BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,9
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
 • Feltöltve:
  2013. január 20. 14:45
 • érzékenység: ISO-1600
 • fókusztávolság: 158 mm
 • objektív: Lumix G 45-200/4-5.6
 • rekeszérték: F5,6
 • zársebesség: 1/100 s
 • Készítés helye (ország): Románia
 • Készítés helye: Kolozsvár
 • Készítés ideje : 2012-08-28
Tömegben

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. január 22. | 16:36 | mszabolcs1985

Nagyon nehéz egy karakteres arcot kikapni a tömegből, főleg úgy, hogy ne vegyen észre, és közben ne vágjon hülye képet. A srác miatt nagyon jó lett a kép, Ő pont azoknak az elvárásoknak tesz eleget, amiket fent említettem. Látszik, hogy szinte semmi útómunkán nem ment át a kép, de szerintem ennek nem is kell, ez így jó ahogy van. Grat

kesztió válasza:
Utómunka volt ugyan, de minimális. A vágás is gyakorlatilag az eredeti. Köszönöm az értékelést!

2013. január 22. | 14:12 | Vadliba

Szia!
Sajnálom, hogy beléd futottam, nem volt szándékos.
És nehogy azt hidd, szúrod a szemem és lepontozom a fotóidat. Egyszerűen a legértékeletlenebbek között vezető helyen volt. Nem tehetsz róla sem te sem én.
De megnéztem, mert nyitott volt a galériád, a macskás képed ma ugyanott van ahol ez is volt.
Ha most arra megírom miért lehet ott, akkor totál azt hiszed rád szálltam, pedig nem.
Így nem fogok a macskásra semmit írni.
Sajnálom, ha magadra vetted, nem volt szándékos.
Egyébként köszönöm, hogy tudtál azonosulni a véleményeimmel és elfogadtad azokat.

További szép fényeket és sikeresebb képeket kívánok!
Vadliba

kesztió válasza:
Írd meg, tényleg kíváncsi vagyok.

adott pontszám: 5
2013. január 22. | 09:37 | Imre bácsi

Üdv!
Az össze-vissza darabolt fejek más helyzetben hatalmas hibaként értékelendők. Esetünkben ez a TÖMEG. Igen, a tömeg, amelyben a sehová - valahová néző srác magánszférája, a bizalmas beszélgetés kiugrik, bár nem ez a helyes kifejezés. Nem foglalkozom a technikával, a világítással, nekem így van jól. Gratulálok
Tisztelettel: Imre bácsi

kesztió válasza:
Ugyan már, közel sem kerültél a helyes megfejtés dekódolásához. Valójában ez a kép nem szól semmiről, tucatfotó, amit akárki el tudott volna kattintani, ha 5 percet ül a tömegben. (Vagy nem hiszel az előtted szóló értékelőknek? :D )

Köszi az értékelést.

2013. január 22. | 09:12 | aperture

Egy alapkepet igen.

kesztió válasza:
Akkor már inkább instagram, hehe.

adott pontszám: 3
2013. január 22. | 09:04 | aperture

szia! A cimed jol kifejezi a kepet; "Tomegben" es itt meg is all a dolog. Egy tomegben egy csomo hasonlo kepet tudsz kesziteni, nem kell hozza kulonleges alkalom. Kabe annyi, hogy lemesz az utcara es 5 perc alatt losz egy hasonlo kepet. Egyeduli elonye a nagy fokusztav es ezaltal kisebb melysegelesseg. Egy kis utomunkaval lehetne utosebbe tenni: vinnyett es ps-ben curves allitasa.

kesztió válasza:
Hmm... a vinyett és a túlszaturálás teszi ütősebbé?

Köszönöm az értékelést.

2013. január 22. | 07:15 | 2bats

Ez egy portré. Nagyon mesze van az életképtől...
Viszont minden szempontból csak megválaszolatlan kérdés.
- helyzet
- karakter
- környezet
- mozdulat
- akció
Nem igazán sikerült...

kesztió válasza:
Köszönöm.

2013. január 22. | 02:43 | i.csiszer

Szia,

Technikai szempontból a kép szinte rendben van, leszámítva, hogy bal oldalon a nők fejét kettévágtad, a csuklónak meglehet jót tett volna, ha több látszik.

Tartalmi szempontból megvallom, hogy gondolkodóba ejtett a kép. Nem érzem és nem értem mit szerettél volna közvetíteni.

Röviden és tömören:
1. a sértődöttség ellened dolgozik
2. ha én lövöm ezt a képet, akkor nem lett vona bátorságom feltölteni ide
3. személy szerint örülnék a részeltes kritikáknak és itt nem a saját kritikámra gondolok
4. vannak helyzetek, amiket egyszerűen nem kell fényképezni

Szép fényeket.

kesztió válasza:
Őszintén szólva most sem értem, hogy ez miért olyan helyzet, ahol nem kell fényképezni. Szerintem igenis érdekes, ahogy én a külső szemlélő elkaptam a fickó egy "intimebb" pillanatát úgy, hogy közben az őt körülvevő személytelen tömeg-massza tüntetően tudomást sem vesz róla. Ráadásul semmiféle lealacsonyító konnotációja nincs az egésznek, sőt, kifejezetten előnyös arcát mutatja a fényképen. Ha rólam készülne ilyen fotó, lehet, hogy kitenném a facebookra.

