BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,73
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 15. 17:00
  • érzékenység: ISO 50
  • fókusztávolság: 7,4mm
  • rekeszérték: f4,9
  • zársebesség: 1/250
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Rákos-Patak
Született Túlélő.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. március 16. | 19:40 | lumia

Szerintem fasza kis portré, amennyire én értek hozzá:D

adobeps válasza:
köszönöm szépen komám!

2013. március 16. | 16:30 | PBence66

Nem bántásnak vagy támadásnak írtam az értékelést, egyáltalán nem erről van szó. És bocsánatot kérek ha ez jött le! Amiket leírtam nem betokosodott szabályokra építve mondtam, hanem meglátás szerint. Én se vagyok híve a feltétlen szabálykövetéseknek.
További szép napot!

adobeps válasza:
persze értelek én.ne értds félre lgy szives a kirohanásomat,mert nem ellened irányúlt.pusztán gondolati futtatás volt.szép estét.

2013. március 16. | 14:18 | newgam

Ahogy lentebb olvasom válaszaid (nem rossz értelemben szúrom be ide, van egy stílusod. Ne is hagyd magad beskatulyázni.
:)
Azt azért látom. még korai a szabályok áthágása, érdemes is megfogadni mások véleményét, habár nálam ennél a képnél beletrafáltál. Megmozgatta az én és többek fantáziáját, még ha inkább a hibák szempontjából is értékelték.
A technikáról annyit, persze, kissé "szenes" az alap, de nincs bebukott részlet és azok a pontok, ahová kell, hogy terelődjön figyelmünk éppen hogy megfelelően világosak, kiexponáltak. A felső perspektívát, és az így kialakult viszonylag zavaró hátteret továbbra is elfogadhatónak tartom, ebből a nézőpontból nehéz is lenne máshogyan megoldani. Emberünk üldögél, mereng egy üveg bor, egy erős cigi mellett. Természetesen érdekli, salyát bőrén tapasztalja a világ gondjait, de miért ne engedné el magát erre a kis időre, míg leég a cigi, kifogy a bor?. Lehet ezt máshogyan is látni, fényképezni, ahogy többen elvárnák, de akkor már nem biztos hogy (biztos hogy nem...?) magadnak fotózol. A többi majd leülepszik. Szépen lassan...
További lelkesedést!
Üdv! Newgam

adobeps válasza:
köszönöm szépen a kiértékelést.igen van egy stílusom,és tényleg nem vagyok még koránt sem abban helyzetben,hogy ki ha én nem majd én megmutatom!nem.jól látod,nem akarok kitőrni,mert nem is lehet.tanúlni,tanúlni,és tanúlni.köszönöm szépen.

adott pontszám: 2
2013. március 16. | 11:35 | PBence66

Helló!
Karakteres modellt találtál, a minősége is egész elfogadható, de ez a háttér nekem nagyon nem tetszik. Nagyon kusza. És az emberünket is érdekes helyen "vágta" el.. hiányzik az alja a képnek.. de az egyik legnagyobb baj -szerintem- hogy magasról fotóztad le, így a homloka is aránytalan lett, ezért a fű van a háttérben, és talán ha szemmagasságból fotózol komponálni is egyszerűbb lett volna. Fekete-fehér képeknél gyakori hiba, hogy túlzottan a fekete dominál. Ennél a képnél is megfigyelhető ez. A homlok az ami világosabb, ami még rendben is lenne, de az üveg kupakja talán ki is égett, és nagyon elvonja a figyelmet. Ezeknek a hibák ellenére jól átadja ezt a megfáradt hangulatot a kép. És a minősége is egész elfogadható annak ellenére hogy kompaktal készítetted (ahogy látom).
Remélem nem veszed bántásnak a véleményemet, építő jellegűnek szánom(:
Jó fotózást!

