BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,91
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2013. január 15. 21:18
Varangyszerelem:))

Tavasszal, a zöld varangyok szaporodási időszakában készült a felvétel, közvetlen naplemente előtt, innen a kép színvilága, az égbolt színe tükröződik a vízen. Volt már, aki megjegyezte, h kár, h nem szép kék a víz...a varangyok, a szaporodás hevében mindig, jól felkeverik az iszapot, mivel a part menti sekély vízben "versengenek" a hímek, a nőstényért. így ha nem ilyen színű lett volna az égbolt(felhőzet), akkor sem lett volna szép kék a víz. Örülök, h a nap képe lehetett, KÖSZÖNÖM SZÉPEN A KOMMENTEKET! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2013. február 4. | 12:15 | s_marcsi

Nagyon jó felvétel! A színek harmóniája, a fények, az élesség tökéletes! Csak gratulálhatok! Üdv. Marcsi

froghunter válasza:
Szia Marcsi! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 31. | 21:24 | hatakamata

Szia! Roppant beszédes fotó, a magyarázattal kiegészítve pedig laikus számára is ötös a kompozíció! Gratulálok!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 30. | 09:05 | Nefilim

Szia! Milyen jól mutatnak ezek az eltérő színű békák egymáson. Igen részletes, mesterien szerkesztett fotó..
Ja, legközelebb vigyél egy kék színű esernyőt föléjük, hátha szebb lesz a víz színe tőle. :))
üdv.

froghunter válasza:
Szia Robi! Nagyon örülök, h tetszik Neked.
Köszönöm szépen, a megtisztelő véleményed.
Ja ja, majd gondolkozok, h milyen lehetőségek vannak még...talán beleborítok a vízbe 1 doboz piros festéket és meg is van a következő képem, vérnász lesz a címe...hahaha
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 19:32 | evakar

Gratulálok a 30 legjobb képei közötti fotódhoz, szerencsémre, hogy itt láthatom mert korábban kimaradt , pedig igazán jól sikerült , megfelelő nézőpontból jó szögből az "akció", mindkettő szeme szép éles és a tükörkép is tetszik és részemről mindég örülök a pár mondatos kiegészítődnek is , igazi természetfotó !
gratulálok még1x

froghunter válasza:
Szia Éva! Örülök, h megláttad és értékelted is. Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h örülsz a kiegészítőknek is.
A legjobbakat! István

2013. január 29. | 17:56 | alphard

szia Istvan
nem voltam biztos benne, hogy tied a foto:)
nagyon tetszetos darab!
gratulalok a nap fotoja cimhez ismetelten:)

froghunter válasza:
Köszönöm szépen Béci, a gratulációdat és azt is, h ismételten írtál.
Szép estét! István

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 17:48 | alphard

szia.....igazan jo pillanatot sikerult elkapnod,nagyon intim ,a szerkesztes tudatos es jol pozicionalt,a zold foltok a bekakon mint megannyi kis sziget, igy szinvilagban is kivallo a matt viz ellenere is tarka lett a kep,a brekik kozombos arcal turik a rivaldafenyt:) remek foto'gratulalok a nap kepe cimhez!

froghunter válasza:
Szia Béci! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 29. | 14:00 | -N-

Meg is van.:) Cserébe akkor én is értékelem, bár szerintem te is sejted hanyast érdemel a képed.:) Mindíg lenyűgöz ez a tökéletes élesség. Igaz az első képeim között nekem is van életlenebb, de az idő folyamán megszoktam meg meg is tanultam hogy fontos a tökéletes élesség és kicsit mániámmá is vált. Nagyon örülök hogy a te képeidnél ezzel mindíg szembesülök. Én is tervezem tavasszal hogy csinálok pár olyan képet amin valami történés is van nem csak fajbemutatás.:) Van is pár ötletem, ha sikerül megvalósítanom, majd ajánlom neked. A képhez visszatérve ismét egy lenyűgöző kattintás, szép nyugodt, csendes és letisztult környezet, élénk színek, remek vágás és pillanat. Mi kell ennél több?:) Gratulálok és sok ilyet még!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, h megnézted és értékelted képemet. Örülök a megtisztelő véleményednek. Azt pedig külön köszönöm, h nekem ajánlanád, elkövetkező békás képed...remélem sikerül megvalósítanod terveidet, drukkolok Neked!
Még 1x köszönöm az értékelésed, gratulációd, jókívánságot!
A legjobbakat! István

