BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. február 24. 03:26
Tanja ül a fán és szépen néz

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2013. március 17. | 19:49 | LHPhotography

Szia,

Jol alkalmaztad a drito vilagitast a kepen. Erdemes lett volna feljebb helyezned a vakut, ugy a modell haja is kapott volna nemi fenyt es az arnyekok is mashova estek volna a laban es a combjan, ugy is selytelmesebbe tenni azt a reszt. A masik egy deritolappal adtam volna egy kis extra elfenyt balrol ezzel is csokkenteni a hatalmasarnyekot a modell mogott.
A digitalis utomunka is szep osszessegeben, de figyeld meg a bort a konyoke felett. azt konnyen el tuntethetted volna.
Vegerdmenyben egy kellemes kep (szamomra mindig is giccsesek voltak a naplementes kepek) es jo peldaja az ugyes vaku hasznalatanak.
Sok hasonlot kepet!

alibibi1 válasza:
köszönöm! Elnézést a késői válaszért, meg az elfogadásért, csak igen ritkán járok errefelé már.

adott pontszám: 5
2013. március 2. | 22:48 | froghunter

Szia Gábor! A feleséged még mindig gyönyörű és ez a fotód is tetszik, Róla.
Jó fények, szép színek, tetszik a póz, a kompozíció. Remek munka, gratulálok!
A legjobbakat! István

Ui: nem feledkeztem el, a másik képednél feltett kérdésekre válaszolni, csak olyan dolgokat kérdeztél, amikre nem tudok két mondatban válaszolni...ha kicsit több időm lesz, mindenképp válaszolok.

alibibi1 válasza:
Köszönöm, és elnézést a késői válaszért, de sajnos a fotozz az egyik utolsó ami manapság kitöltheti az időmet! De látom, Te azért kiválóan megállod a helyed még mindig:)!

Üdvözlettel

Gábor

2013. március 2. | 00:22 | Szabadib

Most látom, minden eredeti, meg "pro"...
De ettől, és a többiek hozzászólásaitól függetlenül a háttér olyan mintha egy fotótapéta lenne a hölgy mögött...tényleg, nem bunkózásból:)

alibibi1 válasza:
köszönöm! Elnézést a késői válaszért, meg az elfogadásért, csak igen itkán járok errefelé már.

adott pontszám: 4
2013. március 2. | 00:18 | Szabadib

Hello!
Valahogy az az érzésem, a háttér(ami cserélt, ha nem tévedek) fényileg nem passzol a modellhez...értem ezalatt azt, hogy egy kicsit deríteni kellet volna a hát váll vonalon...ha már háta mögött van a nap...

Egyébként szép a kompozíció...beállítás, a vörös drapéria a fatörzsön, de a fényelésen mindenképp javítanék...

alibibi1 válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 5
2013. március 1. | 22:01 | mszabolcs1985

Nagyon jól sikerült glamour fotó, a színek, a beállítás egyszerűen tökéletes. És hogy még tovább fokozzam, szeretnék szót ejteni a megvilágításról: ritkán látni ennyire jót! Zseniális! Gratulálok

alibibi1 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2013. február 27. | 15:39 | barthae

Világításra nekem ez teljesen rendben van (egyáltalán nem érzem azt az ellentmondást, mint a másik képen, igaz a háttered is egyszerűbb.. )

És bár most nagyon hülyének fogsz nézni, de erre 5 pontot adok, mégis a másik kép tetszik jobban. Ebben ugyan nincs "hiba", a másiknak a póza jobb, még hibával együtt is.
Tele tűzzel, szenvedéllyel. Ebben én hasonlót érzek, mint amit a címadáskor érezhettél Te is:
csak ül és minden oké.. de nincs az a plusssssz, ami a másikban igenis ott van. Még akkor is, ha a világítás miatt fura hangulatot adott..

