BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. március 4. 21:50
Fények és árnyak.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. március 5. | 19:50 | mukinyo

Szia. Nagyon jó a kép nagyon jó az ötlet. Nekem csak annyi bajom van vele h nagy rész látszik a függyönyől. Lehetett volna közelebb hozni a képen látható hölgyet és kevesebbet mutatni a függönyből, így a nő arca ezáltal az érzelmei is jobban látszódnának a képen. De jó elképzelés szerintem. További jó fotózást.

Andras S. válasza:
Örülök hogy tetszik és egyetértek azzal, hogy ezt még csiszolni kell.

2013. március 5. | 19:29 | blaise21

Nekem FZ38-asom volt. Amíg ez a géped van, a zaj állandó barátod lesz. Ne érts félre, jó kis gép, de a lágy rajzolatú leica lencse, és a szenzor + a szoftvere valahogy iszonyat zajos képeket produkál, sokszor utómunkázhatatlan minőségben. Így már nincs is a háznál. :)

Andras S. válasza:
Természetesen tisztába vagyok azzal, hogy ez egy kompakt, sok pixel kis helyen, de én láttam már sokkal jobb, tisztább és részletesebb fotókat, mind amilyenek nekem szoknak sikerülni ezzel a géppel. Nem a gépbe van a hiba :-)))

2013. március 5. | 17:21 | pilipár

Biztos nem egyszerü (én is próbálkoztam "csíkos fényes" képekkel már), de ne légy kishitü.....úgy gondolom, az általam említett dolgok javíthatók. A Te képeden nem sokat kellene változtatni, inkább tartalmi, mint technikai észrevételek voltak, az a könnyebbik eset :)
Jó fotózást!

Andras S. válasza:
Jóízűen foglalkozok a fotózással a magam módján és igazad van, meg fogom csinálni. Köszönöm a biztatást.

2013. március 5. | 16:45 | pilipár

Szia András! Azt gondolom, hogy ha egy lengén öltözött hölgyet szeretnél bemutatni, akkor fontos, hogy abban a fotóban mindig legyen érzékiség, intimitás, titok.....hogy hangulata legyen annak a jelenetnek. És ehhez a fény és árnyék ill. a melltartós felsötest önmagában nem elég.
A hölgyet az ablak elé állítottad, így a testén szépen érvényesülhetnek a fénycsíkok, de a kép bal alsó sarka zavaróan egyhangú, a feje mögött sok a falrészlet, és bár a tekintete ábrándos akar lenni, szerintem inkább kissé unott. Nem ismerem öt, ezért ez csak egy benyomás, ezt olvasom le róla, de ha még ha tévedek is, egy fotónak akkor is másképp kellene hatnia rám.
Szerintem a kis asztalka, vagy konvektor teteje (?) nem igazán jó választás, bár ami engem sokkal jobban, söt leginkább zavar, az a függöny.
Egy ilyen stílusú képhez ez a tipusú mintás függöny nem megfelelö, kiábrándító, elveszi a kép lehetséges hangulatát. A minta figyelemelterelö és egyáltalán nem illik a melltartós hölgyhöz......ha nem volt más lehetöséged, még az is sokkal jobb lett volna, ha lerántod és csak a roló fényeit fotózod a testre. Ez így valóban "csak" egy családi emlékkép, pedig a lehetöségben sokkal több is rejlett.
A sejtelmes fények "ideális kiegészítöi" a meztelen nöi testnek, a szép idomok, a vállra omló haj, egy finom mozdulat, vagy kéztartás együtt csodálatos végeredményt hozhatnak. Ez Neked a rendelkezésedre állt, még a nap is sütött. De beállítottad a modelled egy, a hangulatba egyáltalán nem illö függöny elé, és nem instruáltad megfelelöen, hogy kellöen átélhesse a "szerepét". Még a testtartása is erre enged követleztetni.....
Szerintem próbáljátok meg újra......függöny és asztalka nélkül, kissé lágyabb tekintettel, és kihasználva a hölgy adottságait.....hogy a fényeknek és az árnyékoknak igazán szép és nöiesen finom összhatása legyen :)
Üdvözlettel! Pilipár

8.

Andras S. válasza:
A válaszom csak egy rövid köszönöm, mert ezt a sok hasznos információt fel kell dolgoznom. Szeretném egyszer jól megcsinálni ezt a fotót, de nembiztos, hogy már itt az ideje.

2013. március 5. | 16:08 | blaise21

Hááát...értem, hogy minek indult ez a fotó, de nem lett a legjobb. Gondolom ezért is nem pontozható. Ami nem tetszik az az, hogy a sötét részek annyira sötétek, hogy részlet-vesztett fekete foltok csupán. A modelled nagyon kicsúszott a fotó szélére, a kép 3/4-ét az érdektelen függöny uralja. Kicsit más szerkesztés jót tenne neki. Üdv! Balázs

Andras S. válasza:
Az egész ötlet a függönyből ered. Nagyon szép látvány, csak egyenlőre nem tudom átadni. Ezen dolgozok :-) Azt hogy az árnyék folytatódik és rávetíthető a testre azt később vettem észre. A fő gondom a zajjal és az elesítéssel van. A szerkesztést jónak tartottam, de azért még átgondolom.
A következő pontozható fotó feltöltését jól át kell gondolnom a szabályzat alapján, mert különben fájni fog az igazság :-) Köszönöm hogy időt szakítottál.