BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,75
KATEGÓRIA: glamour
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. február 23. 02:10
Tanja Giroscsuk és a naplemente

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. november 13. | 19:06 | fehér elefánt

ez így elég használhatatlan, nagyon kéne az égre egy jó kis Coelho-idézet, szerintem.

2013. április 23. | 20:38 | ecsibi

Asszonykád egyre szebb lesz, ahogy múlik az idő. :)

alibibi1 válasza:
Köszönjük:)

Üdv

Gábor

2013. február 27. | 11:00 | barthae

Ezek szerint félreérthetően fogalmaztam:
a HÁTTÉR főfénye a nap (csak az előteret vakuztad).

Éppen emiatt írtam h. nem sikerült összehangolni a kettőt. A háttér lágy és meleg fényéhez képest egy szintén melegfényű (gondolom vagy narancs szűrő hasonló megoldás), de nagyon kemény maradt és az ereje is (számomra) túl erős. Direktben nagyon az arcot éri, nyaktól lefelé egyszercsak elvész a hatása.. valamint a mögötte lévő sziklát is végig bevilágítja, ami viszont már felesleges sztem. (számomra legalábbis bőven elég lett volna hozzá kb. olyan mennyiségű, mint ami a fej alatt látszik a sziklából.. nem teljes árnyék, mert azért visszaderítve, így előbukkannak a részletek, végre materiálisabb lesz.. de a fejet támasztó sziklán is és a lábnál lévőn is nagyon látszik a 2 külön vaku - számomra ez így túl erős.

Ha ráadásul uezt jobbról deríted, akkor a test vonalán végig egyetlen vaku is lehet elég lett volna (viszont lágyító előtéttel mindenképp, hogy szétszórja a fényt, nekem így eléggé erős a hatás, a háttér és előtér túlságosan külön utat jár, nem érzem rajta az egységet).

De ez lehet csak az én szubjektív véleményem.
Nyílván mindenki máshogy látja.. mindenesetre én így gondolom :)

További szép fényeket!

alibibi1 válasza:
KÖszönöm szépen a kimerítő lrtlkelést, legközelebb igyekszem gyorsabban reagálni erre is...:))))

Üdv

Gábor

2013. február 24. | 22:58 | Blendix

Na neee, elovastam persze a Zorkónak írt világítási magyarázatot. Én nem hinném, hogy neked itt sokan tudnának segíteni, mármint, hogy hozzá tudnának adni, ahhoz, amit Te végig gondoltál, és csináltál. Nagyon profi vagy te ebben, kicsit zavarba is jöttem a véleményem miatt!
Üdv, és további szép képejket kívánok.
Ja a hónalj. A leeresztett kéznél van a hónalj-nál egy sötét folt, nekem feltűnt, de abszolút apróság, én eltüntettem volna, de az is lehet, hogy nincs igazam.

alibibi1 válasza:
köszönöm! Elnézést a késői válaszért, meg az elfogadásért, csak igen itkán járok errefelé már.

Üdv

Gábor

adott pontszám: 4,5
2013. február 23. | 22:27 | Blendix

Szép kép Tanja-ról, de legközelebb figyelj jobban a horizintra, ne legyen egy picit se ferde, és nekem eg ypicit több fény kellene az arcon, kb annyi, mint amennyi mögötte a fatörzsön van. Oda persze, meg nem kellene. A hónaljnál azt a sötét foltot is korrigáltam volna. De összeségében tettszik

alibibi1 válasza:
Horizontban igazad van, nekem eddig fel semtűnt, a hónalj foltot nem értem mire gondolsz, a fényt én jobban adott körülményekközött és nálam lévő technikával nem tudtam jobban megoldani. Zorko alatti válaszomban a készítés módja. (Persze örülnék ha ilyenkor néhány nagy tapasztalatú fotozzos ott volna velem a helyszínen és segítene nekem:))

Köszi

Gábor

adott pontszám: 5
2013. február 23. | 20:14 | miettke

Gyönyörű női egész alakos portré naplementével és gyönyörű színekkel.Kecses a hölgy alakja,és a póz is,ahogy elhelyezkedett a sziklán.Nyugalmat áraszt a kép.Nagyon szép a naplemente tükröződése is a tóban.A szikla zöld színéhez jól passzol a hölgy piros ruhája.

alibibi1 válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4,5
2013. február 23. | 18:25 | Sunslayer

Szia!
Tetszik a kompozíció, a kép jól szerkesztett a modell szép. Izgalmasak a háttér színei. Egyetlen amin változtatnék az a modellre eső fény mennyisége, szerintem még elbírna egy kicsit. Szép fényeket!
Üdv András

alibibi1 válasza:
Köszönöm! Ennyi fény állt a rendelkezésemre. Készítés módját Zorkónak adott válaszomban olvashatod.

