BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,78
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 29. 17:09
  • érzékenység: ISO 64
  • fókusztávolság: 28 mm ekv / 4,3 mm real
  • objektív: Fujinon 24x optikai zoom objektív
  • rekeszérték: f8.0
  • zársebesség: 1/75-1/680
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2013-01-29
hideg fehér

Hideg mint a tél, fehér mint a domináns szín :) HDR próbálkozás, 15 képből :)  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. február 2. | 17:56 | froghunter

Szia! Meg nem mondtam volna, h ez HDR, de nem is ez a lényeg, hanem az, h tetszik nekem a képed.
Tetszik a kanyargózó kis patak, tetszik, h a patak partján a csapást is képbe komponáltad, tetszenek a természetes színei.
Egy nem túl "bonyolult" kép, a télből, a természetből, de nekem mégis tetszik.
Gratulálok!
A legjobbakat! István

Pitzu válasza:
Köszönöm szépen István! Nekem is tetszik, a táj maga megfogott, és ezt tudtam belőle kihozni. HDR próbálkozás, egyszerűen photomatix programmal összeillesztettem 15 képet amit auto exp. EV lépt.-el csináltam különböző záridőkkel 1/3 EV értékkel, és ennyi. Még csupán leírás alapján ismerkedek a dologgal, ez jött ki belőle. Utólag nem nyúltam a színekhez, nehogy túlzó legyek... :) Szép fényeket!

adott pontszám: 4
2013. január 31. | 22:05 | citromos

Szia!

Szép, téli hangulatot árasztó kép, jót tesz neki a hideg kék égbolt. Talán elhagyhattad volna a bal szélen a belógó ágakat, és javított volna egy olyan pozíció, ahonnan nem kellett volna a fát kettévágni.

Pitzu válasza:
Szia! köszönöm, hogy értékelted a képet! Igen, jobb lett volna egészben lefotózni a fát, de ha hátrébb megyek sok belógó kisfa lett volna, és zavaros lenne az előkép, valamint a patak kanarodása miatt nem látszódna így a hátsó íve. Bal oldalt viszont ha levágom a belógó részeket, akkor vágok az ösvényből is. Így visznot a belógó résszel be tudod határolni az ösvényt.

adott pontszám: 5
2013. január 30. | 20:30 | Szabolcs80

Szia! Nagyon jó kép lett! Talán a bal oldalán a belógó ágak nem kellenének, azt levágtam volna! De gratulálok, tényleg jó!

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm szépen! Ha levágom a belógó ágakat, vágok az ösvényből is.

adott pontszám: 4
2013. január 30. | 18:57 | szaszi63

Szia!
Tetszetős kis patak, nem gondoltam volna, hogy 15 képből van összerakva. Nem látszik meg rajta a HDR. Nekem tetszenek az ilyen jellegű havas képek. Talán a mélységélesség lehetne nagyobb, ha szűkebb blendével fotóztál volna. Bal oldalon a nagy fa már homályosnak tűnik számomra, nem elég éles..

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm, hogy értékelted.

2013. január 30. | 16:21 | berczy79

Nem, semmiképp nem a HDR miatt nem adtam több pontot. Pusztán azért, mert tél van, napjában rengeteg ilyen és ehhez hasonló, szép téli tájat látok. De mint írtam is, 12 egy tucat. Hogy hogyan lehetne javítani? Különlegesebb, egyedibb szemlélettel, nézőponttal, ötlettel, amit hadd ne én adjak meg, mert az nem a Tied lenne. Mint írtam, technikailag rendben van, szép is, de kb. minden fotós, aki géppel járja a téli tájat tud ilyen képet fotózni. Semmi nem indokolja számomra azt, hogy ennél magasabb pontot adjak, s mivel szubjektív a pontozás, ezért a véleményem is, neked jogodban áll eldönteni, hogy hasznos-e vagy sem. Esetedben látom, nem volt hasznos. További szép fényeket!