adobeps válasza:
de hogy is.ez élet kép.nem beállított pillanat.értelek én benneteket.vannak arany szabályok amiket szerintetek nem szabad átlépni,hágni.de tudod mit mondott Gyurcsány a Parlamentben.Azért vannak a tőrvények,hogy megszegjük.(dohányzásról)van szó.Igazából a nagy festők képeit sem értékelték életükben semmire.ők is eltértek az akkori kalodától.mért kell szemellenzősnek lenni?(nem bántás)miért kell behódolni a mai elit követelményeinek?azért mert akkor nem érvényesülsz.nem vesznek madár piszoknak sem.na ennyit a kötelező útról.nem haragszom hidd el.jó csávó vagyok én.ha tehetném komám mivel te is 1966-s születésű vagy ha jól sejtem.meginnák veled egy két pofa sört,kis házi szőttes-el..szép napot.

adott pontszám: 3
2013. március 16. | 10:34 | blaise21

Szia! Nem lett 100as ez a fotó, úgy érzem. Ok, hogy életkép, de a tudatosság teljes hiányát érzem benne, ahogy odaállsz, lenyomod a gombot, ízületnél csonkolsz, a vágás se a legjobb. A mondanivalót értem, és az ötlet se rossz. Üdv! Balázs

adobeps válasza:
köszi szépen.

adott pontszám: 5
2013. március 16. | 08:09 | newgam

Bár korán van, hogy itt ücsörögjek, erre muszáj írnom!
A szinte láthatatlanul semmibe révedő tekintet, a lefogyóban lévő pancsolt bor, a körmökre égő csikk és ezt összefoglalva a felső perspektíva teszi a képet azzá hogy "felnézzek" rá. Jelen esetben a levágott kar, csonkított könyök sem úgy hat, mint gondolatiságot rontó negatívum.
Gratulálok!

adobeps válasza:
köszönöm szépen a pontot,és a kiértékelést.kevesen látják így mint te.na meg én.én kezdő vagyok nem tudtam arról,hogy a hajlatokat tilos csonkítani.stb..de megtanultam egy életre.szép napot.Karesz.

adott pontszám: 3
2013. március 15. | 22:31 | pilipár

Remek életkép lehetett volna.......ha nem ülteted a lábad elé az alanyodat és ha nem tüzö napsütésben fotózol (bár a háta mögött a fü olyan hatást kelt, mintha vaku fénye viágítaná meg...)
Finomítsuk tovább: ha szemmagasságból fényképezted volna, a szó klasszikus értelmében is "emberközelibb" lett volna az alanyod bemutatása, úgy nem vágtad volna el/le a karját sem és nem lenne zavaró, hogy a lábának csak egy részlete látszik.....ha nem a tüzö napon ülne, jobban látszanának a szemei, mert nem hunyorogna. Szerencsésebb lett volna, ha a túléléshez számára elengedhetetlen borosflaska és a cigaretta is egyformán jelen volna a képen....ehhez a mozdulata és a tekintete jó kiegészítö elem lett volna, de nem így szerkesztve, vágva....a kép egyébként élesnek tünik, csak kicsit át kellett volna gondolni a kattintást. Perspektíva, kompozíció és a technikai elemek szempontjából is.
De a ff jó választás volt.
Üdvözlettel! Pilipár

3.

adobeps válasza:
köszönöm szépen a jó tanácsokat.kellemes hétvégét.szia.

adott pontszám: 3
2013. március 15. | 21:39 | face69

Szia!
pár észrevételt tennék a képpel kapcsolatban:
nagyon erős rajta a fény, a (gondolom) ülő fotóalanyhoz le kellett volna guggolni, hogy ne felülről legyen lefotózva, akkor látszana a szeme is...
A vágás nem a legsikerültebb, (ízület, könyök)

adobeps válasza:
köszönöm.

adott pontszám: 4
2013. március 15. | 18:35 | Zorko

Szia,

Jó kis szocifotó. Ideális az alany hozzá. tetszenek a kontrasztos képek, de itt talán egy hajszálnyit vissza lehetett volna belőle venni. Nagyon becsillogósodott az arc, és a természetes fények emiatt annyira eltolódtak hogy nem tudom igazán megmondani hogy sütött-e a nap, vagy ez vaku, vagy egyéb. A borosflakon jó kiegészítő. De legjobban a körmök életről való árulkodása tetszik.

