BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,24
KATEGÓRIA: akt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 23. 19:20
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Mamma mia!

Amikor "kegyetlen" a fotós a modelljével! A hatás kedvéért képes volt a nem megfelelő hőmérsékletű Balaton vízében megmártózni. Fel is kiáltott: Mamma mia! (Mamma=mell) Reméljük, hogy megérte! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2014. április 20. | 19:23 | utini25

Szerintem nagyon jó kép.

2013. június 27. | 23:52 | Guppi Géza

Megelőlegezem neked a bizalmat, hogy tényleg azt a hatást akartad elérni, amit - legalábbis belőlem - ez a kép kivált. Ez szerintem fotóművészet, kiraknám nagyban a falra.

hatakamata válasza:
Köszönöm a kommented, Géza! Valóban igyekeztünk azt a bizonyos hatást elérni és megjeleníteni a fotón!

adott pontszám: 1
2013. február 14. | 14:55 | bakacsin86

A végtagok csonkolása, nem épp szerencsés módon lett megoldva, és szerintem nem is épp előnyös a látvány. Túl sok sötét és túl erős fények váltják egymást. Bocs, de nekem ez nem akt, hanem csak egy Mamma

hatakamata válasza:
Ez is vélemény, bár nem érthető indokkal. Azért köszönöm.

adott pontszám: 5
2013. január 27. | 15:18 | ningbo

Első pillantásra megkérdőjelezném az emberi faj majomtól való származtatását a női nem egyértelmű megnyilvánulását látva, mely inkább madártani szempontból enged következtetni őseink azonosítására.
Nagyon jó pillanatot kaptál el, diszkrét fények, jól választott mélységélesség - nem tudom, hogy tudatos-e - remek komponálás, ahogy a vízszint a mellbimbókat metszi. A bal alsó sarokban bennmaradó valamit máskor biztosan negatívan említeném, de itt, jelen esetben erősíti az "élet pillanata" benyomást, mintha a néző leselkedne. Ezzel némi álszemérmes "szégyenérzetet" okoz - ez ragadja meg a nézőt, hogy több figyelmet szenteljen a képnek. Nagyon jó!

Ettől független, hogy kellemes ránézni, jó a színvilág - harmonikus összhangban az egész.

Grat

hatakamata válasza:
Köszönöm értékelésed "ningbo", ahogy szoktam volt mondani: mindig jobban esik még a negatív kritika is (pláne a pozitív), aki már a szakma "öregje". Igen, koreografált a fotóés jól érzed, a bal és jobb alsó sarokba illesztett vignetta-effekt kicsit a leselkedő szem szimbolikája. Köszönöm, kívánva Neked további értékes, ötletes alkotásokat!

2013. január 25. | 21:29 | Helooo

Csak most vettem észre, hogy kizárólag negatív kritikával illettelek. ezért elnézést kérek tőled! Azért mégiscsak rávett valami, hogy a te képedhez fűzzek hozzászólást. Biztosan jó okod volt rá, hogy ezt a képet töltötted fel ide. Tényleg kitartó volt a modell, hogy bevállalta a hideg vizet. Annyit tennék még hozzá az értékelésemhez, hogy (bár azt leszámítva, hogy én lány vagyok) ezt a képet szívesebben megnéztem volna egy forró, gőzölgős víztükrön úszó gömbölyded női mellkas változatában, s így a rideggel ellentétben melegséget sugárzó energiák szabadulnának fel a fotód láttán. (Csak egy ötlet egy másik változatra.)

hatakamata válasza:
Ez egy sorozat egyik eleme. Elismert barátom ajánlotta ezt. Oka inkább csak kíváncsiság- a pro és kontra tekintetében. Mennyire széles skálán mozog egy fotó megítélése. Talán lesz egyszer olyan is... amiről írsz, maximum kiüríttetem addig a gőzfürdőt. Köszönöm kommnented!

adott pontszám: 3
2013. január 25. | 16:53 | Helooo

Ez olyan megbotránykoztatós-féle művészet? Vagy valójában szépnek látod? Nekem inkább a tyúkfosztás jut róla eszembe. A keret érdekes, bár szerintem túlzó. Bár kissé undort váltott ki belőlem ez a kép, lehet, hogy épp ettől jó! Szerintem egyébként nagyon fenn van a lényeg, az alsó sávban pedig szinte csak egy homályos zöldes kékséget látni. Na és a modell arcából is fényképeztem volna, ha már ilyen lehetőségem lett volna. Egy-egy leomló jól elkészített hullámos, fiatalos hajtincs talán létrehozott volna egy esztétikai ellentétet, egy tartalmi kontrasztot, egy úgymond " szépség és a szörnyeteg " érzést. Most nem tudtam jobban kifejezni ezt. Nekem valami rosszul vágottnak tűnik. De azért ne sértődj meg a kritikámon. Valami plusz még hiányzik.

hatakamata válasza:
Köszönettel vettem, azért nem magyarázkodom,mert Te ezt láttad- szubjektív vélemény, amit elfogadok.
Mindenki maga tudja miért és mit, nekem így lett egész. Amúgy közvélemény-kutatásnak szántam- ahhoz pedig "kell" a negatívum is...

