BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,87
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 25. 17:08
Októberi délután

délután volt,sütött a nap, de már/még állt a pára 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. április 25. | 21:45 | Senang Anggrek

Kedves vagy, de vissza ne küldd őket! Így is sokkal több van még, mint amennyi kellene. :)
Valójában már régen elmentem innen, csak még koptattam kicsit a kreditjeimet, ha már ilyen sokat összegyűjtöttem... :)
Szép fényeket, és sok gyönyörü fotót!
Ildikó

jethro válasza:
köszönöm Ildikó,
kár.

adott pontszám: 5
2013. április 19. | 10:08 | Senang Anggrek

Nagyon hangulatos, mesélős fotó! Gratulálok!
üdv, Ildikó
Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

jethro válasza:
Köszönöm Ildikó az értékelést,nagyon sajnálom,hogy elmész....

A kreditet igazán nem kellett volna,de persze kösz.
(eszembe villant elküldöm vmelyik képedre őket,h. maradásra ösztökéljelek,de nyilván ezt már eldöntötted...)
Kár.
szia Tibor.

adott pontszám: 5
2013. március 29. | 08:14 | Józsa Levente

Annyira szép, annyira magával ragadó, annyira hangulatos fotó. Fekete fehér...kis köd, fénnyalábok. Kis karakterek. Misztérium, minimál és óriás háttér. Pontok, felületek...Nem tudok összerakni ép mondatokat. Ezek jutnak eszembe. Én csak gratulálni tudok hozzá.

jethro válasza:
Köszönöm Levente az értékelést,
örülök,hogy tetszett!

2013. március 26. | 22:31 | pilipár

Megint jöttem....reagálni szeretnék arra, amiket mondtál. Lehet, hogy lesz közte olyan is, amit nem hiszel, de tedd nyugodtan, mindig igazat mondok ;)

- nagyon örülök,hogy tetszik a sörös képem!!
- tanúim vannak rá, hogy milyen csalódott voltam, hogy nem jöttél, és nem mondtad el alatta a véleményed :) Mert van a galériádban néhány olyan kép (pl. a pályaudvaros, a ködös), amik eszembe jutottak, amikor feltöltöttem. Mert minden képem feltöltésekor átfut az agyamon, akkor éppen kiknek a véleményét olvasnám szívesen a képem alatt......természetesen mindenkiét, de a téma miatt gyakran van bennem egy érzés, hogy talán most ennek, vagy most annak nyújthatok olyan képi élményt, hogy benéz hozzám, és elmondja, jól csináltam-e.
- a képröl korábban is, azóta is sokat beszélgettem másokkal. Tudom, hogy messze nem hibátlan, az általad megfogalmazott kritika teljesen jogos. Csak hagytam, hogy a tartalom felülbírálja a technikát, mint ahogy efölött néha másnál is szemet húnyok. Bár tudom, van egy határ, amin túl ezt nem szabad megengedni magunknak sem, és másoknak sem, ha az a célunk, hogy segítsünk egymásnak.
- a Zolitól kapott pont csak azért bántott, amit a neki írt válaszomban meg is fogalmaztam. De aki azóta nem járt bent a kép alatt, az szeretném, ha tudná, hogy kivonatta a pontot, megindokolta, mit és hogyan látott, jól elbeszélgettünk és tisztáztuk a dolgot. Ezt Ti nem olvashattátok, de épp olyan szépen rendeztük egymás között, mint a képei. :) Nincs harag, és a pontozáskor sem azt éreztem, inkább meglepettséget....éppen azok miatt, amit Te is említesz.
De ilyen bármelyikönkkel elöfordul. Nem látunk egyformán, és ahogy valaki egyszer fogalmazott, a pontozás, az értékelés nem csak hangulat-, hanem még napszakfüggö is :)

Szóval, Tibor, szeretném megköszönni, amit a sörösröl írtál, köszönöm a biztatást Neked is és mindenkinek, akinek tetszett az a kép (Zoli szerint sem olyan rossz, meggyöztem :))), de annak külön örülök, hogy másokban is motoz a gondolat, jó beszélgetni a képek alatt :)
Szép estét Neked! Ildikó

jethro válasza:
Szia Ildikó!

Valóban kellemesen elbeszélgettünk a kép alatt.
Egyébként a feltöltést is ez motiválta,már régen tettem fel képet és tényleg kedvem volt ahhoz,hogy megnézzem ki mit lát a képben.
Közben meg írtunk erről arról.
Aztán már nem válaszoltam,mert neki álltam meccset nézni,aztán meg késő lett.

