BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,78
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 29. 11:39
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 18mm
  • rekeszérték: 4
  • zársebesség: 1/400
  • Készítés helye: Kaposvár
Egy kép többet mond ezer szónál...

Direkt dől és direkt kék :) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2013. január 31. | 15:13 | Nobz

Úgy érzem elbeszélünk egymás mellett - további szép fényeket!

adott pontszám: 3
2013. január 31. | 08:29 | NOMÁD70

Szia!
Szerintem egy jó tájképet nem kell azzal "feldobni", hogy direkt természetellenes pózban és színben tüntetjük fel rajta azt, ami amúgy magától is szépnek és látványosnak kellene legyen. Nem lesz jobb attól. Ez egy teljesen átlagos kép lett az átlós szerkesztés illúzióját keltő megdöntött kompozícióval.
Nálam nem jött be.
Üdv!

Mikrobi1989 válasza:
Az átlós szerkesztés pedig feldobta a hangulatát :) nem tehetek róla ha nem jön át. A szín nem természetellenes, reggel és este is van kék óra... :)

2013. január 30. | 21:27 | Nobz

Persze, miért ne - teljesen igazad van.
Ez az weboldal ilyen, itt találkozhatsz olyan emberek véleményeivel, akik máshogy gondolkodnak, és ők is találkozhatnak olyan képekkel, amik nem nekik valók. Én nem szeretem az ilyen direkt, önkényes eszközöket, de a te esetedben látom ez egy visszatérő dolog ( ha a dőléstől eltekintek, tetszenek a képeid), ami amúgy számomra jobban érthetőbbé teszi és igazolja, amit mondasz, hogy egész egyszerűen ez neked tetszik és szeretsz ezzel kísérletezni és fektetsz bele elég sok energiát, nem csak pillanatnyi felindulást láthatunk. Ez sokkal inkább egy sorozatként állná meg a helyét ebben az esetben, mert erősítik egymást - nélküle számomra ez csak egy erőltetett motívum.

A hóhullásról pedig: nem, nem ronda, sőt, nagyon mutatós (szép is lenne ha utómunkával ronda havat tennél oda), de mint írtad is egy kommentnél, nélküle nem lenne az igazi. De ha már digitális dolgot látunk, nem a valóságot látjuk, nem egy 'tájképet' látunk. Persze van, ahol ez megfér (egy könnyed cikkhez készült illusztráció esetén tökmindegy, hogy valóságot v kreált tartalmat látunk-e), de szerintem ez érthető, miért von le (számomra és sokak számára) a tartalmi értékéből; nem véletlenül tiltott rengeteg fotópályázaton használata (akkor már tehettél volna oda egy csapat szarvast is, ahogy akrobata táncot gyakorolnak).

Hát, a pont lehet picit erős lett, de ha a definíciót nézzük, nekem ez jelenti a tudatos, kreatív, de javítandó és a jó,egyedi,apró hibával esetek közötti homályos határvonalat.


Üdv,
Norbi


Lazlo85: Nem tudom olvasni fogod-e ezt, mindenestre: Miért akarnék lehúzni bármit is direkt? Biztos rossz napom volt és így vezetem le a stresszt - na ja, persze. Meg irigykedek is, igen. És humorérzékem sincs (hóangyal... pf) és a szarkazmust sem tudjuk, hogy micsoda. Ja, és persze szánalmas is vagyok.

Mikrobi1989 válasza:
Hó nélkül is csak digitális adathalmaz maradna :) De különben is semmi pályázatra nem szándékozom nevezni ezzel a képpel, de pl. kinyomtatni már teljesen mindegy milyen nem? ...de az oldalra is, olyan fotót tölthetek fel aminél csak a képzeletem szab határt. Ha pályázni szeretnék akkor olyan képet csinálok ami megfelel a szabályoknak.