Pitzu válasza:
Igen, a pontozás szubjektív, így elfogadom, hogy neked nem tetszik a kép, és az adott pontot is. Nem tetszhet mindenkinek minden ez így van rendjén. De szerintem nem arról kellene hogy szóljon ez az egész oldal, hogy \"lepontozlak mert csak\". Nekem tetszik a patak kanyargása, ahogy a kis kitaposott ösvény követi a patak ívét, és ahogy a táj a patak két oldalán a perspektíva miatti \"dőléssel\" körül öleli a patakot. A háttérben húzódó domb, az ösvény, a patak mind eltűnik a \"semmibe\" ez olyan sejtelmes. A kicsit élénkebb színek és a nap gyenge előbújási törekvése is szerintem pluszt ad a képhez. (A 15 kép amúgy a patak elmosását szolgálta volna, de ez nem sikerült.. :( ) A HDR-el meg még egyáltalán nem barátkoztam meg, mint egy korábbi értékeléshez is írtam, azért is írtam oda, hátha kapok egy két hasznos tanácsot.
Mindenesetre bocsáss meg, de nem érzem hasznosnak a véleményed, mert még mindig nem tudom, mi nem hozott lázba, de elfogadom. Köszönöm, hogy értékelted. További szép fényeket!

adott pontszám: 3,6
2013. január 30. | 15:17 | berczy79

Szia! Lehet, hogy nem fog tetszeni, amit írok, de én erről a képről azt gondolom, hogy 12 egy tucat. Egy technikailag szépen megfotózott, teljesen átlagos téli tájkép. Szép, természetesen az, csak nem látok benne semmi olyat, ami netán egyedivé, különlegesebbé teszi a többinél. Nem értem a HDR használatát, pláne nem azt, hogy miért 15 kép? Nem is igazán látszik a képen, hogy HDR, szerintem ehelyütt nem volt indokolt. Technikailag rendben van, élesség, színek, szerkesztés, de számomra kicsit unalmas. Üdv!

Pitzu válasza:
Szia! Ha jól értelmezem, amit írsz, ha nem írom oda hogy HDR próbálkozás, akkor több pont? ezt nem értem. Számodra unalmas, mi dobná fel? Neked mi lenne egy egyedi tájkép? kérlek legközelebb javitási tippeket is adj, ne csak kritizálj, hiszen az oldalnak nem ez lenne a célja. Köszönöm, hogy leírtad véleményed.

adott pontszám: 4,7
2013. január 29. | 20:19 | Narmar1233

Szia! Nem adtam meg a max pontot lehet, hogy mert hülye vagyok :D Az egyetlen problémám nekem az, hogy zavaros nagyon a kép előtere és kicsit elvonja a figyelmemet arról a nagyon szép vonalról (sőt kettőről!), ami a folyón van. Valahogy olyan érzésem támad, hogy a valóságból a folyó átvezet valami festett kicsit valószerűtlen világba :) Szép fotó lett!

Pitzu válasza:
Szia! Köszönöm szépen, hogy megnézted, és értékelted!

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 19:45 | mazzz

szia. teljesen jó kép, tetszik ahogy a patak és az ösvény vezet, jók a fények is, kellemes tájrészlet. Nem igazán értem, hogy miért kellett ehhez 15 kép, 7-9 expo már sok egy jó HDRhez, és a végeredményen annyira észrevehetetlen a hdr, hogy azt hinném , ez 1 expoba is belefért volna. Jó munka, grt

Pitzu válasza:
Köszönöm az értékelést. Még csak ismerkedek a HDR-el, ezért a 15 kép. Nem látszik a színeken, hogy hdr, sajnos. A PS nem egyesít valamiért 3 képnél többet. Elkezdi, de kilép. Se hibaüzenet se semmi. Photomatix PRO-val egyesítettem, ez lett az eredmény. A színekhez utólag direkt nem nyúltam, ne legyek túlzó. De szerintem így is mutatós a végeredmény, bár igaz mikor nekifogtam én sem ezt vártam a hdr-től. :)