BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,8
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2012. november 25. 20:14
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 18 mm
  • objektív: Nikon AF-S 18-55mm f/3.5-5.6 G DX VR
  • rekeszérték: 3.5
  • zársebesség: 1/60
  • Készítés helye (ország): Magyarország
A természet csodálatos ereje

Egy az 1990-es években elhagyott falu egy házának maradványai az idő és a természet behatásaival! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2012. december 21. | 18:06 | Fülig Jimmy

A fotó átadja számomra a címben jelzett hangulatot, azonban a kompozíció mégsem ragadott igazán magával. Ennek azaz oka, hogy kompozíció nem letisztult, a sok bezuhant gerenda a kuszaság, rendezetlenség érzetét kelti bennem. Különösen a bal oldaliakat érzem zavaró képi elemnek. Természetesen a helyi lehetőségeket nem ismerem, hogy mit lehetett, és mit nem. Egy egyszerűbb, kevesebbet mutató kompozíció talán szerencsésebb lett volna, a romos környezet miatt az is átadná a természet "erejét". Esetleg érdemes lett volna kísérletezni a békaperspektívával is. A kép technikai kivitelezése korrekt munka.
További szép fotonokat!

adott pontszám: 5
2012. december 5. | 22:25 | mobster

szia. nekem nagyon tetszik a kép, szeretem az ilyen romos képeket. Tetszenek a belógó gerendák, faágak. jó kép lett

fusz20 válasza:
Köszönöm, a kép, vegyes érzelmeket kelt, van akinek pont bejön, van aki jobban a részleteket erőltetné jobban! Nekem pont a nagy káosz, kihalt környezet megörökítése volt a célom!

2012. december 5. | 16:10 | krisz21

Szia!
Én a drámaiságot hiányolom belőle. Sokkal sötétebb tónusokkal, esetleg beszűrődő fényekkel hatalmas kép lehetett volna. Gyanítom többen ís megírták már, de le kellett volna vágni a kép tetejét, mert a ház cserepei gyakorlatilag visszarántják a jelenbe a házat. Gondolom a tetőszerkezet maradványait szeretted volna megmutatni. Ezen kívül keresni kellet volna valami jobb perspektívát, mert a kép kissé kusza, és rendezetlenséget mutat. Az ablakban ott van egy fólia? darab, én biztosan kivettem volna a képből.
Szinte fellelkesülve írtam ezt, hidd el én látom azt amit te meg akartál mutatni. Pontot azért nem adok a képedre, mert sokkal több van benne, mint amit sikerült megmutatnod.

fusz20 válasza:
Köszönöm az értékelést, van bent hasznos infó, de én pont hogy a nagy káoszt a természet beható erejét szerettem volna megmutatni vele, de nem vagyunk egyformák, kinek tetszik, kinek nem! Szép Fényeket

adott pontszám: 3,5
2012. december 4. | 18:26 | spartan84

Szia
Megmondom az őszintét, én erre a címre valami sokkal nagyobb volumenű, sokkal látványosabb képet vártam volna.
Ezen a képen számomra túl kevés a természet, túl kevés az aljnövényzet, és az a belógó pár ág ahoz, hogy érdekesnek találjam a képet.
Szerintem jobb lett volna, ha valami ki van emelve a képen esetleg úgy, hogy a többi dolgot körülötte elmossuk.Vagy esetleg más napszakban, más fényekkel, egy beszűrődő fénycsóvával.
Ebben a formájában számomra kusza a kép.Sok minden van rajta, de semmi nem bír nagy jelentőséggel.
A képet keresztülszelő gerenda ami a jobb felső sarokból tart a bal alsó felé, számomra nagyon zavaró.Ha az nem lenne a képen(elképzeltem), akkor talán jobban tetszene.
Sok sikert a továbbiakhoz.
Üdv. Gábor

fusz20 válasza:
Köszönöm, de nem lehetünk egyformák, én egy mesebeli összevisszaságot a természet behatásait akartam ezzel a képpel megmutatni! Köszönöm az értékelést, szép fényeket!

adott pontszám: 2,5
2012. november 26. | 16:25 | erberbal

Szia!
Én is kedvelem az ilyen elhagyatott, roskadozó, sőt, épületre már alig-alig emlékeztető romokat. Az ember elképzeli, hoigy valamikor ott benn élet volt, emberek tettek.vettek, most pedig szintén élet, de már csak vad növényzet.
A fotó viszont sajnos (szerintem) nem sikerült. Túl sokat akartál megmutatni. Lehet, hogy elég lett volna egyrészt, és a nézőre bízni a többit. Ez így ellövött kocka lett.
Üdv:E.