2013. január 27. | 14:14 | epgyor

bekapcsolhatnál gi

adott pontszám: 5
2013. január 22. | 11:10 | Fülig Jimmy

Szervusz István! Nemcsak a témája miatt vagyok biztos az elkövető személyében, hanem azért is, mert egyszer valahol már értékeltem ezt a képet:)
Sumo... Nekem továbbra is ez első, ami eszembe jut.
Fenntartom a véleményt, hogy a rózsaszín nagyon is illik ahhoz, ami történik:)
Amúgy megint egy profi békás fotót hoztál. Nekem igen tetszik a színvilága és a tükröződése. Az élessége penge, a fókusz precíz, az akció is megvan. Jó minőségű munka, melynek nagy erénye, hogy sikerült leereszkedned békaperspektívába. Szintén remekül működik a szűk szerkesztés, ami azt sugallja a nézőnek, hogy szinte az orra előtt történnek az események.
További szép fotonokat!

froghunter válasza:
Szia Csaba! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, mindig sokat jelent nekem, a visszajelzésed. Örülök, h itt is leírtad véleményed és annak meg főleg, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

2013. január 18. | 22:07 | csefike

Kedves István! Köszönöm a képet, és a történetet, örülnék, ha küldenél képet nekem a gyászos nászról: csefi.katalin@gmail.com. Köszönöm.

froghunter válasza:
Szia Katalin! Már el is küldtem a képet.
Kellemes hétvégét! István

adott pontszám: 3
2013. január 18. | 14:54 | tojasosnokedli

Nem mondom hogy jaj de szép állatok pedig a maga nemükben biztosan szépek. Ami miatt 3 pontot adtam a képre az a túlzott egyszerűsége. Kompozícióban lehetne kicsit többet kihozni (így most nagyon középre kerültek a fejek), valamint jó volna a környezetből kicsit többet vagy másként látni, mert így ez a nagy szürke ami körülveszi a békákat nem túl esztétikus.

froghunter válasza:
Szia! Ne haragudj, de nem értem az értékelésedet. Hármas a túlzott egyszerűsége miatt? Pont a napokban volt tele az oldal azzal, h milyennek is kéne lennie 1 "normális" értékelésnek. Hogy szánjunk elég időt egy kép megnézésére, értékelésére...próbáljuk megérteni az alkotó szándékát, értelmezni 1 képet, stb...
Itt nem azt mondom, h mondanivalót kellene keresned, de ha szánsz elég időt, a kép megnézésére, akkor láthatod, h kompozícióját tekintve sem kínál nagyon más lehetőséget a téma...ha több teret adok nekik a jobbon, akkor túl üres lesz a jobb oldal, ha vágok a jobbjából, akkor kevés lesz a tér előttük, beszorulnak a brekik és ráadásul középre komponált lesz a téma, ami már valóban támadható lenne...tehát láthatod, h az egyetlen lehetséges megoldást választottam. Ha pedig elolvasod a kép melletti leírást, akkor láthatod, h miért ez a kép színvilága...sajnálom, h itt a fotózzon ilyen dolgokat is ki kell írnom a képem mellé, de tudom, h e-nélkül esetleg tényleg nem tudnának néhányan "mit kezdeni" a víz színével és a tájékoztatás hiányában esetleg azt is hibának titulálnák...pedig nem az, ez egy természetfotó, itt az ember nem tehet meg olyan dolgokat, h a vízet kékre színezem, h jobban eladható legyen a kép...pedig nem volna nehéz elszínezni, de akkor hová a hitelesség? Becsapnám az embereket, néhnnyal több 5-ös kedvéért...és én azért vagyok itt, h megismertessem és valamelyest elfogadtassam, megkedveltessem az emberekkel, ezeket az állatokat...és semmi esetre nem azért, h félre vezessem őket.
Kérlek olvasd el a fotó melletti leírást és nézd meg a képet mégegyszer...megtisztelnél vele.
Mert erre az értékelésedre nem tudom azt mondani, h helytálló, a véleményed mellé adott pont pedig különösen bántó.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 17. | 18:10 | epgyor