adott pontszám: 5
2013. január 30. | 12:21 | bolek

Szia!
Különös képet láthatunk tőled, direkt dől....ha nem dőlne a fa akkor is dőlne, így meg a nyakam is kitekeredett!
Komolyan mondom , ha egy kiáálításon lenne, én szerelnék egy kamerát a keret mögé!:)
Úgy látom elég fagyos volt az idő, mert már egy ideje fent van az oldalon a kompozíció és még nem folyt el a víz!
Jólesett mosolyogni egyet a mai napon, ezen a valóban télies ám mégis kellemes hangulatú képen!
Gratulálok!
Üdv.:Zoli

Mikrobi1989 válasza:
Köszönöm a véleményed, hát tényleg érdekes lenne pár ember reakciója a képet látván, szóval a kamera nem lenne butaság :D Már kezd befagyni a tó különben, de kétlem hogy idén tudnának rajt korcsolyázni.

2013. január 30. | 02:19 | Vadliba

Robi, egy újabb remekmű...most már meggyőztél, kegyetlen jók a tájfotóid (is)!
Csak így tovább!!!

Mikrobi1989 válasza:
Köszönöm szépen :)

adott pontszám: 5
2013. január 30. | 02:18 | Vadliba

Szia!
Elsősorban gratulálok a nap képe címhez.
Nagyon szép a fotó.
Valóban többet mond ezer szónál. Nekem most ebben a pillanatban nagyon tetszik. Kellemes, a hideg ellenére is.
A döntés és a kék tudatos és megfelelően esztétikus.
Nekem ez a vastag keret nem egészen meggyőző, de az eredeti helyen nem volt ott, gondolom:)
Szép!
Üdvözlettel
Vadliba

Mikrobi1989 válasza:
Köszönöm szépen a véleményed, örülök hogy a döntés elnyerte a tetszésedet, igen a keret nem volt ott :) de nem lenne butaság vinni egy fekete kis keretet, úgy is lehetne komponálni, de erre a kereső még jobb.

2013. január 29. | 23:41 | Lazlo85

Bocs csak most láttam mit írt N.-kolléga, vicces. Annyira szánalmas, hogy valaki így akar lehúzni egy képet és megerősíteni a fotóst, hogy 'nem helyén való' ez a kompozíció... Ne is figyelj rá igazad van.. Sok képnek, és ennek is nagyon jót tett ez a dőlés... Szerintem sok fotós csak irígykedik, mert nekik nem jut eszükbe... Milyen duma ez hogy biztos esés közben, meg a hóangyal... áááá... egyszerűen , mindegy. és a ponja sem indokolt szóval, nem remélem nem számítják be neki.. így tovább!!

2013. január 29. | 23:41 | Lazlo85

Bocs csak most láttam mit írt N.-kolléga, vicces. Annyira szánalmas, hogy valaki így akar lehúzni egy képet és megerősíteni a fotóst, hogy 'nem helyén való' ez a kompozíció... Ne is figyelj rá igazad van.. Sok képnek, és ennek is nagyon jót tett ez a dőlés... Szerintem sok fotós csak irígykedik, mert nekik nem jut eszükbe... Milyen duma ez hogy biztos esés közben, meg a hóangyal... áááá... egyszerűen , mindegy. és a ponja sem indokolt szóval, nem remélem nem számítják be neki.. így tovább!!

Mikrobi1989 válasza:
Hát vannak ilyenek :) nem kell vele törődni, eddig is úgy fotóztam ahogy akartam és ezután se fogok másra hallgatni :) azért is jutottam el ide. De elfogadtam a véleményét had örüljön :)

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 23:34 | Lazlo85

Izgalmas a dőlés, és nem tudom hogyan de szuperül megoldottad apelyhek látványát is..! biztos a 18mm :P Olyan a fa, mintha a szél fújná valami eszméletlen erővel, nagyon dinamikus.
Örvényként szippantja magába a nézőt ez a mű.. Remek a vágás is.! Nem csoda hogy a nap képe lett!! Gratulálok! Laci

Mikrobi1989 válasza:
Köszönöm szépen, örülök hogy ennyire tetszett :) Különben a vékony lepel hó sokat dobott a képen, nélküle nem lenne már az igazi.

