BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,91
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 8. 15:44
behajlás

nem őt akartam :)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1,8
2013. június 16. | 17:13 | atomant

Szia! Ne haragudj, de ez egy nem jól sikerült kép! Életlen, kissé zajos, rosszul komponált, rosszul lett beállítva a gép, kiégett. Természetesen ezzel a géppel nem lehet szuper eredményt elérni ebben a témában, de talán meg lehet próbálni.
Legközelebb próbáld ki:
-Használd (ki) az ellenfényt, jól áll a szőrös szárnak és a bimbóknak.
-De akkor már a fény másik oldalát derítsed vakuval, vagy derítő lappal.
-37mm-en válaszd a legtágabb rekeszt (A módot használd).
-Zoomolj 2-300mm közé, lépj hátrébb, az élesség legyen a virágon és láthatod, ahogy szépen elmosódik a háttér. Persze a rekesz szűkülni fog (ha az f3,2 szűk, tele állásban) a gyújtótávolság miatt, de így leválasztottad az elmosott háttérről a témát. Ezt mondjuk meg is valósítottad, bár nem látom az adatokat.
-Persze érdemes olyan háttér elé komponálnod a témát , ami színben nem egyezik a téma színével, és nem ilyen kiégett tetejű képet eredményez.
-A szerkesztésnél arra is figyelj legközelebb, hogy ne a kép oldalából nőjön ki a virág. Akkor már indítsad a sarokból.
-Kevés fényben lehetőleg állvánnyal csináld ezeket, mert az ISO-t emelve, vagy autóra állítva, elég zajos lesz a kép.
-Mindezek helyett, megpróbálhatod a makró beállítással elkészíthetned a képet, ha van olyan. Akkor viszont elégedj meg a részletekkel. Ne feltétlen a nagy, teljes virágokkal foglalkozz. Egy-egy bibe, porzó, pók, kis csiga, lencsevégre kapása, biztosan sikeres makrófotót eredményez. Üdv.

adott pontszám: 2
2013. június 12. | 19:26 | vegykonyha

Szia!

Nem értem a képaláírást, de az maradjon az én bajom. A kép minősége csapnivaló, nem a megfelelő fényviszonyok között készült, ráadásul a teteje kiégett, a virág életlen. A szép fények, a kellemes háttérelmosás tudják feldobni az ilyen jellegű fotókat. Itt sajnos egyiket sem tapasztalhatjuk.

Jó fotózást! Üdv!

adott pontszám: 3
2013. június 11. | 08:56 | rcmx

Túl sokat mutatsz szerintem a háttérből, illetve az élességet inkább a hozzánk közelebbi bimbókra állítottam volna. A száron van az éleség síkja. Elég szomorkás időben készült, nem voltak szép fényeid, amitől érdekes lett volna a képed.

adott pontszám: 3
2013. június 9. | 19:10 | kuberto

Nagyon teszt kép érzete van a képnek számomra. A háttér zajosnak tűnik, talán érdemesebb lett volna ezt a képet jobb fény viszonyok között készíteni és amikor már a virág is kinyílt. A felső részen meg be is éget a kép.

adott pontszám: 3
2013. június 9. | 14:52 | patau

Szia! Nem is őt kellett volna. A hátteret nézve biztos találtál volna többet mondó virágzási szakaszban lévő virágot is. Ha mindenképpen ennél a virágnál akartál maradni, talán egy kicsit bal oldalibb nézőpontból tudtál volna többet mutatni a nyíltabb részekből, átmenetesen a nem nyíltak felől, de szerintem nem ezt kellene erőltetni. Itt a komponálás szerkesztés sem a legelőnyösebb, majdnem középre szerkesztve. A fényképezőgéped egyébként jól tette a dolgát, ami rajta múlt, nagyjából rendben.
Szerintem legközelebb, ha észreveszel egy - akár véletlenül - jónak ígérkező felvételt, ne elégedj meg, hanem tökéletesítsd tovább, akár menj vissza, vagy hasonló környezetbe, ha igazán jót akarsz. Egyébként én itt a makró témában nagyon óvatosan mernék feltölteni a fotózz-on, hihetetlen erős és kreatív a mezőny, remélem azért nem "szednek" szét.