2013. január 24. | 22:25 | kulcsarati

Olyan mintha nem is az általam leírtakra válaszoltál volna. Ki beszélt itt igazságról meg etalonról? (Halkan jegyzem meg, hogy magad említed Módos Gábort)
A szabályokat meg persze fel is kell rúgni, csak azért a szépség egyetemes (de ugyanakkor végtelenül szubjektív) konvencióit érdemes szem előtt tartani. A negatív kritikákra adott válaszaidból látom, hogy nem vagy meggyőzhető a fotódat illetően, azonban hidd el...a negatív kritika visz előre soha nem a pozitív...
Üdv QQ

hatakamata válasza:
Így igaz! Köszönet!

2013. január 24. | 21:45 | kulcsarati

Szia István!
Ha az aktfotográfia célja az, hogy a női (vagy férfi) testet esztétikusan mutassa meg, akkor sajnos a képed mellétrafált. A női test előtt való tisztelgés legalapvetőbb ismérve, hogy azt fotósként, lehetőleg a számára előnyös formában tesszük. Persze rögtön adódik a kérdés, hogy mi volt a célod a fotó megkomponálásakor? Kétlem, hogy ebben a formában kívántad volna megmutatni modelled bájait, ha az akt klasszikus értelmezésének tükrében nézzük a fotót. Az oldalsó kartartás miatt a keblek eleve megereszkedettebb formát vesznek fel. A mellbimbó hidegben, valóban az aktfotográfia örök témája de így félbemetszve semmiképp. A (gyanítom) valamelyik kereszthívásos szűrő színválasztása egyenesen halotti zöld árnyalatot kölcsönöz a bőrnek.
Számomra sajnos nem esztétikus a látvány, amit a torzó vágás még inkább fokoz.
Nem adok rá pontot, mert nem tudom melyik illene rá. Tudatosnak nyilván tudatos, kreatívnak én nem nevezném ebből kifolyólag nem is igen javítható.
Üdv QQ

hatakamata válasza:
Köszi! Nem szabályok szerint fotózom jó ideje,de minden vélemény jó valamire. Kinél az igazság,ki az etalon? Még 1x köszi!

2013. január 24. | 19:55 | zzoli

Szia! Látom most is sikerült lehúzni egy jó fotót!
Ez van, nem folytatom!

hatakamata válasza:
Neked is köszönet!

2013. január 24. | 19:29 | h.rom

Talán félreértettél. Én nem dícséretnek szántam.

hatakamata válasza:
Nem értettelek félre... :)

adott pontszám: 2
2013. január 24. | 17:39 | Józsa Levente

Szia,

Sajnálom de ez most nekem egyáltalán nem jött át. Ezek a színek egyáltalán nem tetszenek, még ha a hideg hatását is akartad kelteni vele. A komponálás sem az igazi szerintem, valami érdekeset igazán bele kellett volna vinni, például a fejjel együtt komponálni, esetleg profilból, vagy ilyesmi. Ne haragudj de így csak két vízen úszó mellett látok egy elég gagyi keretben és valóságot egyáltalán nem tükröző színekben.

Remélem nincs harag

hatakamata válasza:
Köszönöm a hozzászólásod, nincs harag, hiszen egy a sok közül. Jól néznénk ki, ha mindenkinek a mákos tészta lenne a kedvence.

2013. január 24. | 16:10 | cs.g.

Pont nem érdekel, hány éve fotózol, vagy éppen "mint nevelkedtél". Őszintén leírtam a véleményem. Pont. Magyarázkodni valóban felesleges - én szemlélő vagyok, csak a képet látom. A körülmények nemhogy csak "sokadlagosak", hanem nem érdekelnek.
Szerinted ez egy jó kép, szerintem meg nem, és kész - maradunk ugye ennyiben. :D