Jó élesség, szép színek , jó a szerkesztés, látszik ahogy megdolgozták a vizet, legközelebb tedd őket lavórba :) üdv G.I.

froghunter válasza:
Szia István! Nagyon szépen köszönöm, h írtál, örültem megtisztelő véleményednek.
A legjobbakat! KGI

adott pontszám: 5
2013. január 17. | 15:32 | Mausi76

Tudatosan komponált - arányokra, árnyékra (is) figyelve -, szépen kiexponált felvétel ez, ennek a két brekusznak a szerelméröl. ;-)
A víz semmilyen színe hagyja a föszereplöket érvényesülni.
Kellemes fények és természetes színvilág jellemzik a képed.
Üdv, szépeket!

froghunter válasza:
Szia Csilla! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 23:49 | Zebrapinty

Szia! Megint telitalálat! Szép munka! Gratulálok! Nem lehet nem észrevenni ezt a képet. Köszönet a leirásért és magyarázatért, szerintem aki nem fotózott ilyet az nem is tudja mi mindennel kell ilyenkor bajlódni, vesződni és mi mindenre kell odafigyelni ha ezt a minőséget akarja valaki produkálni. Én csak elképzelem, hogy sok munka van benne. Minden jót, üdv, Anti

froghunter válasza:
Szia Anti! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik, Neked.
Igen, jól gondolod, valóban nem egyszerű és rengeteg kitartás és szerencse szükségeltetik hozzá, van, h 1 hónapig a kattintásig sem jutok el, annak ellenére, h minden nap terepen vagyok...ezért is van ilyen kevés képem, ezért tudok ilyen ritkán tölteni...
Még 1x köszönöm, Anti!
A legjobbakat! István

2013. január 16. | 20:30 | r6matyi1

Szia István! Kikattintottam a képedet, egyrészt azért, mert biztos voltam, hogy a Tiéd, másrészt azért, mert a nap képét értékelni egy ötössel gyenge dolog. Ha előtte jöttem volna fel az oldalra, mindenképpen nyomtam volna az ötös gombot. Gratulálok!
Zoli

froghunter válasza:
Szia Zoli! Köszönöm szépen, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Én máshogy látom, ha az emberek onnantól kezdve nem értékelnének 1 képet, h már a nap képe pozícióba került, akkor, h menjen tovább a kép? Csak úgy tud hét, hónap képe pozícióba jutni, vagy felkerülni a 30 nap legjobb fotói közé, ha mindenki értékeli, akinek tetszik...
Azért örültem, h leírtad, h tetszik.
A legjobbakat! István

2013. január 16. | 20:30 | r6matyi1

Szia István! Kikattintottam a képedet, egyrészt azért, mert biztos voltam, hogy a Tiéd, másrészt azért, mert a nap képét értékelni egy ötössel gyenge dolog. Ha előtte jöttem volna fel az oldalra, mindenképpen nyomtam volna az ötös gombot. Gratulálok!
Zoli

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 17:53 | beszko

Szia! A szinek a legjobbak az alkalomhoz illőek :-) jó a mélységélesség, tökéletes perspektíva, a kép vágása nagyon jó a tükörkép bent hagyása tetszik. Gratulálok!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 16:28 | pilipár

Technikailag nagyon szépen kivitelezett kép, a színvilága, az élessége, a kompozíció beállítása most is kifogástalan. A fényekkel szerencséd volt, a víz pedig szerintem jó így, mert nem viszi el a hangsúlyt az állatokról....
De megrovásban részesítelek, mert mások intimszférájába tolakodtál, az pedig nem túl udvarias.....pedig én Téged olyannak ismerlek! :))
Üdvözöllek, István, és gratulálok a nap képéhez!
ldikó

7.

froghunter válasza:
Szia Ildikó! Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik, Neked és úttörő becsszóra mondom, h csak pár kattintásig zavartam őket :))
A legjobbakat! István

2013. január 16. | 15:52 | Pulykakakas

Szia!