Szóval szép képeket Ildikó,és találkozunk majd valamelyik kép alatt ,biztos nem is soká ...
:-))))))

adott pontszám: 5
2013. március 26. | 21:22 | sygyt

Szia!
Szavak nélkül jobb nézni ezt a képet és szárnyallni, mint bármit is írni róla...
Gratula és kössz az élményt!
üdv.
sygyt

(hatásos generált zaj, finom kontrasztok, harmónikus kompozíció... csak, hogy elkerüljem a pontlevonást! :O )

jethro válasza:
Köszönöm sygyt az értékelést,örülök,h.tetszett!
Jó fotózást!

2013. március 26. | 20:10 | pilipár

Reméltem, Tibor! :)
Azért jöttem vissza, mert ez egy olyan kép, ami húzott vissza....ami még ma is arra késztetett, hogy megnézzem. És azért gondolkodtam el újra felette, mert kíváncsi voltam, másképp hat-e rám ma, mint a tegnapi hangulatomban.
A kutyás dolgot nem kell igazán komolyan venni.....csak a saját képeimröl tudom, hogy egy-egy centivel balra vagy jobbra fordított profil is egész másképp összhatást ad....sokszor ezért is olyan nehéz a legjobb - vagy másnak leginkább tetszö - verziót kiválasztani. Én is ezért gondolkodtam el azon, mit mond a kép a kutyával, a kutya nélkül, a szemcse nélkül stb.
Mert ez egy ilyen kép. Hogy foglalkozunk vele, nem azért van, mert meg akarjuk változtatni, hanem mert értelmezzük. Mindenki a lelkivilága szerint :)
Szép estét! Ildikó

jethro válasza:
Kedves Ildikó!
Jó hogy írtál,mert egy dologról elfeledkeztem,pedig akartam írni ,igaz leírtam volna a Két sör rendel kép alá:

Nagyon tetszik az a kép.
Ha meg annyira tetszik miért nem pontoztd 5 re kérdezheted.
Azért mert amikor megnéztem nagyon jónak tartottam,de ugyan akkor van egy hibája,amin nem igazán lehet javítani :
sztem az ilyen fajta bemozdulós képeknek
ahol statikus rész is van fontos eleme az,hogy azok élesek legyenek.És ennél a képnél engem nagyon zavart azok életlensége.
Viszont 5 -nél rosszabbat meg nem akartam adni,mert minden más nagyon tetszett.
Így kinyitottam.Első meglepetés a készítő volt.
Hiszen messze eltér az eddigi képeidtől.
Nagyon tetszett! /csak biztatnálak erre az irányra ,már természetesen akkor ha az én biztatásom számít bármit is.(persze te erre azt fogod írni,hogy persze ,hogy számít Tibor)/
A második meglepetés meg az volt,h. volt olyan aki 1 -esnek látta.Ami önmagában egyáltalán nem lenne gond,mert sokféle ember megfordul itt,csak hát azért ő nem akármilyen képek készítője ( őszintén szólva a legrosszabb feltöltött tájképe is jobb mint amit én valaha készíteni fogok! / meg még igen sokan mások /)
Szóval ezek után jóval formabontóbb képemet nem is tettem pontozhatóba.

De ami a lényeg valóban néha eszünkbe se jut,hogy mások egy-egy képünkkel mennyit foglalkoznak,és csak rácsodálkozunk,de ez ennek az oldalnak az egyik nagy vonzereje.
Pl bebenézek egy kislányról egy buszmegállóban készített fotóhoz,hogy mi lehet az oka ,hogy annyira jó,honnét ,hogyan eset a milyen fény,stb.
Meg ez a képed is.Értékelést sem írtam,de még is megnéztem külön,hogy mit tudnék alakítani rajta ,a kontrasztját ,fényeit piszkálgattam,más lett,de nem biztos,hogy jobb lett,4zet re vágtam,( felesleges a legközelebbi alak felett rész) más lett sztem jobb is lett. Stb.
Szóval , foglalkozunk a képekkel ,nem azért mert meg akarjuk változtatni őket ( dehogy akarnám én bárki képét megváltoztatni) csak mert meglátunk bennük olyat amit a magunkéban keresünk,szeretünk,vagy fordítva.
Kellemes estét Ildikó.
(biztos tele van gépelési hibával,saccolgasd ki,hogy mi lehet az értelmes szó.)