Üdv

Gábor

2013. február 23. | 12:21 | Cayman

Minden tekintetben lenyugozo ez a foto, a modell pedig egyszeruen gyonyoru, es termeszetes! Nem hiszem, hogy barki a jelenlevok kozul jobban meg tudta volna oldani ezt a kepet, egyebkent is barmilyen szorszalhasogatasnak vagy hibakeresesnek a celja szerintem nem mas itt, mint a kreditszerzes. Barcsak en tudnek az en paromrol ilyen fantasztikus kepeket kesziteni, gratulalok!

alibibi1 válasza:
Ó nagyon kedves vagy, köszönöm a pozitív kritikát! Ugyanakkor nem gondolom, hogy egy tuatos fotós, amiből itt azért szép számmal akad, ne tudná a kültéri renszervakuzást helyesen használni. Nyilván kell idő, amíg az ember megismeri a technikai korlátokat, de alapvetően nem ördöngősség ez sem.

Üdvözlettel

Gábor

adott pontszám: 3
2013. február 23. | 11:02 | gaborlajos89

Üdv.
A fejedben nagyon szépen összeállt a kép. Egy gyönyörű tengerparti naplemente a háttérnek, a homokos parton egy idős fa korhadó törzse, a piros ruhaválasztás is tudatosságra vall. Egészen idillikusnak képzelted el. Viszont - sajnos - a megvalósítás kevésbé volt sikeres. A napot, és aranyhidat túlságosan a szélére komponáltad, Persze nem szentírás a harmadolás sem, de ha már ennyire idillikusnak képzelted el a fotót, akkor érdemes lett volna betartani. A megvilágítás nem sikerült. A fény nem egyenletesen oszlik el a modellen, a fejére mintha több került volna. És az árnyékok is túlságosan élesek. Végül a modell testtartását is megemlíteném: egy picit erőltetettnek tűnik számomra ez a póz. A jobb karjával ahogyan támaszkodik, az egyértelműen zavaró, illetve nem előnyös az sem, hogy a kamerába néz a hölgyemény.
Mindezek ellenére én úgy vélem, hogy a legfontosabb (az ötlet), az megvan. a Kivitelezésen lehet csiszolni. Az ember folyamatosan tanul, fejlődik. Sok sikert kívánok.

Lajos

alibibi1 válasza:
Köszi az értékelést.

Ha nem haragszol, nem írom ide még egyszer a technikai adatokat, a kép alatt Zorkonak adott válaszomban mindent leírtam, amit neked is írnék.

Üdv

Gábor

adott pontszám: 4
2013. február 23. | 10:37 | Zorko

Szia,

Nagyon sokáig nézegettem ezt a képet. Látszik rajta a figyelem a belefektetett munka, és a tudatosság egyaránt. Le a kalappal hogy ilyen nehéz feladatokat is próbálsz megvalósítani. A modell nagyon tetszik. Igazi nő. Nem egy filigrán tini. A lábai gyönyörűek, és a póz is megfelelő. A ruha színe, és esése is tetszik. Amit viszont nem találok 100 százalékosnak az a következő. A napkorong nagyon szélen van felül. Illetve jobbról is a tengeren visszatükröződő fényhíd is képszélhez közeli lett. A másik ami egyből szembetűnt hogy szerintem túlvilágítottad. Tudom hogy a naplemente már kevés fénnyel bír, és a derítőlap talán már kevés lett volna, de alapjában véve ennek így egy ellenfényes képnek kellene lenni, és a sziluetten hiányolom a lemenő nap fényeit ahogy a test kontúrját megvilágítja. Ezt elnyomja a mesterséges megvilágítás. Ez utóbbi erőssége annyira sok lett hogy kissé le is válik a téma a háttérről. Mintha poszter lenne mögötte, vagy PS bevágás lenne. Ez azért baj mert elveszíti a téma a kapcsolatát a környezetével. Mivel nem látjuk a készítés paramétereit, sok okosat nem tudok mondani. Én a világítást sokkal jobban csökkenteném, és koncentrálnám a felső testre, az arcra. Talán egy hosszú záridővel még a derítőlap is szóba jöhetne. Ráadásul a mesterséges fény elég kemény is, ami ellenkezik a naplemente lágy szórt fényeivel. Összességében tényleg komoly munkának tartom, mert nem egy elkattintott nyaralós kép, de a feladat nehézsége miatt még kellett volna finomítani a fényeken.

