BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. december 15. 15:51
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Axel kutyánk.

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2012. december 17. | 20:57 | k3ri

Szia! Csatlakoznék az előttem szólókhoz, a háttér "elmosása " nagyon amatőr. A mindenképpen el akarod mosni PS-ben a hátteret, akkor szánj rá időt, hogy pontosan kijelöld a részeket. A kutya szemét szépen kiemelted, éppen ezért szerintem egy szűk vágás ebben az esetben sokkal jobb lenne, lévén a háttér eléggé semmitmondó, inkább rontja a képet. Vágásnál értem: a kutya feje, és egy kevés a mellkasából, egy kevés helyet hagyva a tekintetnek. Továbbá egy ff vagy színtelítettség-csökkentést javaslok

üdv

apóka válasza:
Köszönöm hogy írtál az elmosásról már leírtam amit lehet.A képkivágásról annyit hogy az már egy másik kép lenne.Persze meglehet csinálni.jó fotózást.Üdv.

2012. december 17. | 12:27 | Vadliba

Mivel kérdeztél, válaszolok. Bár tisztában vagyok vele, hogy minden szavamat értetted, hiszen Te nem ma kezdted a fotózást és a fotók feldolgozását.
Nekem, ami nem tetszik, és hanyagnak nevezem, az ez a nem logikus és felületes háttér elmosás.
Miért nem meszelted körbe a kutyát? Olyan helyeken tetted meg ezt, ahol egyetlen optika sem képes fizikailag. Ha azt gondoltad nem lesz feltűnő, akkor elfogadom, de ha nem tudatosan, inkább véletlen készült így, akkor én ítéltelek meg jobban.
A véleményemet azért írtam és azért így, mert nem tetted pontozhatóvá és nyilvánvaló volt ki a fotó elkövetője. Te sokkal tapasztaltabb vagy a fotózás világában mint én, a photoshopról nem is beszélve, de ezt én a kezdetleges semmi tudásommal is meg tudom csinálni.
Javasoljam, vagy ne javasolja, nem tudom. De végezd körültekintőbben, vagy úgy, hogy ne vegye észre senki.
Gondolom mások is azért nem írták le, mert nem akarták, úgymond "szádba rágni", hiszen úgyis tudtad, mint alant írtad is.
Köszönöm!
Üdvözlettel
Vadliba

Ja, és petike_2oo6-nak üzenem, nem azért írtam a sajnálomot, mert nem adhattam egyest, hanem mert ez egy elrontott kép és sajnáltam. -még ha az nem is így ment át Neked!

apóka válasza:
Köszönöm hogy válaszolsz .Itt minden szándékos.A gép beállítással is elérhető hasonló eredmény(nem az enyémmel.)Egy kis utómunka és ilyen is.Érdekes hogy sokan kértek hasonló képet tőlem,mert kijárok vele iskolába.Nekik pont az tetszett hogy a kutya szinte kiszakad a háttérből. Volt aki ennél is tovább ment, és fekete hátteret kért....Ők nem fotósok,még annyira sem mint én mint ahogy a emberek többsége sem.Itt az eredeti képen a háttér alig életlen..a távolsággal arányosan. Megmutattam, és a többségnek ez tetszett. De profi fotósok is azt mondták hogy jó kép.Én érdekesnek találtam ezt a véleménykülönbséget.Igazán úgy lett volna jó ha pontozhatóan teszem fel de mivel én is túlzóak tartom,feleslegesnek éreztem. mit kiderült jogosan.jó fotózást. Üdv.

2012. december 16. | 19:47 | Zorko

Szia,

Nem magyarázkodás! Tudom hogy vannak akik belesnek az értékelésekbe, és utána teszik csak le a voksukat.

Én soha nem nézem meg hogy kié a kép, és milyen értékelések vannak rajta! Ezzel persze már rohantam is bele egy két baklövésbe, de akkor is. Nekem ez elvi kérdés!

Üdv,

Zorko

apóka válasza:
Köszönöm hogy írtál .Igazad van így is kell értékelni. Itt elvileg a gép típusból a stílusból tudod kié a kép ha pontozható.De a képet kell értékelni nem a fotóst..Sajnos itt ez néha nem így történik.Ezért is vagyok itt ritkábban.Jó fotózást. Üdv.