További szépeket! :)

alibibi1 válasza:
Köszönöm szépen, és bármilyen késői is a reakció egyáltalán nem nézlek hülyének, max te engem, amiért fél év múlva reagálok, de jobb később, mint soha, nem igaz?:)

Üdv

Gábor

2013. február 25. | 16:03 | Pulykakakas

Szia!

Micsoda cím:D
És még mosolyog is:)

alibibi1 válasza:
:D Még mindig:)

adott pontszám: 4,9
2013. február 24. | 19:12 | Bart

Gyönyörű fotó. A modell elhelyezkedése a ruha eligazítása mind-mind a tudatosságot tükrözi. A színek harmonikus egysége nagyon megemeli a kép esztétikai értékét. Egyetlen apróság én kivágtam volna a napot. Engem egy kicsit zavar. A monitoromon megcsináltam nekem úgy jobban tetszik.

alibibi1 válasza:
KÖszönöm, itt már csak így maradt...:)

2013. február 24. | 17:24 | h.rom

Köszönöm, hát ezért nem is pontoztam, mert az ösztönöm azt mondta hogy ez becsapás és műtermi kép, de az eszem tudta a megoldást, én is pont ezt írtam, hogy szűk rekesz mellett nem érvényesül a modellen a nap fénye, mert ha azt nem világítod meg vakuval, teljesen és abszolut sötétbe bukik a teljes előtér a modellel együtt.
Köszönöm a kimerítő választ!

alibibi1 válasza:
Igen én ezt ugy mondom hogy a tudatos fotós éned pontosan tudja hogy mi történik, a hétköznapi emberi éned meg nem érti mert az agyunk máshoz szokott!

Üdv

Gabor

adott pontszám: 5
2013. február 24. | 14:59 | PeterR.

Annyira kellemes, es nyugtato a szememnek, hogy egesz nap csak neznem.Nagyon szep:)

alibibi1 válasza:
Köszönöm!

2013. február 24. | 12:33 | tgabor

Szia!
Nekem 2 dolog szúrt szemet. Egyik a modell fejénél a "felhőfolt".
Másik pedig a könyöknél a bőr gyűrődése.
Az árnyék természetellenes egy kicsit.
De ez számomra apróságok!
5 pont

alibibi1 válasza:
A felhőfolt a modell fejénél egy felhő, nem tudom mi vele a probléma.
Igen, az árnyék természetellenes, mert nem a nap adta az árnyékot.
Köszi
GÁbor

adott pontszám: 5
2013. február 24. | 10:26 | foto50

Szia!
Ez gyönyörű lett szerintem. Néztem a másik képet is, de kinyomtam a pontozást és már annyian írtak rá, hogy mire ott mindent végigolvastam én már nem tudtam mit mondani.
Viszont e mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Szerintem itt olyan szép arányokban találtad el a fényeket, hogy az nem igaz. Tanja is kedvesebben mosolyog, nagyszerű a póz, szép a szerkesztés, egyszóval minden a helyén van szerintem ahhoz, hogy max. pontot nyomjak rá. A háttér és a főtéma egyensúlya számomra tökéletes harmóniában van. Nem csodálkoznék, ha hamarosan a nap képe helyen látnám viszont a fotódat.
De ez a cím, hallod....!
Gratulálok!
Szép fényeket!

alibibi1 válasza:
Nagyon szépen köszönöm az lrtlkeést, ha érdekelnek a kép készítésének körülményei, h.romnak adott válaszomban olvashatod.

Üdvözlettel

Gábor

2013. február 24. | 10:04 | Zorko

Szia,

Olvastam h.rom értékelését. És megerősített az érzésemben. A munkád előtt le a kalappal, mert tényleg látszik hogy van benne idő, és energia, de ha legközelebb ilyet fotózol, és nem vagy rest, csak próbaként kattints úgy is egy-kettőt ahogy most már másodmagammal is javasoltuk.