Tetszik a kép természetessége, valósága.
Az élesség nagyon pöpec:D

froghunter válasza:
Szia! Örülök, h tetszik, Neked.
Köszönöm szépen, h írtál, megtisztelő.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 4
2013. január 16. | 13:33 | mentatea

Szia! Szép kép, jók a színek. Talán annyit érdemes lenne kipróbálni, hogy a jobb oldalából vágsz egy picit. Így nnagyjából a kép közepére kerülnének a békák, de szerintem a nagy, lényegében üres területért nem lenne kár. Egy próbát megérhet.
Illetve ha volt utólagos élesítés, talán egy hangyányival kevesebbet alkalmaznék. Ha nem volt, akkor tárgytalan.

froghunter válasza:
Szia! Köszönöm szépen, h megnézted képemet és azt is, h szántál rá időt, h leírd véleményedet.
Nem vágtam előlük szánt szándékkal, pont azért, h ne kerüljenek középre...nagyon ritkán indokolt a középre komponálás állatfotóknál, egyrészt mert az állatok nézési irányába mindig nagyobb teret szoktunk hagyni, másrészt úgy sok esetben unalmas is lenne a kompozíció. Ezen okok miatt nem kerültek középre itt sem az állatok. Olyan esetben lehet jó, a középre komponálás, ha pont szembe néz velünk az állat, ez esetben ha teljes a szimmetria, még jól is nézhet ki egy középre helyezéssel.
Véleményeddel nem értek egyet, de mivel csak nagyon ritkán jelölök valamit nem hasznos-ként( akkor ha rosszindulatból pontozzák le képem és látom, h a Te esetedben nem ez történt), így a véleményed hasznosnak jelölöm. Ha időd engedi, nézegesd az oldalon, "A LEGJOBB FOTÓK"-at, onnan sok ötletet meríthetsz képeid elkészítéséhez, ráadásul sokat lehet tanulni a kommentek olvasása közben is.
A legjobbakat! István

2013. január 16. | 12:44 | vics

Megérdemelt helyen, grat!

froghunter válasza:
Örülök, h így gondolod, köszönöm szépen!

2013. január 16. | 11:26 | csefike

Nem értékelni akarom a képed, mert az persze hozza a szokásos minőséget. Nagyon szeretem, amiket hozzászólsz a képeidhez, azokat is mindig élvezettel olvasom. Köszönöm

froghunter válasza:
Szia Katalin! Én köszönöm, h ezt leírtad! Megtisztelő, h figyelemmel kíséred munkáimat, annak pedig különösen örülök, h hölgy létedre is élvezettel olvasod.
Sajnálom, h csak ilyen kevés karakter fér el a képek mellett, pedig sok érdekeset lehetne még róluk írni. Itt csak annyit írnék még Neked, kiegészítésként, vagy érdekességként, h a szerelmes hímek olyan erővel szorítják néha a nőstényt, h egy felnőtt férfinak is becsületére válik lefeszíteni az apró(mindössze 5-6 cm-es hímet a nőstényről). Persze normális esetben nem is piszkálja őket az ember, de ha több hím kapaszkodik 1 nőstényre, akkor előfordulhat, h a túl buzgó és felajzott hímek, nagy igyekezetükben, megfojtják a nőstényt. Na, ha ilyet látok, akkor mindig közbe avatkozok.
A jó multkor olyan nehezen választottam le az egyik hímet, az átkarolt nőstényről, h magam is meglepődtem, a csöppnyi állat erején. Sajnos már nem tudtam segíteni a nőstényen, mire megszabadítottam "szerelmétől", addigra már elpusztult.
Ha tudsz adni 1 mail címet és feltéve ha érdekel, szívesen átküldöm Neked, ott a halálosnászról készült képet.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 10:57 | miettke

Az általában csúnya béka milyen szép tud lenni,mint egy ékszer.Érdekes a két béka színárnyalata,jó a homogén háttér és előtér.Az csak víz nagyon jól kiemeli a két békát.Jó,ahogy a fények rávetődnek a békákra.A tükröződés is emeli a kép színvonalát.