fusz20 válasza:
Hasznos meglátás, de az én véleményem, most egy vad buja egység volt, egy vadregényes eltemetett épületről, de mivel nem vagyunk egyformák, ezért nem lehet egyforma a látásmódunk sem! Köszönöm a hozzászólást, szép fényeket!

adott pontszám: 4,5
2012. november 26. | 12:50 | soetchlevy

Ez az első értékelésem a Fotózz.hu-n... Azért akadt meg a szemem ezen a fotón, mert az egyik kedvenc témám ez, a csúnyában rejlő szépség. Az ilyen lepukkant helyek nagyon inspirálóak tudnak lenni, jó szemre utal az egész így együtt, a növények, a falpenész (festékmaradvány?) stb. Igazából az a kis kék színfolt középtájt emeli ki számomra az egész "zöldségét". Zavaróak picit a belógó tetőgerendák, de nyilván nem lehet a fotóstól számon kérni őket, odébb cipelni nehéz és veszélyes lenne ugyebár :) Távolról nézve, igaz, van dinamikájuk, ahogyan balról jobbra összetartanak egy irány felé. Fene tudja, lehet épp az az érdekes, ahogyan a látvány közepét áthúzza az a farönk. A fotó bal oldalából én vágtam volna éppen ezért egy kicsit.
Az a fura/nagyszerű az egészben, hogy a fotó mesés. Olyan Csipkerózsikás. Valami történetet tudnék írni erre a fotóra, de már így is sokat beszéltem. Grat.

fusz20 válasza:
Köszönöm szépe, az igazság az, hogy nem nagyon volt időm komponálni a fotót, de az előző hasznos tanácsokból ítélve, ha más perspektívát alkalmazok, mint például a növények szempontjából alulról fotózok, akkor lehet, hogy mást mutat a kép! Nekem is ez a meglátásom, az efféle témákról, érdekes, de pont ez teszi széppé! Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3,8
2012. november 25. | 23:11 | Zorko

Szia,

Érdekes, és egyben jó témának tartom ezt. Mondhatnánk azt is "A természet él és élni akar". Két dolog hiányzik számomra. Az egyik a napfény. Valahogy adja magát a beszakadt tetőn lévő nyílás ahol bejöhet az áldott napfény mint az élet egyik alkotója. A másik a perspektíva. Ebből a szemszögből inkább az épület az uralkodó amiben növények is kinőttek. Ha a cím szerint a természetre asszociálunk, akkor a növények szemszöge (talán alacsonyabb nézőpont) lehetne a fókuszban, és csak másodlagos információként hogy mindez egy romos épületen belül van.

Szép fényeket, Üdv,

Zorko

fusz20 válasza:
Nagy igazság van bent, már én is néztem, hogy talán egy másik szemszög jobban állna neki, de sajnos ez már itthon jutott eszembe! A másik része, hogy a napfényt ha akartam volna sem lehetett volna, mert zord ködös idő volt, nagyon kevés fénnyel, de köszönöm a hasznos tanácsot, lehet még járok arra és teljesen mást fog mutatni a kép!

adott pontszám: 5
2012. november 25. | 21:52 | krokogyil

Nagyon tetszik,olyan festményszerű.Érdekes,hogy nincs háttér,a romos ház betölti az egész teret.Érzékelteti az örök körforgást,hogy az elmúlás után ott van az élet.A kizöldült rom ezt jól szemlélteti.Van mondanivalója a képnek.

fusz20 válasza:
Köszönöm, én is így láttam, az ember amit felépített, úgymond életet adott, mikor elhagyja, az élet nem áll meg, csak formát vált, ez az örök körforgás!

adott pontszám: 4
2012. november 25. | 21:35 | ratkai.mark

Szia! Az elképzelésed tetszik, viszont azt vettem észre, hogy a kép egy kicsit ferde. Ezt leszámítva tetszik a kompozíció! :)

fusz20 válasza:
köszönöm, lehet bent valami, viszont az én meglátásom az, hogy a természet, a talaj sem egyenes, szerintem a kép pont ettől érdekes és nem mindennapi!