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 20:08 | mazzz

szia, rizikós a döntött tájkép, általában engem is zavar, mivel tudat alatt az ember próbálja helyére tenni a dolgokat, de ebben az esetben a kompozíció annyira egyben van, hogy nekem a döntés ellenére tetszik. Kellemes téli kép. A témát adó fát kis szelektív kontraszttal talán jobban elválasdztanám a háttértől, de jó ez. grt

Mikrobi1989 válasza:
Köszönöm szépen :) örülök hogy tetszett.

2013. január 29. | 19:40 | Nobz

Húha, ha tudtam volna, hogy a hó sem igazi, akkor lehet ugrik még egy fél pont... :S :)

üdv!

Mikrobi1989 válasza:
miért is? rondán mutat rajt?

adott pontszám: 3,6
2013. január 29. | 19:37 | Nobz

Szia!

Értem én, hogy direkt dől, de miért?? Semmi okot, dolgot nem látok, ami akár csak utalna rá, hogy ennek dőlnie kell.. ha esetleg a fa törzse így függőleges lenne, vagy a cím utalna arra, hogy szegény fotós éppen elesik vagy hóangyalt készül belefeküdni a hóba - de nincs semmi ilyen, és én ezért nem értem. Oké, hogy direkt, de akkor túl 'direkt'. Ha valami művészi, benyomás alapú érzést akartál közvetíteni, akkor szerintem nem sikerült (számomra), illetve lehetett volna választani finomabb fotográfiai eszközt.
De lehet csak én nem értem, ebben az esetben kérlek magyarázd meg. :)

Amúgy a kép szép, és tényleg 'többet mond ezer szónál', tényleg sugárzik belőle egy hangulat - csak dől és el kell fordítani a fejem, hogy élvezhessem.

üdv,
Norbi

Mikrobi1989 válasza:
Miért ne? Miért kellene minden érteni, vagy függőlegesnek, vízszintesnek lennie? Miért ne lehetne valami így jó? :) Valami íratlan szabály lenne ez, vagy mi? Egyszerűen csak sokkal jobban bejön ez a fajta kompozíció, mint a normál. Az már rég rossz ha forgatni akarod a fejed, nem kell hozzá. A pontozást azért erősnek érzem.

2013. január 29. | 17:38 | pilipár

Rendben! A pontot a mühó miatti csalódottságomban akartam kivonatni :))))), de nem rontom az átlagod.......és várom a képet! Akkor, amikor hasonlóan szépet tudsz fotózni, mint az Egyetlen, vagy a Hálószoba vagy a Hajnali gondolatok....azok különösen tetszettek....de nem sürgetlek......jó munkához idö kell! :)
Ildikó

Mikrobi1989 válasza:
Háát hóba annyira nem vinném ki a gépet, félteném hogy beázna :S
Hát meglátom mit tehetek :) de ilyen színtelen évszakban nem olyan egyszerű :P De csak sikerül valami.
Túlélném a rossz átlagot, nyugi :) de azért mázli hogy ilyen nagy súlyod van (még ha a nők allergiásak is rá)
Légy jó.

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 15:29 | froghunter

Szia Robi! De sokat keresgéltem az elmúlt évben, olyan fát, ami folyó vagy tóparton áll magányosan és dől...igaz én természetes dőlésre gondoltam, ami a víz fölé hajlik, nagyon szerettem volna olyan képet készíteni, de sajna az egyetlen környékünkön lévő tón, nincs ilyen fa...a marós folyónál pedig olyan sűrű az ártéri erdő, h az tette lehetetlenné, a magányos, víz fölé hajlós, fás képemet.
A képed színvilága, hangulata kimondottan tetszik, a szerkesztése remek, a keretet pedig ízlésesen használtad, mint mindig.
Tetszik, gratulálok!
A legjobbakat! István

Mikrobi1989 válasza:
Köszönöm a véleményedet :) én meg olyan folyós sűrű fásnak örülnék jobban, erre van egy csomó víz felé, belehajlós fa :) de nekem nem jönnek be. Ez is csak éppen a hangulat miatt ami elfogadhatóbb, van benne erdő, árva fa, elég hó, de még tó is... szóval minden ami kell :)
A legjobbakat.

