BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. június 5. 12:49
  • érzékenység: Iso 100
  • fókusztávolság: 120mm
  • objektív: HC120 macro
  • rekeszérték: f13
  • zársebesség: 1/180
Classic style

Sokszor ért az a vád itt, hogy nincs hangulata az ételfotóimnak, túl sterilek a homogén háttér miatt. Nos emiatt készült ez a felvétel. :) Zsuksluszkulcsnak, Pilipárnak ajánlom a támogatásukért cserébe. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. október 17. | 10:22 | Mausi76

Ez nagyon hangulatosra sikeredett, Tamás!!

Klassz "Classic style"! Tetszik, nem kicsit. ;-)

Osztya válasza:
Köszi szépen.

adott pontszám: 5
2013. július 4. | 21:27 | f3ri

Annyira élethű a kép, hogy háromszor nyúltam a kanálért... ilyen képek kellenének az étlapokra. Na megyek, megnézem mi van a hűtőben...

Gratula...

Osztya válasza:
Nagyon köszönöm, hogy értékelted.

2013. július 1. | 12:31 | FantomFonix

Szép kép de nekem túl sok. Zsúfoltnak érzem.
Szia

Osztya válasza:
Szerintem nem. Köszi, hogy írtál.

adott pontszám: 5
2013. június 20. | 17:04 | svenkfoto

Nem is gondoltam volna, hogy ezen az oldalon a kalóriák csak úgy ugranak rám :) Ki tud ennyi fincsi kajának ellenállni? Asszonyt ide fogom küldeni tanulni :)
Egyben van minden, a hozzávalók, kiegészítők, a kész étel, páratlan elrendezésben és kivitelben.
Kuktának jelentkezek! Kiváló minőség, példa értékű kompozíció!

Osztya válasza:
Köszönöm szépen, kukta mindig jöhet. :)

adott pontszám: 4
2013. június 14. | 13:41 | gaborlevai

Üdv!
Szép színes, étvágygerjesztő,kreatív és szerintem hangulatos is de semmiképpen nem unalmas. Egy két apróság van amire szerintem ételfotóknál érdemes azért odafigyelni. A kosárban a paprika nem túl szép, sőt kifejezetten fonnyadt és a paradicsom is elbírna egy kis retust. A másik az ecetesüveg belseje mintha vízköves lenne, bár ez ellent mond a józan paraszti észnek, így valószínűbb hogy, a fehér tányér tükröződik vissza szerencsétlenül.

Osztya válasza:
Köszönöm, bár sok dologban nem értek egyet a véleményeddel.

adott pontszám: 5
2013. június 7. | 13:10 | m3ss

Udv. Nagyon tetszik, mint minden etelfotod. Remekul osszepakolod a kellekeket, de nem fenyezgetlek itt tudod te is :)
Remek ez is, ami kicsit fura nekem az az olajos?ecetes? uveg mintazata meg mintha kicsit poros/kopott lenne.

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést. Ecetes üveg, mintás és ráadásul belül matt.

adott pontszám: 5
2013. június 6. | 09:29 | pilipár

Igazán köszönöm az ajánlást, nagyon szép képet kaptam a kreditért cserébe ;)
Tetszik ez a kissé rusztikusnak ható hangulat, a színek finom tarkasága.....jól mutatnak egymás mellett, akkor is, ha több helyen visszaköszönnek. Nem keltik zsúfoltság érzetét, pedig a tárgyak és a színek sokfélesége hirtelen ránézve akár olyan is lehetne. De azt hiszem, a fotó stílusa nem engedi, hogy ezt most kifogásoljuk. Jól áll Neked ez a rusztikus kompozíció! :)
(kancsó teteje? kanál fele? :) )
Kiváló kép, technikailag is nagyon szép!
Üdvözöllek Oszi bácsi! Ildikó

8.

Osztya válasza:
Köszike Ildikó a kommentet. Értek én mindent amit mosollyal zársz le, azt is.

adott pontszám: 5
2013. június 6. | 07:56 | Cayman

Hmm, hat ez nagyon guszta lett, legszivesebben befalnam azonnal az egeszet. :D A nezopont annyira emberi mintha csak epp itt lenne a kaja elottem, ha az volt a cel hogy ezt az erzest valtsd ki akkor bizony sikerult!

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 22:33 | A.Tomee

Sok képed láttam, látom minden nap a Facebookon is, de még mindig meg tudsz lepni, hogy mennyire eléred, hogy az egész természetes fénynek tűnjön.

Osztya válasza:
Köszi Tomi.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 21:15 | Simicske

Szia,
Gratulálok ez számomra egy profi munka, tökéletes élesség, remek szerkesztés. A fotóra ránézve olyan, mintha most elém tálalták volna az előételt. Remek kompozíció!
További szép fotózást!

Osztya válasza:
Nagyon köszönöm az értékelést.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 21:02 | petike_2006

Szia!