2013. március 26. | 18:29 | Álomfejtő

Miután azt írtad, írhatok bármit, akkor sem sértődsz meg :o)))) én is visszatértem, mert nekem még mindig nem kerek itt a történet (az "a" verzió rendben, de a "Mindig a parasztok járnak jól" párhuzamát most nem vágom)
:o)

Nekem a kutyával, (a kutya nagyon kell nekem..., szerintem amúgy sem az ő jelenléte vagy nem jelenléte dönti el, milyen gondolatokat hoz a képed) hangulattal messze semmi bajom - sőt ! az tuti,
de mókulás (lásd Najó) nélkül is. Az lenne. (erről írtam)
- és mondom én, aki "rendszeresen Mókul" :o)
Csak épp azt is tartom, hogy mindent a maga helyén kell kezelni - ezt én itt nem tudtam...
Persze ez olyan, Te is úgy vagy a képeiddel, ahogy én, minden úgy igaz, mint az én esetemben is, hogy minden egyes képem a Saját Gyermekem, (és főként azokról beszélek amik az érdektelenségben és a meg nem értésben (vagy az értelmezés meg sem próbálása nélkül) süllyedtek el - így alap, hogy érvekkel védem/véded - ami végül is elfogadható...
- az, amit korábban írtam, részemről messze áll, de az álláspontomat amúgy is ismered ez ügyben, beszélgettünk már erről, azt hiszem..

Amúgy gratulálok a kép sikeréhez !

jethro válasza:
Szia Andrea !
Azért nem érted a párhuzamot,mert nincs mit érteni az egyikről - Akkor ez tűnt a legjobbnak eszembe jutott a film erről meg a másik híres mondat .Értelme nem volt.

A saját gyermek kép meg a megvédése,
a frissebb kép mindig jobban köt.
Mint írtam ez egy régi fotó és így különösebben nem zavart volna az sem ,ha rosszabbul végzi,mert nekem végül is már megadta,amit akartam.

Pl.most sokkal jobban tetszik a nem pontozhatóba feltöltött Apám hasa, mint írtam ottani értékelésedre ezért is tettem nem pontozhatóba metr nem akartam senki hármasát olvasni,míg itt mosolyogva húztam be ugyan azt a hármast hasznosnak.( mindig hasznosnak húzom,legfeljebb nemm mosolyogva)

Egyébként meglepett - de tényleg - hogy mennyi értékelést kapott ez a kép ,és mennyit foglalkoztatok vele - a sikere is meglepett - amikor ennél sokkal jobbnak gondolt képeim,képeink tűnnek el simán a semmibe 3-4 értékeléssel.De erről már beszéltünk.
Most több nem jut eszembe.
Szia
Tibor

2013. március 26. | 14:10 | pilipár

Visszajöttem, Tibor, olvastam, mit írtál a többieknek adott válaszaidban....és kíváncsi voltam, ma is úgy látom-e a képed, ma is így értékelném-e. Lehet, hogy hangulatértékelés volt az tegnap ? De nem, ma sem írnék mást.
És még egy észrevétel eszembe jutott. Ha egy kutyát sétáltató párt akarsz megmutatni, akkor tényleg fel lehet róni, hogy túl sok az utómunka.....a hétköznapi jelenet nem igényel ilyen dramatikus átalakítást, a kellemes délutánból nem kell tragikus pillanatot kreálni. De ha nincs a kutya, és az én gondolatmenetem él (hiszen remek :))))) , akkor kifejezetten illö hozzá, amit a képpel csináltál.Ebben a jelenlegi fotódban ugyanis nincs pozitív töltet.....még a fények sem segítenek ebben.....akkor a kutya viszont felesleges.
A magam dicsérete természetesen vicc ;)
Ildikó

Ui. bizonyíthatóan már nem elég egy kép sikeréhez, ha kutya, vagy gyerek van rajta :))

jethro válasza:
Miképp írtam, a sötétből előbukkanó fényt akartam megmutatni,az érdekelt ,és ennek lett alárendelve az utómunka.
Az,hogy egy sétáló pár a kutyával megjelenik a képen számomra plusz volt ,igazából másodlagosak voltak,de hibának nem éreztem.
Egyébként azóta gondolkodtam a kutya nélküli változaton és arra jutottam ,h.akkor már inkább vagy csak egy alak,vagy alak nélküli változat.