peavey válasza:
Köszönöm! Én is remélem "egyben maradok" :)
üdv: Tamás

adott pontszám: 3,6
2013. június 9. | 14:25 | Jose Z Vargas

Szia! Valahol érezhető az élesség, mert az apró szőrszálak élesek a kontúron de csak ott és ez kevés a virág többi része életlen és zavaróan hat. Igazából próbálkozásnak érzem amit még fojtatni kell de gyakorlással jobb lesz. A kompozíciót se tartom valami jónak nem hagy maradandó élményt bennem unalmas. Ha van kedved néz szét a neten mások (profik) milyen megközelítésből csinálnak hasonló kompozíciót és próbáld megkomponálni magad és a fényeket se felejtsd el mert oldalrol egy derítés még jótékonyan hatna vagy ahogy az ízlésed diktálja. Üdv Jó próbálkozást! Vargas

peavey válasza:
Köszönöm! Igen a "szőrszálak" szabad szemmel jobban látszódtak ,körbe fehérletek egyfajta kontúrt húzva a bimbó köré.De ezt nem sikerült vissza adni !
üdv:Tamás

adott pontszám: 3
2013. június 9. | 14:13 | dhp

A háttér színei nekem nagyon tetszenek, bár tágabb blendével még elmosódottab lenne, ami jót tenne a képnek. A szerkesztés nem túl jó, majdnem középen van a főtéma, balról több tér kellene. Nem ártott volna deríteni, túlságosan sötétek a rügyek.
Kreatív! (de lehetne javítani)

peavey válasza:
Köszönöm! javítom
üdv:Tamás

2013. június 9. | 13:32 | Téléspectateur

Mit kell itt értetlenkedi, hogy miként lehet ez napképe??!!! Olvassátok el a szabályzatot, mikor kerül egy kép, és miért ebbe a mezőbe.
Ha meg nem tetszik, akkor pontozzatok oda mást!

Fotós : gratulálok! és minden irónia nélkül - ebben a pillanatban a Te fotód volt az, amelyik teljesítette annak feltételeit, hogy napképe legyen!

Üdv.

peavey válasza:
Köszönöm ! Holnap már biztos nem lesz a nap képe ;)
üdv:Tamás

2013. június 9. | 11:34 | balatonifotós

...már elnézést...hogy lehet ez a nap képe???
..nincs kompozíció..nincs élesség...nincs mondanivaló.....
...talán példának jó lenne, hogyan ne fotózzunk....
..ha pontoztam volna 1 és 2 között lenne valahol...

....ez egy valóban szubjektív műfaj..:)))))))

Z.

peavey válasza:
nem tudom miért ,de lehet pont amiatt mert szubjektív, :) amit minden egyén máshogy tükröz vissza a tudatába.Lehet akár egy szín is ami valamit megmozgat az ember érzelemvilágában ! ;)
Üdv: Tamás

2013. június 9. | 10:13 | zoliologia

2,9-el Nap képe.....szerintem történelmet írtál :)

peavey válasza:
:) "A történelem az élet tanítómestere"

2013. június 9. | 09:20 | vics

"nem őt akartam :)"
Látszik.

peavey válasza:
mondom én :)

adott pontszám: 2
2013. június 9. | 08:33 | capsi44

Szia! Bizony ez a kép nem sikerült. Szembe fény miatt a témád alul exponált. A kép teteje kiégett. A témád a kép kellős közepére lett szerkesztve, nem jó így. A háttér nem mosódik eléggé, túl dinamikus, nem emelkedik ki belőle a témád. A fókusz , az élesség sem jó. Ennél átgondoltabb képek kellenek erre az oldalra. Jó fotózást! (remélem nem haragszol az értékelésem miatt)

peavey válasza:
Szia!Nem nem haragszom ;) igazából puszta kíváncsiság vezérelt amiért feltettem ezt a képet ,mert nemrég találtam meg.Ezt még 2004 -ben készítettem és mindig elmosolyodok mikor eszembe jut hogy az ujjammal löktem az objektív elé :) így maradt meg bimbó formájába .De persze nem mentség arra hogy valójában nem mutatkoznak meg a részletek a virágon ,amit a háttér háttérbe szorít és sötétség veszi körül.

