra mondom, hogy jó abból kb 10 ahol stimmelnek a dolgok és 2-3, amikor elégedett vagyok.
Egy jó fotóra ránézel, nem tudod, hogy hány évet, hónapot hetet, napot várt a megfelelő pillanatra a fotós. Benne van a véletlen lehetősége is.
Én pl. nem megfelelő fényeknél nem is fotózok. Feleslegesen kínlódnék és a záradatot nem akarom feleslegesen szaporítani.

vegykonyha válasza:
Egyetértek. Én is kb. így vagyok a képeimmel, nagyon kevés az, amelyikkel maradéktalanul elégedett vagyok.
Ha nem jók a fények, én sem fotózok, kivételt csak a streetfotó képez, ott szerintem nem feltétlenül a fényeken vagy a kompozíciós szabályokon van a hangsúly, bár nem hátrány, ha minden klappol. :)

Üdv!

2013. június 15. | 10:24 | fotosapoka

Olvastam amiket írtál.
Innen lesz jó kiindulni, hogy fotós legyél.

vegykonyha válasza:
Van még mit fejlődni, az tény.

adott pontszám: 1,5
2013. június 15. | 10:17 | fotosapoka

Szia!
Mivel nem írtad le mi van a szereplővel a megjegyzésben nem tudok, csak negatív véleményt írni.
Nem nagy kunszt egy fekvő emberhez odamenni és lekapni.
Nem tartom jó ötletnek az effajta képek feltöltését, ha nincs háttértörténete.Amúgy segítettél rajta?Vagy valami történet, hogy hogy került oda?/Sejtem, lehet ivott, de ez nem ok, hogy így feltöltöd....szerintem/

vegykonyha válasza:
Szia!

Nem szeretek magyarázó szöveget írni a kép mellé. Vagy működik anélkül, vagy nem. Ha nem lett volna az a reklám az ablakon, eszembe nem jutott volna lefényképezni. Talán mert románul van, s nem értik a szöveget a fotózzon, talán egyéb okok miatt, de többségében negatív véleményt kaptam rá. Ezzel együtt vállalható képnek tartom, s nem hiszem hogy etikátlan lenne. Most így gondolom, lehet idővel változik az én véleményem is.
Köszi az értékelést, így legalább megnyugodhatnak egyesek, ha ránéznek az átlagára, mert már ilyen ovis szintű beszólogatás alakult ki a kép alatt.

Üdv!

2013. június 14. | 15:12 | Pulykakakas

Szia!

Sem szerkesztésben sem nézőpontban nem tartom előnyösnek. A fények-tükröződések nem szerencsések. Fények laposak a tükröződés elviszi a tekintetet, hacsak nem a piros autó a fő motívum.
Egy merev részeg csövest így lekapni nem tartom túl sokra fotó szempontból.
Az értékítéletet megtartom másnak és neked.
Nézegess szoció képeket, ha ez az irány érdekel. Próbáld feltenni a kérdést mitől működik az a kép ami tetszik és elismert, miben kell fejlődnöd. Sokszor a képek nézegetésében is fejlődünk.

vegykonyha válasza:
Szia!

Köszi a tartalmas értékelést.
A fényeket nem választhattam meg, adottak voltak. Nem mondom, hogy egy etalon kép, de nálam működik a fotó. Látom, szinte egyedül vagyok ezzel. Nem szoció- hanem inkább streetfotónak szántam. Rengeteg olyat szoktam nézegetni.
Üdv!

2013. június 14. | 12:31 | cs.g.

ötös átlag :D
innen - is... - látszik, nem jól működik ez a pontozásosdi itt, sajnos

vegykonyha válasza:
A súlyozott vélemény számított, azért öt pont az átlaga. Miért nem pontoztad te is, akkor valószínüleg a te véleményed döntötte volna el az átlagát. De akkor is olyan édesmindegy lenne,tudtommal a boltban nem a fotózz pontjaiddal vásárolsz. Itt építő kritikára lenne szükség, amiből egyre kevesebb van. Inkább odahajítunk tíz kérdőjelet, leszerencsétlenezzük, kiröhögjük,lelesifotózzuk, és hőbörgünk a másik képe alatt, ott vezetjük le a napi stresszt meg különböző frusztrációinkat.
Elment a kedvem az egész oldaltól.

2013. június 14. | 09:16 | kisspeti

Valójában nem de, ez maradjon az én problémám.

2013. június 13. | 21:47 | kisspeti

5-ös átlag......??????????????

vegykonyha válasza:
Azért remélem, nyugodtan alszol tőle.

adott pontszám: 5
2013. június 13. | 21:26 | froccs

Elég elszomorító és elgondolkodtató fotó.A mai világban sajnos egyre több ilyen és ehhez hasonlót látni.Kicsit talán hatásosabb lenne a fotód ha az emberek jönnének mennének az utcán és fittyet sem hánynának rá.A cím is tetszik hisz a kirakatban megjelenik talán az álom .
Talán nem is egy hajléktalan ember csak egy kicsit felöntött a garatra.Minden esetre érdekes felvétel.

vegykonyha válasza:
Szia!