Az mindenképp igazán kedves tőled h. ennyi időt rászántál a képre.És leírtad amit gondoltál.
Köszönöm!
Gyere máskor is!
Nekem egyébként az égvilágon semmi problémát nem okozott a tegnapi értékelés.

adott pontszám: 4,5
2013. március 26. | 13:56 | berczy79

Többször visszanéztem a képedhez. Azt tudom mondani, hogy kifejezetten tetszik a kép, a hangulat, jó az ff kidolgozás, azonban ami nem tudott megtetszeni, az a túlzott zajosítás.
Tudom, hogy ez szibjektív, de nekem kicsit sok, azon kapom magam, hogy a zajra figyelek. Értem a célját, de akkor is egy csöppet soknak érzem.

Üdv,
Berczy

jethro válasza:
Köszönöm az értékelést,és a többszöri visszanézést!
Az általad felvetett gond másban is felmerült....
Szép képeket!

adott pontszám: 5
2013. március 26. | 11:13 | FantomFonix

Ezzel a képpel egy bajom van. Mit írjak, hogy ne zárják ki a pontozásomat. A fények játéka a kutyasétáltatás közben egy meghitt beszélgetés hangulatát árasztja magából a kép. FF választás tökéletesen illik a hangulathoz.

jethro válasza:
Örülök,h. tetszett és a pontozás kedvéért vetted a fáradságot...
Köszönöm az értékelést!

2013. március 26. | 11:04 | m3ss

Udv. Nagyon hangulatos, remek fenyek, de kinyomtam mert a kep tetejet nem ertem, olyan mintha vmi tukrozodes lenne ott..igy nem mertem leotosozni, de lenegyesezni se hatha en nem ertek vmit :):)

jethro válasza:
5 hónapos kép régen csináltam az utómunkát,
valamelyik szoftver talán e vignette elrontotta ott fenn ,én meg csak gyorsan "betapasztottam," most a feltöltéskor meg már elfelejtettem....

Örülök,h. tetszett!

adott pontszám: 5
2013. március 26. | 08:41 | fotosapoka

Elég szemcsés, de kell is, így jó.
A pára ad egy varázst a képnek.Szép tónusok, pont jó arányban van a feketébe nyúló sötétek és a fehérek!
Korrekt munka!

jethro válasza:
Nekem is így tetszett!
Örülök az értékelésnek!
Jó fotózást!

adott pontszám: 5
2013. március 25. | 22:58 | liczkas

Szia. Tetszenek ezek a tónusok meg a kidolgozás. Jól adja a hangulatot a kép.

jethro válasza:
Örültem,h. teljes egészében tetszett!
Jó fotózást!

adott pontszám: 5
2013. március 25. | 21:38 | bolek

Szia!
Szeretem ezt a világot, szeretem mert nem látok tisztán és a fantáziámra a gondolataimra kell támaszkodnom!
Kell ennél nagyobb öröm egy fotósnak, mint amikor megállnak a nézők és percekig csodálják a képet??
Gratulálok remek alkotást komponáltál!

Szép fényeket kívánok!
Üdv.:Zoli

jethro válasza:
Kedves Zoltán!
Örülök,hogy tetszett
és ezt le is írtad,
szép képeket!
Tibor.

2013. március 25. | 19:26 | najó

Szia Láttam már a képet, tetszett akkor is, meg most is természetesen, de a kép tetején levő mókolásokat csak most vettem észre:)
üdv!

jethro válasza:
Így jár aki lustán kapkodva klónoz!
Itt nagyon látványos a hiba,
viszont nagyon jó a vizuális memóriád,január 8-án írtad rá,hogy jó
azóta azért néhány képet már láttál.
Kösz.

adott pontszám: 5
2013. március 25. | 18:58 | andrasmihaly

igazan szep hangulatot tarsz elenk.
a tonusok sokszinu jateka is erdekesse teszi a kepet.
az utolagos szemcszetseg nekem kicsit eros de ez izles kerdese.
Gratulalok
Mihaly

jethro válasza:
Köszönöm Mihály az értékelést,
a felvetett problémákkal kapcsolatosan lsd.
Álomfajtő első értékelésénél adott választ!

Szép képeket!

adott pontszám: 3
2013. március 25. | 18:11 | Heimdall

Nem lenne rossz, csak a vignettálás és a zajkeltés kicsit túlzásba lett víve.

jethro válasza:
Köszönöm az értékelést!
Jó fotózást!