Szép fényeket, Üdv,

Zorko

alibibi1 válasza:
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 5
2013. február 24. | 09:57 | Zorko

Szia,

Nekem ez jobban tetszik! A napkorong félbevágott, de ebben a kompozícióben ez jó, és a fényhíd sincs túl szélen. A modell szépsége mit sem változott, még ugyanolyan gyönyörű. A beállított póz pedig tankönyv szerinti. Ha önmagában a modell megvilágítását nézem az is profi, de mint legutóbb is írtam itt is levállik a háttértől. Írtad hogy ezt az igazi nagyok is így csinálják, és el is fogadom, de az én amatőr agyamnak ez még akkor is idegen. Nem tudom hogy ez változni fog-e bennem az idők során. Azért adom oda az 5-öst mert hiszek benne hogy ez a világítás stílus "tanári", de mégegyszer jelzem hogy nekem mégis furcsa hogy a természet alkotta kép, és a modell képe külön életet élnek egymástól. Remélem valamelyik nyáron lesz lehetőségem próbálkozni ilyen fotóval, és bízom benne hogy meg tudom mutatni az én világom.....


Üdv,


Zorko

alibibi1 válasza:
Egyáltalán nem mondtam, hogy "tanári" módon tudok világítani, inkább csak azért adj 5-öst, ha tetszik a kép:). Ezek a jegyek engem egyébként sem érdekelnek egy cseppet sem.
Amúgy ha nem haragszol nem másolnám le neked is a válaszomat, úgyis h.romra hivatkoztál, most én kérlek, olvasd el h.romnak adott válaszom, az neked is szól:)

Üdv

Gábor

2013. február 24. | 09:32 | h.rom

Szia. Nagyon szép a modelled, és a kompozíció, a képminőség, a póz rendkívül tetszetős. Mégis, ami furcsa érzést kelt bennem, hogy a derítővakuzás miatt összezavarodik a néző. Hangsúlyoznám, hogy a világítás hibátlan és nagyon szép, mégis, így hogy a nap balfelülről látható, a a lány világító fény viszont jobbról érkezik, olyan érzésem van mintha azon a fatörzsön túl amin a modell ül, egy óriásposzter lenne, s a kép valójában egy stúdióban készült volna. Az is rősíti bennem ezt íz érzést, hogy a napból jövő fény gyakorlatilag nem világítja meg hátulról/felülről a lány haját, a vállát, a hátát. Ez hogy lehetséges? Én rengeteget fotózok tavasztól késő őszig lányokat a szabadban, elég jól tudom, hogyan viselkedik a természetes fény, ami itt valahogy nem természetes. Határozottan az az érzésem, hogy a kép egy stúdióban készült és a háttér utólag lett behelyezve, de nem lett gond fordítva arra, hogy a napból jövő fényt is szimulálják a moell testén.
Ugyanakkor nem feltételezem hogy így volt, mégis zavaró és nagyon furcsa. Sajnos nem írtál ki expoadatokat és az exif is törölve van, de úgy gondolom hogy a háttér kiexponálása érdekében szűk rekeszt használtál, jobbról vakuval lett derítve, de a szűk rekesz miatt a napfény nem tudott már érvényesülni a modell fehén, vállán és hátán. Ebben az esetben _szerintem_ oda kellett volna egy másik vaku, ami élfénnyel szimulálja a nap beeső fényét.
Remélem nem veszed ezt okoskodásnak, lévén hogy nincs tapasztalatom kinti vakuzásban, mert én a természetben soha nem használok sem vakut sem derítőlapot, csak elméláztam a megfejtésen.

alibibi1 válasza:
Szia István!