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 10:48 | Jimmyy

Ezdejóez! :) Amellett hogy látom mélyrehatóan tanulmányoztad a varangyok szaporodási szokásait még szuperul meg is örökítetted! :) A kompozíció tetszik, van a brekuszok előtt kis tér sztem pont annyi amennyi kell, mögöttük kellemes a szűk vágás, csakúgy mint felül és alul is ahol a tükröződés is tökéletesen belefér a képkockába. A kép nem zajos, a szemek pedig gyönyörűen élesek, mintha odalettek volna photoshopolva. A víz színe pedig pontosan megy a békák színvilágához, szép kék vízben nekem furcsán hatna. Egyszóval nekem így tetszik ahogy van, gratulálok!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 16. | 07:27 | bolek

Szia !
Juj ez nagyon intim pillanat , s már nem is merem sokáig nézni ahogy a két test a szerelemtől áthevülve összefonódik, s nem is tudni melyik-melyik? A szemek hiába csillognak most mégis egyfajta menj már .....máshova fotózni kifejezés olvasható ki belőlük, s persze valahol meg is lehet érteni őket hiszen elég közelről készült a felvétel.Belekomponáltad a tükröződést is ,így kis területről rengeteg képi információt kap az olvasó.

Szép fényeket kívánok!
Üdv.:Zoli

froghunter válasza:
Szia Zoli! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed.
Örülök, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 15. | 23:16 | chopper34

Szerintem így jó a víz színe,ahogy van.Sejtelmessé teszi az összképet.Remek szerkesztésü,és élességü felvétel.Gratulálok is hozzá.üdv:Z

froghunter válasza:
Szia Zoli! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h tetszik, Neked.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 15. | 22:58 | foto50

Szia!
Tetszik a fotód!
Nekem bejön, hogy nem kék a víz, az egész képnek kellemes színvilága van. Nagyon jó az élességben, hogy mindkét brekusznak éles a szeme. Tetszik a megtört tükörkép is. A szerkesztés a visszatükröződést figyelembe véve arányos és kellemes a szemnek. Jó a perspektíva is. Nekem ez minden szempontból nagyszerű.
Szép fényeket!

froghunter válasza:
Szia József! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, jókívánságod.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
A legjobbakat! István

2013. január 15. | 22:15 | vics

Ehhe, címem kivágta, mert <> közé írtam.
csvagasi#kukac#gmail.com

froghunter válasza:
Na, ha minden igaz elküldtem...remélem megkaptad.
Szép estét! István

2013. január 15. | 22:14 | vics

Nagyon vadak...
Persze, ide bátran küldheted <csvagasi#kukac#gmail.com> #kukac# = @

froghunter válasza:
Igen, azok...köszi a címet.

adott pontszám: 5
2013. január 15. | 21:47 | vics

Mennyire szépek, hogy simul a kis hím! Milyen szépen van bemutatva az a hév, amivel a hímek a náluk méretben nagyobb nőstényekért mindent elkövetnek, kisajátítják maguknak azzal, hogy karoló reflexszel magukhoz szorítják és hangosan jelzik az esetleges betolakodóknak, hogy a hölgy foglalt. Aki látta már ezt élőben, erről a képről mind leolvashatja. Külön örvendetes, hogy egy ritkán fényképezett társaság a főtéma, ami talán segít eloszlatni azokat a káros tévhiteket, amiért ezek az állatok gyakran az emberi üldözés áldozatai.
Kiváló technikailag, mindkét állat szemén tökéletes élesség, nagyon jó megvilágítás és tejfeles, zavaros víz. Mindhez hozzátesz a két állat némileg eltérő színváltozata.
Grat!

froghunter válasza:
Szia! Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Örülök, h elnyerte tetszésed.
Hihetetlen milyen elánnal "küzdenek" a hímek, amikor már megkapaszkodtak egy nőstényen. Van 1 fotóm, ahol 2 hím megfojtott 1 másfélszer nagyobb nőstényt...kattintottam hármat, majd mivel nem voltam benne biztos, h a nőstény elpusztult, gyorsan kikaptam őket, a kb. 2 cm-es vízből. Hihetetlen, de vagy 2 perc volt, mire le tudtam feszegetni a nőstényről, olyan erősen kapaszkodott, még a tenyerembe vett elpusztult nősténybe is.
Tudsz adni egy mail címet? Akkor átküldhetem Neked ezt a fotót.
A legjobbakat! István

adott pontszám: 5
2013. január 15. | 21:31 | h.j.

tessék kirakni a 18as karikát!
...tetszik a színvilága a képednek,jó a szerkesztés,az élesség is mind2őn. ...a kis géped,és Te megint nagyszerű páros voltatok. gratulálok tm :)

froghunter válasza:
Szia tm! Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő véleményed, örülök, h tetszik, Neked.
Minden jót! sd