2013. március 25. | 18:06 | duplareg

über

jethro válasza:
Lényegre törő,pontos,velős,
de ugyanakkor mégis a realitás talaján megmaradó értékelésedet köszönöm.
:-))))

2013. március 25. | 17:43 | Álomfejtő

nyuff :o)
-de tényleg így gondolom, és a négyzetes megint nem pontosan négyzetes.... kicsike fekete pont (ezt az előbb elfelejtettem)

jethro válasza:
Nagyon örülök,h. megleptelek!
Úgy sem tudsz olyan pontot adni,vagy problémát leírni amire megsértődnék!

Majd meg kell néznem,a szoftveremet ,h miért csinálja a 4zetes vágással ezt!
/én is észrevettem,de tényleg nem vacakoltam ezzel a feltöltéssel,csak töltöttem../

Szia Andrea!
:-))

adott pontszám: 4,5
2013. március 25. | 17:41 | Álomfejtő

A hangulat szerethető,
(de az első benyomásom az, hogy inkább sorold digitális illusztráció kategóriába a képet)

Úgy gondolom, hogy mindamellett, hogy nem a kategóriát értékelem, az utómunka szerintem kicsit erőltetett
- a fotód inkább hajaz filmes technika másolására digitális illusztrációként, mintsem egy szimpla életkép-pillanatra... - aminek ebben az állapotában lennie kéne.
Véleményem szerint minden a maga helyén kezelve helyes és értékelendő,
itt most nem túl szimpatikus, amit a képpel "műveltél"
mert szerintem így inkább egy emlékkép lett a múltból, mint életkép a fotód. A szemcsézettség, a sarkok sötétítése sok, a fények és a pára szép és kellően öltözteti fel fénnyel a szereplőket -sőt, túlzottan is, amely misztériumához viszont passzolnának a finom színek is... - itt elvesztek. A pillanat kedves, mégis egy komor, szemcsézetten fel-felvillanó látomás benyomását kelti bennem, mintha egy régi filmet néznék, aminek nem túl pozitív a lecsengése. Alapvetően tetszik, de vannak fenntartásaim.

jethro válasza:
Tudod a "Hét mesterlövészben" van kettő (illetve több is ) híres mondat:
a/ "Akkor jó ötletnek tűnt."
b/ "Mindig a parasztok járnak jól!"

Namost erre a képre az a/ variáció érvényes.
okt.23-án készült ,5 hónapja,akkor nem igazán érdekeltek se színek se semmi ,a fények megjelenése az árnyékból ,amit keresetem és ennek lett alárendelve teljesen az utómunka.Az h. közben mennyire lesz zajos,vagy vignettált nem különösebben számított ,mert így tetszett
legjobban,hát így maradt - nem is gondoltam feltöltésre,v. bárkinek megmutatásra ,magam szórakoztatására készült .
Csak már olyan régen töltöttem képet,h. felraktam,meg sem nézve igazán,így maradt benn pl. a klónozási hiba is.

Ha már vmihez hasonlítani kellene akkor én egy Beethoven mű fény /sötétség hatását mondanám ,mondjuk nem a legerősebbekét talán pl. a VIII.szimfónia.
De ez már elég erős,úgyhogy gyorsan zárójelbe is teszem!()
Örülök,h. alapvetően tetszett!!

adott pontszám: 5
2013. március 25. | 17:25 | pilipár

Tudom, lesznek, akik megköveznek érte, de a kutya nem kellene a képre :)
Lenne a kompozícióban két sétáló, kissé tétova mozdulatú ember (maga a lépés adná ezt a bizonytalan hatást), közöttük távolság, nincs kézenfogás, az andalgós hangulat akkor sem lenne belemagyarázható a képbe, ha a fények, pászmák igyekeznének valami romantikus felhangot adni a látványnak.
Pára van, és most kivételesen nagyon sok és nagyon hatásos szemcse.....csak az a kutya ne lenne :))))
Minden szempontból igen tetszetös kép, nekem mesél....
Üdvözlettel! Pilipár

8.

jethro válasza:
Tudod Ildikó ,kutya bagy gyerek, aztán biztos a siker!
Az az igazság,hogy a felvetett kérdésen nem is gondolkodtam,de azt kell mondjam lehet igazad van.

Köszönöm,hogy értékelted,és örülök,h. egyébként tetszett!
Szép képeket!
Tibor!