2013. január 29. | 15:15 | pilipár

Igen, tájképet szeretnék :)
De lehet, hogy ki kell vonatnom a pontom, és akkor ne fáradj vele.....mert még a hó sem igazi.....akkor már tényleg mit fog össze a jól bevált kereted????
De nem viccelem el.....van, amikor egy "semmi különleges" fotó is lehet nagyon szép, vagy olyan, ami megragadja a nézö fantáziáját......ezt ilyennek éreztem :)
Ildikó

Mikrobi1989 válasza:
Dehogy kell kivonatni :) majd csak összejön valami, meglátom mit tehetek :) csak mostanában nemigen fotózok, szóval egy kis időt azért adj :)
A hulló/szálló hó csak ami nem igazi :P a porcukor a talajon és a fán igazi hó :)
Az se jó ha túl van variálva a fotó, sokszor az egyszerűbb jobb :)

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 14:13 | pilipár

És én direkt adjak rá ötöst?? :) És még az a hülye fekete keret is......tudom, az is direkt :)))))
A kép egyébként nem rossz.....nem is igazán jó, pontosabban nem kifejezetten egyedi.......ilyet bárki, bárhol löhet, aki víz mellett sétál, és van a közelében egy-két fa......és tél van, ezért nem is értem, miért mentegetözöl a színvilág miatt.....de igazinak tünnek a hópelyhek, és a döntés visz egy kis érdekességet a képbe. A fekete keret meg összefogja.....
A hangulata miatt adok rá ötöst. És azzal a feltétellel, hogy a közeljövöben felteszel egy meleg színvilágú, nem döntött képet.....na, az lenne a valami! És igen, a keret maradhat :))
Remélem, Mikrobi vagy, ha nem, elnézést a fotóstól :))
Üdvözlettel! Pilipár

8.

Mikrobi1989 válasza:
Hát ha más nem adott rá ötöst, akkor valakinek kell, én csak nem pontozhatom... :) (ezdebeképzeltszövegvolt :D )
Híííídeg van, nem árt ha a színvilág is ez tükrözi :P Igazad van, bárki lőhetne ilyen fotót, nem kell semmi különleges hely hozzá, de ez nem baj, nem? :)
Ígérem teszek fel neked egy meleg színvilágú nem döntött fotót :)
Mit szeretnél? tájkép legyen az is?
Köszönöm a véleményed, örülök hogy írtál :)

Ui: Becsaptalaaak nem esett hó mikor fotóztam :)

adott pontszám: 4
2013. január 29. | 12:53 | Dudus

Udv.!
Maga a kep tetszik, jo a hangulata, es illik hozza ez a szinvilag is, sot, meg a doles is izgalmasabba teszi szamomra.
Azert 4, mert engem ez a keret elegge zavar. Alapvetoen jol all az ilyen kepeknek a vastagabb felete keret, de valahogy itt szurja a szemem.
Adam

Mikrobi1989 válasza:
Csak a keret a gond? Max fél pontot vonhatnál.

adott pontszám: 3,5
2013. január 29. | 12:26 | apuka73

Szia
Az en velemenyem hogy tul dontotted,sot itt hiba volt egyaltalan donteni.A kekseggel nincs bajom de a dontessel nagyon ovatosan kell banni mer ha egy kicsit is tobbet dontesz a kelletenel vagy nem jo iranyba dontod a kepet akkor teljesen mas hatast ersz el mint szerettel volna vagy teljesen elrontod a kepet.Pedig amit a kepen latok az tetszene.Jo a szog amit valasztottal ahogy kezdodik a levagott nadassal ahogy folytatodik a faval es a nadassal ahyogy lezarja az erdo es ahogy mindez korul oleli a vizet.Es hull a ho.

Mikrobi1989 válasza:
Én nem érzem, hogy túldöntöttem volna :) ilyenre szerettem volna, rendesen álló képben nem lenne az igazi, már a keresőben láttam, így meg se próbáltam. Túl szigorúnak érzem az adott pontodat... :) De elfogadom.