Érdekes dolog ez....Még nem láttam tőled olyan ételfotót amelynek ne lett volna hangulata. Az, hogy az embereknek, mindenhez körítés kell számomra felfoghatatlan. Az ételnek önmagát kell eladni és díszíteni. A gasztronómiából már jó ideje eltűntek az agyon cicomázott zöldségfaragások, a mintás tányérok stb. A letisztultság az egyszerűség a színek harmóniája álltal okozott összhatás kell, hogy vonza a tekintetet és nem a háttér. Hangulata számomra inkább a fényektől, színektől lesz, és nem attól, hogy homogén a háttér vagy sem. Igenis legyen egy ételfótó "steril"..Alapvetően ha egy étel techikailag jól van elkészítve és a tálása jól komponált ehhez adott a te profizmusod akkor nem kell semmi más egy ízléses és étvágygerjesztő fotóhoz..
Természetesen erről a képrő is lerí, hogy profi, de a szűk rekesz miatt, nekem a paprika és a paradicsom annyira éles, hogy ide oda vibrál a tekintetem a levestől. Ami úgygondolom, hogy ehhez a lvesehez nem is szükséges, hisz nem kell bele, csak úgy mint az olivaolaj, ami nem értem, hogy miért hideg:) Persze, lehet, hogy valami ecetféle, mert az olivaolaj homogén "kristályos" lesz a hidegben, de hát annak sem kell hidegnek lennie....
Na mindegy az ételen itt is LÁTSZIK, hogy finom. Étvágygerlyesztő!
Üdv!

Peti

Osztya válasza:
Köszönöm a részletes értékelést. Ecet van az üvegben.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 20:20 | zso6607

guszta és tökéletes, mást nem tudok hozzá szólni, sorry!:)
(jól összeválogatott, komponált...)

Osztya válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 18:01 | Azúr

Szia! Ez olyan élethű, annyira étvágygerjesztő színekkel, szép elrendezéssel, hogy rettenetesen éhes lettem:) Szóval a fotó hatott. Hangulatossá teszi a természetes fénnyel átellenben a (talán) gyertyafény.

Osztya válasza:
Köszönöm a kommentet. Vakufényekkel készült, a meleg csillogás szintén az, csak fóliával megszínezve.

2013. június 5. | 15:09 | mazzz

szvsz ennél a képnél nem érzem zavarónak a levágott kanál, tányér, üveg és paradicsomdarabok hiányát. Ha van is ilyen ételfotós szabály, erről a receptmagazinok fotósai mit sem tudnak, mert elég sokat nézegetek ilyen lapokat és sehol nem követelmény, hogy a kiegészítők is tetőtől talpig a képben legyenek, mivel nem szerves részei a kompozíciónak, csak hangulati elemek. Szerintem.

Osztya válasza:
Nincs ilyen szabály, jól tudod, az étel ami meghatározza a vágást. Egyetértek veled.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 15:00 | mazzz

szia, hát ez elég távol áll a sterilitástól, kissé már szinte zsúfolt is. Tetszik, látványos, sok a szín és a forma, jól szerkesztve. grt

Osztya válasza:
Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 5
2013. június 5. | 13:30 | krisz21

Szia!

Remek fotó, szépen elrendezett, helyesen exponálva. Igényes illusztrációja lehetne bármely szakácskönyvnek.
Néhány apróság amivel talán jobbá lehetne tenni: picit tágabbra hagyni jobbra és fölfelé, illetve az üveg kissé opálos.

Osztya válasza:
Köszönöm a véleményedet. Az üveg opálos, mert borecet van benne és mert hideg, még nagyítva a páracseppek is látszanak. :)

2013. június 5. | 13:18 | Espíritu

Szia!
Kitűnő fotó, mint mindig. És itt tényleg jó, hogy nem annyira steril a környezet, hanem otthonos, életszerű :)
A kanál vágás engem is zavar. Egyszerűen állandóan odaugrik a szemem a leves helyett... szóval itt elvonja figyelmet, szerintem.
Jöhet még! :D
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Osztya válasza:
Köszönöm a kommentet és a támogatást. Lentebb már írtam a szűk vágás miértjét.

2013. június 5. | 12:57 | Birdie

Hát itt aztán van hangulat a javából, jó lett az elrendezés és a fények is szép lágyak ehhez a témához!

Bár egy senki vagyok hozzád képest, mégis úgy gondolom, hogy ha a kanalat teljes egészében benne hagyod és a flaska teteje is megmarad, egészségesebb volna. Persze egy kicsit ehhez más pontot is kell keresni, hogy ne legyen túl nagy űr (pl. kicsit fentebbről).
De én nem értek hozzá, csak leírtam, amit gondolok :)

Osztya válasza:
Köszönöm, hogy leírtad a véleményedet, és ne tessen magát degradálni. Koncentrált és a levesre fókuszáló kompozíciót akartam, ezért a vágás.