Az adatok: obi: 85 1.2 II
Iso 100, 1/160 szinkronidő, 16-os rekesz.
A kép Thaiföldön készült néhány napja, ahová megérkeztünk állványokkal, 2 db 110-es arany reflexerőkkel, és 580-as vakukkal, derítőkkel megrakodtan, mint a málhás szamarak. Nyilván az utazás behatárolja hogy mennyi felszerelést tud kivinni az ember (súly, méret, csomagkorlátozások, stb) + a mi kényelmi zónánk:)...
Ezt csak azért írtam, hogy tudd a készítés körülményei technikai jelleggel bizonyos korlátok közé vannak szorítva:).
Már a múltkori képnél is írtam Zorkónak, hogy van valami szokatlan a kültéri rendszervakuzásbna, mégpedig az, hogy esti képeket tudsz úgy csinálni, hogy az emberi elmét becsapod, mert a szemünk ahhoz van szokva, hogy bármi történjék is, a főfény a nap. Ebben az esetben azonban a nap, nemhogy nem főfény, hanem csupán képi elem. Abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy koncepcionálisan fotózva a hátteret (tehát a célom, a valóságos fényviszonyokat rögzítem, a névleges érzékenység szerint exponálva optimális képminõség céljából), ilyen alacsony napjárásnál a nap csupán a háttér megfestésében játszik szerepet, a téma (modell) megfestésében az égvilágon semmilyen szerepe nincsen. Ha akarod, át tudok küldeni neked oéyan nyers képet, ahol nem sültek el a vakuk, akkor láthatod, hogy a modell gyakorlatilag egy sötét folt, sehol egy élfény, egy kis hajfény, csak a nagy semmi:)... Ehhez hátulról további rendszervakut kellett volna használnom ami nem volt már nálam, mert egy ernyőben, a főfényben két darab vaku is volt, minden vaku teljes kapacitáson dolgozott 24 mm-en, hogy a lehető legjobban szórja tele az ernyőt.
Ezek az ernyők viszonylag szépen és koncentrátan szórják a fényt, ezért ernyőhasználat mellett szinte nem is lehet derítőlapozni, olyan kevés fény jutott a modell mellé.
Szóval az ilyen típusú képeknél egy kapaszkodó van, amit én nem tustam most adni, a főfény árnyéka a térben, ez helyrerázza a képet, visszarakja térbe, enélkül valóban poszterszerű térélményt kapsz, mert az agyad ezt mondatja veled: Hé öreg, ilyen képet a természetben nem tudsz csinálni, ott a nap a főfény, ez csak stúdió lehet!!!:)
Szóval a lényeg, a főfény árnyéka a térben, ez segít elhinni a nem létezőt.
AMúgy nagyon javaslom neked a kültéri vakuzást neked, neked már megvan a tudatosságod és a tapasztalatod hogy izgalmas, teljesen új látásmódú képeket csinálj, és manuálban már nagyon baráti áron mérnek nagy teljesítményű vakukat, 100-150 e beruházással kapsz 3 vakut, gondolom 1-2 neked is van, ha van ernyőd meg rádiós lioldód akkor csak triggereket kell venni (5-6000/db) oszt mehet is a móka.
Nekem most nagy szerelem ez a műfaj.
Majd töltök még fel itthoni sok vakus képeket is.
Egy nagy szopás van, amit nagyon végig kell gondolni, mert ez meg tudja keseríteni a fotózást. Tetszik, nem tetszik, külső aksik kellenek, mert úgyis sokszor teljesen lövi az ember a vakukat és lassú a feltöltési idő, és hamar lemerülnek a vakuk, és akkor agybajt kapsz:))

Üdv

Gábor

adott pontszám: 5
2013. február 24. | 05:47 | miettke

Nagyon szép,dekoratív portré.Gyönyörű pózban helyezkedik el a szép nő.Csodálatosak a színek,a környezet,a naplemente,ahogy tükröződik a tavon.Jó a szerkesztettség,nagyon csinos a hölgy,beleillik a szép környezetbe.

alibibi1 válasza:
Köszönöm

Üdv

Gábor

adott pontszám: 5
2013. február 24. | 04:40 | Új tom00

Hangulatos szépen kiexponált kép, gyönyörű a modell és a szerkesztés is rendben van. Szép munka.

alibibi1 válasza:
Köszönöm!