BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,71
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. február 25. 22:05
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Baross utca
  • Készítés ideje : 2013-02-22
Baross

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. szeptember 23. | 14:44 | Appendix

A hévnél készült képednél ugyanez a probléma, ott már kifejtettem a távolodó alakok kliséjét, itt ez még inkább érvényes: az emberi alakok átgondolatlan, ad-hoc jellegű bemutatása a perspektíva metszéspontjában.

Lipaz válasza:
Köszönöm! Azért raktam a város építészet kategóriába, hogy véletlenül se tűnjön emberalak vadászatnak. Sőt, azt még csak-csak megérteném, ha a bebicikliző ember miatt írtál volna be. Az engem is zavar. De ezt a klisét még mindig nem értem. Fotózásban nincs klisé. Csak fotó van. Amit vagy jól, vagy rosszul szerkesztenek. Ezen erővel minden Krisztust ábrázoló festmény klisé, mert Krisztust ábrázolja? Tényleg nem értem, honnan szeded ezeket. :)

adott pontszám: 4
2013. március 15. | 12:44 | vidi

Nekem ez a kép nagyon tetszik, kontrasztos tónus, a kerékpáros és a pócsójából visszatükröződő épület, jól sikerült kép. Én lehet, hogy próbálkoznék kicsit balra a kivágással, persze attól függ, hogy mi található balra, esetleg oda nem illő dolog. Kontrasztos kép, lehet túlzottan is, a mélyárnyékok eltűnnek, lehet, hogy ekkora nagy kontraszt nem illik a képhez.

Lipaz válasza:
Köszönöm szépen!

2013. március 5. | 14:38 | Álomfejtő

Nos,
hogyha ezt a képet egy "jónevű ismert felhasználó" készítette volna, valszeg' magasabb pontot kaptál volna rá, mint a jelen átlaga...
Úgy gondolom, nem rossz a pillanat és a pillanat közzététele sem,
alapvetően a sötét tónusvilágot említeném, mint javítandó - bár a kontrasztosság jól áll a képnek, csak kicsit lenne/lehetne visszafogottam a részletek miatt
és
ami egy apró késlekedést mutat az expo idején : az előtéri emberünk szinte belebringázik a távolabbiakba. Asszem, nem mondok újat, hiszen alapvetően írtak erről a többiek is...Ettől függetlenül szerintem sem süllyesztőbe juttatandó fotó ez.

Lipaz válasza:
Egyetértek. Én személy szerint szeretem a kissé alulexponált, "sötét" képeket. A bringás viszont jogos, de utána egy járókelő had jött, és a két alak is elmozdult... nem volt sajnos más választásom, mint ezt megtartani. A fotózáshoz szerencse is kell, ezt tudja mindenki.
Mobilképhez képest viszont elégedett vagyok vele.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2013. február 27. | 07:39 | Tern

Szia!
Nagyon szépen felépített fotó, aminek a sötét jelleg ellenére lírai hangulatot kölcsönöz a négyzetes formátum adta lehetőséggel kiemelt fa, a tükrös vízfelület, a havas felületek váltakozása. Az emberalakok nem annyira tesznek hozzá a képhez. A távoli esernyős páros még tetszik. A sötét aszfalt háromszög csúcsán mintha tanakodnának, merre tovább. Sajnos a bringás megjelenése felborítja ezt. Egyrészt mindjárt a "lassú volt az autófókusz" érzetét kelti, másrészt helyzetével összezavarja a szerkesztést.
Sajnos egyébként kevés a részletesség a sötét részeken, alexpósnak érződik a felvétel.
Sok negatívumot említettem, pedig örülök, hogy egy igazi téli, városi életképet láthatok, tágas, a város hangulatából sokat mutató szerkesztéssel.
További jó fotózást!
Az értékelő 1 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Lipaz válasza:
Nagyon szépen köszönöm! :)

adott pontszám: 5
2013. február 27. | 07:30 | noleszk

Szia!

Tetszik a képed hangulata. Az az igazi borongós, ősz-tél határát súroló életkép. A fekete-fehér megoldás szerintem erősíti ezt az érzetet.
A házak összefutása egy kicsiny világgá szűkítik a teret, és az emberektől egy kicsiny életkép elevenedik meg.
Jó a vágás, az élesség, a kontraszt kezelés.

További szép fényeket!

Üdv: noleszk

Lipaz válasza:
Nagyon köszönöm!

adott pontszám: 5
2013. február 26. | 23:33 | Ormió

Szia! Áááá, nincs az ilyen szép, mármint az eredeti helyszín! Izgalmas, mozgalmas, kontrasztos képet csináltál. Külön tetszik a kompozícióban, ahogy az előttem lévő út csillogó sötétje vezeti a tekintettem, hogy egy kicsit jobbra, ahol a házsorok összefutnak, meglássam a tovább vezető utat. Elég sután fejeztem ki magam, sokkal jobb a képed, mint a szövegem!

Lipaz válasza:
Köszönöm! :)

adott pontszám: 3,5
2013. február 26. | 14:38 | pilipár

Elég hétköznapi pillanat egy nem kifejezetten jellegzetes utca részletével.....vagy a környezetnek kellene kicsit érdekesebbnek lenni, és akkor a mindennapos pillanat is megállná a helyét a fotód tartalmaként, vagy a történés lehetne izgalmasabb, és akkor a Baross utca szép házai kaphatnának nagyobb szerepet.
A kompozíció nem rossz, de nem is különösebben érdekes. Nem kiemelkedö életkép, nem város-építészet. Csak egy pillanat, amiböl hiányolom az egyediséget.
A színvilág egy kicsit túlzó, elég kontrasztosnak érzem, a biciklis mégsem válik föszereplövé sem a szerkesztés, sem más nem segíti öt ebben.
Biztos tudatos, de nem gondolom elég kreatívnak.
Üdvözlettel! Pilipár

3.

Lipaz válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 4
2013. február 26. | 08:37 | kisspeti

Szia!
Egy mindennapi utcarészletet tártál elénk, apró hibákkal. Szerencsésebb lett volna ha a bringás és a két álló alak nem takarja egymást ehhez kicsit balra léphettél volna, a ff. konverzió tetszik, de a sötét tónusok túl hangsúlyosak.
Kellemes utcarészlet apró hibákkal.
Üdv: Péter

Lipaz válasza:
Köszönöm a véleményt!