2012. december 16. | 18:30 | galervin93

Szia!
Tetszik a kompozíció, jót tesz képnek, hogy hagytál baloldalt helyet, amerre a kutyus néz. Egy kicsit melegebb színezet szerintem jobban állna neki. Kár a hátsó lábak kiégésért, de ezt nem túl könnyű elkerülni ilyen téma esetén. Ami viszont nagyon nem tetszik, az a háttérelmosás... Persze, jobban állna neki egy kevésbé éles háttér, de ilyen áron? A legegyszerűbb, de valamelyest hatásos mű-háttérmosás (PS): az elmosandó háttér kijelölése, jobb klikk, Feather, 200-250 %, majd Filter - Blur - Lens Blur a megfelelő mértékben. A lényeg, hogy az ilyen éles határvonalat elkerüljük.

apóka válasza:
Köszönöm hogy leírtad a véleményed.értem mire gondolsz.Szándékos az ilyen mértékű elmosás.Jó fotózást. Üdv.

2012. december 15. | 20:33 | Zorko

Szia,

Attól hogy nem a kutya szemmagasságából fotóztad, még egész jó lett a kompo. Nekem tetszik a kutyus, és a figyelmes okos tekintete. Sokan azt vallják hogy háziállatot akkor érdemes fotózni, amikor valami nem hétköznapit csinál. Hát ez itt hétköznapi, de szerintem ettől még jó. Viszont a háttér elmosása az utómunkával elég szörnyű lett. Lehet hogy jobb lett volna nem hozzányúlni.....

Üdv,

Zorko

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed.Leguggoltam, szerintem ennyi elég .Nincs agyonnyomva a kutya.Ez az utómunka kritika láncszerűen ment végig. Ha nem láttátok volna az előző véleményét más lenne a kép...Ez biztos mert máshol egész más vélemények születtek.Jó fotózást. Üdv.

2012. december 15. | 20:06 | petike_2006

Szia! Axel gyönyörű, a kép az elmosás miatt valóban nem szép, peiíg a szerkesztés a színek jók lennének. Tetszene, ha az előbb említett dolog, nem lenne benne. Azt nem értem, hogy valaki miért sajnálja, hogy nem pontozható, ha úgy is 1-est adna. Szerintem annál, jóval értékelhetőbb, de szerintem, pontosan, jól tudod a hibáit és ezért nem pontozható...

Üdv!
Peti

apóka válasza:
Köszönöm hogy leírtad a véleményed.Kíváncsi voltam a véleményekre,k.b. erre számítottam.Jó fotózást. Üdv.

2012. december 15. | 20:02 | liczkas

Pozitívumként annyit,hogy szép részletgazdag a kutya és szép a fény a szemén... de ez a szelektív homályosítás nagyon nem.

2012. december 15. | 17:50 | barbarella

Szia!
A kutyus nagyon szép, de sajnos egyet kell értsek az előttem lévő hozzászólókkal.
Ha kicsit több időt szántál volna az utómunkára, akkor lehet igényesebb lett volna a végeredmény.
Egy szebb elmosással sokkal jobb lenne. Sőt, szerintem ha fekete-fehérbe át lenne rakva (nyilván az igényesebb elmosás után) akkor az összhatás is teljesen más.

Üdvözlettel:
Barbi

apóka válasza:
Köszönöm hogy időt szántál a véleményalkotásra."Ha kicsit több időt szántál volna az utómunkára, akkor lehet igényesebb lett volna a végeredmény.,,Ez a kulcsmondat.Érdekes a megoldást senki nem írja le, csak az elmosás nem tetszik neki..jó fotózást. Üdv.

2012. december 15. | 17:33 | Vadliba

Szia!
Én erre egyest adnék, a hanyag utómunka miatt.
Vagy Mr. Arcsinak van igaza! :)
Sajnálom, hogy nem pontozható! :)

Üdvözlettel
Vadliba

apóka válasza:
Köszönöm a véleményed. Érdekes is mert mitől hanyag...? Ezt senki nem részletezi.Jó fotózást. Üdv.

2012. december 15. | 16:47 | arcsi

ebbe a gépbe már valszeg új whirlpool obit építettek ( intelligens mosásra is képes)

apóka válasza:
Köszönöm hogy írtál .Nincs semmi intelligens obi.A sajátja az obi. A többi "kézimunka,,.Jó fotózást. Üdv.