BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,75
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. február 23. 18:44
  • fókusztávolság: 34 mm
***

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2013. február 27. | 14:45 | pilipár

A lány biztos csinos, de ezzel a fésüléssel épp az egyik legfontosabb, a szeme került árnyékba, és a testtartása annyira "elvágólag" lett megörökítve, hogy szinte természetellenesnek hat. Kár érte.
Attól, hogy ezt a kidolgozást választottad, még lehetett volna a lány szépen kiemelt, mert pl. a fekete ruha vékony pántja kellemesen mutat a tünékenynek ható nön, kifejezetten hatásos. A finomság és a fekete jó ellentétpáros. A haja viszont - bár a valóságban lehet így fésülve látványos - itt nem szerencsés, mert a szépen sminkelt szemet eltakarja, érdemes lett volna a kis mosoly mellett annak a pillantásnak is teret engedni. Legjobban a hát-haj vonala zavarja a szemem, annyira összeolvad, szinte egy egyenes vonalat képez, hogy a kecsesség vész el belöle....
A lány szeme és ajka alatti kis szürke árnyékfoltokat leszámítva ezeket érzem a kép hibáinak, mert egyébként az elképzelés nekem tetszik.
Üdvözlettel! Pilipár

11.

sunique válasza:
Köszönöm! És egyetértek a leírtakkal, még próbálkozom :)

adott pontszám: 3
2013. február 24. | 21:29 | ismeretlen

Szia! Ötletnek nem rossz ez a kép de azt gondolom még javíthatnál rajta, hogy valóban nagyszerű legyen. A modelled háta majdnem egybeolvad a háttérrel ami zavaró , a szem alatti árnyék előnytelenül hat mert alatta a modelled arca kiégett, ha sikerült volna teljes árnyékban tartanod az arcát ezt elkerülhetted volna. A fej felső részén a haj is kiégett és talán a képkivágáson is lehetne változtatni, Mindenképp érdemes ezzel még próbálkoznod mert nem rossz az ötlet.
Üdv.: M

sunique válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2013. február 23. | 21:26 | Zorko

Szia,

Bár nem szabály hogy a hk képeken világos, vagy fehér ruhája legyen a modellnek, de szerintem itt szerencsésebb lett volna világos öltözet. Az ilyen képeknél még arra is kell ügyelni hogy ne legyen kiégve, vagy a kiégett részek nagyon jó helyre legyenek komponálva. Ez egyébként sokszor foglalkoztat engem is hogy hol hiba, és hol eszköz a túlvilágítás. Ebben az esetben az biztos hogy az orr és a modell balszeme alatti rész túlvilágított. Az ornál ez elég durva is, mert kiemeli azt, és egy női modellnél nem szerencsés nagy orrot komponálni a fényekkel. Sajnos a fényből viszont kevesebb jutott a modell jobb szemére, és a homlokra. Ez tudom hogy nehéz feladat, és még a profi fotósok is megosztottak a véleményükkel, de szerintem az arcon lévő fények és árnyékok nincsenek harmóniában. Szerintem ezen még van mit fejlesztei.


Üdv,


Zorko

sunique válasza:
Szia! Most, hogy mondod, az orr tényleg előnytelen lett. Az, hogy az egyik szeme árnyékban van, nem tudom eldönteni, hogy zavar-e - egyszer igen, egyszer nem :) Köszi a részletes véleményt!

adott pontszám: 4,5
2013. február 23. | 20:59 | PartAnd

Alapjaiban nagyon szép éles fotó. Azonban szerintem egy kicsit túl van világítva. Több helyen a háttér és a kép alanya összeolvad. Én ezt hibának tartom.

sunique válasza:
Köszi!