adott pontszám: 3
2013. június 9. | 02:39 | froghunter

Szia! Hát ez nem sikerült...sajnos a virág teljes egészében életlen, úgy látom, h a szára az, ami élesebb lett, mondanám, h máskor a virágokra, bimbókra fókuszálj, de hát nyilván ezt Te is tudod...csak valahogy itt így sikerült. Ezen kívül a háttér is elég zavaró és alexpós is a témád. A nézőpont választása az, amit pozitívumként tudok említeni...de sajnos ez kevés ahhoz, h jobb pontot adhassak. A képed zajos, amit legközelebb orvosolhatsz, nem tudom, h milyen képszerkesztőt használsz, de Ps-ben szépen lehet szűrni a hátteret szelektíven is, h a fő témán a részletek megmaradjnak.
Ezen kívül még azt tanácsolnám, h legközelebbi töltésednél, a hosszabbik oldalt nyugodtan veheted 900-1000 pixel körülire, fekvő kép esetén, de minimum 800 pixel széles legyen.
A legjobbakat! István

peavey válasza:
Szia ! igen szerintem is lehetett volna mondjuk fordítva hogy a bimbó élesebb és a szára kevésbé . A kép valójában nincs szerkesztve csak a méretet változtattam ,de tényleg jó ötlet a hossz oldal szélesebbre vétele . Gimp-et és Ps-t használok :) Köszönöm !
Üdv: Tamás

adott pontszám: 3,5
2013. június 9. | 00:18 | digit

Szia!

A kevesebb több lett volna tipikus esete.
A háttér túl "gazdag", bár csak sejteni lehet, a "téma" rosszul megvilágított, s nincs igazán a fókuszban.
Ha RAW-ban dolgozol, a bimbón könnyen, és sokat lehetne javítani, és érdemes lenne alaposan megvágni a képet.

A fény legyen veled
Most olvasom a fül szöveget, hát igen.

adott pontszám: 2
2013. június 8. | 20:58 | bodnarb

Ne haragudj, de a téma unalmas, és ez a betekintési szög sem jó. Biztos erről is lehetne jó fotót készíteni, de más szögből, más fényekkel amik feldobnák. További jó fotózást!

peavey válasza:
köszi szépen! Dehogy haragszom ;) igazad van hisz a fény és szög miatt sok részlet kárba vész.
Üdv:peavey

2013. június 8. | 20:58 | pilipár

Szerintem ez valóban nem sikerült jól. A témaválasztás nem egyedi, ezért a látvánnyal tehetted volna azzá. De ahhoz kellettek volna szebb fények, különleges beállítás (így most a behajlás önmagában nem elég), a fötéma hibátlan élessége, szolidabb háttér.....szóval minden tekintetben gondosabb elökészület a kattintás elött. Látszik, hogy van benne tudatosság, de a mai virágos idöszakban (minden napra jut jónéhány) ez még kevés. Ki kell tünjön a képed az átlagból, hogy felkeltse a nézö érdeklödését. Ehhez színek és formák kellenek, okos kompozíció, technikai hibátlanságra törekvés. És kis hangulat sem árt.
Biztos más is ad majd tanácsokat, ha találsz benne használható dolgokat, fotózd újra. Esetleg várd meg, amíg nem csak bimbókkal teheted.
Üdvözlettel! Pilipár

27.

adott pontszám: 3
2013. június 8. | 19:04 | grrrimasz

Azt elhiszem, hogy nem őt akartad. Biztosan élesebbet, kisebb mélységélességűt szerettél volna fényképezni. Az nagyon jó, hogy majdnem sarokból indítottad a muskátli szárát. Ezért jóindulattal 3 pontra értékelem ezt a képedet. Ha legközelebb próbálod ezt a témát, akkor rekeszt állítsd kisebb értékűre, attól mosottabb háttered lesz, ill. próbálj jobban fókuszálni a virágra! Jó fényeket hozzá!

peavey válasza:
Köszönöm! igen igazad van, jobb rekesz/fókusz beállítással naposabb időben a kis bimbó jobban előtérbe került volna!