Akkor még egyszer, sértődés nélkül: miért kellett volna akkora bátorság feltölteni ide a képet?

adott pontszám: 2,5
2013. január 21. | 23:28 | Vadliba

Szia!
Ketté bontom az értékelésem, mert erre egyet nem tudok írni:

2. technikailag én nem találok kivetni valót a fotón. Értem ez alatt az élességet, a színeket, a fő "arc" mint téma kiemelését a tömegből, háttér fokozatos elmosása a háttér felé haladva. Ezek jól megoldottak. Viszont a vágás és szerkesztése az egésznek kicsit hibás. Csuklóban vágtad. Azt mondják nem illik. Egy rakás emberi alkatrész, főleg fejrészlet van még a fotón nyesve. Talán ez sem illik, ha a galambokat sem illik kettévágni. Azt mondják alap hiba. A szem szinte középen van. Bár ha a fejet nem veszem bele, akkor van a "nézés" irányában több tér, mint mögötte.

2. nekem mondanivalóját tekintve semmi nem jön át. Ezen el lehet és talán kell is gondolkodni, mi az oka? Ha abból indulok ki, hogy fogalmam se nincs te mit akartál bemutatni, nekem az ég világon semmi nem jön át. Egy ember a tömegben feltehetően telefonál. Kinek? Mit mond? Miről tudósít? Egyáltalán hol van? Tüntetésen? Tiltakozáson? felvonuláson? Koncerten? Számít? Nem tudom, de hogy el tudjam képzelni nekem igen. Te is ott voltál. Átélted a hangulatát bármi is volt ez. De nekem a fotó alapján nem jön át.
Ez a másik része az értékelésemnek.
Mivel látom nem értékelték, a legértékeletlenebbek között van, ezért azt gondolom, a bennem felébredő értetlenség okozhat másnál is ugyanazt. Ez ehet az oka ennek a pozíciónak.

Az, hogy ismered, nem ismered, megengedte, nem engedte, hogy fotózd, vagy lesifotó, vagy egyáltalán a publikációra vonatkozóan van e vagy nincs-e, nem megyek bele. Engem ez nem érdekel. Jobban érdekel a te szándékod. Szeretném megérteni miért tartottad egyáltalán értelmét a fotózásnak ezen kockánál?!

Összességében a értelmi felsorakoztatások alapján elfogadhatónak itélem, de nem látok benne semmiféle kreativitást, vagy példa értéket, sem apró- inkább csak nagyobb hibákat. ...és egy rakás kérdést.
Remélem megválaszolod nekem!
Én is szeretnék tanulni, megérteni mi visz rá egy másik fotóst ilyenek elkészítésére?
Üdvözlettel
Vadliba

kesztió válasza:
Azért nem értékelték, mert tegnap este kitöröltem (a feltételezett bele nem egyezés miatt) és csak ma estére állították vissza. Magyarán teljes napig nem volt fenn a Fotózz-on.

Ami a technikai részét illeti, nem biztos, hogy minden fotónál az a legegészségesebb, hogy felsorakoztatod ellenében az összes tankönyvízű szabályt. Amúgy csuklóban vágni (főleg a csukló alsó részén) még épp megengedett, a tömegbeli defókuszált háttérfiguráknál pedig jól néznénk ki, ha egyenként kifogásolnánk a vágásokat.

És hogy miért tartottam értelmét a fotózásnak ennél a kockánál? Ó, bárcsak megérném, hogy ugyanezt valaki megkérdezze a százhuszonötezredik vörösbegynél, békusnál vagy csodálatos kis pillangónál...

Köszi az értékelést, és akkor már végezz rendes munkát és pontozd (le?) a frissen felrakott harmadik képemet is. :D

2013. január 21. | 21:25 | praefect

Látod, látod...
Tinner_Mikenak van igaza. Mi van, ha titokban akarta tartani a jelenlétét? Te meg lebuktatod.
Nagyon nehezen érsz el értékelhető fotót ilyen technikával.

kesztió válasza:
Nézd, nyilvános eseményen, ahol mindenki ott van, aki számít a városból, ráadásul legalább két tévétársaság filmezi az eseményeket az esti híradó számára, nincs olyan, hogy titokban tartod a jelenléted.

Ha tényleg olyan bűnrossz lenne a fotó, vagy annyira előnytelenül ábrázolnám, megérteném a fenntartásaidat. És akkor is levenném a fotót (még egyszer), ha az illető személyesen kérné. De ezt a műfajt -- érdekes arcok, érdekes helyzetek elkapása közterületen -- nem én találtam ki, nagyon sokan művelik...

2013. január 20. | 22:37 | Tinner_Mike

hmm, meglehet, hogy praefect csak arra akart rávilágítani, hogy erősen kérdéses egy ilyen "lesifotó" erkölcsi háttere... mondjuk ha ez egy nyilvános rendezvény volt, akkor talán nem lehet kifogás. nem vagyok jogász :)

kesztió válasza:
Nos, ha praefect csak heccből töröltette le a képemet, ez simán kimeríti az aljasság fogalmát. Főleg, hogy tömegrendezvényről van szó, ráadásul lehet, hogy nem nevezhető éppen műalkotásnak, de ez a fotó minden, csak nem előnytelen vagy éppen lealacsonyító.

2013. január 20. | 20:28 | praefect

Az egyik ismerősöm van a képen, és azt kéri, hogy sürgősen vedd le, mert nem járult hozzá a feltöltéshez.

kesztió válasza:
A képet természetesen eltávolítom, és részemről a bocsánatkérés, de tudnál valami részletesebbet mondani? A kép főtémája az illető? És úgy érzi, hogy annyira gyenge a kép, esetleg annyira előnytelen pózban kaptam le? Csak kíváncsiságból kérdem.

2013. január 20. | 20:12 | Tinner_Mike

hali!

elárulod kérlek, hogy miről szól a fotód? valaki telefonál ott, ahol vannak mások is? vagy mások vannak ott, ahol egy barnább bőrű kissé nőies fiatalember telefonál egy indokalatlanul piros csíkos napszemüvegben?

kesztió válasza:
Nem árulom el.