20 év után, kérlek, vedd a fáradtságot, mert ha már magyarok vagyunk, pontosan, helyesen írjunk is magyarul ;-)

adott pontszám: 5
2013. január 24. | 14:08 | Flyfish

Szia. Nagyon szép a képed!A leírás is fontos hisz ezért értékeljük kicsit másképpen a képeket. Rá világítasz hogyan készült, és hogy mi mindenre képes egy ember hogy rendkívüli képet csináljon! Le a kalappal a modell előtt!!! Én itt a gép előtt fázom kiráz a a hideg ha a képre nézek. Borzongok de mégis tüzel a látvány. Mert egy kebel ilyen szögbeli bemutatása nem minden napi. Szép éles a kép a víz cseppek a libabőrös testtel fokozzák a drámai hatást! A keret remekül illik a képhez. Még olyan a hatása mintha jégtábla mögül néznénk:-)Gratulálok mind a kettőtöknek.

hatakamata válasza:
Neked is köszönöm, Flyfish! Ez a szép a fotózásban, egyszer pro, utána kontra. Az őszinte véleményen át van itt az irigykedő, szándékosan- nem észérveket felsorakoztató- kollégákig minden. Tökéletes fotó nincs, emellett személy szerint a szabályok betartására sem törekedem, ettől is más vagyok a többinél...nem jobb- más! Halálig tanulva a szakmát, de mégis megtalálni, kihozni mindenből, mindenkiből a maximumot. Nem szeretem azokat a fotókat, ahol 3 mp a képalkotás és 3 óra a technikai tökéletesítés. Biztos szép és ez az irány, de nem számomra! Köszönöm kommented, a modellnek átadom gratulációd! :)

adott pontszám: 3
2013. január 24. | 13:24 | cs.g.

nem, nem érte meg. hacsak nem a hideg víz kontra anatómia bemutatása volt a cél. konkrétan: nem esztétikus. a képkivágás érthetetlen, se ilyen, se olyan, szerintem egyáltalán nem jól eltalált: egy-egy csipet mindkét oldalon a karokból, de nem több, zavaró. aztán a másik, de ettől sokkal fontosabb dolog, hogy a mellek természetes esése, és a rosszul megválasztott "vízbe-merítettség" miatt azt az érzetet kelti bennem a képed, hogy a mellek lógnak. feltételezem pedig, hogy nem (egyébként teljesen mindegy is).
túl mindezeken, a keret egyszerűen: csapnivaló és unalmas :(
egy jószándékú hármast ér nálam, és úgy, hogy felfelé pontoztam...

biztosan tudsz szebb, jobb, esztétikusabb, lenyűgözőbb képet is - hajrá!

üdv,
cs.g.

hatakamata válasza:
Ezt a fajta választ is el kell fogadni és köszönöm is. Az észérveket mindig szívesen veszem,emellett számolunk mindnyájan a szubjektivitással is. Hosszú lenne leírnom a mit és miért, de hidd el, így jó. Fókuszban van a lényeg, a vízbe-merítettség foka ínycselkedés az erotikával. A karból ennyi elég,ha abból lenne több, az lenne a zavaró, elvenné a figyelmet a "fő témáról". A keretről nem szólok, hiszen valójában sokadlagos...
Közel 20 év fotózással a hátam mögött és Módos Gábor aktjain nevelkedve,úgy gondolom, fölösleges magyarázkodnom...de ettől függetlenül még 1x megköszönöm szubjektív véleményed.

adott pontszám: 5
2013. január 23. | 23:01 | miettke

Nagyon élethű fotó.A libabőrök is látszanak a melleken.A víz zöld színe is fokozza a hideg érzetét.Jó,hogy torzó, nem látható a fej,mert végül is egy didergő érzést akar kifejezni a mellek segítségével.

hatakamata válasza:
Köszönöm a hozzászólásod. Igen, az aktoknál- ha nem beszédes a fej és az erotikus testrészt emeled ki, valóban elhanyagolható az arc. Jelen esetben az Általad is leírt libabőr-effektus volt a másik dolog, amiért beválogattam a fotót.

2013. január 23. | 21:35 | h.rom

Húú ez de kegyetlen...

hatakamata válasza:
Igyekeztünk... köszönöm!

adott pontszám: 5
2013. január 23. | 19:59 | Szabolcs80

Szia! Nekem tetszik ez a kép!Első ránézésre mintha valami retro kép lenne. Szerintem jó a pillanat,jók a színek. Van benne fantázia!Gratula a modellnek is!

hatakamata válasza:
Köszönöm Szabolcs! Mindössze CrossProcess effekt light verziója miatt érzed ezt a hatást. Egy sorozat része ez is, örülök, ha tetszik! Még 1x köszönöm a kommented!

2013. január 23. | 19:50 | arcsi

huu de jó keret.

hatakamata válasza:
Köszönöm, van, amikor hatásos... jelen esetben is... örülök, hogy tetszett!