Üdv,

Zorko

adobeps válasza:
nem nem vaku.pont az arcába sütött a nap.köszönöm az értékelést,és a pontot.szép estét.

adott pontszám: 1,5
2013. március 15. | 18:33 | LHPhotography

Szia,

Emberabrazolasnal kerulendo ennyire fentrol fotozni, plane ilyen kornyezetben es kellekekkel.
Az eros napfeny sem egy kimondottan portrebarat megvilagitas. Nembeszelve arrol, hogy ahol lehet rossz helyen "vagtad" a karjat (izuletnel, hajlatnal nem vagunk ez amolyan aranyszabaly). Osszesegeben azt tudom mondani hogy ezalapjan amit ezen a kepen latok agyon rossz uton jarsz. Valtoztass a nezoponton, a modellen (nem szerencses italozas, cigarettazas, eves, kozosules, alvas, WC-zes,... kozben fotozni portret).
Hasznalj lagyabb, te altalad iranyitott,kontrolalt fenyt. Figyelj ha vagsz (nem egesz alakos a kep) akkor ne vagd le a labakat, bokanal, terdnel vagy medencenel. Ne vagd a karokat csuklonal, konyoknel, vallnal.

Sok sikert a tovabbiakban.

adobeps válasza:
köszönöm a tanulságos kiértékelést.ígérem fejlődő képes vagyok.tanulok a hibából és nem veszem zokon a tanítás jó szándékát.szervusz.

adott pontszám: 2
2013. március 15. | 18:24 | m3ss

Udv. Nem a legjobb foto..a tul magas perspektivabol fotozas azert sem jo, mert unalmas, de foleg itt azert zavaro, mert nem latni a szemeket. Ez nekem megolte az egesz kep elmenyet. Kicsit erosek voltak a fenyek is, zavar ahogy csillog a homlokan, orran...Meg ha mar kozepre komponalod, akkor en lecsiptem volna jobbrol, es felulrol egy kicsit, legyen total kozepen az 1:1 miatt (is).
Bocs, de ez nalam tucatfoto kategoria, a szemkontakt hianya meg a perspektiva miatt.

adobeps válasza:
igen.köszönöm szépen neked is a oktató jellegű értékelést.van mit tanulnom.szép napot.

2013. március 15. | 18:00 | vics

A fentről fotózás kinyírja a képet (szemek?).
Könyökben csonkolva.
(Cím...)
Üdv!

adobeps válasza:
köszi.

adott pontszám: 3
2013. március 15. | 17:27 | bohocsipka

Szia!
tudod,mikor megnyitottam a képed rögtön az jutott eszembe,hogy van a fotózásban, ember ábrázolásnál egy arany szabály,miszerint ízületeknél nem vágunk.neked mindjárt négy ízületet sikerült egy képben elvágni név szerint 2 térd 2 könyök..:)

Tréfát félre téve képednek jól áll az ff szín,az arc amit sikerült lefényképezned elég karakteres ,de szerintem többet is ki lehetett volna hozni belőle.
indokolatlanak érzem a középre szerkesztést és a fölülről fényképezést.
Tekintetét sem elkapnod sem lekövetned nem sikerült a "modellednek" így hiába karakteres az arc képed nem lett kifejező.
ha nem nappal szemben fotózod talán nem hunyorog így,és itt már rá is térnék a túl erős fényeidre amik voltak.
Ezt jól meg lehet figyelni a homlokon és az ingen.érdemes késő délután vagy inkább a reggeli órákban ilyen jellegű képet készíteni, hogy a részletek ne vesszenek el.
Őszintén bízom benne ,hogy észrevételeimmel tudtam segíteni.
további jó fotózást
Üdv:bohocsipka

adobeps válasza:
köszönöm igen.még sok mindenről nem tudok.ezért köszönet a véleményezés és a tanács.szia.