De az, hajléktalan, ráadásul elég közismert Szatmáron, olyannyira, hogy tényleg fittyet sem hánynak már rá.

Örülök, hogy érdekesnek találod. Köszi az értékelést!

Üdv!

2013. június 13. | 20:42 | Vadliba

Köszönöm, hogy megengedted!
Rendes vagy!

2013. június 13. | 17:16 | rottenbull

hello

Szerintem a tema megerdemelt volna egy kis gondolkodast az exponalas elott.
Nem tartom jo fotonak,nem is pontoztam.
Sajnalom az elszalasztott lehetoseget,mert a tema valojaban az utcan hevert.Kis odafigyelessel sokkal tobb kihozhato lett volna.

vegykonyha válasza:
Szia!

Nagyon nem volt mit agyalni rajta, esetleg egy lentebbi perspektívából is megpróbálhattam volna.

2013. június 13. | 14:36 | Vadliba

Ajjajj!

Miért nem segítettél rajta?

Akkor talán Ő is segített volna rajtad!

Szerencsétlen fotónak tartom!

Vadliba

vegykonyha válasza:
:) Minden jogod megvan hozzá, hogy annak tartsd.

2013. június 13. | 09:08 | sipuka

Teljesen egyetértek az előttem szólókkal:
Ez lesifotó!

vegykonyha válasza:
Éljen az egyetértés! :))
A lesifotó minősítés meg bővebb indoklást követelne.

2013. június 13. | 09:06 | sipuka

Szia!

Nem vagyok jogász, de ebben a formában ez a kép biztos, hogy megjelenhet?
Gondolom kértél engedélyt a fotó bárminemű közlésére, ha nem akkor ..... Főleg most, hogy a jogalkotók elkészítették az új PTK fotósokra vonatkozó részét.
Nem is pontoznám. :(
Üdv.: Sipu

vegykonyha válasza:
Szia!

Persze hogy kértem, felébresztettem, s azt mondta, fotózzak nyugodtan. Ha nem tűnt volna fel, a kép közterületen készült, ott meg azt fotózok, ami jólesik. A PTK meg nem érdekel, ha megnézed a készítés helyét vagy elolvasod a feliratot, láthatod a kép nem Magyarországon készült. Pontozhattad volna nyugodtan.

Üdv!

adott pontszám: 2,5
2013. június 13. | 08:39 | barnad

Szia! Olyan érzést kelt ez így mintha csak elmentél volna emellett a kép mellett. Néző is csak elmegy ez előtt a kép előtt, mivel ilyeneket lát pl a különböző közösségi portálokon. Kezdetnek azt javasolom, nekem is ezt javasolták; próbáld meg szemből elkészíteni ezeket az életképeket fotózni, úgy hogy a szereplőn kívül nagy szerepet kapjon a háttér is ami mögötte van. Ha így teszel nagyobb lehetőséged válik a későbbi vágásra is. Úgy vélem, hogy ha így tettél volna, sokkal hatásosabb lenne a kép, valamint átgondoltabbnak, üzenetszerűbbnek hatna úgy, hogy gyakorlatilag ugyan ez lenne a végtermék.

vegykonyha válasza:
Szia!

Szemből nem lehetett fotózni, mert akkor nem látszana a bank ablakán a reklám, s anélkül csak egy földön fekvő hajléktalan lenne, amiből tényleg elég sokat látni. Az a plakát adja meg számomra a savát-borsát. Vagdosni meg nem akarok, általában előre, a keresőben komponálok, előre tudom, mit akarok. Itt ezt akartam, s az eredménnyel elégedett vagyok, mindazonáltal az értékelésedet elfogadom, mert látom, van hasonló témában képed. Azt nagyon viccesnek tartom, mikor valaki habzó szájjal hőbörög és osztja a ketteseket, habár hasonló fotót sosem készített.

Üdv!

2013. június 12. | 23:52 | cs.g.

csak így pont nélkül: elkapkodott, és egyébként is, kevésbé életkép, sokkal inkább lesifotó... :(

vegykonyha válasza:
Miért lenne lesifotó? Nem kapkodtam el, csak ebből a szögből lehetett meglőni, mert - mint ahogyan az a tükröződésben látszik - ott van egy terasz is.
Egyébként meg gondoltam, hogy meg fogom kapni ezt a lesifotózást, de annyira durva, ahogy ott van az a banki reklám az utazással, a járdán meg alszik a hajléktalan. Két külön világ jelenik meg egy képben.
Szerintem.

adott pontszám: 3
2013. június 12. | 21:54 | Jager

Remélem nem gondold,hogy a hónap fotója lesz ez ferde,,rosszul szerkesztett hatásvadász gyenge próbálkozás...

Ez Szatmáron a körforgalomban van?

Az épületen látszik,hogy valamikor Magyarországhoz tartozott most Románia....

Tudatos,kreatív,de javítandó.

vegykonyha válasza:
Pedig arra számítottam titkon, hogy a következő harminc napban a főoldalon fogom látni :))

Igen, a körforgalomnál található.

Háde akkor hogy is van ez: ha jól értem, tudatos, kreatív, hatásvadász, gyenge próbálkozás. :))