Üdv,


Zorko

alibibi1 válasza:
Szia! Köszönöm hogy foglalkoztál a képpel.
A készítés körülményei a következők voltak, amik be is határolták a lehetőségeket. A lehetőségek nyilván nem vesznekl el és nem is adnak a kép minőségéhez, szimplán tények. A képet 85-ös 1.2 II-es obimmal lőttem. A kép nincs vágva, így lett komponálva, én nem éreztem szükségességét a harmadolónak, de hát kinek a pap, kinek a papsajt...
Amiket kifogásolsz, azokban van fizikai nonszensz is, illetve világítástechnikai kérdés egyaránt. Külső rendszervakus fotózás nem egy tipikus műfaj, a szem is nehezebben szokja. Mivel az agyunk automatikusan a napot tartja főfénynek, ezért másképp is reagál olyan esetekben, mikor a szabály felülíródik...Még a nagy McNally könyveiben is nem egy olyan képet találsz, ahol teljesen poszterszerűvé válik a háttér, emiatt az optikai átverés miatt. Természetesen szeretnék én úgy fotózni mint McNally, szimplán a jelenségre célzok amik a legnagyobbak munkáiban is megtalálhatók. Én a helyszínre két 110-es arany reflexernyővel mentem, 580-as vakukkal, végül az egyik ernyőbe a vakuk duplán kerültek egy adapterrel. Minden vaku 24 mm-en, teljes erővel dolgozott. A sznkroniő 1/160-ad, 16-os rekesz, ISO 100.
A fenti értékeket a nap fényéhez mértem és állítottam be, tehát a háttér határozta meg az én mozgásteremet. A lényeg, hogy ilyen esetben nem láthatod a nap fényeit a sziluetten mert egyszerűen ami a napkorongra és a vízre elég, az a modellre már el sem jut. Ilyenkor további rendszervakukkal lehetett volna a sziluettet rajzolni, nálam több cucc nem volt, a világ végére így is több dolgot vittem, mint amit terveztem...:)
Mint ahogy írtam arany reflexernyő - ennyit tud, ennél lágyabb fényhez már komoly külsős cucc kell, softboxok, legalább bare bulb vakuk, na ezekkel sem rendelkeztem...:) A derítőlap ilyenkor nem sokat ér sajnos, a fény annyira koncentráltan szóródik, hogy nincs fölös összegyűjthető és szórható fény további fényforrások nélkül. amúgy igyekeztem egyenletesen megszórni a testet, ennél jobban én nem tudtam megcsinálni. Szóval így készült, a legjobb tudásom szerint.
Köszi még egyszer az észrevételeket!

Üdv

Gábor

adott pontszám: 4
2013. február 23. | 10:29 | barthae

A fény színe és mennyisége el lett találva, a lány póza és a piros ruha telitalálat, aranyos a mosoly.. ez eddig rendben.
De a fény iránya miért balról, miért nem jobb?
Ugyanúgy felderítette volna a modell árnyékban maradt részeit, csak így nekem nagyon szétesik a háttér főfényhez képest (nap).

További szép fényeket! :)
Üdv:
Endre

alibibi1 válasza:
Köszi az értékelést.

Ha nem haragszol, neked is ugyanazt a választ írnám, amit Zorkónak írtam a kép elkészítésének körülményeiről, ezért ha meg nem sértelek, odairányítanálak a válasz elolvasásáért.
A főfény azonban nem a nap, hanem a rendszervakuk.Ha a napon múlna, a modell helyén csak egy nagy feketeséget látnál...:)

Üdv

Gábor

adott pontszám: 5
2013. február 23. | 09:04 | froghunter

Szia! Ismét felbukkan a piros ruhás hölgy, csak most nem 1 tócsában lubickol:))
A feleséged nagyon szép, ezt már jópárszor megcsodálhattuk és nekem a kép is tetszik.
Éles, jól szerkesztett kép, jó a színvilága, hangulatos és szerintem a póz is jó.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

alibibi1 válasza:
Szia István!

Kedves vagy, majd átadom neki a dicsérő szavaid, hogy örüljön:) Most jöttünk nemrég egy távoli nyaralásból, és mivel a fotozz már megnaradt ilyen családi albumnak, gondoltam egyet ide is feltöltök:). A kép készítésének körülményeiről Zorko válaszában olvashatsz, ha érdekel. Remélem a békák jól vannak, bár ilyen hóban azért gondolom, nehezebb a dolgod:). Vagy téli álmot alszanak?:) Tényleg, hol vannak ilyenkor?

Üdv

Gábor